Dodaj do ulubionych

Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i poród.

01.06.10, 14:09
Wnioskuję o usunięcie moderatora Ciąża i forum malgosiek2, osoba ta poza tym,
że kiepsko radzi sobie z moderowaniem, co już jest rzeczą względną to pozwala
sobie na takie teksty wobec uczestnika forum:

"...A Ty się może zajmij swoją zagrożoną ciążą? ..." Moderator wykorzystał
moje posty dotyczące pytań odnośnie zagrożonej ciąży, jestem po poronieniu,
żeby pozwolić sobie na TAKĄ złośliwość. Chyba nic nie muszę dodawać.

Bardzo proszę o niedopuszczanie osób z takim podejściem do moderowania forum
dla kobiet w ciąży.
oto link do całego postu gdzie powyższy moderator po raz enty jest krytykowany
przez uczestników forum. I gdzie nie wytrzymuje presji oskarżeń.

forum.gazeta.pl/forum/w,585,112247608,,Dlaczego_moj_post_usunieto_.html?v=2
Obserwuj wątek
    • siwa Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 14:23
      Moderatorka wyjaśniła Ci dlaczego jesteś wycinana (mimo, że powinna tego typu
      wyjaśnień udzielać mailem, a nie na forum).
      Uwaga o ciąży była faktycznie nie na miejscu, ale w tym przypadku wystarczą
      przeprosiny, wymiana moderatora nie jest konieczna.
      • xixx Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 14:28
        Ja jednak nalegam na wymianę moderatora, proszę się przyjrzeć historii
        malgosiek2. Ilości skarg i konfliktów. No chyba, że to klika wzajemnej adoracji
        to forum o moderacji?
      • pola260 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 14:33
        Dodam, że to nie ja jestem założycielem tego wątku ze skargą, mocno nieuważnie
        przeczytałaś post, nicki są podobne ale to nie te same nicki... proponuję
        przyjrzeć się sprawie z prawdziwym zaangażowaniem a nie na odwal się.
        • siwa Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 14:59
          Jednorazowa (nawet niegrzeczna) uwaga nie jest powodem do zmiany moderatora.
          Małgosiek2 faktycznie się trochę zagalopowała, ale jak napisałam
          • pola260 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 15:11
            To tak dla informacji - malgosiek2 nie przeprosiła, wręcz przeciwnie w mailu do
            mnie usprawiedliwiła się uznając, że miała prawo na taki tekst bo przecież
            puściły jej nerwy. Żadne przepraszam nie padło. Proponuję przejrzeć historię
            malgosiek2, to nie jest jednorazowa sytuacja. Sprawę pozwolę sobie skierować do
            zarządu Agory, w sumie forum to jedna z wizytówek, może się zainteresują.
            Siwa, pominęłaś moją sugestię więc napiszę jeszcze raz - nie zaangażowałaś się w
            ogóle, żeby sprawdzić sprawę. Nawet cytowanego postu nie przeczytałaś uważnie -
            pomyliłaś mnie z autorką wątku. Nie chce Ci się nawet sięgnąć do wyszukiwarki,
            żeby się przekonać, że malgosiek2 często traci nerwy ...
            • kasiak37 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 15:27
              a ja mysle Pola ze robisz tutaj osobiste wycieczki i chcesz sie zemscic na
              moderacji za niedawne dzialania pod Twoim adresem kiedy to z uporem maniaka
              zakladalas miliony takich samych watkow,ktore byly przez nas notorycznie kasowane.
              Siwa,jezeli bedzie taka potrzeba, kopie korespondencji z pola260 moge wyslac na
              maila,to samo Malgosiek.
              • pola260 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 15:36
                A ja myślę, że prawda jest to co ktoś już tu napisał, że stanowicie jedną wielką
                klikę chroniącą się na wzajem.

I myślę jeszcze, że jako drugi moderator forum walczysz o honor koleżanki mimo
                faktu, że koleżanka tego honoru nie ma.
              • pola260 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 15:38
                Siwa ja także chętnie udostępnię kopię korespondencji zwłaszcza z malgosiek2
                gdzie usprawiedliwia się ze swojego zachowania bez krztyny skruchy.
          • vanilia_cz Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 05.06.10, 18:27
            siwa napisała:

> Jednorazowa (nawet niegrzeczna) uwaga nie jest powodem do zmiany moderatora.
            co jest w takim razie powodem do zmiany moderatora? czy nie to ze chca tego
            uczestniczki forum? szczerze mowiac rowniez odniosłam wrazenie ze na forum jest
            niemila atmosfera. moj watek zostal usuniety, kiedy mialam za duzy suwaczek,
            fakt, wiem ze moderatorki prosza o zmniejszanie sygnaturek, ale ja sie
            zapomnialam, ale przeprosilam, mimo to watek zostal usuniety, to jest przykre!
            mam wrazenie ze moderatorki sa tam tylko od kasowania niewygodnych postow no i
            oczywiscie usowania postow z za duzymi sygnaturkami i tyle:/
    • xixx Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 14:27
      Popieram. Moderator malgosiek2 to hmm, poziom rynsztoka. Wystarczy sczytać ten
      jeden cytowany przez polę270 wątek i już wystarczy racji za odsunięciem go. A
      było takich akcji więcej.
      • moni.qa1 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 14:32
        małgosiek2 jest w porządku i miała rację.
        • julia56 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 14:35
          Miała rację pisząc "zajmij się swoją zagrożoną ciążą"? Hm......
          ------------------------------
          Czas nas wszystkich odmienia. Na szczęście.
        • pola260 [...] 01.06.10, 14:36
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • kasiak37 to ja dodam 01.06.10, 15:14
            ze caly watek nie powinien miec miejsca bytu na forum CiP.Po pierwsze forum CiP
            ma zupelnie inna tematyke niz zalozony watek a po drugie ow watek sluzy jedynie
            obrzucaniem blotem moderacji.Absolutnie nie zgadzam sie z postulatami
            najbardziej pieniacych sie pan o zmiane moderatora.Malgosiek dziala tam od lat i
            robi to dobrze.Od jakiegos czasu robimy to wspolnie i wspolpraca z Malgoskiem to
            sama przyjemnosc.
            • hummer Wątek nie jest o zmianie modaratora 01.06.10, 16:00
              ale o jego usunięciu z forum CiP. I to jest wprost zabawne.
              • pola260 Re: Wątek nie jest o zmianie modaratora 01.06.10, 16:45
                Już trzeci raz o tym piszesz a mam wrażenie, że jakoś nikt się nie śmieje, nie
                zauważyłeś?
                • hummer Re: Wątek nie jest o zmianie modaratora 02.06.10, 03:00
                  pola260 napisała:

> Już trzeci raz o tym piszesz a mam wrażenie, że jakoś nikt się nie śmieje, nie
                  > zauważyłeś?

A jak się tu śmiać z usunięcia moderatora?
                  A teraz serio. Okazałaś się wyrozumiałą dziewczyną. Dogadajcie się i będzie OK.

Dobranoc.
    • gazeta_mi_placi Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 15:24
      Czy Malgosiek2 jest z Warszawy? Jeśli tak to darujcie sobie...
      Moderatorzy to jedna wielka warszawska TWA....
      I tak nic nie wskóracie...
    • malgosiek2 Pola 01.06.10, 16:57
      Cytuję Ciebie z wątku ".... Zajmij się dziecko moderowaniem forum,
      skoncentruj się na tym jednym to może Ci w końcu wyjdzie.
      Skoro ja mam się zająć moderowaniem,to Ty zajmij się swoją ciążą.
      Czyli moja odpowiedź na Twoją.
      Nie widzę w tym czegoś bardzo obraźliwego.
      Zamiast "łazić"za mną i czekać jak mi dowalić zajmij się czymś
      bardziej konstruktywnym i skup się bardziej na ciąży niż obalanie
      mnie błotem i epitetami.
      Teraz tym bardziej potrzebujesz,aby się nie denerowwać,ale jak wiadć
      wolisz od spokoju jadkę jaką po troszę Ty zafundowałaś.
      Wyjasniłam Ci na priv- mailowo grzecznie cię uprzedzałam o usuwaniu
      Twoich wcześniejszych wątków i dlaczego,a Ty niestety od razu z
      epitetami do mnie,ze jestem nieczułą istotą,złośliwą bestią,wiecznie
      mailowo wyzywasz mnie od nędznych kreatur.
      Czy mam tu na tym forum udostępnić Twoją korespondencję ze mną.
      Tą wcześniejszą i obecną.
      Moze klika osób zmieni zdanie co do Twoich wypowiedzi
      Ty oczekujesz przeprosin z mojej strony,ale Ty znacznie wiecej mnie
      ubliżasz niż ja Tobie.
      Więc też czuję się obrażona i żądam przeprosin do Ciebie jak i innych
      forumowiczek,których nawet nie wyzwałam takimi epitetami
      • pola260 Re: Pola 01.06.10, 17:21
        Widzę, że bardzo wybiórczo potraktowałaś korespondencję między nami. Proponuję
        przeczytać ją raz jeszcze ze szczególnym uwzględnieniem tym razem Twoich
        wypowiedzi. Nie zgrywaj teraz wyrozumiałej, dbającej o porządek na forum i
        spokój jej uczestników istoty. Naprawdę masz tupet kobieto.
    • malgosiek2 Pola260 Przepraszam jako Moderator.Oczekuje 01.06.10, 20:22
      również tego samego od Ciebie.
      Też bez winy nie jesteś:(
      • pola260 Re: Pola260 Przepraszam jako Moderator.Oczekuje 01.06.10, 20:26
        Ok, przepraszam za złośliwości.
    • Gość: ewa Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 21:38
      To, że uczestnik forum łamie regulamin to jeszcze pojmę, może nie wiedzieć, może
      się nie znać. Ale te dwie moderatorki z CIP zachowują się jak nowicjuszki,
      powinny znać zasady a zachowują się jakby ich nie znały. Naprawdę nie robią
      wrażenie dobrych moderatów, piszę to na spokojnie, staram się obiektywnie. Po
      porstu są słabe i jedyne co tu robią to mądrzą się jedna przez drugą.
      • kasiak37 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 21:46
        szanowna pani,uczestnik logujacy sie na forum na obowiazek na dzien dobry
        zapoznac sie z regulaminem i go RESPEKTOWAC.A jezeli tego nie robi,najpierw,nim
        napisze pierwszy post i go wysle,niech sie nauczy czytac ze zrozumieniem.I kto
        jak kto,ale to moderacja czuwa nad przestrzeganiem tego regulaminu.I nie
        Tobie,droga pani ewo,mierzyc slabosc badz moc moderatora bo od tego czy on sie
        do swojej pracy nadaje decyduja osoby zwierzchnie.
        • Gość: ewa Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 21:55
          Droga Pani Kasiu, MODERATOR TYM BARDZIEJ powinien zapoznać się z regulaminem i
          stosować go :-) Proszę się tak nie denerwować, życie składa się także z krytyki
          zwłaszcza, jak ktoś na tą krytykę zasługuję. Panie jak widzę potrafią się tylko
          złościć kiedy ktoś Pani krytykuje, od moderatora chyba oczekuje się czegoś
          więcej, nieprawdaż? Także panowania nad emocjami, to Paniom nie wychodzi. Życzę
          większej pokory.
          • Gość: niezalogowana Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 22:01
            Nędzna prowokacja.
          • kasiak37 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 22:08
            szanowna pani,my wlasnie jako moderacja ten regulamin znamy i umiemy zastosowac
            co osobie z zewnatrz moze sie nie miescic w glowie(tutaj oczywiscie chodzi o
            pania).A teraz bardzo prosze powiedziec mi skad wniosek o nerwach i zlosliwosci
            moderatora?Jakas nadinterpretacja z pani strony?
            • Gość: ewa Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 22:16
              Nie pociągnę tej rozmowy, nie mam ochoty na kłótnie. Poznała Pani moje zdanie.
              Moim zdaniem Pani i Pani koleżanka średnio sobie poradziłyście z tym konkretnym
              zadaniem. Koniec, kropka.
              • kasiak37 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 01.06.10, 22:19
                alez to pani wspomina o klotni,z naszej strony nic takiego nie ma miejsca.Wiec
                faktycznie lepiej bedzie zamilknac.
    • aagje Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 02.06.10, 04:55
      jeśli zmiana moderatora na Ciąża i Poród jest takim problemem, to proszę
      przełożonych moderatorek na tym forum o przeprowadzenie odpowiedniego szkolenia.

Zadaniem moderatorów jest MODEROWANIE, a nie eskalowanie agresji. Moderator nie
      powinien wdawać się w pyskówki, ani banować forumowiczów, bo takie ma widzimisię
      i dlatego, że puszczają nerwy. Proszę przeszkolić moderatorki w kontrolowaniu
      swoich emocji i nauczyć opanowania oraz szacunku dla forumowiczek.

Wróciłam na to forum po sześciu latach i jestem przerażona poziomem obecnej na
      nim agresji, wynikającej w dużej mierze z postawy moderatorek.

Mam nadzieję, że ktoś rozsądny i rozważny pochyli się nad tą sprawą.
      • xixx Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 02.06.10, 09:02
        Szczerze mówiąc zgadzam się z aagie w 100%, przymykanie oka nie załatwi sprawy
        bo za chwilę na CiP będzie kolejna kłótnia, moderatorki po raz kolejny nie
        poradzą sobie więc może lepiej za wczasu tego uniknąć. Malgosiek2 moim zdaniem
        się już spaliła, obraziła forumowiczkę po czym przeprosiła od niechcenia
        zaznaczając, że robi to bo musi (!!!?). Czy to jest postawa godna dobrego
        moderatora? Kasia jeszcze się stara, panuje nad emocjami, Malgosia nie radzi
        sobie zupełnie i jest zbyt butna na ten "urząd".
        • xixx Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 02.06.10, 09:05
          Ach, i ja też pamiętam to forum z przed pięciu lat kiedy się na nim udzielałam
          aktywnie, to było zupełnie inne, uporządkowane, bezpieczne forum. Teraz znowu
          przyszedł czas na to forum z względu na kolejną ciążę i szczerze mówiąc chyba
          nie mam ochoty na udział przy obecnym stanie moderacji. Obawiam się, że jak
          wielu innych uczestników.
          • mika_p Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 02.06.10, 11:04
            Xixx, masz dobre wspomnienia z ciąży, to i forum dobrze wspominasz. Akcje
            przeciwkomoderacyjne też były, polecam wyszukiwarkę :)
            Na dużych forach to cykliczne zjawisko, nie ma co się an CiP obrażać.
            • xixx Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 02.06.10, 15:38
              Nie obrażam się na forum ale pisanie tam łączy się z lekką obawą :-) Może ja w
              takim razie wtedy, gdy byłam w pierwszej ciąży, trafiłam na jakiś wyjątkowo
              spokojny okres bo takich akcji moderatorów nie było :-) No i moderatorzy jacyś
              tacy bardziej grzeczni byli, na poziomie. Rozwiązywali sprawy a nie podburzali a
              już tym bardziej nie ubliżali, ale może faktycznie trafiłam na wyjątkowe
              prosperity forum :-)
    • pola260 Re: Wnioskuję o usunięcie moderatora - Ciąża i po 02.06.10, 23:52
      Moderatorze, czemu usunąłeś kilka wpisów niepochlebnych dla moderatorek CIP
      które jednak nie zawierały żadnych obraźliwych słów etc.? Czyżby cenzura rodem
      z PRL? To się nazywa manipulacja, wstyd. Jednak faktycznie jak ktoś już napisał
      wcześniej - wszystko to jedno koryto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka