wielki_czarownik 17.04.03, 20:25 Dlaczego odpowiedzi tu udziela (co się i tak rzadko zdarza) tylko Tebe? Inni admini nami gardzą? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:27 a ja? ja udzielam odopwiedzi nawet niepytana Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:29 Ja tez czasami cos doradze. Moze nie zawsze na temat, ale za to z checia. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:30 aha a ja to i usmiech zyczliwy potrafie dorzucic. gratisowo. Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:31 No nie, az taka rozrzutna nie jestem. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:32 a serce na dloni czy podajesz? a duszę na ramieniu ? Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:38 a sledzioną i wątrobą czy podzielilabys sie z bliznim rownie chetnie ? ;) Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:51 Watroby kawalek moge zbyc. Odrosnie. Sledzione zostawie sobie w calosci. Jej niedobor moglby spowodowac czesty niedobor alkoholu w moim organizmie. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:52 aha na wątrobę szczegolnie łase sąsępy. wiem o tym z jednej mitologii ;) Link Zgłoś
Gość: janiela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.ains.net.au 19.04.03, 04:13 Adam Michnik Czemu polscy Żydzi powinni popierać wojnę w Iraku? Sprawa jest jasna, więc wyłożę ją w kilku słowach. Wojna w Iraku nie jest, jak wiadomo, wojną o wprowadzenie demokracji do Iraku, bowiem z równym powodzeniem można by wprowadzać na siłę demokrację w stylu zachodnim (liberalnym) do Burkina Faso czy Nowej Gwinei: rezultem będzie tylko demokracja fasadowa, a raczej jej parodia (jak na Nowej Gwinei, gdzie dygnitarze parlamentarni czy też niektórzy sędziowie wygladają i zachowują się jak małpy przebrane w stroje brytyjskich lordów). Nie jest to też, wbrew dość popularnej opinii, wojna o ropę. Amerykańskie koncerny kontrolują dość ropy w Ameryce Północnej i Południowej, a także w takich krajach jak Kuwejt czy szczególnie Arabia Saudyjska. Owszem, ropa Iracka się nam (to jest Żydom) przyda, ale nie teraz, a w nieco dalszej przyszłości. Stawką w tej wojnie jest bowiem na krótką metę kontrola nad całym Bliskim Wschodem, w celu zapewnienia bezpieczeństawa Izraelowi, a na dłuższą metę, kontrola Izraela, a właściwie Syjonizmu, nad całym Światem. Jest rzeczą oczywistą, że Izrael, a nawet Światowe Żydostwo, są na taką kontrolę po prostu za małe. Stąd będziemy kontrolować cały Świat przy pomocy potęgi militarnej USA. Stąd też obowiązkiem każdego Żyda, a szczególnie polskiego Żyda, jest pomoc Ameryce w osiągnięciu pełnej dominacji nas Światem. Pierwszą fazą w tej operacji było rozbicie Związku Sowieckiego – jedynego realnego przeciwnika USA, a przy okazji rozbicie tzw. Bloku Sowieckiego, a więc obalenie tzw. realnego socjalizmu w takich krajach jak Polska. Ten etap zakończyliśmy z pełnym sukcesem. Rosja nie jest obecnie żadnym konkurentem dla USA, a kraje takie jak Polska zostały całkowicie uzależnione od naszego (żydowskiego) kapitału, a w ich władzach jest coraz więcej Żydów. I tak w Polsce mamy naszego, żydowskiego prezydenta, ministra spraw zagranicznych czy prezesa Rady Polityki Pieniężnej. Podobnie, choć może nie aż tak dobrze, jest w innych krajach. Zresztą często, z przyczyn praktycznych, lepiej jest, jak np. premierem nie jest Żyd, a “nasz” goj, jak to jest np. obecnie w Polsce. Obecnie chodzi nam o pełną kontrolę Izraela nad Bliskim Wschodem. Irak to był tylko pierwszy etap. Należy też pamiętać, że USA będzie długo kontrolować w Iraku (podobnie jak w Afganistanie) tylko większe miasta i ważniejsze drogi, ale to nam na razie wystarczy. Naszym celem jest bowiem neutralizacja antyamerykańskiego, a więc też i antyżydowskiego reżymu w Iraku, oraz zajęcie Iranu i Syrii, a także większe podporządkowanie sobie Jordanii, aby umożliwić dalszą ekspansję terytorialną Izraela. Chodzi nam tu nie tylko o permanentne zajęcie Zachodniego Brzegu Jordanu, całej Jerozlimy oraz Strefy Gazy wraz z usunięciem na stałe Arabów z terenu Wielkiego Izraela, ale też utworzenie tzw. strefy ochronnej, czyli ponowną okupację przez Izrael Synaju, Libanu oraz dalszych części Jordanii i Syrii, tak, aby uniemożliwić inflitrację wrogich elementów arabskich na teren Izraela. Wymagać to będzie, oczywiście, ustanowienia całkowicie proamerykańskich, a więc też i całkowicie proizraelskich reżymów nie tylko w Iraku, ale też w Iranie, Syrii, Jordanii i Egipcie, oaz permanentnej okupacji Libanu przez połączone siły amerykańsko- izraelskie. W nieco dalszej perspektywie konieczne będzie zastąpienie wrogich nam reżymów takich krajach jak Libia czy Sudan, oraz niepewnych reżymów w takich krajach jak Algeria czy Maroko. Konieczne też będzie zastąpienie antyamerykańskich reżymów w Korei Północnej, Wietnamie czy na Kubie, a nawet w Malezji, lecz jest to sprawa na osobny referat. Obecnie najważniejsze jest bezwarunkowe poparcie wszystkich polskich Żydów dla wojny w Iraku, oraz dla polityki prezydenta Busha. I o takie poparcie występuję, poprzez mego przyjaciela, profesora Jehudę Bauera, do wszystkich polskich żydów w Australii, a szczególnie w Melbourne, z którym to pięknym miastem łączą mnie tak bardzo miłe wspomnienia. Adam Michnik (Tekst referatu odczytanego w Melbourne, Australia, w imieniu Adama Michnika przez profesora Jehudę Bauera). www-pso.adm.monash.edu.au/news/Story.asp?ID=904&SortType=15 Monash Newsline : Media Releases Radical Islam as dangerous as Nazism, says Holocaust expert 21 March 2003 Radical Islam is as dangerous to world democracy and freedom as Nazism and Communism, according to a world leader in the study of the Holocaust. Professor Yehuda Bauer, who is in Melbourne at the invitation of Monash University, will deliver a public lecture on Nazis, Communists, and radical Islamists on Sunday, March 23, at the Glen Eira Auditorium in Caulfield. Professor Bauer is Professor Emeritus of the Hebrew University, Jerusalem, and past Director of the International Institute for Holocaust Research, Yad Vashem, Jerusalem. The Director of Monash's Australian Centre for the Study of Jewish Civilisation, Professor Andrew Markus, said Professor Bauer had extensively studied totalitarian movements that threaten freedom and democracy. Professor Bauer believes that while conservative "fundamentalist" trends exist in all religions, radical Islamists differ in that they demand existing Arab states become Islamized and governed by religious law, not by democratic institutions. He says the aim of radical Islamists is to conquer and world and make it Islamic. Professor Bauer says if the West's response to the threat is "weak-kneed", the price will be on par, if not greater, than that the world paid for the rise of Nazism and Soviet Communism. What: Public lecture on Nazis, Communists and radical Islamists . Where: Glen Eira Auditorium, corner Glen Eira and Hawthorn Roads, Caulfield. When: Sunday, March 23 at 7.30pm. Cost: Admission $15, concession $12 . Contact: Miriam Munz on (03) 9905 2205 or email miriam.munz@education.monash.edu.au. For more information on Professor Bauer, contact Professor Andrew Markus, Director of Monash's Australian Centre for the Study of Jewish Civilisation at Monash University on 9905 2200. . Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:28 nie tyle gardza, co boja sie konfrontacji. no wiesz, z wariatami nic nie wiadomo ... Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:30 ja sie odcinam. zeby jasnosc byla. papierem niezoltym dysponuje na dowod. Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:32 a znasz wariata ktory by uwazal siebie za wariata? ps oczywiscie ze mowilem o innych ... Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:35 A może został już tylko Tebe, a reszta w wariatkowie leczy nerwy? Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:37 i myslisz, ze teraz tebe rozmawia sam ze soba? Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:37 hamletowi nikt z tego zarzutu nei czynil Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:38 A Tebe zawsze mi wyglądał na dziwaka. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:39 nie bedziesz moiwl slowa zlego na Tebego. na tablicy kamiennej wyryte zostało. Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:41 To dziwak w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:42 jak swiety franciszek np? Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:43 o. a z tej jesiennej strony to go nie zapoznalam jeszcze... Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:43 Gość portalu: aniela napisał(a): > hamletowi nikt z tego zarzutu nei czynil Moze dlatego, ze udawal wariata. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:44 zupelnie jak gitman dzis. gitman to wspolczesny hamlet? i czy ta czaszka to nie czaszka teba czasem? Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:47 a moze werter? (byl taki mlody...) Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:49 ale ja nie chce cierpiec! ps nie mowmy o ksiazkach, ja ksiazkow nie czytam! ;))) Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:49 aha od czytania psują się oczy ;) Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:49 Gość portalu: aniela napisał(a): > a moze werter? (byl taki mlody...) Ale cierpial. A czy Gitman cierpi? Pewnie wtedy, gdy ma kaca. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:50 moze go ten kac uszlachetnia? jak kazde cierpienie ;) Link Zgłoś
gitman Re: Do miltonii merytorycznie. 17.04.03, 20:53 wiesz co miltonio, odczuwam u ciebie powatpiewanie wzgledem posiadania jakichs cech dodatnich przez moja skromna osobe. prawda to? Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:47 Myslisz, ze Gitman ma hamletowskie dylematy? Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:48 hehhe to bylo pytanie zasadzka ktorą ominę szerokim łukiem jako ze mnie szardonej nastroil pokojowo ;)) Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:47 To czaszka Niecha - tak długo się nie pokazuje. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:49 pobozne zyczenia. Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:53 To czemu go nie ma tyle czasu? Pewnie Tebe mu obciął głowę, a gitman się nią bawi! Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:53 stroi sie w fatalaszki rozne. zagladaj ludziom pod maskę ;) a jak trzeba to i pod spodnice Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:53 Tylez slodki, co naiwny ten Wielki Czarownik. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:54 az sie wzruszylam ;) Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 20:56 aha kąsasz podaną dłoń? Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:59 Oczywiście. Jeszcze wyłamię palce i zerwę paznokcie Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:00 tipsy chyba. ale ostroznie, bo klej mocny. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:03 aha gitman widziales co on zamierza? usta składam w podkowke spontanicznym, wyuczonym gestem :( Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:04 nie boj sie. jestem tuz przy tobie. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:05 aha a czy masz pod reka packę na wielkich_czarownikow? Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:08 to jest ich wiecej? ja widze tylko jednego. Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:08 Moze wystarczy odebrac mu rozdzke? Chociaz ona dawno sie zepsula. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:09 oderwac mu rozdzke jak musze skrzydelko? ale mi szkodzi widok krwi Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:14 wielki_czarownik napisał: > Różdżka sprawna No nie wiem. sama widzialam, jak sie pare razy zaciela. Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:16 miltonio, podgladasz wielkiego_ czarownika jak sie bawi rozdzka? tego bym sie nie spodziewal po tobie ... Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:17 Ja też nie! Widać, że ona jest dziwna. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:18 czemu im chleb na mysli kiedy mowa o metafizyce? dziwni sa. Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:19 Gość portalu: aniela napisał(a): > czemu im chleb na mysli kiedy mowa o metafizyce? dziwni sa. Bo glodni moze? Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:20 ale nie samym chlebem zyje człowiek przeciez. Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:22 Gość portalu: aniela napisał(a): > ale nie samym chlebem zyje człowiek przeciez. To moze nie na chleb oni glodni? Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:23 aha to nie wiem jak Ty ale ja nie jestem ciekawa na co :) Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:21 Gość portalu: aniela napisał(a): > czemu im chleb na mysli kiedy mowa o metafizyce? dziwni sa. a kto pierwszy zaczal mowic o bochnach dzisiaj? :)))) Link Zgłoś
Gość: ainela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:22 yhyh lapiesz mnie za slowko nieco zbyt za mocno ;) Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:24 jak mam za co lapac, to lapie! ;))) Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:28 aha rąbek mojej sukni możesz złapać. ale nabożnie. ;) Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:29 Nie wiem czy da rade naboznie. On chyba cos bezbozny. Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:30 a czy dostane pukiel twoich wlosow? Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:31 aha i dlon do ucalowania. ale tylko w czubek palców Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:35 to na drugiej randce. Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:37 aha, to obowiazuje regula trzeciej randki. ;))) Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:35 Alez Ty Gitman zachlanny jestes! Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:37 yhy niedlugo poprosi o reke trzecia i czwarta. i co ludzie pomysla Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:41 Wszyscy jesteście niewyżyci. Najpierw się łakomicie na moją różdżkę, a teraz...! I to na publicznym forum! Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:42 yhy tez bym ich skazala na wieczne potepienie. ale slyne z milosierdzia. Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:44 wielki_czarownik napisał: > Wszyscy jesteście niewyżyci. Najpierw się łakomicie na moją różdżkę, a > teraz...! I to na publicznym forum! A teraz kto i na co sie lakomi? Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:48 Na dość poufałe kontakty damsko-męskie. Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: debian:* / 192.168.9.* 17.04.03, 21:56 wielki_czarowniku zajmij sie miltonia, a ja wreszcie bede mogl zostac z aniela sam na sam .. Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:56 tylko my i admini. jak w filmach... Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: debian:* / 192.168.9.* 17.04.03, 22:01 admini to statysci. my gramy role pierwszoplanowe... Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 22:03 aha zeby tylko oswietlenie byo korztstne. i zeby ten ladniejszy moj profil wyeksponowano... Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: debian:* / 192.168.9.* 17.04.03, 22:07 dla mnie oba twoje profile sa rownie ladne... Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 22:09 o! tak dokladnie ze mna rozmawiaj ;)) Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: debian:* / 192.168.9.* 17.04.03, 22:15 Gość portalu: aniela napisał(a): > o! tak dokladnie ze mna rozmawiaj ;)) szybko sie ucze ... Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 22:05 Gość portalu: gitman napisał(a): > wielki_czarowniku zajmij sie miltonia, a ja wreszcie bede mogl zostac z aniela > sam na sam .. To odgrazales sie, ze tlum rywali odgonisz, a ze mna sobie nie potrafisz poradzic? Link Zgłoś
Gość: g Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: debian:* / 192.168.9.* 17.04.03, 22:15 miltonia napisała: > Gość portalu: gitman napisał(a): > > > wielki_czarowniku zajmij sie miltonia, a ja wreszcie bede mogl zostac z > aniela > > sam na sam .. > > To odgrazales sie, ze tlum rywali odgonisz, a ze mna sobie nie potrafisz > poradzic? jak bym mogl odganiac ciebie? skoro to ty mi otowrzylas oczy ... Link Zgłoś
miltonia Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 21:18 Nichcacy widzialam. I nie bawil sie, tylko zaklinal. Link Zgłoś
gitman Re: Do Adminów niemerytorycznie. 17.04.03, 20:55 ja to niech? widzicie jakies podobienstwo??? Link Zgłoś
Gość: tebe Re: Do Adminów niemerytorycznie. IP: *.ains.net.au 18.04.03, 08:21 Moj apel do Zydow polskich! Autor: Gość: Szechter IP: *.tpgi.com.au Data: 15-04-2003 04:10 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Adam Michnik Czemu polscy Żydzi powinni popierać wojnę w Iraku? Sprawa jest jasna, więc wyłożę ją w kilku słowach. Wojna w Iraku nie jest, jak wiadomo, wojną o wprowadzenie demokracji do Iraku, bowiem z równym powodzeniem można by wprowadzać na siłę demokrację w stylu zachodnim (liberalnym) do Burkina Faso czy Nowej Gwinei: rezultem będzie tylko demokracja fasadowa, a raczej jej parodia (jak na Nowej Gwinei, gdzie dygnitarze parlamentarni czy też niektórzy sędziowie wygladają i zachowują się jak małpy przebrane w stroje brytyjskich lordów). Nie jest to też, wbrew dość popularnej opinii, wojna o ropę. Amerykańskie koncerny kontrolują dość ropy w Ameryce Północnej i Południowej, a także w takich krajach jak Kuwejt czy szczególnie Arabia Saudyjska. Owszem, ropa Iracka się nam (to jest Żydom) przyda, ale nie teraz, a w nieco dalszej przyszłości. Stawką w tej wojnie jest bowiem na krótką metę kontrola nad całym Bliskim Wschodem, w celu zapewnienia bezpieczeństawa Izraelowi, a na dłuższą metę, kontrola Izraela, a właściwie Syjonizmu, nad całym Światem. Jest rzeczą oczywistą, że Izrael, a nawet Światowe Żydostwo, są na taką kontrolę po prostu za małe. Stąd będziemy kontrolować cały Świat przy pomocy potęgi militarnej USA. Stąd też obowiązkiem każdego Żyda, a szczególnie polskiego Żyda, jest pomoc Ameryce w osiągnięciu pełnej dominacji nas Światem. Pierwszą fazą w tej operacji było rozbicie Związku Sowieckiego – jedynego realnego przeciwnika USA, a przy okazji rozbicie tzw. Bloku Sowieckiego, a więc obalenie tzw. realnego socjalizmu w takich krajach jak Polska. Ten etap zakończyliśmy z pełnym sukcesem. Rosja nie jest obecnie żadnym konkurentem dla USA, a kraje takie jak Polska zostały całkowicie uzależnione od naszego (żydowskiego) kapitału, a w ich władzach jest coraz więcej Żydów. I tak w Polsce mamy naszego, żydowskiego prezydenta, ministra spraw zagranicznych czy prezesa Rady Polityki Pieniężnej. Podobnie, choć może nie aż tak dobrze, jest w innych krajach. Zresztą często, z przyczyn praktycznych, lepiej jest, jak np. premierem nie jest Żyd, a “nasz” goj, jak to jest np. obecnie w Polsce. Obecnie chodzi nam o pełną kontrolę Izraela nad Bliskim Wschodem. Irak to był tylko pierwszy etap. Należy też pamiętać, że USA będzie długo kontrolować w Iraku (podobnie jak w Afganistanie) tylko większe miasta i ważniejsze drogi, ale to nam na razie wystarczy. Naszym celem jest bowiem neutralizacja antyamerykańskiego, a więc też i antyżydowskiego reżymu w Iraku, oraz zajęcie Iranu i Syrii, a także większe podporządkowanie sobie Jordanii, aby umożliwić dalszą ekspansję terytorialną Izraela. Chodzi nam tu nie tylko o permanentne zajęcie Zachodniego Brzegu Jordanu, całej Jerozlimy oraz Strefy Gazy wraz z usunięciem na stałe Arabów z terenu Wielkiego Izraela, ale też utworzenie tzw. strefy ochronnej, czyli ponowną okupację przez Izrael Synaju, Libanu oraz dalszych części Jordanii i Syrii, tak, aby uniemożliwić inflitrację wrogich elementów arabskich na teren Izraela. Wymagać to będzie, oczywiście, ustanowienia całkowicie proamerykańskich, a więc też i całkowicie proizraelskich reżymów nie tylko w Iraku, ale też w Iranie, Syrii, Jordanii i Egipcie, oaz permanentnej okupacji Libanu przez połączone siły amerykańsko- izraelskie. W nieco dalszej perspektywie konieczne będzie zastąpienie wrogich nam reżymów takich krajach jak Libia czy Sudan, oraz niepewnych reżymów w takich krajach jak Algeria czy Maroko. Konieczne też będzie zastąpienie antyamerykańskich reżymów w Korei Północnej, Wietnamie czy na Kubie, a nawet w Malezji, lecz jest to sprawa na osobny referat. Obecnie najważniejsze jest bezwarunkowe poparcie wszystkich polskich Żydów dla wojny w Iraku, oraz dla polityki prezydenta Busha. I o takie poparcie występuję, poprzez mego przyjaciela, profesora Jehudę Bauera, do wszystkich polskich żydów w Australii, a szczególnie w Melbourne, z którym to pięknym miastem łączą mnie tak bardzo miłe wspomnienia. Adam Michnik (Tekst referatu odczytanego w Melbourne, Australia, w imieniu Adama Michnika przez profesora Jehudę Bauera). Link Zgłoś