Dodaj do ulubionych

Moi Drodzy

06.04.10, 20:09
Jak byly admin otwartego forum o duzej frekwencji musze z zalem napisac ze
potrzebujecie wymienic administratorow forum Feminizm.
Obserwuj wątek
    • pozarski Re: Moi Drodzy 06.04.10, 20:51
      To ciekawa logika: jako byly admin jakiegos forum twierdze,ze musicie wymienic
      adminow innego forum. Moze olus przyjdzie i poprawi moja logike?;))
      • manny-jestem Arabesku Malmowski 06.04.10, 21:10
        Logika jest taka. jako byly admin mam doswiadczenie jak sie postepuje. Radzilem
        sobie dobrze na duzym forum. To doswiadczenie mowi mi ze administacja feminizmu
        naaje sie do wymiany . I do tego wystarczyly 3 posty na tamtym forum.
        • giwi Re: Arabesku Malmowski 06.04.10, 22:46
          3 posty to zdecydowanie za mało. :-) Twoje byłe doświadczenie chyba Ci źle mówi?
          • manny-jestem Re: Arabesku Malmowski 06.04.10, 22:56
            watpie. Jesli wycina sie posty ktore w zaden sposob nie lamia netykiety to
            innego wniosku nie da sie wyciagnac.

Pamietam tez ze uczono mnie ze admin NIGDY nie powinien wycinac glosow krytyki
            wobec swojego moderowania.

Nozyczki na Feminizmie tej zasady nie rozumieja ani w zab.

A osoby ktore sa tak przejete swoim ego ze tna posty nowego forumowicza doprawdy
            nie nadaja sie do tej pracy.
            • giwi Re: Arabesku Malmowski 06.04.10, 23:23
              Zależy jaka krytyka, w jakiej formie i gdzie. W zasadzie od takich spraw jest to forum i maile do administracji. Od tamtych czasów trochę się zmieniło. Jeśli ktos czuje się pokrzywdzony z powodu skasowanych wpisów, powinien w tej sprawie pisać do aesa albo administracji. Na pewno nie należy zakładać wątków o skasowanych wątkach.

Podajesz same ogólniki, z których administracja niczego konkretnego nie wydobędzie. Powinieneś podac linki do wątków, gdzie to jest pokasowane. Najlepiej w takich sprawach pisać na forum@agora.pl Chyba, ze zależy Ci tylko na zadymie. Nie zapominaj, że choć Tobie się wydaje, ze posty nowego forumowicza są kasowane bez powodu, to niekoniecznie tak musi być.
              • hummer Re: Arabesku Malmowski 07.04.10, 00:44
                giwi napisała:

> Podajesz same ogólniki, z których administracja niczego konkretnego nie wydobęd
                > zie. Powinieneś podac linki do wątków, gdzie to jest pokasowane. Najlepiej w ta
                > kich sprawach pisać na forum@agora.pl Chyba, ze zależy Ci tylko na zadymie. Nie
                > zapominaj, że choć Tobie się wydaje, ze posty nowego forumowicza są kasowane b
                > ez powodu, to niekoniecznie tak musi być.

Giwi, mój wątek też skasowano z Feminizmu i nie mam o to pretensji. Wątek był wyzywający i trochę uspokoił tamto forum. To, że zasady moderacji się zmieniły na lepsze widzi każdy, kto chce widzieć. Ale jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził. Jak coś mam to walę między oczy. Jak nie mam to się uśmiecham. Administracja winna jeszcze trochę popracować na rozeznaniem sytuacji. Czasami są wątki, które Autor uważa za bardzo ważne. I wtedy pomstuje. Czasami są wątki pilotażowe, tak by zwrócić na coś uwagę. Jeśli zostaną skasowane trudno. Gorzej jeśli idą za tym jakieś sankcje na Forum - zakazy, nakazy, itp. Pod starymi nickami nie pisują zadymiarze. Zadymiarzom wszystko jedno pod jakim nickiem piszą. Nawet sami dyskutując ze sobą. :)
            • siwa Re: Arabesku Malmowski 07.04.10, 13:20
              manny-jestem napisał:

> Pamietam tez ze uczono mnie ze admin NIGDY nie powinien wycinac glosow krytyki
              > wobec swojego moderowania.

Twoją merytoryczną krytykę (cytuję: Administracja tutaj to doprawdy
              tepaki.
              ) skasował dyżurny, który potraktował ją jako jako zwyczajne
              chamstwo. Pewnie nie wiedział, że masz bogate doświadczenia w moderowaniu forów
              ogólnodostępnych.
              • manny-jestem Siwa chyba zartujesz 07.04.10, 18:08
                "tepaki" to chamstwo? To na Wiadomosciach powinienem byl kasowac 99% postow.

Please give me a break.
                • siwa Re: Siwa chyba zartujesz 08.04.10, 11:02
                  Dlaczego skasowano Ci prywatne pogaduchy
                  • vargtimmen Re: Siwa chyba zartujesz 08.04.10, 13:07
                    siwa napisała:

> Dlaczego skasowano Ci prywatne pogaduchy

Ojej, z Mannym też nie mogę? ;)
                    • manny-jestem Kasowanie "prywatnych pogaduch" 08.04.10, 14:43
                      to nic innego to metoda ktora dmini moga utrudniac zycie nickom ktore im nie
                      pasuja. Przeciez tego w obiektywny sposob stwierdzic sie nie da.

Na przyklad w tamtym przypadku nie gadalismy kiedy spotkamy sie na piwko tylko o
                      tym co sie dzieje na forum. Jesli mozna skasowac jak "prywatna dyskusje" rozmowe
                      o forum to mozna skasowac wszystko.
                      • vargtimmen Re: Kasowanie "prywatnych pogaduch" 08.04.10, 23:57
                        manny-jestem napisał:

> to nic innego to metoda ktora dmini moga utrudniac zycie nickom ktore im nie
                        pasuja.

Pewnie :)

To jest tak: kiedy nieprawomyślni przychodzą grupą, Evita rozbija nożyczkami
                        możliwość komunikacji i atomizuje grupę, a tak przygotowane pojedyncze trolle
                        są, po kolei, osaczane i neutralizowane przez aktyw ;)

Trzeba naprawdę gruboskórnego trolla, żeby przetrwać i się utrzymać. A na samym
                        końcu jest test gom jabbar ;)))
                  • grand_bleu Re: Siwa chyba zartujesz 08.04.10, 14:08
                    siwa napisała:

> Dlaczego skasowano Ci prywatne pogaduchy

prywatne pogaduchy, to wydawało mi się, ża na forach gazety jest
                    norma ... ech, człowiek całe życie się uczy ;)))

pozdrawiam :)
                  • manny-jestem Re: Siwa chyba zartujesz 08.04.10, 14:34
                    Siwa, nie jest oznaka dobrego managementu bronic czegos czego sie nie da bronic
                    w dodatku wyciagajac z szafy tylko te elementy ktore w danym momencie pasuja do
                    walki. To akurat typowa zagrywka trollowska a napewno nie sposob w jaki powinien
                    na forum dyskutowac admin zawodowy. No ale kolejny raz dostaje dowod na to ze
                    podjalem wtedy dobra decyzje.

Give me a break.
                    • siwa Re: Siwa chyba zartujesz 08.04.10, 17:37
                      Z całą pewnością podjąłeś wtedy słuszną decyzję.
                      • grand_bleu Re: Siwa chyba zartujesz 08.04.10, 23:57
                        siwa napisała:

> Z całą pewnością podjąłeś wtedy słuszną decyzję.

I tu się mylisz Siwa :)
                        Bez zgody Manny'ego nie mogę więcej napisać, ale na 100% się
                        mylisz :)
                        • hummer Serwery też się mylą. 09.04.10, 00:44
                          grand_bleu napisała:

> siwa napisała:
                          >
                          > > Z całą pewnością podjąłeś wtedy słuszną decyzję.
                          >
                          > I tu się mylisz Siwa :)
                          > Bez zgody Manny'ego nie mogę więcej napisać, ale na 100% się
                          > mylisz :)

> "Your message was successfully delivered to the destination(s)
                          > listed below. If the message was delivered to mailbox you will
                          > receive no further notifications. Otherwise you may still receive
                          > notifications of mail delivery errors from other systems.
                          >
                          > The mail system
                          >
                          > <hummer@agora.pl>: delivery via mx2.agora.pl[194.149.228.13]:25: 250 OK
                          > id=1NzyTl-0004Sq-RP"

This is the mail system at host zcs01.agora.pl.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
                          be delivered
                          to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
                          delete your own text from the attached returned message.

The mail system

<hummer@agora.pl>: host agoragw2.agora.pl[10.205.39.234] said: 550 No such
                          recipient (in reply to RCPT TO command)

A błądzić jest rzeczą ludzką. Skoro serwer - IO - wysyła błędne komunikaty to czego oczekujesz po ludziach? Że wyślą Ci komunikat, który Cię zaspokoi? Czasami się zastanawiam, jak inni poradziliby sobie z pretensjami forumowiczów na adminów. Mądrzyć się jest prosto.

Masz Paczulo poglądy liberalne. Liberalizm nie znaczy po trupie.
                        • manny-jestem Re: Siwa chyba zartujesz 09.04.10, 14:53
                          To znaczy Paczulo ze uwazasz ze ja sie tez myle i ze podjalem niewlasciwa?

Masz moja zgode napisac co mialas na mysli. :)
                      • manny-jestem Re: Siwa chyba zartujesz 09.04.10, 15:03
                        Wiesz Siwa ja na forum jestem od lat.Odegralem juz wszelkie role: admina,
                        powaznego forumowicza, niepowaznego forumowicza, trolla, i daaaaawno temu nawet
                        przez krotki okres pacynkarza.

Wiem ze sie znowu wkurzysz na mnie, ale jestem pewny ze prace adminow
                        spolecznych jestem w stanie ocenic merytorycznie i obiektywnie lepiej od Ciebie.

Sorry Siwa ale czasami warto dac sobie dystans i sprawdzic jak praca spolecznych
                        wygladalaby gdybys sama byla forumowiczka.
              • manny-jestem Poza tym Siwa manipulujesz powaznie 07.04.10, 18:16
                przeciez nie wszedlem na Feminizm i nie zaczalem od postu "admini to tepaki" tylko napisalem to dopiero po tym jak juz skasowane wczesniejsze moje posty byly w ktorych doprawdy nic zlego nie bylo. No ale Tim juz to wyjasnil.
        • vargtimmen Re: Arabesku Malmowski 07.04.10, 00:59

Manny, ja Ci zaraz powiem, co zrobiłeś źle:

1) Odbywaliśmy luźną wymianę postów, którą się kwalifikuje, jako prywatną
          pogawędkę, w bardzo poważnym wątku, nie wiedzieć czemu, przez wszystkich
          uznanym, za niepoważny ;)

2) Rozmawiałeś ze mną, jednym z najstraszniejszych i najbardziej ignorowanych
          trolli tamtego forum (uff, wciąż mam zaległe posty do napisania tam ;) ;

3) Napisałeś, że pisałeś na Aqua;

4) Znasz Benka ;)

Po tym wszystkim, Evita nie mogła nie wpaść w panikę ;)
          • manny-jestem Dzieki Tim 07.04.10, 18:10
            Przynajmniej dostalem sensowne wytlumaczenie od Ciebie. Nie tak jak od Siwej ;)
            • vargtimmen Re: Dzieki Tim 07.04.10, 23:29
              manny-jestem napisał:

> Przynajmniej dostalem sensowne wytlumaczenie od Ciebie. Nie tak jak od Siwej ;)

Nie ma za co, cieszę się, że mogłem być pomocny :)

Siwa ma spojrzenie globalne, jak generał ze wzgórza, a ja, cały w bitewnym pyle,
              znam sprawę od podszewki, po pełnej ofiar razwiedce bajom ;)
              • manny-jestem Re: Dzieki Tim 08.04.10, 14:35
                vargtimmen napisał:
                >
                > Siwa ma spojrzenie globalne, jak generał ze wzgórza

Siwa to raczej podchodzi do tego jak Bush w stosunku do Rumsfelda. Bush w koncu
                oprzytomnial choc duzo za pozno. Pytanie czy oprzytomnieje Siwa. ;)

Politics needs morality, which means that politics needs religion." Stephen Carter.

RPON
                • vargtimmen Re: Dzieki Tim 08.04.10, 23:50
                  manny-jestem napisał:

> vargtimmen napisał:
                  > >
                  > > Siwa ma spojrzenie globalne, jak generał ze wzgórza
                  >
                  > Siwa to raczej podchodzi do tego jak Bush w stosunku do Rumsfelda. Bush w koncu
                  > oprzytomnial choc duzo za pozno. Pytanie czy oprzytomnieje Siwa. ;)
                  >

No wiesz, z tym trzeba uważać, za porównanie Siwej do Busha, mogłoby Cię spotkać
                  porównanie do Obamy ;)
                  • manny-jestem Re: Dzieki Tim 09.04.10, 14:55
                    varg
                    > No wiesz, z tym trzeba uważać, za porównanie Siwej do Busha, mogłoby Cię spotka
                    > ć
                    > porównanie do Obamy ;)
                    >

WRRRRRRRRRRRRRRRRR! Nawet nie pisz takich rzeczy :)
          • manny-jestem BTW Tim 07.04.10, 18:20
            Widze ze nawet doskanle wiesz o co chodzi gdy sie pisze forum Bagno ;)
            • vargtimmen Re: BTW Tim 07.04.10, 23:30
              manny-jestem napisał:

> Widze ze nawet doskanle wiesz o co chodzi gdy sie pisze forum Bagno ;)

Zupełnie nie wiem jak, ale jakoś skojarzyłem ;)
              • manny-jestem Re: BTW Tim 08.04.10, 14:40

> Zupełnie nie wiem jak, ale jakoś skojarzyłem ;)==

Jeszcze sie okaze ze stalym bywalcem tam jestes tylko pod innym nickiem zeby
                presiztu nie stracic ;)
                • vargtimmen Re: BTW Tim 08.04.10, 23:52
                  manny-jestem napisał:

>
                  > > Zupełnie nie wiem jak, ale jakoś skojarzyłem ;)==
                  >
                  > Jeszcze sie okaze ze stalym bywalcem tam jestes tylko pod innym nickiem zeby
                  > presiztu nie stracic ;)

Józef Zawadzki, do usług ;)

Licznik jest bezlitosny, pokazuje 410 postów w poprzedniej pięcolatce ;)
                  • manny-jestem Re: BTW Tim 09.04.10, 14:56
                    :)))
    • marouder.eu A co z zasluzona Evita? 06.04.10, 20:59
      Mozna tak czlowieka wziasc i wyrzucic?
      • manny-jestem W kapitalizmie tak 06.04.10, 21:21
        W czerwonym komunizmie obowiazujacym na forach gazety watpie.
        • marouder.eu Manku! 06.04.10, 21:30
          Forum.gazeta.pl, to portal S P O L E C Z N O S C I O W Y, wiec z natury rzeczy
          odlegly od zasad kapitalistycznych:))
          • manny-jestem Sa rozne definicje 06.04.10, 21:34
            Spoleczniowosci. Moze byc woluntarystyczna albo tez zamordystyczna.
            • marouder.eu Tu zas mamy do czynienia z mixem.. 06.04.10, 21:38
              ..obu tych jakosci:)
              • manny-jestem Re: Tu zas mamy do czynienia z mixem.. 06.04.10, 22:12
                Takie sadomaso? :)
    • six_a Re: eeeetam 06.04.10, 23:00
      ale spaliłeś na wstępie, trzeba było tak zacząć:
      jaja kobyły...
    • siwa Re: Moi Drodzy 07.04.10, 09:12
      Dyskusję o moderacji f. Feminizm mamy już jedna zarchiwizowaną. Proponuję, żebyś
      się z nią zapoznał.

Rozumiem, że coś Ci skasowano i z tego powodu mam wymieniać moderatorów?
      • gazeta_mi_placi Re: Moi Drodzy 07.04.10, 10:55
        W razie czego jestem chętna na moderatora.
        Mam bardzo bogate doświadczenia na forach,jestem netoholiczką i mam dużo wolnego
        czasu.
        Propozycje zgłaszać na priv.
        • mateuszwierzbicki Re: Moi Drodzy 07.04.10, 11:25
          wątków poświęconych moderacji na Feminiźmie ostatnimi czasy było w liczbie dwa,
          obydwa obszerne, znaczy że problem jest.

Post do moderatorki o przyczynę usunięcia wątku pozostał bez odpowiedzi, więcej
          nie próbowałem.

Nie bardzo rozumiem, w którym miejscu łamie etykietę post będący informacją na
          temat reakcji kobiet (w topless) z kopenhaskiej plaży, które na widok
          forumowicza benka wezwały policję!
          • siwa Re: Moi Drodzy 07.04.10, 13:14
            Problem faktycznie jest, co w tym wątku bardzo było bardzo wyraźnie widać.
            Niekoniecznie jest to problem z moderacją, a raczej z zaprawionymi w bojach
            forumowiczami, którzy muszą mieć ostatnie słowo.

> Nie bardzo rozumiem, w którym miejscu łamie etykietę post będący informacją na
            > temat reakcji kobiet (w topless) z kopenhaskiej plaży, które na widok
            > forumowicza benka wezwały policję!

Na pewno taki wątek nie jest chamskim podjazdem personalnym pod forumowicza Benka.
            • mateuszwierzbicki Re: Moi Drodzy 07.04.10, 15:09
              kto mieczem wojuje, od miecza ginie, vide posty benka! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka