Dodaj do ulubionych

FS zaatakowane przez szleńca

06.10.12, 08:19
Proszę o podanie do publicznej wiadomości dlaczego cały szereg postów z forum społeczeństwo został usunięty. Postów które nie łamały regulaminu ani netykiety.
Obserwuj wątek
    • giwi Re: FS zaatakowane przez szleńca 06.10.12, 12:50
      No właśnie, widzę, że tego szaleńca już wykasowali za podbijanie wątków. Podbijanie jest traktowane jak spam i jest sprzeczne z Netykietą.
      • bling.bling Re: FS zaatakowane przez szleńca 06.10.12, 15:16
        bredzisz jak potłuczony kartofel i nie okazujesz objawów czytania ze zrozumieniem. Pytanie dotyczyło wątków i postów nie łamiących netykiety ani regulaminu.
        • giwi Re: FS zaatakowane przez szleńca 06.10.12, 19:31
          Kasowane sa posty, którymi się podbija hurtowo wątki jednego autora. Tendencyjne wywlekanie staroci w ilości kilkunastu, kilkudziesięciu jest nieregulaminowe.
          Zrozumiałes juz czy jeszcze nie? Nie udawaj pokrzywdzonego.
          • bling.bling Re: FS zaatakowane przez szleńca 06.10.12, 22:42
            ty nadal nie rozumiesz pytania które jest proste IMHO i nawet osioł z radia nie miałby problemów ze zrozumieniem.
            Pytanie jest o te posty, które nie łamią netykiety ani regulaminu.

Na marginesie i poza bieżącą kwestią, bardzo bym docenił gdybyś wskazała punkt w netykiecie na którą się powołujesz potwierdzający twoje słowa. Jednak zanim odpowiesz na tą prośbą ważeniejsze jest byś dała odpowiedź na kwestię powyżej.
            • giwi Re: FS zaatakowane przez szleńca 08.10.12, 09:26
              Nie udawaj głupszego niz jesteś. Wielokrotnie była tu mowa, ze spamerów kasuje się hurtem. Nikt nie odcedza pojedyńczych wpisów z głębokiego szamba. Nie będziesz podbijać i śmiecić, nie będziesz kasowany. Nie pierwszy raz Ci się to zdarza.
              • a_chacun_son_paradis pytanie do administracji 08.10.12, 09:32
                Czy takie personalne, obraźliwe uwagi to normalne u waszych moderatorów ?
                Jeśli tak, to w takim razie należałoby popuścić cugli również pozostałym userom ? :)
              • bling.bling Re: FS zaatakowane przez szleńca 08.10.12, 18:29
                Przede wszystkim to zaloguj się gospodarzu domu z konta admina bo teraz to nie wiem czy to oficjalny przekaz czy zwykłe trolowanie.
                Rozumiem że to jednak oficjalny przekaz mówiący, że szaleńcy z administracji nie przestrzegają regulaminów które sami stworzyli jednocześnie domagając się tego od użytkowników.
                Nie wywołasz we mnie poczucia winy więc daruj sobie moralizatorstwo. Tak, nie pierwszy raz mnie kasujecie. A wiesz dlaczego? Dlatego, że jest to najlepszy sposób na zwrócenie uwagi szanownym cieciom, że "zasady społeczne" na które powołujecie się też w swoim regulaminie obowiązują wszystkich, również administrację. A administracji nie wypada kasować hurtowo postów nie łamiących regulaminu bo to jest łamanie zasad i norm współżycia społecznego.
                Wyhodowaliście sobie osła, któremu wolno wszystko, zakładać dziesiątki bzdurnych wątków na forum i podbijać je nieustannie. Jednak jemu to wolno. Kiedy z desperacji kto inny próbuje robić to samo a desperacja to niemożliwość wywołania reakcji szanownej cieciówki na istnienie problemu osła na forum to wtedy szanowna władza wymierza bardzo celne kopniaki na oślep. Od osobistych epitetów nie stroniąc. Czego najlepszy przykład właśnie pokazałaś.
                Przecież to nie pierwszy raz kiedy łamiecie regulamin wykasowując regulaminowe posty. Więc może warto wziąć też winę na siebie? Co?
                Nie jest tak że osioł jest nielubiany. Bo tak "sobie wybraliście". Jeśli nawet tak jest to jest to normalna społeczna reakcja na jego aspołeczne zachowanie a nie wynik zbiorowego spisku przeciwko niemu. Nie ma potrzeby bronić osła, pozwalając mu trolować bezkarnie a warto od czasu do czasu wsłuchać się w społeczne oczekiwania. Dość jawnie zauważysz że nawet wśród jego ideowych popleczników jego zachowania na forum też nie spotykają się z wielką sympatią.
            • giwi I jeszcze na zakończenie... 08.10.12, 10:42
              Metoda bardzo typowa - nagonka. Wybiera się osobę, której się nie lubi i podbija się jej wątki postami pustymi lub wpisami bez znaczenia. Takie watki hurtowo sa u góry. Wtedy od razu przylatuje na skargę do administracji osoba "zatroskana" poziomem forum
              forum.gazeta.pl/forum/w,299,139384197,139384197,Prosba_o_zmiane_nazwy_forum.html
              Naprawde myslisz, że administarcja da się nabrać na taką akcję?
              • bling.bling Re: I jeszcze na zakończenie... 08.10.12, 18:31
                No tak bo wszystkie wpisy osła mają znaczenie a wszystkie odpowiedzi na te jego pełne treści wypowiedzi są postami bez znaczenia. Dobre....
                Naprawdę myślisz że ja troluję w jego wątkach dla przyjemności?
                • bling.bling i jeszcze jedno 08.10.12, 18:33
                  na emaile z pytaniami o przyczynę usunięcia też podobno macie odpowiadać
                • snajper55 Re: I jeszcze na zakończenie... 10.10.12, 04:22
                  bling.bling napisał:

> Naprawdę myślisz że ja troluję w jego wątkach dla przyjemności?

Trolujesz z poczucia obowiązku? Istotne jest, że trolujesz.

S.
                  • Gość: = Re: I jeszcze na zakończenie... IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 05:13
                    Hehe... TWA też ma misję. Istotną :]
              • wuzet21 Re: I jeszcze na zakończenie... 09.10.12, 10:53
                giwi napisała:

Wtedy od razu przylatuje na skargę do administracji osoba "zatroskan
                > a" poziomem forum
                > forum.gazeta.pl/forum/w,299,139384197,139384197,Prosba_o_zmiane_nazwy_forum.html
                > Naprawde myslisz, że administarcja da się nabrać na taką akcję?

Jestem troszeczkę zdumiony zrozumieniem wątku, który tu "zacytowałaś".
                Nie była to skarga na poziom forum "Społeczeństwo", bo ten od dawna już jest poniżej, nie "przyleciałem" również "od razu", bo sytuacja zawalania forum wątkami o tematyce de facto nie na to forum, jest znana i sygnalizowana od dawna.

Prośba o zmianę nazwy forum, była raczej w konwencji żartu, i miałem nadzieję, że będzie zrozumiany.

Swoją drogą, tolerowanie oszołka, jest co najmniej zastanawiające - zwracam się tu w takim razie oficjalnie, o kierowanie wątków o tematyce religijnej, na forum stworzone dla tej tematyki.

Giwi, uśmiechnij się od czasu do czasu, to pomaga, a i przez swoich "podopiecznych", lepiej rozumiana będziesz.
                • a_chacun_son_paradis Re: I jeszcze na zakończenie... 09.10.12, 16:06
                  wuzet21 napisał:

> Prośba o zmianę nazwy forum, była raczej w konwencji żartu, i miałem nadzieję,
                  > że będzie zrozumiany.

Nie stosujesz się do netykiety ;))

"Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe."
                  • wuzet21 Re: I jeszcze na zakończenie... 09.10.12, 17:05
                    a_chacun_son_paradis napisał:

>
                    > Nie stosujesz się do netykiety ;))
                    >
                    > "Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe."

Masz całkowitą rację, dla niektórych może to być problemem.
    • jureek Re: FS zaatakowane przez szleńca 14.10.12, 14:41
      Myślę, że z osłem to jest tak, że jest on przymilny w stosunku do adminów, a takich admini lubią. Dlatego przymilny troll może sobie pozwolić na więcej niż ktoś, kto nie wchodzi moderatorom do ...
      Jura
      • Gość: AS Re:przymilny troll może sobie pozwolić na więcej IP: *.torservers.net 27.10.12, 14:23
        Bingo ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka