Dodaj do ulubionych

Sie pytam...

14.08.04, 11:42
...dlaczego nie blokujecie loginow parajacych sie na tym forum JEDYNIE
spamem. Mam na mysli gretshen i malarza2 - obie postaci sa zalogowane,
pierwsza od miesiaca (jesli sie nie myle) druga od przeszlo roku wysylaja te
same informacje - wycinane przez was od czasu do czasu. Troche mnie to dziwi
bo pamietam jak niedawno pewien spamer poprosil maase zeby przyblokowala
login osoby wysmiewajacej jego praktyki i maasowa natychmiast to zrobila. Ja
wiem ze maasowa podniecaja spamerzy (nie bede rozwijal tego tematu bo moze to
ja tez podnieca), ale moze jest u was jakis ostatni pracownik ktory nie
utracil jeszcze rozumu w wyniku fatalnego wplecenia zwojow go we floppa?
Obserwuj wątek
    • sceptyk Sie wyjasnia 14.08.04, 12:49
      Ocena popularnosci portalu, jak i pracy aeso-adminow oparta jest na statystyce.
      Liczy sie ilosc tzw. hitow, czy wizyt. Jesli Kretyn52 (wystepujacy tez jako
      Gretshen, lisek_spryciula i pod dziesiatkiem innych nickow) pomiesci 200 razy
      (tygodniowo) ten sam tekst, to oznacza, ze portal odnotowal 200 wizyt. Gdy ten
      tekst zostanie 200 razy usuniety przez aeso-adminow to oznacza, ze czuwaja,
      pracuja i w ogole. Na kiego grzyba jest im banowac kogos? A co by wpisywali do
      formularzy wydajnosci pracy po kazdym dyzurze?

Gdyby tak nie bylo, to ten wariat co to "rucha niemowleta" dawno by juz
      siedzial. A Kretyn, odciety od Portalu, blakal sie bezdomny po necie, plujac
      jadem nienawisci w bezczytelnikowa przestrzen wirtualna.
      • niech Sie wie 14.08.04, 13:04
        To jest jedno z sensownych wyjasnien zaistnialej sytuacji (inne sensowne jest
        takie ze maasowa podniecaja spamerzy).
      • tebe Sie mylisz 14.08.04, 13:08
        To zupełnie nie ta skala.
        Nawet te spamy o których piszesz to kropla w morzu postów i wizyt.
        Co do blokowania loginów - czasem to robimy, czasem lepszy znany malarz niż
        jego kolejna iteracja (wszak login szybko się zakłada). Opłaca się blokować IP
        - w takich przypadkach. Robimy to, jeśli da się skutecznie.
        • niech Sie masz 14.08.04, 13:33
          Rozumiem ze pierwsza czesc odpowiedzi odnosi sie do wpisu Sceptyka. A ja
          odniose sie do drugiej. Rozumiem ze wolicie by spamerzy mieli swoje loginy bo
          raz na jakis czas szukacie wpisu spod danego nicka i go kasujecie. Gdyby spamer
          zmienial nicki to ta metoda bylaby nieskuteczna. Klopot w tym ze ja swoje
          wnioski wyciagam z ogladu forum Warszawa. Ktore - w zaleznosci od pory dnia,
          miesiaca, roku oraz warunkow klimatycznych - albo nie ma moderatora, albo jest
          nim Tebe, albo jest nim maasowa. A wiec albo spamy nie sa kasowane, albo
          czasami sa, albo kasowane jest wszystko co sie rusza z pominieciem spamerow.
          Widocznie wczoraj byl ten pierwszy wypadek.
          • tebe Sie poprawi 14.08.04, 14:14
            Jak się wreszcie dasz namówić i czasem wyślesz nam abusa o spamerze. Non stop
            na wszystkich forach nigdy nie będziemy :-(
            • sceptyk Sie kiera 14.08.04, 14:37
              tych spamerow wycinac. Siekierą.
              • basia Re: Sie kiera 14.08.04, 14:40
                a co, młot nie działa?
                • pollak Re: Sie kiera 14.08.04, 15:03
                  Jeśli chodzi o młoty to ponoć "Kagan był młot na pedały". Tak gdzieś kiedyś
                  wyczytałem (jeden z kultowych wątków na F. Kraj) :)
                  • basia Re: Sie kiera 14.08.04, 15:34
                    pollak napisał:

> Jeśli chodzi o młoty to ponoć "Kagan był młot na pedały". Tak gdzieś kiedyś
                    > wyczytałem (jeden z kultowych wątków na F. Kraj) :)

O! kagan, ja się sentymentalnie zrobiło.

Ps.Aktualnie może być jakiś młot na korpkę ;)
                    • niech Mo tyka 14.08.04, 22:07
                      Mi tam gretshen i malarz2 niespecjalnie przeszkadzaja. Zdziwil mnie tylko fakt
                      ze ich sie nie wycina podczas kiedy wycieto goscia ktory walczyl z gdynskim
                      spamerem na forum W-wa. Nie chce sie specjalnie chwalic ale mnie zabanowano w
                      czasie gdy forum W-wa zalala fala slonzkiego belkotu, ktory to belkot (a w
                      zasadzie spam) zupelnie nie przeszkadzal maasowej - a przeszkadzaly jej moje
                      erotyczne propozycje pod jej adresem. Dlatego doszedlem do wniosku ze maasowa
                      musza podniecac spamerzy - a nie ja, choc przeciez mnie nie widziala i nie wie
                      ze jestem klonem G. Pecka (tez znany spamer - nachalnie spamujacy swoim
                      wizerunkiem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka