matylda1001
21.02.11, 13:09
Od dawna na tym forum panują dziwne obyczaje. Szczególnie widać je w wątku o odkurzaczu Roboclean. Panuje tam niepodzielnie troll o nicku jan-w. Pan ten nie pozwala rozmawiać, obraża ludzi. Każdy użytkownik tego urządzenia, który wyrazi się o nim dobrze, natychmiast zostaje uznany za akwizytora, który chce wcisnąć badziewie pozbawionym własnego rozumu ludziom. Spotkało to mnie i wielu innych posiadaczy odkurzacza. Tym, którzy mają odkurzacz wymyśla od naiwnych, skołowanych idiotów, a biorąc ich za akwizytorów zarzuca im okradanie naiwnych emerytów i inne działania nieetyczne. Po prostu doprowadza ludzi do wściekłości! Od kilku dni zrobiło się jeszcze ciekawiej. Post każdego, kto zwróci janowi-w uwagę na niestosowne zachowanie, jest natychmiast kasowany. Po poście nie ma śladu, nawet na "oślej ławce". Wczoraj, w środku nocy, napisałam, że żaden moderator, który rozumie swoją rolę, nie pozwoliłby na panoszenie się trolla na forum, którym sie opiekuje. Post zniknął dosłownie po kilkunastu minutach. Przypominam, w środku nocy! Mój dzisiejszy post zniknął w równie szybkim tempie. Znikają posty magdaleny, a także przepadło kilka innych postów, które zdążyłam przeczytać, a których autorzy dobrze wypowiadali sie o odkurzaczu. Zostają posty niezadowolonych. Jan-w to człowiek ogarnięty obsesją na punkcie tego odkurzacza. Sam go nie posiada (jak napisał) ale nie pozwala porozmawiac ludziom, którzy go mają i chcieliby wymienić poglądy.
W związku z powyższym mam pytanie, kto jest moderatorem forum "zakupy"? Mam prawo przypuszczać, że tym moderatorem jest właśnie jan-w. Nie byłoby w tym nic dziwnego skoro jest moderatorem kilku innych for (na których zresztą nie cieszy się sympatią). Świadczy o tym łatwość usuwania niewygodnych mu postów, kompletny brak obiektywizmu i wyjątkowy brak poczucia odpowiedzialności. A może jest to prywatne forum Jana-w? W takim razie nie zajrzę tam więcej. Nie będę wchodziła do ogródka, w którym Jan-w pielęgnuje swoje kwiatki, ale niech wiem, że to sprawka trolla, a nie to, że Szanowna Redakcja nie potrafi zapanować nad Forum. Pozdrawiam