Dodaj do ulubionych

Forum " Zakupy"

21.02.11, 13:09
Od dawna na tym forum panują dziwne obyczaje. Szczególnie widać je w wątku o odkurzaczu Roboclean. Panuje tam niepodzielnie troll o nicku jan-w. Pan ten nie pozwala rozmawiać, obraża ludzi. Każdy użytkownik tego urządzenia, który wyrazi się o nim dobrze, natychmiast zostaje uznany za akwizytora, który chce wcisnąć badziewie pozbawionym własnego rozumu ludziom. Spotkało to mnie i wielu innych posiadaczy odkurzacza. Tym, którzy mają odkurzacz wymyśla od naiwnych, skołowanych idiotów, a biorąc ich za akwizytorów zarzuca im okradanie naiwnych emerytów i inne działania nieetyczne. Po prostu doprowadza ludzi do wściekłości! Od kilku dni zrobiło się jeszcze ciekawiej. Post każdego, kto zwróci janowi-w uwagę na niestosowne zachowanie, jest natychmiast kasowany. Po poście nie ma śladu, nawet na "oślej ławce". Wczoraj, w środku nocy, napisałam, że żaden moderator, który rozumie swoją rolę, nie pozwoliłby na panoszenie się trolla na forum, którym sie opiekuje. Post zniknął dosłownie po kilkunastu minutach. Przypominam, w środku nocy! Mój dzisiejszy post zniknął w równie szybkim tempie. Znikają posty magdaleny, a także przepadło kilka innych postów, które zdążyłam przeczytać, a których autorzy dobrze wypowiadali sie o odkurzaczu. Zostają posty niezadowolonych. Jan-w to człowiek ogarnięty obsesją na punkcie tego odkurzacza. Sam go nie posiada (jak napisał) ale nie pozwala porozmawiac ludziom, którzy go mają i chcieliby wymienić poglądy.
W związku z powyższym mam pytanie, kto jest moderatorem forum "zakupy"? Mam prawo przypuszczać, że tym moderatorem jest właśnie jan-w. Nie byłoby w tym nic dziwnego skoro jest moderatorem kilku innych for (na których zresztą nie cieszy się sympatią). Świadczy o tym łatwość usuwania niewygodnych mu postów, kompletny brak obiektywizmu i wyjątkowy brak poczucia odpowiedzialności. A może jest to prywatne forum Jana-w? W takim razie nie zajrzę tam więcej. Nie będę wchodziła do ogródka, w którym Jan-w pielęgnuje swoje kwiatki, ale niech wiem, że to sprawka trolla, a nie to, że Szanowna Redakcja nie potrafi zapanować nad Forum. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Forum " Zakupy" 21.02.11, 14:11
      Czy Pani jest normalna? Pyszczyć się o wątek, w którym ostatni wpis jest z marca ub. roku? Na forum Zakupy jest wyraźnie napisane, kto jest obecnie moderatorem.
      • wkkr co nie zmiania faktu że janek w 21.02.11, 14:33
        trollem jest.
        I to trolle hodowlanym bo przez Agora SA wypasionym.
        • alpepe Re: co nie zmiania faktu że janek w 21.02.11, 16:23
          przyznaję, że głównie kręcę się po forach, gdzie rzeczony osobni(c)k nie grasuje, ale nie zauważyłam, by był on trollem.
    • giwi Re: Forum " Zakupy" 21.02.11, 14:51
      Bzdura, jan-w wyraża swoją opinię o wciskaniu łatwowiernym ludziom przeciętnych wyrobów przez nachalnych akwizytorów i naganiaczom na forum. Wolno mu. Dlaczego jego opinia ma byc gorzej traktowana niz tych, którzy sie odkurzaczem zachwycają? Coś Cię zabolało? Ci ludzie doprowadzenie do wsciekłowsci to przeważnie naganiacze pozbawiani zarobku. Wystarczy przeczytać wątek
      forum.gazeta.pl/forum/w,382,54265731,54265731.html?f=382&w=54265731&a=54265731&wv.x=2
      • matylda1001 Re: Forum " Zakupy" 21.02.11, 16:45
        giwi napisała:

> Bzdura, jan-w wyraża swoją opinię o wciskaniu łatwowiernym ludziom przeciętnych
        wyrobów przez nachalnych akwizytorów i naganiaczom na forum.<

No proszę, następna obrończyni uciśnionych:) Poza tym obrażasz mnie! kupiłam ten odkurzacz za własne pieniądze i nie życzę sobie, żeby jakiś jan czy giwi uwazali mnie za łatwowierną! dosyć tego! Nic mnie nie obchodza misjonarskie zapędy niezrównoważonego frustrata. Nigdy nie byłam, nie jestem i nie mam zamiaru byc akwizytorka czegokolwiek i nie zycze sobie, żeby jakiś troll wmawiał to we mnie. Forum ma służyc wymianie poglądów, przekazywaniu informacji, a ten troll na to nie pozwala.

>przez nachalnych akwizytorów i naganiaczom na forum<

Bzdury wypisujesz. On wszystkich nazywa akwizytorami i naganiaczami, a skoro ja wiem, że nie jestem, to sporo przemawia za tym, że inni tez nie są. Dlatego to tak wkurza!

> Dlaczego jego opinia ma byc gorzej traktowana niz tych, którzy sie odkurzaczem zachwycają?<

A dlaczego uważasz, że jego opinia powinna być traktowana lepiej?

>Coś Cię zabolało? Ci ludzie doprowadzenie do wsciekłowsci to przeważnie naganiacze pozbawiani zarobku. <

Owszem, zabolało mnie, a jak widać to nie naganiacze się wściekli, ale ja się wściekłam. Nie godze się na to, żeby troll rzadził na forum.

Wystarczy przeczytać wątek
        > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,382,54265731,54265731.html?f=382&w=54265731&a=54265731&wv.x=2

Tam na końcu były trzy, po kolei kasowane, moje posty. Nie było w nich nic szczególnego, nie łamały regulaminu, nie były chamskie i nie były skierowane do trolla. Niestety, trollowi się nie spodobały i już ich nie ma.

Ponawiam pytanie: Kto jest moderatorem forum "Zakupy"

• marouder.eu No dobra, ale czemu sie tak entuzjazmujesz.. 21.02.11, 17:09
          ..odkurzaczykiem?
          Narysuj mu medal na kartoniku, ten podrzyj i daj narzedziu, niech go pochlonie. Razem z jakimis paproszkami na zakaske:)
        • gazeta_mi_placi Re: Forum " Zakupy" 21.02.11, 18:33
          Ponoć moderatorem forum Zakupy jest konkurencja produkująca inne tańsze odkurzacze.
          Z pewnych względów niestety nie mogę napisać jaka to firma.
    • marrant Re: Forum " Zakupy" 21.02.11, 18:32
      Na tym forum rzeczywiście bardzo wielu zachwalaczy jest opłacanych przez producentów i czasem ciężko odróżnić szczere opinie od tych mniej szczerych.
      Zwracanie uwagi w wątku i wszelkiego rodzaju niezwiązane z tematyką docinki są usuwane. Od uwag odnośnie moderacji jest to forum i e-mail forum@agora.pl
      Posty naruszające regulamin należy zgłaszać mailem.
      • matylda1001 Re: Forum " Zakupy" 21.02.11, 22:02
        marrant napisała:

> Na tym forum rzeczywiście bardzo wielu zachwalaczy jest opłacanych przez producentów i czasem ciężko odróżnić szczere opinie od tych mniej szczerych. <

;)Solidarność moderatorów? Podobnie ja mogę pomyśleć, że troll - jaś jest opłacany przez konkurencję. Zresztą, jak zauważyłam, sporo osób w wątku tak pisze.
        Poza tym jak sie nie potrafi odróżnić, to lepiej tego nie robić wcale, niz boksować na wszelki wypadek, na wszystkie strony. Troll - jaś widocznie w kwestii węchu, Szarikowi do miski nie dorasta.

Oto mój pierwszy post w wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,382,54265731,101961046,Re_odkurzacz_Roboclean.html?wv.x=2
        Troll-jaś, na podstawie tych słów wysnuł prosty wniosek, ze jestem akwizytorką. Oto ten wniosek:
        forum.gazeta.pl/forum/w,382,54265731,102038440,Akwizytor_Matylda_slabo_kombinuje_.html?wv.x=2
        Dalej to już wygląda tak, jakby specjalnie grał człowiekowi na nerwach, bo zakładam, że kompletnym durniem nie jest. Jest złośliwy, często chamski. Nie ma sposobu żeby ominąć to paskudztwo, bo wcina sie w każdą rozmowę, powtarza w koło te same pseudo argumenty. Na dodatek jest żałosny. Wydaje mu sie, że jeśli ktoś zrezygnuje z udziału w wątku, to dlatego, że Troll - detektyw go zdemaskował. Nie zauważy, że ludzie go omijaja z daleka jak śmierdzące.

> Zwracanie uwagi w wątku i wszelkiego rodzaju niezwiązane z tematyką docinki są
        usuwane.<

:))) To oczywiście żart...? Gdyby to miała być prawda, to zostałoby usunięte przynajmniej 3/4 postów trolla - jana, w których brakuje merytorycznego odniesienia do omawianego tematu, za to obfitujących w docinki, przykrości, inwektywy, obelgi, złośliwości i prostactwo. (Przykłady podam na życzenie).
        A teraz przypominam moje pytanie: Kto jest moderatorem forum Zakupy. Czy to jest jakaś tajemnica?

• giwi Re: Forum " Zakupy" 21.02.11, 22:20
          Rada jest prosta, wrzuć go sobie do niewidocznych i nie czytaj postów.
          Możesz sobie jeszcze wyhaftować makatki z napisem "Odkurzacz albo śmierć" i "Precz z trollem Janem-w" i powiesic przy monitorze. To zawsze poprawia samopoczucie.

ps. Pieniacze nie są tutaj zbyt mile widziani. Odpowiedź dostałaś i nie musisz się już tak kwieciście rozpisywać.
          • matylda1001 Re: Forum " Zakupy" 22.02.11, 00:31
            giwi napisała:

> Możesz sobie jeszcze wyhaftować makatki z napisem "Odkurzacz albo śmierć" i "Precz z trollem Janem-w" i powiesic przy monitorze. To zawsze poprawia samopoczucie.<

Ciebie tez "władza" rozpiera? Wyhaftuj sobie makatkę z napisem: "Myślenie popłaca". Może jak się tak napatrzysz, to zrozumiesz, że tu nie chodzi o odkurzacz.

> ps. Pieniacze nie są tutaj zbyt mile widziani.<

To co Ty tu jeszcze robisz?

> Odpowiedź dostałaś i nie musisz się już tak kwieciście rozpisywać.<

Nie Twój zasmarkany interes czy będę się rozpisywała, czy nie.

• bartoszcze Re: Forum " Zakupy" 22.02.11, 01:05
            Uważaj, Giwi, zaraz się dowiesz że jesteś janem-w i tanim odkurzaczem jednocześnie:)

(pani Matylda może się na mój temat wypowiadać dowolnie, zupełnie mnie to nie wzruszy)
            • giwi Re: Forum " Zakupy" 22.02.11, 09:45
              Na przykład Zelmerem. :)))))))))
    • matylda1001 Re: Forum " Zakupy" 22.02.11, 10:49
      Nie obawiajcie się, to już mój ostatni post w tym wątku. Przekonałam się, że nie ma na kogo liczyć bo moderatorom odpowiada taka sytuacja:) Trudno. A myślę o Was tak, jak Wy myślelibyście będąc na moim miejscu. Szkoda tylko, że Forum pod Waszym przewodnictwem schodzi na psy:)
      • giwi Re: Forum " Zakupy" 22.02.11, 12:11
        Pa. Do zobaczenia w lepszym świecie bez składanych odkurzaczy.
        • Gość: Jaro Re: Forum " Zakupy" IP: *.finemedia.pl 29.03.11, 09:29
          Do zobaczenia w lepszym świecie bez kurzu i alergenów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka