Gość: kinia IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.05, 20:57 czy uzywacie tej pasty?jakie wrazenia?czy jest dobra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: orange Re: SENSODYNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:34 sensodyne to delikatna pasta dla osób z nadwrażliwością szyjek zębowych. nie zawiera substancji scierajacych. jeśli nie masz problemów z nadwrażliwymi zębami to jej uzywanie jest bez sensu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumbia Re: SENSODYNE! IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.05, 23:27 Ja używam ( ale mam nadwrażliwe zęby ) i jestem b. zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
piochosa Re: SENSODYNE! 05.08.05, 05:14 U mnie spelnila swoje zadanie chociaz kiedys myslalam,ze dentystka przesadza przekonujac mnie do kupna drogiej pasty do zebow. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: SENSODYNE! 05.08.05, 07:37 Uzywanie jej przez każdego ma sens, bo jako jedyna ma najlepiej przyswajalną formę fluoru!!! Za to odwrażliwiająco nie działą ani trochę, myję nią od jakiś 5 lat i pod tym kątem zero efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: SENSODYNE! IP: *.canea.com.pl 05.08.05, 10:47 najlepiej przyswajalna forme fluoru? to jakiś chyba slogan.dzialanie fluoru w paście to nic innego jakjej wcieranie.nie znam badań na ten temat. lepiej lub gorzej moga sie przyswajac tabletki. a obecne na rynku pasty znanych firm to mniej wiecej to samo. główna różnica to smak i kolor,ot co. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka Re: SENSODYNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 11:04 Ja uzywałam podobnej-Elmex tez do zęow wrażliwych. Pasta jest dobra i nawet zęby miałam bielsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: SENSODYNE! 05.08.05, 13:53 Ja też nie znam badań, ale tak mi powiedział docent ze stomatologii, kolega moich rodziców. A on chyba wie, o czym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: SENSODYNE! IP: *.autocom.pl 05.08.05, 17:31 sensodyne zawiera nieorganiczny związek fluoru tj.NaF-podobnie jak wiele,wiele innych past-jak już to napisała orange:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fergie18 Re: SENSODYNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:14 używam od miesiąca i muszę powiedziec, że efekty są odczuwalne - mniejszy bol zębów i nawet na lody mogę sobie wreszcie pozwolic ;-) napewno 10razy lepsza od colgate sensitive Odpowiedz Link Zgłoś