Gość: kasia IP: *.gorzow.mm.pl 01.05.09, 16:28 czy ktos zamawial meble kuchanne w Bergmann Kuchnie? jestem w trakcie projektu i chcialabym sie upewnic czy sa solidni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota Re: kuchnia Bergmann IP: *.tvgawex.pl 15.05.09, 11:33 Ja też jestem w trakcie projektu i jestem bardzo zadowolona, ale też niepokoi mnie, że w internecie nie ma o nich ani słowa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.09, 19:16 Tej firmy osobiśie nie polecam ponieważ niedość, że czas oczekiwania jest długi, przeważnie zawsze przekracza termin realizacji zamówienia, to na dodatek ta firma nie ma swoich montażystów i zawsze rodzi to problemy z reklamacją!!! (a z relkamacją jest bardzo ciężko, ja czekam już siedem miesięcy). Problemem jest również to, że nim się odbierze meble trzeba zapłacić całą kwotę i potem oni umywają ręce. TEJ FIRMY NIKOMU NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: kuchnia Bergmann IP: 83.168.106.* 23.05.09, 08:41 Jak ktoś chce płacic za meble po zmontowaniu to wybiera firme prywatną.Tylko jest troche drożej.Meble Bergman nie odbiegają standartem od innych producentów.Montuje meble dla wielu firm wiec mam porównanie.Reklamacje to odrebna sprawa.Odpowiedni podejscie sprzedawcy do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: kuchnia Bergmann IP: 80.50.58.* 19.06.09, 09:36 Ja nie mogę powiedzieć złego słowa na tę firmę, projekt bardzo profesjonalny, montaż na czas i też bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.09, 16:17 Pierwsza pozytywna opinia dla tej firmy!!! Brawo, ale raczej jesteś właścicielem lub bardzo dobrym znajomym właściciela „bo to jest niemożliwe, że ta firma wykonała meble na czas i dokonała montażu profesjonalnego”. Oni tylko profesjonalnie wystawiają faktury do zapłaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: kuchnia Bergmann IP: *.173.29.248.tesatnet.pl 15.09.09, 01:02 Pracuję w konkurencji firmy, którą opisujecie . Takie moje zboczenie zawodowe - przeglądanie takich stron. Zawsze próbuję się postawić w roli obu stron. Ten wpis jest bez sensu. 1)Skąd wiesz, że prawie zawsze przekraczają rermin realizacji (znasz ich wszystkie zamówienia?) 2)Nie wierzę, że nie mają swoich montażystów - projektanci montują???? A może właściciel? 3)7 m-cy czekasz za reklamacją??????:/ Przeciętny klient po 4-5 tygodniach postraszy instytucjami i załatwia swoje reklamacje. 4) Co do zapłaty, to wszystkie firmy pobierają opłatę za towar przed dostarczeniem klientowi. Kupiłeś kiedyś coś w Media, Euro czy Avansie płacąc w domu?????????? Chyba, że biorą opłatę za montaż przed jego wykonaniem. Tego nie powinni robić. Warto o to zapytac. Niektóre wpisy wyglądają na chamską działalność konkurencji. Koledzy!!!!! My tak z Bergmanem nie konkurujemy. Pamiętajcie, że Wam też ktoś może w necie zepsuć opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bordeaux Re: kuchnia Bergmann IP: *.chello.pl 11.05.10, 16:39 hmmmm....może część negatywnych komentarzy to konkurencja, ale myslę, że zdecydowana większość to prawdziwe rozgoryczenie klientów nie będących w stanie wyegzekwowac tego, za co zapłacili. niestety i ja i koleżanka, którą na swoje nieszczęście przekonałem do zakupu kuchni w tej firmie, czekamy już długo bezskutecznie próbując ustalic, kiedy wreszcie zostanie zamontowana zamówiona kuchnia. próbował ktos z tych zadowolonych funkcjonowac miesiąc bez kuchni????? niech spróbuje, to może zrozumie. nawet pracownicy uciekają z tej firmy na skutek jej niesolidności... zdecydowanie nie polecam :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: kuchnia Bergmann IP: *.um.bydgoszcz.pl 13.05.10, 09:03 może pracujesz w konkurencji, ale może szczęśliwie w uczciwej firmie...Bermann nie zna słowa uczciwość, przeciaganie w nieskończonośc (ponad 3 miesiece...)terminu realizacji, konieczność zapłaty całosci przed montazem (kiedy nawet nie masz pewności, czy posiadaja towar, bo go nie zobaczysz na oczy - a po wydobywaniu od nich ciagle sprzecznych informacji juz im nie ufasz. nie zapłacisz, to go nie wydadzą firmie montujacej - nie wydadzą, bo własnie NIE POSIADAJĄ własnych montażystów, tylko wynajmują do tego firmy zewnętrzne. częśc z nich odeszła, bo nie płacą im zbyt długo, niestety... wszytsko co jest napisane na tym formu przez niezadowolonych klientów to PRAWDA w 100% droga Kingo, a nie złośliwość konkurencji. wegług mnie to cwaniaczki, które mydlą oczy niby luksusem i profesjonalizamen, ale nie mają pojęcia co te słowa znaczą :(( ZDECYDOWANIE OMIJAJCIE ICH Z DALEKA!!!! każdy pracownik poda Ci inną informację (i to musisz obdzwonić wszystkie dostepne numery, bo ami się nie ppfatygują...), często sprzeczną, zbywaja ludzi i nie szanuja klienta. chyba tylko na polskim rynku może istnieć taka firma, dawno powinna przestac funkcjonować. w Media płacisz za towar, który masz w ręku i wychodzisz z nim z kasy...to duza róznica, bo tu Ci każa płacic za rzecz zupełnie wirtualną, która nie możesz byc pewny czy otrzymasz,no i to duże pieniadze, chyba warto pomyslec o tym szczególe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: kuchnia Bergmann IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 22:15 Nie rób błedu jaj ja ,zamawiajac kuchnie bergmann , nie dosc ze czekac trzeba ponad dwa miechy to jeszcze czesc mebli przyszla z innego kompletu. a kase trzeba zaplacic przed dostawa,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.09, 11:34 Zgadzam się z kolegą!!! Nawet wrogowi bym ich nie polecił. A problemy dopiero przed Tobą wiesz ile teraz będziesz czekal by poprawili swój błąd ??? 3 miechy to mało!!! I nadodatek ani tel. nie odbieraja ani na emaile nie odpisują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marjola_1 Re: kuchnia Bergmann 12.05.11, 13:24 Moja teściowa ma od nich mebelki:P To już chyba wystarczający powód, żeby nie lubić tej marki. Tak poważnie to polecam zagłębie meblarskie, miejscowość z której pochodzi Kler, gdzie co kilkanaście metrów ulokowany jest sklep meblarski - mam na myśli Dobrodzień, niewielką miejscowość w województwie śląskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 20:13 to sprzedawca kuchni Black Red White tylko nazwę i cenę zmienił Odpowiedz Link Zgłoś
majowadusza Re: kuchnia Bergmann 16.04.12, 08:34 orientując się już od przeciętnych stolarzy, ewentualnie niektórych stolarzy to czas oczekiwania trwa najcześciej od 6 tyg do 8 tyg. Więc " dwa miechy " to nie jest szczególnie straszny termin ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: kuchnia Bergmann IP: *.sta.asta-net.com.pl 24.06.09, 17:44 ABSOLUTNIE NIE POLECAM! Przeciągają termin wywiązania się z reklamacji, nie odbierają telefonów. Po montażu zostawiono opakowania z napisem BRW , więc ta firma tylko pośredniczy w obrocie meblami, w rzeczywistości pochodzą one z firmy Black Red White, tam je zamawiają doliczając za posrednictwo prawie 40%, bo to niby meble na zamówienie. Sprawdziłam wszystkie szafki np. podstawowa szafka "45" Symbol D-45/82-P cena w BRW 322zł w Bergmann 424zł. Nie chciałam typowych mebli z BRW, chciałam na zamówienie, a to ta sama szafka, ten sam symbol, poszatkowana uniwersalnymi nawierconymi otworami. Z pierwszej ręki z BRW jest szybciej i taniej. To nie jakiś zachodni Bergmann tylko rodzimy cwaniaczek/polaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 09:32 NIE KUPUJCIE TYCH MEBLI! nie dośc że trzeba zapłacic zanim przywiozą i wtedy juz nic nie mozna zrobić . dzięki pomyłce pracownika firmy bergmann dostałam nie takie korpusy jak zamówiłam. oczywiscie wszyscy w tej firmie umywaja rece i nie dosc ze czekałam na kuchnie 3 miesiace to jeszcze musze placic dodatkowo innemu stolarzowi za naprawe tego co zrobili żle. nigdy nie kupilabym w tej firmie gdybym wiedziała ze sa tacy niesolidni kuchnia miała kosztowac 12 tys a juz wydalam na nia 18 tys. a za tyle moglam miec juz naprawde super meble z innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.09, 17:40 Czytam posta Moni i widze podobienstwo w słownictwie z poprzednim postem, to jakis konkurent pisze chyba śmieszne to, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 14:55 18 tys to nie jest duzo??? standardowa kuchnia dobrej jakosci to koszt 60-70 tys A czas realizacji8 w innych firmach to 8-10 tyg. ludzie o czym wy piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makarow Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 15:40 Co Ty bredzisz... standard to 60-70 tys ? gdzie ? zejdź na ziemię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.09, 22:04 Ta firma to wielkie oszustwo kto chce to wieży, a kto nie to nie!!! Może odczuje to na własnej skórze. Na razie nie znam osoby która była by zadowolona z ich usług, a te komentarze pozytywne niestety pisze tylko szef tej firmy!!! Jakoś się musi bronić!!! Nie polecam (najwyżej jak ktoś ma sporo kasy i lubi czekać, a potem i tak jeszcze raz zapłaci za to samo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: kuchnia Bergmann IP: *.gorzow.mm.pl 08.10.09, 21:33 Dwa miesiące temu kupiłam u nich kuchnie, przyjechała dwa dni po terminie ale bez przesady, montaż był ok, posprzątali po sobie. Był jeden front uszkodzony ale montażysta spisał szkodę i niedawno wymienili mi drzwiczki. Trochę na to czekałam ale zrobili. Myślę że wszystko działa tak jak wszędzie trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość. Z pewnością mogę polecić tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: kuchnia Bergmann IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.10.09, 14:38 Witam wszytskich a czy ktoś może sie orientuje jakiego programu do projektowania urzywa Bergmann?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kuchnia Bergmann IP: 213.155.168.* 24.02.10, 19:41 nawet wrogowi nie polecę tej firmy Bergmann i prosze mi wierzyć nie piszą to osoby z konkurencji lecz niestety niezadowoleni klienci. Na swoją kuchnię czekam ponad 8 miesięcy i wiem od montażysty ze nie jestem jedyną osobą która jest w takiej sytuacji...brak profesjonalizmu, rzetelności, fachowości,etc brak słów dosłownie żeby to niezadowolenie określić jednym trafnym słowem ....Wszystkich ostrzegam i uczulam przed kłopotami i niepotrzebnym stresem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 19:30 Właśnie dzisiaj minął (zgodnie z umową) termin realizacji zamówienia mojej kuchni I dowiedziałem się telefonicznie , że termin opóźni się jeszcze o około 2-3 tygodni. I jak tu żyć w domu bez kuchni - bo starej już nie ma, pomieszczenie przygotowane pod nową, a nowej nie ma !!!! I nawet nie raczyli mnie powiadomić o tym opóźnieniu !!!!! Skandal !!!! Gdybym wiedział wcześniej o tym, że są nierzetelni i że lekceważą klientów, poszedłbym ze zleceniem do konkurencji. Ale mądry Polak po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 09:03 Właśnie mija 6 tygodni od montażu kuchni (na którą czekałem 11 tygodni zamiast 8 tygodni) a ja ciągle czekam z reklamacją na 2 fronty górnej szafki. Obiecywali już 2-krotnie i ciągle nie dotrzymują słowa. Co za cholerna niesłowna firma - lekceważy klientów, ale forsę za wykonanie i za montaż wzięli w pełnej wysokości ! Czy nie warto by spróbować domagać się sądownego odszkodowania za te straty rzeczywiste (niedotrzymanie terminu umowy i reklamacji) i moralne oraz zwrotu poniesionych kosztów (telefony, faksy, maile, strata czasu)? Niech mi ktoś doradzi. leon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: kuchnia Bergmann IP: *.chello.pl 11.05.10, 17:55 ze zgrozą odkryłam swój błąd z zakupem u nich po wejściu na to forum!!! wszytsko niestety sie zgadza - marny kontakt z klientem, znaaaaaacznie przedłuzony czas realizacji, lekcewazenie klienta - nawet w formie tekstów typu "ja się nie będę dłużej zajmował tą sprawą" włącznie...profesjonalizm???? mądry Polak o szkodzie - omijajcie ich z daleka. w moim przypadku wszystko było ok do wpłaty zaliczki - projekt poszedł dość sprawnie, ale głownie za sprawa tego, ze wiedziałam, czego oczekuję. reszta - porażka. jesli oczekujesz obsługi na miarę ich wysokich cen - to radzę udac się do innej firmy. tu stracisz czas, nerwy i pieniadze:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy ;) Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 15:19 No cóż mogę tylko potwierdzić iż wszystkie wpisy niestety nie są wyssane z palca :( Patrząc na te wszystkie wpisy widzę iz niestety sporo osób nie znających się na tym wybiera produkt tani , zwykły na pewno nie LUKSUSOWY kupuje oczami ;) za naprawdę spore pieniądze .... a znane przysłowie mówi nie wszystko złoto co się świeci ...!!! A więc czy nie dziwi nikogo to iż właścicielem Bergmann Kuchni jest firma MBS dystrybutor Black Red White ? Ludzie !!! ktoś wpadł na wspaniały pomysł sprzedaży produktu taniego, prozaicznego za duże pieniądze i za to mu brawo. Operatywność firmy MBS jest naprawdę niesamowita ale czy traktowanie klientów w ten sposób jest uczciwe ?? Nie chodzi mi teraz o to że produkt tani sprzedają drogo to normalne " towar jest tyle wart za ile ktoś go kupi :) " ale traktowanie w ten sposób klienta np 14 tygodni okres realizacji za kuchnię która powinna trafić do zamawiającego w ciągu 8 tyg. to kpina i absurd. Najgorsze w tym wszystkim iż nie ma na nich siły jeżeli klient już podpisze tą nieszczęsną umowę to nie ma zmiłuj no chyba że podaruje sobie te 20 % wpłaty zaliczki ale nikt nie jest aż tak hojny ;). Więc kwintesencją tego wszystkiego jest stwierdzenie Polak mądry po szkodzie no i płać i płacz ..... a czasami wystarczyłoby poczytać to forum............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: kuchnia Bergmann IP: *.legnica.vectranet.pl 03.05.10, 11:41 Widzialem ich studio we Wroclawiu. Zdziwilo mnie, ze nie maja swojego katalogu. Zdziwilo mnie rowniez to iz w tych "luksusowych" kuchniach sa zaslepki na korpusach po srubach, co niezbyt dobrze swiadczy o ich stosunku ceny do jakosci. Przy jednym z korpusow widac bylo pekniecie bo ktos przy ich montazu na ekspozycji za mocno dokrecil srube. Pan powiedzial ze sa polskim producentem i faktycznie tak jest. Z tego co sie zorientowalem jest to firma, ktora probuje zbudowac luksusowa marke w oparciu o fronty kuchenne, ktore sa dostepne w hurtowanich meblowych dla stolarzy. Ladna ekspozycja sprawia, ze klient moze miec wrazenie ze ma do czynienia czyms wyjatkowym. Jesli chodzi o akosc to nijak ma sie ona do takich firma jak Rust, WFM czy Alno a ceny maja wysokie. MBS bo to oni sa wlascielem marki Bergmann to wylaczny dystrybutor mebli Black Red White w wielkopolsce i wlasciciel Miasta Wnetrz w Poznaniu. Nie dajcie sie nabrac na super jakosc kuchni Bergmann. Probuja wbic sie w segment premium zerujac na naiwnosci Polakow. Na szczescie coraz wiecej ludzi docenia jakosc innych firm, takich z tradycja i widza roznice pomiedzy frontami dostepnymi w hurtowniach, a frontami, ktore sa zastrzezone dla uczciwych, prawdziwym fabryk mebli kuchennych. Obsluga i wizerunek oczywiscie w Bergmann Kuchniach jest w porzadku, bo musi byc, ale nie przeplacajcie szanowni Panstwo za produkt, ktoremu do polki premium jest bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: kuchnia Bergmann IP: 80.54.67.* 06.05.10, 20:47 nie polecam!!!jest tyle innych firm na rynku z pewnością bardziej rzetelnych ta powinna zająć się czymś innym bo jedyne co im wychodzi to wkurzanie klientów ,te kuchnie na prawdę sporo kosztują i powinno to łączyć się z dotrzymaniem terminu,,fachowego szybkiego montażu niestety nic z tych rzeczy ,zapomnijcie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apamira Re: kuchnia Bergmann IP: *.chello.pl 11.05.10, 16:23 dołączam do grona niezadowolonych, niestety :((( oczekuję już 14 tygodni na zamówiona kuchnię za niemałe pieniądze...zero profesjonalizmu w kontaktach z klientem firma sprawia wrażenie, że jej na klientach zupełnie nie zalezy. marny przepływ informacji miedzy pracownikami, kazdy przekazuje inne informacje a kuchnia jak nie ma tak nie ma...szkoda gadać :(( to chyba grupa kolesi naciągaczy, a na pewno nie profesjonalne studio mebli kuchennych Odpowiedz Link Zgłoś
kalaj11 Re: kuchnia Bergmann 11.06.10, 14:12 Witam czy zamawiał może ktoś kuchnie w firmie "futura" na gdańskiej? Jestem w trakcie zamowenia i nie wiem czy dokonałam dobrego wyboru? Pozdrawiam , czekam na info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 14:11 Trochę po czasie :) , ale Futurę z Gdańskiej mogę śmiało polecić. Solidnie , fachowo i z pomysłem. No i czysto na montażu. Termin dotrzymany. Jakość jak należy. Ja jestem b. zadowolony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 05:11 witam, Dobrze było tu trafić. Po przeczytaniu takiej ilości narzekań nie trudno wyrobić sobie zdanie. Mam pytanie czy ktoś zamawiał meble u projektanta z Pl. Powstańców Śląskich. Facet nie ma salonu ale biuro i projektuje meble. Czy ktoś miał doczynienia z gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: kuchnia Bergmann IP: *.um.bydgoszcz.pl 13.05.10, 09:33 doradzam wieeeelką ostrożność przed poleceniem tej firmy, bo chyba jestes jednym z niewielu wyjątków jako przykład pozytywny. obyś nie musiał się kiedys chować przed wściekłymi znajomymi, którym poleciłeś ta niesolidną firmę... jesli chcecie towaru luksusowego - to szukajcie gdzie indziej,bo Bergmann to tylko inna nazwa dla Black Red White, tylko sprzedawanego znacznie drożej. jesli oczekujecie profesjonalnej obsługi i terminowej dostawy - to tym bardziej poszukajcie innej firmy :)) Bergmann nie ma pojęcia co to znaczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montazysta Re: kuchnia Bergmann IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 17:46 Montowalem kuchnie Bergmana w Pile i Bydgoszczy przez ponad rok.Może bym znalaz 2 kuchnie z ktorej ludzie byli zadowoleni.A tak rekord czekania za reklamacjiami to ponad pol roku!!!Babka dala 18 tys za kuchnie,a przy ost.reklamacji sie juz rozpadala.A tak to srednio 3 miesiace.Uwazam ze lepiej przestudiowac oferty prywatnych mniejszych solidnych firm.Ogolnie katastrofa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: kuchnia Bergmann IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.10, 12:31 są tragiczni!!!na skompletowanie kuchni czekam już 15 miesiąc!!!! tragedia i nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: kuchnia Bergmann IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.10, 14:50 Miałam okazję współpracować z wrocławskim oddziałem. Miła obsługa, fachowy projekt. Po podpisaniu umowy weszłam na to forum i się zaniepokoiłam, obawy przed terminowym montażem itp. Musze przyznać, że po przeczytaniu tych wszystkich postów byłam mocno zaskoczona. Fachowy i terminowy montaż, realizacja sprawna i wszystko na poziomie. Jestem zadowolonym klientem i śmiało mogę polecić tą firmę. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 17:28 Dlaczego został usunięty ostatni post??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokemon Re: kuchnia Bergmann IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.09.10, 18:22 Bylem dzis w Szanownym salonie, aby zapoznac sie z oferta, pani grzecznie poprosila mnie do biurka, i chciala przeprawdzic plan kuchni. Jednak podczas rozrysowania i mojej koncepcji kuchni Pani zaczela miec uwagi, na dodatek wysmiewala mnie z tego co planuje zrobic. Zatem podziekowalem tej pani ze jest niegrzena. To jeszcze na dodatek mnie zdenerwaowala i mnie obrazila, krotko mowiac wyprasila mnei z salony. PO PORSTU NIE POLECAM TEGO SALONU. BO CIE JESZCZE OBRAZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: kuchnia Bergmann IP: *.173.29.248.tesatnet.pl 17.09.10, 20:38 I tak łatwo zrezygnowała ze swojej prowizji.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilanka Re: kuchnia Bergmann IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.10.10, 23:38 przykro mi ale ta firma to wielkie oszustwo robią szkody w montażu uszkodzają sprzęt potem tygodniami czeka się na skończenie pracy,co gorsza ustalają terminy nie przyjeżdżają,robią w konia ludzi oczywiście pieniądze biorą z góry,już 6 tygodni czekam na sprzęt który kupiłam zapłaciółam i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon_mar3 Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 17:29 Mam pytanie - gdzie były zamówione meble? W jakim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onyx Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 19:53 a ja się nie zgadzam z Twoją opinią ...byłem u nich na projekcie w Opolu i obsługiwała mnie fajna ,miła projektantka .Piękne kuchnie ,projekt gratis i z pewnością zamówię u nich kuchnię w grudniu bo czekam na mieszkanko. A Ty i inni malkontenci z Forum marudzicie jak większość Polaków na całe życie ! i na kuchnie też ! Więcej optymizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon_mar3 Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 20:23 to wszystko przed Tobą! życzę więc powodzenia, wiele cierpliwości, a może przede wszystkim cierpliwości - bo będzie potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówka Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 13:30 Panie Pokemonie, a może miała po prostu słuszne uwagi dotyczące Pana koncepcji rozwiązania pomieszczenia, ze względu na techniczne przeszkody i niezbyt rozsądny plan? Pomyślał Pan o tym, że sam może być w błędzie, a projektant chce jedynie odwieść Pana od złego pomysłu? Może Pan sam przed sobą nie przyznaje się do tego? Czasami tak bywa, fachowcom należy chociaż troszkę uwierzyć i chociaż wysłuchać tego co mają do powiedzenia, na temat dobrze im znany. Nie musi Pan przyznawać racji, ale to nie powód, aby wpadać w taką furię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon_mar3 Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 17:23 Z przykrością - ale potwierdzam negatywne opinie na temat kuchni bergmann. Nie polecam zakupu mebli w tej firmie. Termin realizacji zamówienia nie jest przestrzegany. Pieniądze biorą niemałe i naiwny klient myśli, że jak zapłaci to będzie ok i tu ZONG. Montaż trwający 2 tygodnie bez finału przez kolejne 2 miesiące - norma! Nie polecam nikomu - chyba że, ktoś lubi taki hardcor. W przypadku tej firmy jeszcze opryskliwość pracowników w salonie i wyższego szczebla w tzw centrali - norma. pozdrawiam forumowiczów i pracowników bergmana - bo wiem że zaglądają na to forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fretka Re: kuchnia Bergmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 17:08 mon_mar3 Chyba sam się złapałeś. Ktoś tu kręci i coś brzydko pachnie :) Najpierw piszesz pod nickiem mon_mar3 i opisujesz całą sytuację, jak długo ciągnął się montaż, że trwał 2 tygodnie bez finału przez kolejne 2 miesiące a w kolejnym poście pod tym samym nickiem mon_mar3 pytasz się sam siebie, gdzie meble zostały zamówione ?!? Chyba zapomniałeś zmienić nicku i napisałeś to z biegu. W pierwszym poście opisujesz a w kolejnym zadajesz pytanie na to co wcześniej napisałeś To forum nie wydaje mi się zbyt wiarygodne... O_o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon_mar3 Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 18:59 Pani fretko! Odpowiadam na Pani wpis: (bo wg hierarchii wpisów i odpowiedzi na wpisy Pani zbytnio się nie orientuje) Zatem moje pytanie odnośnie miasta w którym były zamówione meble skierowane było do pilanka - zresztą widać to na drzewku ;-) A niewątpliwie zgadzam się z Pani stwierdzeniem - że brzydko tu pachnie i kręci - TO FIRMA BERGMAN KUCHNIE. Pozdrawiam ich serdecznie i Panią też. życzę miłego wieczoru A ja, jak co dzień od dwóch miesięcy idę przygotować kolację w warunkach spartańskich, bez kuchni ;-( bo zamówiłam ją na sierpień 2010, a do dnia dzisiejszego jej nie mam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: kuchnia Bergmann IP: *.finemedia.pl 21.10.10, 00:24 Marne te Wasze dyskusje... Jakbym to poczytał przed zakuem mebli zdecydowanie byłbym pełen obaw - a tymczasem ja nie moge powiedziec zlego slowa na firme Bergmann; projekt i doradztwo w zakresie oferty i materiałów na najwyższym poziomie, profesjonalne doradztwo zarówno w zakresie mebli jak i sprzętu AGD, widać, że firma stara się by wyjść na przeciw oczekiwaniom Klienta.. -klikakrotnie obniżali mi ceny sprzętu by stworzyć ofertę konkurencyjną do internetowej. Jeżeli chodzi o termin realizacji zamówienia to praktycznie pokrył się on z terminem z umowy; nie było żadnych opóźnień czy problemów o jakich pisze tu gro osób - mam wrażenie, że z konkurencji - chcących zrobić smród wokół firmy Bergmann. Montaż rzeczywisćie... trwał kilka dni ale zostałem o tym wcześniej poinformowany i byłem na to przygotowany - montażysta był osobą dokładną i cierpliwą na wszelkie moje uwagi.. Naprawdę nawet jakbym chciał to nie mogę się przyczepić.. Mam porządne meble za stosunkowo niską cenę! Ja osobiście polecam tę markę. Joseph Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: kuchnia Bergmann IP: *.icpnet.pl 21.10.10, 21:06 Ja też miałam obawy przed zamówieniem tam mebli. Po przeczytaniu tego forum chciałam zrezygnować, ale tak z ciekawości poszukałam w necie opinii na temat innych firm, w których robilam wyceny mojej kuchni. I co? Tam jest dopiero hardcore! Ostatecznie kuchnie zamówilam w Bergmannie, ponieważ proekt zrobiony przez tych projektantów rzucił mnie na kolana i pomimo obaw nie potrafiłam zrezygnować. Jestem już po montażu, montaż opóźnił się o 3 dni, reklamowałam 2 fronty (były na nich drobne rysy)...Pomimo tego z kuchni jestem naprawdę zadowolona, reklamowane fronty zostały wymienione po 8 dniach, więc mogę jedynie polecić tą firmę. A po przeczytaniu ostatnich postów na tym forum mam wrażenie ze to konkurencja zaczęła czuć na placach oddech Bergmanna i tak zywo udziela się na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 16:09 Byłam w Gorzowie w salonie, owszem ładny - ładniejszy od innych Black Red White :), Czy nikt jeszcze nie zauważył, ze te kilka salonów w Polsce sprzedaje markę BRW tyle że pod swoją nazwą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos zadowolony Bergmann IP: 212.244.176.* 19.11.10, 10:21 ..jak większośc podszedłem z pewną dozą nieśmiałości :)...ale podobało mi się Studio we Wrocku , (pierwotnie zastanawialiśmy się nad Meblobukiem bo podobne ceny )ale oryginalne rozwiązania i duży wybór frontów zadecydowały ! Projektant kompetentny ,naprawdę się starał i z góry poinformował ,że na dobra kuchnię czeka się jak na nowy samochód ...zaprojektowaliśmy wspólnie na bazie białego lakieru (tu żałuję ,że nie maja krawedziowych uchwytów niklowanych ) ale gdy po 7 tyg przyjechała ,montaz przebiegał 2 dni ,czysto i sprawnie . A teraz z żoną jestesmy naprawdę zadowoleni i na pewno ich polecę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: kuchnia Bergmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 12:14 Witam. Ja mam meble kuchenne od Bergmana i w żadnym studiu kuchennym Black red white nie byli w stanie zaproponować mi takich rozwiązań jak Bergmann. Byłam w salonach bleka w Środzie Wlkp i w Poznaniu na Serbskiej i powiem Wam że w Bergmanie mają całkiem inny pogląd na kuchnie i zdecydowanie szerszą ofertę od Black red white.Ceny sprzętu mają dobre tak jak już ktoś wcześniej wspominał. Sprzęt agd jaki u nich zamówiliśmy w wielkich marketach AGD był o kilkaset złotych droższy. Jeżeli chodzi o montaż to powiem szczerze, że jestem zadowolona- czysto i porządnie, dwa dni. Salon w Poznaniu poleciła mi koleżanka z pracy więc ja polecę go wszystkim czytającym wpis, no i oczywiście wszystkim moim znajomym, którzy będą wymieniać meble w kuchni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renatak Re: kuchnia Bergmann IP: *.icpnet.pl 21.11.10, 00:26 Używam kuchni Bergmann już 4 miesiące i jestem bardzo zadowolona. Aczkolwiek tego co przeżyliśmy podczas jej montażu - nie życzę nikomu. Wydawałoby sie, że tylko pan projektant się pomylił, ale niestety w kilku miejscach... Problemy z komunikacją wewnątrz tej firmy - to podstawowy problem. Pani w salonie firmowym, która nie ma wiedzy (oprócz tego, że nie ma chęci) na żaden temat - tragedia ! Zakończyło się pozytywnie, aczkolwiek nie odważę się polecić nikomu tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.10, 18:50 Ja zamowilem kuchnie w salonie Bergmann w Gorzowie Wlkp. i jestem naprawde zadowolony, co wiecej - przyszla przed czasem ladna i szybko zmontowana SZCZERZE POLEAM FIRMĘ BERGMANN :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: kuchnia Bergmann IP: *.pila.vectranet.pl 06.04.11, 22:09 Witamy wszystkich, zamówiliśmy wraz z mężem zestaw kuchenny w Studiu w Pile, bardzo miła i fachowa obsługa, firma posiada sporo rozwiązań technicznych zarówno tańszych jak i droższych, potrafią dostosować się do kieszeni klienta a nie jak inne firmy aby jak najdrożej sprzedać, Pan Dominik wykonał projekt naszej kuchni i wyszła ona rewelacyjna, najwidoczniej konkurencja robi firmie Bergmann złą opinię, my na pewno jesteśmy zadowoleni i z czystym sumieniem możemy polecić studio w Pile. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIUTEK Re: kuchnia Bergmann IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 20:46 Bergman Opole to żenada... przerabiałem z nimi moja kuchnię , chcecie sie cały czas wkur...ć to bierzcie ich, chcecie miec spokój , kogokolwiek innego ! NIE POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: kuchnia Bergmann IP: *.132.34.95.customer.cdi.no 30.04.11, 18:47 nie polecam najwiekszy blad jaki mozna popelnic przy remoncie domu to zamowic meble w bergman glupie wymowki wpieranie klijentowi ze to on jest winny jakosc bardzo kiepska w stosunku do ceny nie na czas nie kompletne mamy ochote zamowic inne a ich podac do sadu Odpowiedz Link Zgłoś
superklientka Re: kuchnia Bergmann 30.04.11, 19:00 Przestrzegam wszystkich przed niesolidną firmą Bergmann. Zapłaciłam duże pieniądze za kuchnię. Termin montażu minął a ja z rozwaloną kuchnią musiałam przeżyć święta i teraz długi weekend. Mnóstwo mankamentów, braki elementów, źle przygotowane blaty, nierzetelni montażyści, którzy umawiają się, a potem nie przychodzą. Rozpoczął się jedenasty tydzień od podpisania umowy, a tu końca nie widać. LUDZIE, NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ Z DALEKA JEŚLI NIE CHCECIE TRACIĆ CZASU, PIENIĘDZY I NERWÓW!!!!!!!!!!!!!!!!! Wykonałam wiele telefonów do studia w Bydgoszczy i do firmy pod Poznaniem. Jak dotąd bez rezultatu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego oni jeszcze nie zniknęli z ryku. Zgłosić trzeba do NIKu i pociągnąć do odpowiedzialności karnej TAKICH DYLETANTÓW, OSZUSTÓW, NACIĄGACZY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superklientka Re: kuchnia Bergmann IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 18:53 Witaj, CIEKAWA JESTEM W JAKIM MIEŚCIE NABYŁAŚ KUCHNIĘ I ZA ILE????? OCZYWIŚCIE możesz powątpiewać w to, co napisałam, ale ja mam dowody - partactwo, niechliustwo, brak odpowiedzialności i kompetencji. Plik zdjęć dokumentujących stan faktyczny wysłałam drogą mailową do firmy (do kilku osób) korespondencją mailową oraz wydruki dodatkowo pocztą za potwierdzeniem odbioru zostały wysłane do sprawców tego stanu rzeczy za KILKADZIESIĄT TYSIĘCY ZŁOTYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NA RAZIE MILCZĄ JAK ZAKLĘCI. Ja cierpliwie czekam na reakcję !!!!!!! NADAL MOJA KUCHNIA W ROZSYPCE - NIE MOGĘ Z NIEJ KORZYSTAĆ, totalny chaos za duże pieniądze !!!!!!!! Podaj swój adres - jeśli chcesz, to prześle zdjęcia, abyś mogła się przekonać na własne oczy, zanim będziesz miała wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś