darinder 01.07.08, 15:37 Witam,mój mąż, chociaż jest amatorem,podjął sie kafelkowania łazienki,po dokładnych oględzinach stwierdzam,że fuga w niektórych miejscach pęka,może ktoś ,kto ma doświadczenie podpowie mi dlaczego tak sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1adozet Re: fugowanie łazienki 01.07.08, 22:41 - złe proporcje woda/fuga - nie zmoczenie fug prze fugowaniem - za szybkie wycieranie gabką zafugowanej glazury - brak pielegnacji świeżej fugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek651 Re: fugowanie łazienki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:47 po prostu amatorszczyzna.I teraz jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
1adozet Re: fugowanie łazienki 03.07.08, 19:30 po prostu trzeba czytać co producent napisał na opakowaniu , potem spróbować na kilku płytkach np. w piwnicy :) i tyle ... zaoszczedziło sie na glazurniku i teraz .. piknie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
du-pa1 Re: fugowanie łazienki 04.07.08, 09:28 Po jakim czasie od fugowania zauważyłaś te pęknięcia, bo chyba mogę mieć ten sam problem (niezwilżenie szczelin) Odpowiedz Link Zgłoś