Dodaj do ulubionych

Tożsamosc moderatora

02.11.12, 19:04
W sprawie Forum Uzależnienia:
forum.gazeta.pl/forum/w,176,140114867,,Zagubiony_watek_.html?v=2
Zawodowi moderatorzy!
Czy nie byłoby lepiej, gdybyście wybierali na niezawodowych moderatorów osoby bardziej zrównoważone? Bo jeśli moderator udaje, że nie jest stałym od lat uczestnikiem forum, ba, skarży się, że on w jednej osobie kasuje swoje wpisy w drugiej osobie (nie chodzi o osoby gramatyczne, ale o nicki), jeśli mylą mu się ponadliczbowe nicki, to jaki to ma sens, ludzie kochani? Toż lepiej skasować takie forum, bo robicie sobie obciach zwyczajny.

Dla jaskrawego przykładu:

Nie wiesz wszystkiego.
7zahir 02.11.12, 15:30 Odpowiedz

Jeżeli złożyłeś tę skargę, bardzo mi pomogłeś.
Odzyskałam go i może, dzięki temu ktoś kto to zrobił,
nie wykasuje go ponownie .

Na tym forum, nie tylko ja moderuję.
Ostatecznie zawsze decydują tzw zawodowi moderatorzy.

Rzeczy dla których warto żyć
nie sposób wymyślić - trzeba je czuć :-)

Nie wiesz wszystkiego
kreska54 02.11.12, 15:31 Odpowiedz

Jeżeli złożyłeś tę skargę, bardzo mi pomogłeś.

Ostatecznie zawsze decydują tzw zawodowi moderatorzy.

Cóż, nie wszyscy leczeni są trzeźwi... a im bardziej nietrzeźwi, tym bardziej muszą pisać.

Zahir wysłało się niechcący - w odstępie minuty, dwa identyczne posty - podpisane jako zahir i jako moderator forum kreska 54. Wpadek podobnych jest na FU bez liku. Łącznie z chorymi skargami, jak to kreska kasuje wpisy zahir czy odwrotnie...

O kasowaniu nielubianych nicków czy dyskusjach z samą sobą... ;-))) Szukajcie, a znajdziecie
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Tożsamosc moderatora 02.11.12, 22:14
      Dla mnie pisanie na forum pod dwoma nickami jest żenujące. Niestety to praktyka rozpowszechniona wśród moderatorów/aesów.

Kornel
      • e4ska Re: Tożsamosc moderatora 02.11.12, 23:05
        W dawnych czasach obowiązkiem moderatora było niedopuszczanie do pisania pod kilkoma nickami kogokolwiek... To było jedno z największych zobowiązań moderatora: tropić, usuwać wpisy, jeśli pojawiała się osoba zaburzona... pisząca sama dla siebie, sama ze sobą, itd.
        Na FU moderator ma kilka nicków, wciąż wymyśla nowe, pisze sam do siebie niby to z kimś '"chorym", mylą mu się nawet płcie, raz jest rodzaju męskiego, raz żeńskiego, a w tych rozmowach samej ze sobą konkluzja jest w stylu: jakże mi pomogłaś, o wielka i cudna! Czyli to pisanie zaspokaja potrzebę bycia użytecznym. Nie jest się użytecznym realnie, to się jest użytecznym wirtualnie.

Ale żeby chore potrzeby takich osób zaspokajać kosztem wolności słowa... o co się niby to biją pewne środowiska...
        Lepiej zamknąć peryferyjne fora, jeśli nie ma komu ich prowadzić, niż tolerować podobne wyczyny.
      • wersja_robocza Re: Tożsamosc moderatora 02.11.12, 23:07
        kornel-1 napisał:

> Dla mnie pisanie na forum pod dwoma nickami jest żenujące.

A co na to trolle?

Można posiadać kilka kont, pisywać z nich na forach. Niedopuszczalne jest urządzanie sobie pogaduszek z samym sobą i wzbudzanie przez to sztucznego ruchu w wątkach.
    • kreska54 E4ska - to Troll 03.11.12, 07:48
      Od dawna bezkarnie bawiący się na forum Uzależnienia - w perfidny sposób -
      szkodząc szukającym tam pomocy.

Odkąd skończyła się jej samowola - usiłuje mścić się na moderatorze.
      Dyskusje z nią to strata czasu.
      • giwi Re: E4ska - to Troll 05.11.12, 10:26
        Administracja takie zarzuty sprawdza, bo pisanie dwoma loginami w jednym wątku jest sprzeczne z netykietą jak zapewne wiesz. Musi się do tego ustosunkować.
        • kreska54 Re: E4ska - to Troll 05.11.12, 18:40
          giwi napisała:

> Administracja takie zarzuty sprawdza, bo pisanie dwoma loginami w jednym wątku
          > jest sprzeczne z netykietą jak zapewne wiesz. Musi się do tego ustosunkować.>

Rozumiem .
          • e4ska Re: E4ska - to Troll 05.11.12, 21:51
            Jako wyjątkowo złośliwy troll zabawię się nieco i zapytam administrację (ponownie!!!),
            kto w końcu kasuje te posty na FU, zgodnie z wypowiedzią zahir/kreski:

"Jeżeli złożyłeś tę skargę, bardzo mi pomogłeś.

Ostatecznie zawsze decydują tzw zawodowi moderatorzy".

Czemuż więc - mimo że wątek utracony przywróciły do życia dwie panie:
            po pierwsze Zahir
            po drugie Kreska
            a zatem wkurzony użytkownik nie musiał składać skargi do administracji na usunięcie wcześniejszego wątku (obecnie znów nieobecnego), po czym łobuz administracyjny zawodowiec wykasował oba wątki...

w dodatku nieznany zawodowiec wykasował też cudny wątek, przyszpilony na czerwono, pod nazwą Netykieta!, gdzie moderatorka dwa w jednym skarżyła się na zawodowców ze szczerym wdziękiem...

No i nie rozumiem, czemu wykasowano tutaj wpis Zahir na temat mego szkodnictwa, a zostawiono wpis Kreski na tenże sam temat ? Jak można być tak okrutnym! i niesprawiedliwym! W czym Zahir gorsza od Kreski, jeśli jedną przemawiają klawiaturą???

Nadal nie rozumiem zawodowego stanowiska, lecz mam nadzieję, że zawodowe wyjaśnienie na pewno zawiłą tę kwestię wyjaśni.

Z szacunkiem - troll Eska.

• beba3 Troll? 17.03.13, 12:14
          Watek klotliwy i nie wiadomo kto jest kto i czy jedna osoba nie pisze pod kilkoma nickami.
          Prosze o sprawdzenie.
          forum.gazeta.pl/forum/w,24320,142711636,142711636,Witam_praca_w_holadni_a_zycie_z_niemowlakiem.html

giwi 05.11.12, 10:26 Odpowiedz
          Administracja takie zarzuty sprawdza, bo pisanie dwoma loginami w jednym wątku jest sprzeczne z netykietą jak zapewne wiesz. Musi się do tego ustosunkować.
      • czerwony.melon Podobnie jest na forum "Rozwód i co dalej..." 26.11.12, 22:40
        kreska54 napisała:

> Od dawna bezkarnie bawiący się na forum Uzależnienia - w perfidny sposób -
        > szkodząc szukającym tam pomocy.

Podobnie jest na forum "Rozwód i co dalej..."

Tylko tam samowola trwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka