lenar000 14.08.09, 08:27 stoje przed wyborem bateri do kuchni i łazienki proszę pomóżcie w opiniach na temat tych trzech firm. którą wybrać lecz za rozsądną cenę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lw73 Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 08:47 Musisz zdecydować czy ma być tanio czy dobrze, ale moim zdaniem na bateriach nie powinno się oszczędzać. 1.Grohe 2.Kludi A o Deante zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projekto Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 10:46 grohe ... :-) nie zapomnij ...tanio jest drogo... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Kludi, Deante czy Grohe 14.08.09, 17:16 to ma być dowcip? porównywanie lowbudgetowego producenta który z zasady jest tani i ma niewiele wpsólnego z jakością z marką przez duże M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 23:17 KFA:) - Porównywanie tego z Grohe to nieporozumienie. A poza tym KFA nie jest wcale takie tanie. Tzw baterie dla bogatych - Jedna na ściane a druga do szafy na części Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Włocławek Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:55 Jestem współwłaścicielem salonu z armaturą pod Włocławkiem. Marki które wybraliście są faktycznie udane, ale nie tak bardzo luksusowe. Do tego grona, a raczej półkę wyżej możesz śmiało dołączyć VilleRoy, Dorn Bracht i Franke. Dwie pierwsze są porządne, ale bardzo, bardzo drogie. Sprzedajemy parenaście sztuk w ciągu roku. Franke sprzedaje się bardzo dobrze, również za względu na stosunek cena/jakość, szczególnie w zestawach ze zlewozmywakami które mamy. Reklamacji na żadne z tych firm nie ma, raczej bezawaryjne produkty. osoby które chcą kupić dobry towar i tanio przestrzegam przed zakupem tanich produktów. Tu do pewnej granicy bardzo ostro idzie cena z jakością. Powyżej pewnej kwoty (której nie zdradzę) płacisz za bardzo dobry towar (w większości przypadków), ale również za wygląd i projektantów. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Kludi, Deante czy Grohe 21.08.09, 19:34 chyba od bardzo niedawna jesteś tym współwłascicielem. Po jakimś miesiacu już załapiesz że nie ma firmy VilleRoy ani Dorn Bracht natomiast są Villeroy&Boch i Dornbracht. Dodatkowo informuję ze pierwsza z tych firm żadnych baterii nie robi sama tylko zamawia je w firmie Dornbracht i Grohe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lw73 Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 22:29 Zgadza się Pan Piotr chyba od niedawna w branży. W innym przypadku nie robiłby takich okrutnych błędów, ale tak jak napisałeś dajmy człowiekowi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:38 Literówka każdemu może się zdarzyć;) Patrze na te firmy co tak polecacie i .... Kurna, jakie to jest drogie!!! Kto kupuje baterie po parę tysiecy zł za jedną?! Niektóre wyglądają kosmicznie, ale za tą kasę miałbyś jedną "normalną" baterie ( normalną cenowo i dobrą jakościowo), do tego lodówkę i pralkę! A mówią, że kryzys jest... cytat: " Tu do pewnej granicy bardzo ostro idzie cena z jakością. Powyżej pewnej kwoty (której nie zdradzę) płacisz za bardzo dobry towar (w większości przypadków), ale również za wygląd i projektantów. " Możecie rozjaśnić? W jakiej granicy najbardziej "opłaca się" kupować? Do ekspertów, jakie są najczęstsze wady baterii? Remoncik w kuchni, to się przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 12:58 Szanowny Janku. Jednych stać na Trabanta innych na Forda a jeszcze innych na Mercedesa. Tak samo i w bateriach. Jednych stać na marketowe "coś" innych na Grohe a jeszcze innych na THG Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Kludi, Deante czy Grohe 24.08.09, 19:29 Gość portalu: janek napisał(a): > > cytat: " Tu do pewnej granicy bardzo ostro idzie cena z jakością. Powyżej > pewnej kwoty (której nie zdradzę) płacisz za bardzo dobry towar (w większości > przypadków), ale również za wygląd i projektantów. > " Całkowicie słusznie. U wiekszosci markowych producentów nie ma róznicy w technice (czyli głowica, wężyki, perlator itp pomiędzy produktem za 500 i 5000 pln. Tam płaci sie za design i modę. I słusznie bo ktoś to wymysla i bierze za to kasę a jak ktoś kasy nie ma to kupuje nie za 5000 tylko za 500 :) > > Możecie rozjaśnić? W jakiej granicy najbardziej "opłaca się" kupować? Do > ekspertów, jakie są najczęstsze wady baterii? Remoncik w kuchni, to się przyda. > .. Ogólnie - nie ma dobrej jakosciowo baterii umywalkowej ponizej 200 pln, problem nie leży w produkcji w Chinach tych tańszych (bo wiekszosc ma elementy z Chin - te droższe też) tylko w ręzlimie jakosciowym i np stopach użytych do odlewania - zawartosc metali ciezkich w tanich bateriach jest taka że woda która stała w baterii parę godzin ma całatablicę Mendelejewa. Ale o tym normy nie mówią wiec nikt na to nie zważa. Dalej - skoro wyprodukowanie przyzwoitej głowicy w Europie (nigdzie indziej sie jeszcze przyzwoitch robic nie nauczyli z USA włacznie) kosztuje koło 30-40 pln to bateria za 50 czy 100 pln musi być goownem i już. Wężyki to 10 pln. Proces galwanizacji tez kosztuje jesli ma być porządny. No i najważniejsze - ew. awaria głowicy, pękniecie weżyka oznacza czesto remont w domu wiec nieco wiecej niż awaria dvd :) a bezpieczeństwo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
frue Re: Kludi, Deante czy Grohe 24.08.09, 17:21 Jeśli o mnie chodzi, to polecam Deante. Posiadam panel prysznicowy tej firmy i naprawdę uważam, że jest bardzo dobrze zrobiony. Jakoś - według mnie jest bardzo dobra. Nie wiem jak to jest z bateriami, jednak myślę, że chyba nie będzie problemu, skoro z panelem prysznicowym nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoB Re: Kludi, Deante czy Grohe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 16:39 Ja mam baterie i zlewozmywak granitowy Franke. Jest ciemny, brudu i zacieków i tak nie widać. Bateria już któryś rok w użyciu wciąż działa świetnie. Nie ma martwych położeń, no i powłoka z niej nie schodzi. Nie wspomniałem,że dałem za nią ponad 1500zł w zestawie ze zlewozmywakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska1981 A co myślicie o firmie TRES?? 25.08.09, 21:50 Mi się bardzo podoba ich design, a co do jakości ... nie mam pojęcia. W sklepie oczywiście polecają, ale wolałabym usłyszeć opinię użytkowników:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: A co myślicie o firmie TRES?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 08:06 To bardzo przyzwoite baterie, sprzedałem jeż ładnych parę sztuk i nie było żadnych reklamacji Odpowiedz Link Zgłoś
inalazienkowska Re: Kludi, Deante czy Grohe 09.04.14, 15:11 1 Grohe 2 Kludi polecam w takiej kolejności osobiście nie polałabym Deante. Odpowiedz Link Zgłoś