kup-iec 24.10.09, 09:36 forum.gazeta.pl/forum/w,566,101880522,,NIE_bijmy_dzieci_.html?s=1&v=2 chodzi już o wpisy z końca wątku - dotyczące komentarzy rasowych bardzo zależy mi na obiektywnych wypowiedziach, być może też nauczę się czegoś o forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kup-iec Re: Tak, jest zgodna n/t 24.10.09, 11:58 dzięki za odpowiedź, jednak wciąz mam wątpliwości, może doczekam się Siwej no bo jak: spoko można pisać o wyższości jednych nad drugimi? a jakby ktoś walnąl cos antypolskiego? to też by było zgodne? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Tak, jest zgodna n/t 24.10.09, 12:11 "Nie mowiac juz o tym, ze patrzac sie na historie okazuje sie, ze to biala rasa okazala sie byc najbardziej rozwinieta i to ona podbila swiat. Poziom cywilizacji przewaznie tez jest wyzszy tam gdzie sa biali." Chodzi o ten fragment? Jesli nie zgadzasz sie z tym, co napisał autor tych słów, przedstaw własny pogląd - na tym polega dyskusja. > a jakby ktoś walnąl cos antypolskiego? to też by było zgodne? ??? "cos antypolskiego" to zbyt ogólne pojęcie, proszę podaj przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
kup-iec Re: Tak, jest zgodna n/t 24.10.09, 12:23 bardziej chodzi mi o hasło, które w ogóle rozpoczęło "dyskusję rasową" - czyli "zachowuj się jak biały człowiek" by bj32 i to nie było akurat do mnie. Czy to konkretne hasło jest zgodne z netykietą i regulaminem. chcę podkreślić, że nie dotyka mnie to w żaden sposób personalnie, tylko bardziej światopoglądowo Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Tak, jest zgodna n/t 24.10.09, 12:59 Wczesniej pisałeś o dyskusji i to mnie zmyliło. Jesli chodzi o ten post ... forum.gazeta.pl/forum/w,566,101880522,101980866,Deela.html jest absolutnie nie do przyjęcia. Moderator to nie przedszkolanka, a forum nie przedszkole => wyjaśniając powody użycia nożyczek, moderator powinien odnieść się do postu, a nie do osoby, która usunięty post napisała. Nie może by tak, żeby moderator sam łamał regulamin, na straży którego podobno stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Tak, jest zgodna n/t 24.10.09, 22:40 >wyjaśniając powody użycia nożyczek, moderator powinien odnieść się do postu, a nie do osoby, która usunięty post napisała. Akurat tutaj nie zaszedl zaden problem. Dziewczyny sie nawet publicznie acz wirtualnie wysciskaly. Problem pana kup-ca jest inny: jeden z jego postow zostal skasowany. Za chamstwo. Chociaz moderator jedna zolta kartke wczesniej mu juz wyslal. Ego pana kup-ca zostalo wiec mocno naruszone, dlatego tez doczepil sie do slow moderatora "zachowuj sie jak bialy czlowiek", ktore to swiecie go oburzyly jako mocno rasistowskie. Mozna miec rozne poglady na ta sprawe, niemniej jednak nadmieniam, ze poruszony tym zostal tylko pan kup-iec i jeszcze jedna osoba. Nikt z pozostlaych uczestnikow watkow ( a bylo ich sporo) nie mial z tym tekstem problemow, bo, umowmy sie, ciezko tez je miec. Niemniej nie musze byc pod tym wzgledem obiektywna, wiec pozostawiam to do rozwazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: Tak, jest zgodna n/t 24.10.09, 13:17 generalnie aministracja uzna pewnie, ze post nie jest niestosowny. w koncu to wpis 'opiekuna'. pokazuje to jej poziom i tyle. o ile dobrze pamietam, to jest to nie pierwszy przypadek niskich lotow bj32, wiec moze uznajcie to za obowiazujaca 'norme' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: czy ta dyskusja jest zgodna z regulaminem? 24.10.09, 22:56 ja sie nie obrazilam wiec o co chodzi na mily bog? tu chodzi wylacznie o to zeby dokopac komus kto sie nie zgadza z pogladami a jak sie chce psa uderzyc to i kij sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kup-iec do Duzeq i Deeli 25.10.09, 07:19 Dziewczyny, po pierwsze fajnie, że jesteście i można z Wami porozmawiać o regulaminie w miejscu bardziej stosownym niz Małe Dziecko. Powiedzcie mi, czy gdybym to ja uzył takiego sformułowania w stosunku do Was lub innej osoby to zaakceptowałybyście to? I proszę, nie dopisujcie mi motywów bo ja naprawdę nie biorę forum do siebie personalnie. Pytanie moje tutaj dotyczy tylko i wyłącznie regulaminu i tego co wolno na forum, i komu wolno. Naprawdę uwarzacie, ze zdanie "zachowuj się jak biały człowiek" jest kulturalne, akceptowalne na forum publicznym? Pomyślcie jak wiele osób mozna było urazić i pomyślcie tez jak bardzo ogólne jest to zdanie (historia białych ludzi to nie tylko pokaz jasnej i anielskej natury, a rozwiniętych kultur nie białych ludzi też można by kilka wymienić). Szukam obiektywizmu, a nie jakiejś bezsensownej wirtualnej zemsty, nie doszukujcie się innych motywów u mnie bo ich nie ma. Tutaj uczę się regulaminu. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzeq Re: do Duzeq i Deeli IP: *.upc-h.chello.nl 25.10.09, 09:53 >Powiedzcie mi, czy gdybym to ja uzył takiego sformułowania w stosunku do Was lub innej osoby to zaakceptowałybyście to? Deela rowniez pojawila sie na tym forum i to po to, zeby bronic bj32. Ona, ktora jako jedyna mogla poczuc sie obrazona takim a nie innym sformulowaniem. Mysle, ze to wystarczy jako odpowiedz na Twoje pytanie. Co do cywilizacji bialej i nie-biaych - to nie temat na ten watek natomiast za to niefortunne sformulowanie bj32 juz przeprosila. > Szukam obiektywizmu, a nie jakiejś bezsensownej wirtualnej zemsty, > nie doszukujcie się innych motywów u mnie bo ich nie ma. Tutaj uczę > się regulaminu. To wszystko. Wiesz, gdybys w tym tonie pojawial sie od poczatku na Malym Dziecku i potem zaatakowal "bialego czlowieka", to teraz bym Ci uwierzyla. Ale najpierw musiales wykazac sie znikoma dawka kultury przez co Twoj post zostal skasowany, a dopiero pozniej doczepiles sie do slawetnego sformulowania. Dlatego nie wierze w Twoj obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: do Duzeq i Deeli 25.10.09, 16:46 > Powiedzcie mi, czy gdybym to ja uzył takiego sformułowania w > stosunku do Was lub innej osoby to zaakceptowałybyście to? oczywiscie dyskusja byla merytoryczna jedynie ty sie czepiles byle czego i zawrociles ja z jak pieknie rozwijajacego sie kierunku i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: do Duzeq i Deeli IP: *.aster.pl 25.10.09, 17:14 deela napisała: > oczywiscie > dyskusja byla merytoryczna jedynie ty sie czepiles byle czego i zawrociles ja z > jak pieknie rozwijajacego sie kierunku > i po co? 1) nie on jedyny 2) uwazasz takie teksty za merytoryczne w watku 'NIE bijmy dzieci!!!' ? Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: do Duzeq i Deeli 25.10.09, 17:55 > 1) nie on jedyny ad.1. Faktycznie, byla jeszcze jedna osoba. Czyli cale dwie sie znalazly. Tlum zatem. > 2) uwazasz takie teksty za merytoryczne w watku 'NIE bijmy dzieci!!!' ? ad.2. Tekst moderatora mial na celu nawrocenie Deeli na wlasciwa droge odpowiedzi. Z merytoryka nie mialo to nic wspolnego, ale moderator moze takie uwagi wstawiac (pomijam niefortunne sformulowanie). Zreszta podobna uwaga zostala wyslana do kupca. Reszta forum powinna sie jako tako trzymac tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: do Duzeq i Deeli IP: *.aster.pl 25.10.09, 19:54 duzeq napisała: > ad.1. Faktycznie, byla jeszcze jedna osoba. Czyli cale dwie sie > znalazly. Tlum zatem. dwie, ktore sie odezwaly. > ad.2. Tekst moderatora mial na celu nawrocenie Deeli na wlasciwa > droge odpowiedzi. Z merytoryka nie mialo to nic wspolnego, ale > moderator moze takie uwagi wstawiac (pomijam niefortunne > sformulowanie). Zreszta podobna uwaga zostala wyslana do kupca. > Reszta forum powinna sie jako tako trzymac tematu. moze powinna nawracac wraz z misjonarzami w afryce skoro ma taki zapal w tej materii ? wystarczylo pojsc za glosem rozsadku - 'Mam nadzieję zobaczyć [...] w miejsce tamtego Twojego postu.' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzeq Re: do Duzeq i Deeli IP: *.upc-h.chello.nl 25.10.09, 20:25 Ma pan/pani niezwykle dosc podobny styl pisania do kupca i loguje sie pan/pani jako gosc. Ale oczywiscie to sa tylko moje przypuszczenia, ktore nie musza byc prawda. > > ad.1. Faktycznie, byla jeszcze jedna osoba. Czyli cale dwie sie > > znalazly. Tlum zatem. > > dwie, ktore sie odezwaly I nie wiadomo ile, ktore to przeczytaly bez odezwania sie, co swiadczy o randze problemu. > moze powinna nawracac wraz z misjonarzami w afryce skoro ma taki zapal w tej > materii ? Moderator ma swiete prawo do zwrocenia uwagi osobom odpowiadajacym w sposob malo kulturalny. I tu brawo za to, ze czynil to niewybiorczo - zoltka kartka poszla i do oponenta, i do zawodniczki z tej samej druzyny. wystarczylo pojsc za glosem rozsadku - 'Mam nadzieję zobaczyć [...] w > miejsce tamtego Twojego postu.' A tu juz pan/pani brzmi jak w twarz strzelil pan kup-iec. Ale oczywiscie sa to moje przypuszzcenia, ktore nie musza byc prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kup-iec Re: do Duzeq i Deeli 25.10.09, 20:54 Duzeq, właśnie moderator swoich praw nadużył. To jest moje zdanie. I nie doszukuj sie spisków tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie niż Ty. Spójrz na temat inaczej: moderator nie ma świętych praw tylko raczej obowiązek dbałości o przestrzeganie regulaminu, to sie nie stało na tamtym wątku. To jest moje zdanie. Ciekaw jestem czy wypowie się administracja. A te najnowsze wpisy to taki, wg Ciebie, szczyt kultury? Jesteś naprawdę przekonana, że moderator nie jest wybiórczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: do Duzeq i Deeli IP: *.aster.pl 25.10.09, 21:00 Gość portalu: duzeq napisał(a): > Ma pan/pani niezwykle dosc podobny styl pisania do kupca i loguje > sie pan/pani jako gosc. > Ale oczywiscie to sa tylko moje przypuszczenia, ktore nie musza byc > prawda. 'pani' nalezy skreslic, a przypuszczenia proponuje zostawic w spokoju. loguje sie tylko wtedy, gdy jest to niezbedne. > > > > ad.1. Faktycznie, byla jeszcze jedna osoba. Czyli cale dwie sie > > > znalazly. Tlum zatem. > > > > dwie, ktore sie odezwaly > > I nie wiadomo ile, ktore to przeczytaly bez odezwania sie, co > swiadczy o randze problemu. brak reakcji nie jest tutaj zadnym argumentem. mozna sobie wyobrazic wiele innych mniej lub bardziej analogicznych sytuacji, w ktorych ludzie sa oburzeni, a mimo to nie reaguja. > > > moze powinna nawracac wraz z misjonarzami w afryce skoro ma taki > zapal w tej > > materii ? > > Moderator ma swiete prawo do zwrocenia uwagi osobom odpowiadajacym w > sposob malo kulturalny. I tu brawo za to, ze czynil to niewybiorczo - > zoltka kartka poszla i do oponenta, i do zawodniczki z tej samej > druzyny. wydaje sie, ze moderator przede wszystkim powinien 'swiecic przykladem'. > wystarczylo pojsc za glosem rozsadku - 'Mam nadzieję zobaczyć [...] w > > miejsce tamtego Twojego postu.' > > A tu juz pan/pani brzmi jak w twarz strzelil pan kup-iec. Ale > oczywiscie sa to moje przypuszzcenia, ktore nie musza byc prawda. hehe.. (tak juz ogolnie) skad bierze sie ta swego rodzaju psychoza podejrzliwosci ? ps. zwrot brzmi 'jak w morde..' twarz jest tutaj potwornie sztuczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzeq Re: do Duzeq i Deeli IP: *.upc-h.chello.nl 25.10.09, 21:54 Prosze pana, > > I nie wiadomo ile, ktore to przeczytaly bez odezwania sie, co > > swiadczy o randze problemu. > > brak reakcji nie jest tutaj zadnym argumentem. mozna sobie wyobrazic wiele > innych mniej lub bardziej analogicznych sytuacji, w ktorych ludzie sa oburzeni, > a mimo to nie reaguja. No widzisz, tylko skoro juz przeczytales dokladnie caly watek to zapewne zauwazyles, ile tam bylo dyskusji. Ludzie oburzeni reaguja. Tak chociazby jak ta pierwsza z dwoch osob. Cala reszta przeszla nad zdaniem do porzadku dziennego. Moderator tez czlowiek i przeprosil. Ciagniecie teraz sprawy na tym watku jest czysta checia pokazania moderatorowi, ze niebo mozna poruszyc po to, zeby postawic na swoim czyli po to, zeby moderator wycial swojego posta. Jak juz pisalam do kupca, po ilosci odpowiedzi od obiektywnych osob coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu co do niezwyklej wagi problemu. PS. NIe wiedzialam, ze tylu facetow wnikliwie czyta Male Dziecko ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: do Duzeq i Deeli IP: *.aster.pl 25.10.09, 22:55 ok, jestem osoba postronna. wyrazilem swoja opinie. watku w calosci nie czytalem. re ps. czytuje fom. stad zajrzalem dalej. wbrew pozorom faceci rowniez maja potomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kup-iec Re: do Duzeq i Deeli 25.10.09, 19:57 Deelo, Duzeq, ja juz dawno odpuściłem sobie napastliwy ton, bardzo Was proszę Wy też przestańcie. Rozumiem, że jesteście na mnie złe bo rzeczywiście mamy bardzo odmienny pogląd na sprawę i w pewnym momencie, i mi, i Wam puściły emocje. Ale już dość. A wracając do mojego pytania w tym wątku: Nie moge się zgodzić z tym, że tylko Deela mogła się poczuć urażona bo to nie jest forum zamknięte, wiele osób je czyta. Zaczęlo się od durnego zdania, można je było szybko usunąć i uniknęlibyśmy na tamtym wątku bardzo prymitywnych wywodów nt kto jest lepszy i bardziej cywilizowany. Moderator upiera się, że jego post jest zgodny z regulaminem, ja się z tym stanowczo nie zgadzam i ciekaw jestem opinii osób obietkwynych dotyczącej stricte regulaminu. A emocje to już odłóżmy na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzeq Re: do Duzeq i Deeli IP: *.upc-h.chello.nl 25.10.09, 21:40 Moj ton ciezko uznac za napsatliwy, wiec wybacz ale nie bede go zmieniac. A wracajac do Twojego pytania w tym watku - nadal wierze tylko pierwszej osobie, ktora zareagowala. Reszta moze czytala ale jak widac nawet nie chcialo im sie stuknac w klawisze. A ludzie zazwczaj stukaja jak cos ich niesamowicie oburza. Stad, powtarzam, widoczna ranga problemu. Prymitywnych wywodow nt kto jest lepszy i bardziej cywilizowany nie pamietam. Pamietam wlasne zdanie, ze cywilizacja bialych stoi na wyzszym poziomie bo to prawda (chodzi o terazniejszosc, a nie o XVI w p.n.e na Jukatanie czy VII wiek na polwyspie iberyjskim). Niemniej jednak noblesse oblige, szczegolnie do scisle okreslonego w naszej cywlizacji zachowania. Ot, i cale wielkie zamieszanie. Moderator upiera się, że jego post jest > zgodny z regulaminem, ja się z tym stanowczo nie zgadzam i ciekaw > jestem opinii osób obietkwynych dotyczącej stricte regulaminu. Z powyzszych odpowiedzi osob obiektywnych z tego forum ja wylowilam jedna, ktora uznala zdanie Deeli za niedopuszczalne. Jednakze z kompletnie innych powodow. "wyjaśniając powody użycia nożyczek, moderator powinien odnieść się do postu, a nie do osoby, która usunięty post napisała." A nie tutaj byl pies pogrzebany. Jak rozumiem bedziesz nadal czekal z utesknieniem na kogos, kto wreszcie powie - a fuj! a to brzydka dziewczynka!. no to milego czekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: do Duzeq i Deeli IP: 91.193.160.* 25.10.09, 21:48 Duzeq, a może właśnie to ja dostanę po nosie? bo widzę, że nie jestem osamotniony w czekaniu pozdrawiam i dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzeq Re: do Duzeq i Deeli IP: *.upc-h.chello.nl 25.10.09, 21:56 >A te najnowsze wpisy to taki, wg Ciebie, szczyt kultury? Jesteś naprawdę przekonana, że moderator nie jest wybiórczy? Jestem przekonana, ze moderatora nie bylo dzisiaj na watku :). Dobrej nocy rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: do Duzeq i Deeli 25.10.09, 22:45 > ja juz dawno odpuściłem sobie napastliwy ton, bardzo Was proszę Wy > też przestańcie. ja nie jestem napastliwa to moj naturalny stan emocjonalny > Rozumiem, że jesteście na mnie złe bo rzeczywiście mamy bardzo > odmienny pogląd na sprawę i w pewnym momencie, i mi, i Wam puściły > emocje. Ale już dość. bynajmniej, ja az tak sie nie podniecam internetowymi bytami zbeby byc na kogos zlym ja proponuje dosc juz o tym naprawde nie ma o czym dyskutowac ja sie za bialego czlowieka nie obrazilam Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: czy ta dyskusja jest zgodna z regulaminem? 26.10.09, 08:33 Komentarz nie był rasowy. To niezbyt zręczny kolokwializm, co Panie już sobie jak widzę wyjaśniły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: czy ta dyskusja jest zgodna z regulaminem? IP: 91.193.160.* 26.10.09, 19:11 dzięki za odpowiedź akceptuje werdykt aczkolwiek stosować takich "kolokwializmów" nie będę pozdrawiam p.s. piszę jako gość bo w dużym biegu Odpowiedz Link Zgłoś