Gość: kinia117 IP: *.spray.net.pl 10.01.09, 10:10 co o niej myslicie czy warto kupic na podloge lazienki? Zatsanwiamy sie bo kupilismy juz normalna sopro i fachowcy mowia ze ta epoksydowa o wiele lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elmarecki Re: fuga epoksydowa 10.01.09, 17:07 jakie płytki są na podłodze?epoksydowa fuga jest oczywiście lepsza,ma dużo dłuższą trwałość i nie wyciera sie tak jak zwykła fuga,oczywiście wszystko zależy od koloru bo jeżeli będzie ciemna fuga to nie ma dużego znaczenia,nie będzie to widoczne a zaoszczędzi to troszku grosza..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia117 Re: fuga epoksydowa IP: *.spray.net.pl 10.01.09, 22:15 na podlodze mamy plytki gresowe wielkosci 60x60. Kladzione beda z 1mm fuga. I tu miedzy innymi uslyszlaam ze do takiej wielkosci fugi nei uzywa sie tej specjalnej ale zupelnie nie wiem czy tak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
elmarecki Re: fuga epoksydowa 11.01.09, 02:21 fuga epoxydowa najczęściej stosowana jest w przemyśle jak i w częściach łazienki gdzie jest dużo wody,przy gresie i fudze 1mm,wystarczy zwykła fuga,tylko żeby było idealnie gładko z kaflami trzeba zafugować płytki 2 razy,ponieważ najczęściej po pierwszym razie wypłukuje się lekko fuga,ale za drugim razem odczekaj dłużej i wytrzyj na półsuchą gąbke wtedy będzie idealnie:) powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katiusza Re: fuga epoksydowa IP: *.aster.pl 28.01.09, 20:07 Hej, jestem koietą, ale o fudze epoksydowej wiem dużo:), mniejsza o to skąd.W każdym razie epoksyda idealnie nadaje się do łazienki, bo jest tak wodoszczelna i wytrzymała jak mało która. Latem mój chłopak kładł swojemu klientowi taka fugę na tarasie, nie bede nadmieniać ile było z tym roboty, tym bardziej, ze JA ta fugę musiałam wygładzac szlifierka zakończoną gąbką( w operacji brała udział WODA w dużych ilościach). Fuga epoksydowa schnie bardzo szybko i trzeba ją obrobić do 30 minut od momentu położenia. Odpowiedz Link Zgłoś