Dodaj do ulubionych

Kludi, Deante czy Grohe

14.08.09, 08:27
stoje przed wyborem bateri do kuchni i łazienki proszę pomóżcie w
opiniach na temat tych trzech firm. którą wybrać lecz za rozsądną
cenę
Obserwuj wątek
    • Gość: lw73 Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 08:47
      Musisz zdecydować czy ma być tanio czy dobrze, ale moim zdaniem na bateriach nie powinno się oszczędzać.
      1.Grohe
      2.Kludi
      A o Deante zapomnij.
      • Gość: projekto Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 10:46
        grohe ... :-)
        nie zapomnij ...tanio jest drogo...
    • trypel Re: Kludi, Deante czy Grohe 14.08.09, 17:16
      to ma być dowcip?
      porównywanie lowbudgetowego producenta który z zasady jest tani i ma niewiele
      wpsólnego z jakością z marką przez duże M
      • Gość: lw73 Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 23:17
        KFA:) - Porównywanie tego z Grohe to nieporozumienie.
        A poza tym KFA nie jest wcale takie tanie.
        Tzw baterie dla bogatych - Jedna na ściane a druga do szafy na części
    • Gość: Ala Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.ngk.com.pl 21.08.09, 14:50
      Grohe
    • Gość: Piotr Włocławek Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:55
      Jestem współwłaścicielem salonu z armaturą pod Włocławkiem. Marki które
      wybraliście są faktycznie udane, ale nie tak bardzo luksusowe. Do tego grona, a
      raczej półkę wyżej możesz śmiało dołączyć VilleRoy, Dorn Bracht i Franke. Dwie
      pierwsze są porządne, ale bardzo, bardzo drogie. Sprzedajemy parenaście sztuk w
      ciągu roku. Franke sprzedaje się bardzo dobrze, również za względu na stosunek
      cena/jakość, szczególnie w zestawach ze zlewozmywakami które mamy. Reklamacji na
      żadne z tych firm nie ma, raczej bezawaryjne produkty.
      osoby które chcą kupić dobry towar i tanio przestrzegam przed zakupem tanich
      produktów. Tu do pewnej granicy bardzo ostro idzie cena z jakością. Powyżej
      pewnej kwoty (której nie zdradzę) płacisz za bardzo dobry towar (w większości
      przypadków), ale również za wygląd i projektantów.
      • trypel Re: Kludi, Deante czy Grohe 21.08.09, 19:34
        chyba od bardzo niedawna jesteś tym współwłascicielem. Po jakimś miesiacu już
        załapiesz że nie ma firmy VilleRoy ani Dorn Bracht natomiast są Villeroy&Boch i
        Dornbracht.
        Dodatkowo informuję ze pierwsza z tych firm żadnych baterii nie robi sama tylko
        zamawia je w firmie Dornbracht i Grohe :)
        • Gość: Lw73 Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 22:29
          Zgadza się Pan Piotr chyba od niedawna w branży.
          W innym przypadku nie robiłby takich okrutnych błędów, ale tak jak napisałeś
          dajmy człowiekowi czas.
          • Gość: janek Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:38
            Literówka każdemu może się zdarzyć;)

Patrze na te firmy co tak polecacie i .... Kurna, jakie to jest drogie!!! Kto
            kupuje baterie po parę tysiecy zł za jedną?! Niektóre wyglądają kosmicznie, ale
            za tą kasę miałbyś jedną "normalną" baterie ( normalną cenowo i dobrą
            jakościowo), do tego lodówkę i pralkę! A mówią, że kryzys jest...

cytat: " Tu do pewnej granicy bardzo ostro idzie cena z jakością. Powyżej
            pewnej kwoty (której nie zdradzę) płacisz za bardzo dobry towar (w większości
            przypadków), ale również za wygląd i projektantów.
            "

Możecie rozjaśnić? W jakiej granicy najbardziej "opłaca się" kupować? Do
            ekspertów, jakie są najczęstsze wady baterii? Remoncik w kuchni, to się przyda...
            • Gość: lw73 Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 12:58
              Szanowny Janku.
              Jednych stać na Trabanta innych na Forda a jeszcze innych na Mercedesa.
              Tak samo i w bateriach. Jednych stać na marketowe "coś"
              innych na Grohe a jeszcze innych na THG
              Pozdrawiam
            • trypel Re: Kludi, Deante czy Grohe 24.08.09, 19:29
              Gość portalu: janek napisał(a):

>
              > cytat: " Tu do pewnej granicy bardzo ostro idzie cena z jakością. Powyżej
              > pewnej kwoty (której nie zdradzę) płacisz za bardzo dobry towar (w większości
              > przypadków), ale również za wygląd i projektantów.
              > "

Całkowicie słusznie. U wiekszosci markowych producentów nie ma róznicy w
              technice (czyli głowica, wężyki, perlator itp pomiędzy produktem za 500 i 5000
              pln. Tam płaci sie za design i modę. I słusznie bo ktoś to wymysla i bierze za
              to kasę a jak ktoś kasy nie ma to kupuje nie za 5000 tylko za 500 :)

>
              > Możecie rozjaśnić? W jakiej granicy najbardziej "opłaca się" kupować? Do
              > ekspertów, jakie są najczęstsze wady baterii? Remoncik w kuchni, to się przyda.
              > ..

Ogólnie - nie ma dobrej jakosciowo baterii umywalkowej ponizej 200 pln, problem
              nie leży w produkcji w Chinach tych tańszych (bo wiekszosc ma elementy z Chin -
              te droższe też) tylko w ręzlimie jakosciowym i np stopach użytych do odlewania -
              zawartosc metali ciezkich w tanich bateriach jest taka że woda która stała w
              baterii parę godzin ma całatablicę Mendelejewa. Ale o tym normy nie mówią wiec
              nikt na to nie zważa. Dalej - skoro wyprodukowanie przyzwoitej głowicy w Europie
              (nigdzie indziej sie jeszcze przyzwoitch robic nie nauczyli z USA włacznie)
              kosztuje koło 30-40 pln to bateria za 50 czy 100 pln musi być goownem i już.
              Wężyki to 10 pln. Proces galwanizacji tez kosztuje jesli ma być porządny. No i
              najważniejsze - ew. awaria głowicy, pękniecie weżyka oznacza czesto remont w
              domu wiec nieco wiecej niż awaria dvd :) a bezpieczeństwo kosztuje.
    • frue Re: Kludi, Deante czy Grohe 24.08.09, 17:21
      Jeśli o mnie chodzi, to polecam Deante. Posiadam panel prysznicowy tej firmy i naprawdę uważam, że jest bardzo dobrze zrobiony. Jakoś - według mnie jest bardzo dobra. Nie wiem jak to jest z bateriami, jednak myślę, że chyba nie będzie problemu, skoro z panelem prysznicowym nie ma.
      • Gość: BoB Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 16:39
        Ja mam baterie i zlewozmywak granitowy Franke. Jest ciemny, brudu i zacieków i
        tak nie widać. Bateria już któryś rok w użyciu wciąż działa świetnie. Nie ma
        martwych położeń, no i powłoka z niej nie schodzi. Nie wspomniałem,że dałem za
        nią ponad 1500zł w zestawie ze zlewozmywakiem!
    • mamuska1981 A co myślicie o firmie TRES?? 25.08.09, 21:50
      Mi się bardzo podoba ich design, a co do jakości ... nie mam pojęcia. W sklepie
      oczywiście polecają, ale wolałabym usłyszeć opinię użytkowników:)
      • Gość: lw73 Re: A co myślicie o firmie TRES?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 08:06
        To bardzo przyzwoite baterie, sprzedałem jeż ładnych parę sztuk i nie było
        żadnych reklamacji
    • inalazienkowska Re: Kludi, Deante czy Grohe 09.04.14, 15:11
      1 Grohe 2 Kludi polecam w takiej kolejności osobiście nie polałabym Deante.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka