wiolett.gringo 06.05.09, 10:00 Czy ktos z forumowiczow mial kontakt z firma robiąca mble do kuchni i szafy do zabudowy w Szczecinie, czy sa dobra i uczciwa firma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marlena Re: meble Estaco-Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:24 NIE POLECAM!!! mam kuchnie z estaco projekt na silę zaakceptowałam bo nic lepszego nie wymyślili materiał tania płyta wiórowa co później się okazało gdzie indziej za ta cenę miała bym fajna kuchnie z MDF'u DROGO I BRZYDKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: meble Estaco-Szczecin IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 22:47 Nie polecam,sciema i tyle kuchnia nie warta wydanych pieniedzy ale coz mam taka jaka dalem sobie zrobic.Nigdy wiecej wspolpracy z tymi "profesjonalistami".A cos co mnie wkurza najbardziej to glupia odpowiedz "przeciez tam nie widac". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zrozpaczona Re: meble Estaco-Szczecin IP: *.globalconnect.pl 06.10.14, 13:42 Też nie polecam ,uszkodzony front przy pierwszym montażu ,reklamacja ,wymiana ,inny odcień ,reklamacja ,stwierdzili ,że wymienią fronty po jednaj stronie kuchni ! i nie będzie widać ,wymienili (kuchnia w kształcie litery L) różnica straszna !!!inny odcień !!!Reklamacja ! to teraz zabrali wszystkie fronty ,na dwa tygodnie ,żeby ujednolicić kolor ,zostałam z kuchnią za duże pieniądze ,z talerzami na wierzchu ,odradzam wszystkim ,twierdzą iż to wina producenta ,są dwa wyjścia !!! 1 zmienić producenta !!! 2 wybrać inną firmę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_estaco Re: meble Estaco-Szczecin 11.05.16, 11:05 Dzień dobry Pani Moniko, Sytuacja w Pani kuchni była faktycznie trudna i nie jesteśmy z tego dumni. Meble to produkt mimo że teoretycznie prosty, to jednak bardzo złożony i w jego produkcji bierze udział przynajmniej kilku dostawców różnych elementów. Tutaj nasz dostawca frontów lakierowanych faktycznie miał problem z dorobieniem jednego frontu w idealnie tym samym kolorze. Niestety taka jest specyfika elementów lakierowanych. Doświadczenie te sprawiło że zupełnie zmieniona została procedura produkcji mebli lakierowanych, co zapewnia przez dwa lata możliwość lakierowania dokładnie tym samym kolorem dodatkowych elementów. Mam nadzieję że mimo problemów z odcieniem, po wymianie wszystkich frontów, z kuchni korzysta się dobrze. Wierzę że fakt zamówienia kuchni przez Pani córkę w naszej firmie jest właśnie tego potwierdzeniem. Jeśli jest inaczej zapraszam do kontaktu z nami. Pozdrawiamy Estaco Odpowiedz Link Zgłoś
robert_estaco Re: meble Estaco-Szczecin 11.05.16, 12:08 Dzień dobry, Jest nam bardzo przykro że jest Pani niezadowolona. Nie mogę odnieść się bezpośrednio do Pani sytuacji gdyż się Pani nie przedstawiła. Mogę natomiast opisać procedurę zamawiania mebli w naszej firmie oraz powiedzieć słów kilka o materiałach. Klient w naszej firmie pierwszy kosztorys mebli otrzymuje już na etapie wstępnej rozmowy, wystarczy podać nam wymiary i określić styl w jakim meble mają zostać zaprojektowane. Na ogół po kilku dodatkowych pytaniach ze strony projektanta, przedstawiamy koszty z tolerancją błędu do 10% wartości zlecenia. Po akceptacji kosztorysu przechodzimy do kolejnego etapu, którym jest pomiar pomieszczenia oraz przygotowanie projektu (wizualizacji graficznej) wnętrza. Projektant przygotowuje projekt w ścisłej współpracy z klientem, klient wyznacza kierunek a my podążając za nim aranżujemy wnętrze tak, aby spełniało jego oczekiwania oraz było zgodne z zasadami ergonomii i sztuki stolarskiej. Projekt powstaje zawsze w kilku wersjach a na każdą prośbę klienta jest poprawiany tak długo, jak długo jest to niezbędne dla uzyskania efektu w 100% satysfakcjonującego. Następnie do projektu wspólnie z projektantem wybierane są materiały, które mają zsotać użyte do produkcji mebli. Tak dopracowany w każdym detalu projekt jest finalnie wyceniany. Uwaga, do tego momentu wszelkie prace i czas zaangażowany przez nas są niezobowiązujące i nic nie kosztują! Po akceptacji projektu, wyborze materiałów oraz akceptacji kosztorysu podpisujemy umowę na realizację zlecenia. To dopiero od tej chwili klient jest związany z nami poprzez umowę. Słów kilka o materiałach i ich cenach bo jest ich bardzo dużo a każdy ma swoje wady i zalety. Wyczerpanie całego tematu to temat na wielostronicowy artykuł. Nie mniej jednak wybór materiału powinien być podyktowany efektem jaki chcemy uzyskać, sposobem użytkowania mebli, oraz przewidzianym budżetem. Nie jest tak że płyta wiórowa użyta w kuchni jest materiałem gorszym od mdf-u. Jest materiałem innym i dającym inne możliwości. Największe znaczenie dla trwałości mebla ma to czym dana płyta meblowa jest uszlachetniona. Czy jest to lakier, folia PCV, mata akrylowa czy może laminat. Paradoksalnie to wykonczenie laminatem jest rozwiązaniem najtrwalszym mimo najniższej ceny. Odnośnie ceny warto zaznaczyć że nie tylko materiał o niej decyduje. Można zrobić meble kuchenne z najtańszego materiału ale bogato ją wyposażyć w najlepsze szuflady oraz systemy narożne i będzie ona droższa od kuchni wykonanej z litego drewna ale bez dobrego wyposażenia. Również stopień skomplikowania projektu ma wpływ na cenę realizacji. Przy każdym projekcie nasi projektanci dbają żeby nasze meble jak nalepiej dopasowane do potrzeb klienta i jednocześnie czyniły wnętrze lepszym. Jednak jest to praca twórcza i mocno zindywidualizowana, dlatego tylko dzięki zaangażowaniu klienta produkt może być dla niego w 100% idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
mary-jane123 Re: meble Estaco-Szczecin 14.12.15, 12:11 Zdecydowanie nie polecam!!! Źle pobrane wymiary, a potem ciągłe zmiany terminów poprawy, w sumie zgodziliśmy sie na takie, jak wyszły, ale wstyd pokazywać tym, którzy maja pojęcie o wykończeniu mebli... Cena - jak sie okazało w porównaniu z innymi firmami - wygórowana, ale mądr Polak... Odpowiedz Link Zgłoś