saremco 06.09.08, 01:30 Od pewnego czasu zaczęło mi śmierdzieć stęchlizną z pralki. Co się dzieje ? pralka jest zawsze otwarta ,wietrzona..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ssaczek Re: Smrodek z pralki 06.09.08, 14:40 saremco napisała: > Od pewnego czasu zaczęło mi śmierdzieć stęchlizną z pralki. Co się dzieje ? > pralka jest zawsze otwarta ,wietrzona..... Najczęściej tak smrodzą resztki płynów do płukania powoli rosnące we wnęce szuflady na proszek. Wyczyść wnękę i szufladę i nastaw gotowanie jakichś np. ścierek to powinno załatwić narośla w bębnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Smrodek z pralki 07.09.08, 09:47 Postawiłabym na filtr. Trzeba go od czasu do czasu wyczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Smrodek z pralki IP: *.wzp.pl 08.09.08, 08:14 Moja pralka tez tak miewa... gdzieś w zakamarkach rośnie pleśń... Przeczytałam czy usłyszałam gdzieś, żeby wlać do niej domestosu i uruchomić program z najwyższą temperaturą. Wlałam chyba ze 2 nakrętki, włączyłam, podziałało :-) Taki zabieg trzeba co jakiś czas powtórzyć, ale niezbyt często. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Smrodek z pralki IP: *.blt.pl 02.05.09, 17:14 Czy już korzystałaś z płynu do czyszczenia pralek Dr. Beckman? Odpowiedz Link Zgłoś