Dodaj do ulubionych

Mam prośbę do aesów

14.10.04, 16:56
Jako zagorzały czytelnik oślej ławki proszę Was, abyście nie zawalali jej
spamem, bo to przeszkadza w czytaniu.
Jura

P.S. Wielu tutaj piszących skarży się, że nie czytacie forum o moderacji, albo
że nie odpowiadacie na pytania. A ja wiem, że czytacie, bo niedawno widziałem
Wasze odpowiedzi, których udzieliliście z zadziwiającą szybkością. Teraz już
ich nie widzę, ale mniejsza o to. W każdym bądź razie to nie jest tak, że aesi
nie reagują na pytania, to raczej my zadajemy niewłaściwe pytania, bo gdy zada
się właściwe, to reakcja jest natychmiastowa.
Obserwuj wątek
    • eela Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 17:35
      Szczerze Ci współczuję, ale nie ma oddzielnej oślej ławki na spam. Musisz
      cierpieć niewygodę. :-)
      • jureek Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 17:40
        Tłumaczyła mi Owca kiedyś, że moje posty wysłała w kosmos a nie na oślą dlatego,
        że były spamem. No to nie rozumiem, wysyła się spam w kosmos, czy na oślą? Za
        współczucie dziękuję i nawzajem.
        Jura
        • niech Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 17:42
          Tak samo pisal TeBe - ze spam jest usuwany w niebyt a nie na OL.
          PS. Ale skoro eela twierdzi ze sie nie da to sie nie da. Ona wie.
        • eela Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 17:51
          Wątki wysyła się na oślą, posty powinno się wycinać, żeby nie utrudniały
          czytania (kilka razy identyczny post). Pojedyńczych postów na OŁ nie można
          wysłać, ale to na pewno wiesz.
          pozdr.
          • niech Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 18:14
            forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
            Punkt piaty.
          • jureek Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 18:23
            eela napisała:

> Wątki wysyła się na oślą, posty powinno się wycinać, żeby nie utrudniały
            > czytania (kilka razy identyczny post). Pojedyńczych postów na OŁ nie można
            > wysłać, ale to na pewno wiesz.
            > pozdr.

Wiem, że nie można pojedyńczego postu wysłać na oślą bez wysyłania całego wątku,
            ale nie wiedziałem, że nie można wyciąć bez wysyłania na oślą spamerskiego
            jednopostowego wątku wielokrotnie powtórzonego. Tebe tłumaczył, że można, więc
            sam już nie wiem co o tym myśleć.
            Usuwanie z baz danych duplikatów to mój chleb powszedni (i to nie tylko
            stuprocentowych duplikatów, ale także podobnych w pisowni lub fonetycznie),
            dlatego gotów jestem w czynie społecznym napisać dla forum procedurę usuwającą
            automatycznie wszystkie powtórzenia, a pozostawiającą tylko jeden egzemplarz
            danego wątku. No tak, ale wtedy aesi byliby mniej potrzebni, więc chyba ta
            propozycja nie zostanie przyjęta.
            Jura
            • tebe Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 18:35
              Ha

Poczekaj 3 dni, będzie co czytać. Tamtego usuwam ja i zapominam, bo płodny.
              Czytelność OŁ nie jest jakimś przedmiotem naszej troski - czasem jest lepiej,
              czasem gorzej.

Pozdrawiam
              • Gość: niezalogowana Czy tylko ja nie widze sensu w wypowiedzi tebe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 00:26
                Jezu, niby taka powazna gazeta, a naczelny admin na pytania userow odpowiada
                chyba zanietrzezwiony w zrozumialym tylko dla siebie i eeli dialekcie...
                • pollak Re: Czy tylko ja nie widze sensu w wypowiedzi teb 15.10.04, 09:35
                  Ja rozumiem sens, biorąc pod uwagę kontekst.
            • eela Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 18:55
              Można wyciąć, ale wymaga to podwójnej roboty. Nie widze specjalnego powodu do
              wysilania się, aby śmietnik porządnie wyglądał.
              • niech [...] 14.10.04, 20:21
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • owca Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 20:45

to może za przykładem Szwedów będziemy nie tylko wszystkie śmieci przed
                  wyrzuceniem segregować ale dodatkowo jeszcze myć?
                  ;-)
                • eela Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 20:56
                  Napisałam to samo co Tebe, naucz się czytać. Miejscem spamu zgodnie z
                  regulaminem jest ośla ławka. W domu do kubła z odpadkami tez nie wrzucam wg
                  kształtu i koloru, tylko jak leci. I naucz się pisac trochę kulturalniej, bo
                  znów bedziesz się obnosił z płaczem po wszystkich forach, że cię prześladują i
                  wycinają posty.
                  • niech [...] 14.10.04, 22:43
                    • Gość: pollak Re: Droga uzyszkodniczko eelu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 22:54
                      Chcę tylko napisać, że to przeczytałem zanim to wytną.

Mój post jest całkowicie neutralny i nie ma w nim ani jednej szpili skierowanej
                      przeciwko komukolwiek. Brzydkich wyrazów też w nim nie ma, przynajmniej
                      narazie (jak dopiszę do końca to będę miał pewność).

OK. Mam pewnosć.

PS Wy sie chyba nie bardzo lubicie?
                      • messja Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:05
                        Gość portalu: pollak napisał(a):

>
                        > PS Wy sie chyba nie bardzo lubicie?

przeginasz pollak:)
                        • Gość: pollak Re: Droga uzyszkodniczko eelu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:07
                          Cholera, pomyliłem sie w ocenie sytuacji. Lubią się.
                          • niech [...] 14.10.04, 23:14
                            • Gość: pollak Re: Droga uzyszkodniczko eelu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:20
                              Tutaj dla tych co nie zdążą przeczytać bo wytną posta, śpieszę z wyjaśnieniem
                              że niech się wkurwił..... (ups)
                              • messja Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:23

> Tutaj dla tych co nie zdążą przeczytać bo wytną posta, śpieszę z wyjaśnieniem
                                > że niech się wkurwił..... (ups)

i powiedzial:"won" do eeli. mam nadzieje, ze chociaz mojego postu nie wytna:)
                              • eela Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:24
                                Niech jest w swoim normalnym stanie, nic nowego.
                                I nic dziwnego, że tu żaden społeczny nie chce się odzywać.
                                • Gość: pollak Re: Droga uzyszkodniczko eelu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:26
                                  Biedni społeczni. Boją się.

PS A kiedyś Kropka pisała że "każdy ma prawo się wkurwić".
                                  • messja Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:29

> Biedni społeczni. Boją się.
                                    >
                                    >
                                    >
                                    > PS A kiedyś Kropka pisała że "każdy ma prawo się wkurwić".

pewno miala na mysli tylko tych z wladzi. wiadomo: user nie czlowiek...
                                • messja Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:28
                                  eela napisała:

> Niech jest w swoim normalnym stanie, nic nowego.
                                  > I nic dziwnego, że tu żaden społeczny nie chce się odzywać.

nie badz taka skromna: ty tez jak zwykle brylujesz. na swoj sposob.
                              • diab.lica Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:58
                                ja zdazylam przeczytac, na szczescie :)
                    • eela Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:15
                      Pozwolę sobie zauważyć, ze to ty łazisz za mną a nie ja za tobą. Jestem
                      zalogowana, to sobie mnie wybiel, nie będziesz przesladowany. :-))))))))))
                      Miłych snów życzę.
                      • basia Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:21
                        no i popatrzcie jakim eela dowcipem sypnęła. Po liości nawiasów sądzę, że
                        wyciągnęła go z najwyższej półki.
                        • eela Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:25
                          Starałam się, żebys mogła zrozumieć.
                          • fdj Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:28
                            To akurat jest niemożliwe ;-)

(ojej, tylko jeden nawias. zaraz będzie, że dowcip z niskiej półki... no ale
                            chociaż Twój Eelu w ten sposób naprawdę zyska w oczach Basi. a przecież
                            wszystkim powinno zależeć, aby być wysoko (?!?!) w oczach Basi. dziwne, mi
                            chyba nie zależy...)
                          • basia Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:33
                            co zrozumieć? że śmiejesz się ze swoich dowcipów? ty i tylko ty?
                            • eela Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:34
                              Znów nie zrozumiałaś postu, co juz wczesniej zauważył Fdj.
                              • basia Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:37
                                Nie rozumiem tylko oszołomów i oni mnie.
                                • fdj Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 15.10.04, 07:47
                                  Lepper też tak twierdzi. Wszystko się zgadza.
                              • messja Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:42
                                eela napisała:

> Znów nie zrozumiałaś postu, co juz wczesniej zauważył Fdj.

droga eelu. w twoim poscie zart nie kwestja nieporozumienia, ale twojego
                                poczucia humoru. smialas sie z wlasnego zartu - kazdemu moze sie zdarzyc i nie
                                ma co teraz sie wykrecac. a fdejot fdejoci jak zwykle - po to tu w koncu jest.
                                • fdj Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 15.10.04, 07:47
                                  messja napisała:

> smialas sie z wlasnego zartu - kazdemu moze sie zdarzyc i nie
                                  > ma co teraz sie wykrecac.

No pewnie, w końcu kto ma o tym wiedzieć lepiej, jak nie Messja, która też jako
                                  jedyna śmieje się ze swoich "żartów". A co gorsza, usiłuje tłumaczyć je tym, co
                                  jakoby nie zrozumieli. Lub wmawiać, że "to był tylko żart/sarkazm", gdy wtopi
                                  pisząc jak najbardziej poważnie.

To już nawet Miś Fazi był w tej dziedzinie dyskretniejszy i zabawniejszy.
                                  • messja odp dla efdejotka... 15.10.04, 10:03
                                    fdj napisał:

>
                                    > No pewnie, w końcu kto ma o tym wiedzieć lepiej, jak nie Messja, która też
                                    jako
                                    >
                                    > jedyna śmieje się ze swoich "żartów". A co gorsza, usiłuje tłumaczyć je tym,
                                    co
                                    >
                                    > jakoby nie zrozumieli. Lub wmawiać, że "to był tylko żart/sarkazm", gdy wtopi
                                    > pisząc jak najbardziej poważnie.
                                    >
                                    > To już nawet Miś Fazi był w tej dziedzinie dyskretniejszy i zabawniejszy.
                                    >

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=16528904&a=16718558
                                    mozesz to efdejotku potraktowac jako odpowiedz na twoj drugi post na moj temat,
                                    ktory jest prawie idnetyczny. nie bede sie powtarzac:)

ps.
                                    przepraszam za nawias. to nie byl usmiech - przyrzekam. to tylko skurcz miesni.
                        • messja Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 14.10.04, 23:26
                          basia napisała:

> no i popatrzcie jakim eela dowcipem sypnęła. Po liości nawiasów sądzę, że
                          > wyciągnęła go z najwyższej półki.

to mozliwe. juz kiedys zauwazylam, ze eela w ten sposob (nawiasami)
                          sygnalizuje, ze zartuje. inaczej trudno byloby sie domyslec.
                          • diab.lica Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 15.10.04, 00:00
                            > to mozliwe. juz kiedys zauwazylam, ze eela w ten sposob (nawiasami)
                            > sygnalizuje, ze zartuje. inaczej trudno byloby sie domyslec.

:)
                          • fdj Re: Droga uzyszkodniczko eelu... 15.10.04, 07:51
                            messja napisała:

> juz kiedys zauwazylam, ze eela w ten sposob (nawiasami)
                            > sygnalizuje, ze zartuje. inaczej trudno byloby sie domyslec.

To i tak lepsze niż Messja, która swoje żarty wszem i wobec objaśnia. Lub też
                            wpiera, że żartowała/była sarkastyczna, gdy wtopi pisząc na poważnie.
              • diab.lica Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 21:12
                eelu, powod jest jeden- wypada przestrzegac ustalonych przez siebie zasad.
                nawet jesli jest to dla ciebie podwojna robota.
                • eela Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 21:22
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=16699351&a=16701938
                  • diab.lica Re: Mam prośbę do aesów 14.10.04, 21:23
                    eelu, wpis zawierajacy sam link bez zadnego komentarza jest SPAMEM
                  • diab.lica mimo wszystko 14.10.04, 21:24
                    odpowiem ci na twoj SPAM:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=16699351&a=16701395
                    • Gość: pollak Re: mimo wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:26
                      Teraz Eela da link do samej siebie, a później Ty do Niecha jak się
                      wku.. denerwuje itp. itd... :)
              • messja dziwne rzeczy eela opowiada 14.10.04, 22:08
                eela napisała:

> Można wyciąć, ale wymaga to podwójnej roboty. Nie widze specjalnego powodu do
                > wysilania się, aby śmietnik porządnie wyglądał.

jesli, jak sugerujesz, mozna wyrzucic spam itp. w kosmos tylko za
                pomoca "podwojnej roboty" to mam pytanie.
                jak wytlumaczyc, fakt ze moje i pollaka watki pamietnego dnia (kiedy toczyla
                sie awantura z "pozytecznym trollem2") usunieto najpierw w kosmos, a nastepnie
                przywrocono je na osla? czy ktos z was byl na tyle inteligentny, ze zadal sobie
                nie podwojna, nie potrojna prace, ale przyspozyl sobie przy przemnozeniu tego
                przez ilosc watkow okolo 70-80 razy wiecej pracy? czy wobec tego sugerujesz, ze
                dyzurny tego dnia byl skonczonym debilem? a moze eelu znowu nie mowisz prawdy?
                a moze po prostu jeszcze nie wiesz, ze istnieje taka mozliwosc "usuwanie w
                kosmos" bez wczesniejszgo wyslania na osla?:)
              • jureek Re: Mam prośbę do aesów 15.10.04, 18:01
                eela napisała:

> Można wyciąć, ale wymaga to podwójnej roboty. Nie widze specjalnego powodu do
                > wysilania się, aby śmietnik porządnie wyglądał.

Dlatego właśnie, żebyś za bardzo wysilać się nie musiała, zaoferowałem automat.
                Nie zauważyłaś? Nie bardzo rozumiem, skąd u aesów taka niechęć do automatów.
                Obawiają się, że będą mniej potrzebni?
                Pozdrawiam
                Jura
            • Gość: pollak Re: Mam prośbę do aesów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:04
              Jurek, to zrobimy tak, że ja Ci ściągnę codziennie całą OŁ i ładnie popakuję.
              Rzecz jasna odfiltruję to co się powtarza, ok?

Albo mam lepszy pomysł. :) Utworzmy prywatne forum, na które będzie automatycznie
              przerzucało odfiltrowane wątki z OŁ. To się da zrobić :)
    • yes2ktos szanowny panie t0m ku 14.10.04, 23:35
      Czy mozna prosić o kilka słów komentarza do tego wątku. Jako aktualny prezes
      kóła aesowskiego powinien pan zabrać głos - czekamy.
    • tebe Re: Mam prośbę do aesów 15.10.04, 08:33
      Jurek, tak po tej dość niesmacznej momentami dyskusji (osobiste antypatie mnie
      niesmaczą), drobna uwaga.
      Akurat w tym przypadku cały spam, który Ci przeszkadzał pochodził z dwóch kont
      zalogowanych. Moje zmartwienie główne to dać użytkownikom forum bez spamu,
      czysta Ośla Ławka ma nieco mniejszy priorytet.
      Będziemy - w miarę możliwości - pamiętać o Twoim ulubionym zajęciu ale gdyby się
      zdarzyło nam - z przyczyn jakichkolwiek - niedopatrzenie mam dla Ciebie taką radę.
      To nie zawsze działa, ale gdy zdarza się taka sytuacja jak ta, bierzesz dwa
      loginy (tyle ich było) autorów spamu, wpisujesz do nieprzyjaciół i włączasz
      opcję "nie pokazuj wątków" - na dole strony Moje Forum.
      Masz podwójną satyfsakcję, bo jest przejrzyście i nikt za Ciebie nie wybrał co
      możesz czytać a co nie.

Pozdrawiam serdecznie
      • niech A leguramin? 15.10.04, 13:10
        Leguramin mowi ze spam jest usuwany bez pozostawiania na OL. To jest dosc
        rozsadne - skoro OL istnieje to trzeba sie liczyc z tym ze ktos na nia zajrzy -
        na przyklad w poszukiwaniu utraconego watku. Skoro tam zaglada to raczej nie po
        to zeby przeczytac dwiescie wpisow o identycznej tresci. Uzyszkodnik eela
        wypowiadajac sie w imieniu wycinajacych twierdzi ze zbyt meczaca jest praktyka
        usuwania bez sladu. Otoz rozwiazanie tego problemu jest dosc proste. Przy
        watkach moderator powinien miec wybor - usuniecie lub przesuniecie na OL. Jesli
        tak dotad nie bylo to dosc dziwne. Oznaczac to bowiem musi ze aby usunac watek
        trzeba go bylo przeniesc na OL a potem... No wlasnie, co potem? Usunac - ale
        przeciez to niemozliwe. Ergo - kolezanka eela cos tam znowu marudzi, ale to cos
        nijak sie ma do rzeczywistosci. Zainteresowalo mnie tylko ze kolezanka eela
        poucza nas co administracja moze, chce lub nie chce robic - a ja sobie nie
        przypominam zeby wraz z odejsciem maasowej poinformowano nas ze jej miejsce
        zajmuje kolezanka eela. Cokolwiek by zlego powiedziec o maasowej to po pierwsze
        byla to osoba (w miare) przy zdrowych zmyslach, (w miare) znajaca zasady
        funkcjonowania forum i (w miare) sklonna do negocjacji lub nawet zmiany
        wlasnego zdania. Jesli administracja uwaza ze da sie takie osoby zastapic
        jakimis mentalnymi pokrakami to juz jest wybor administracji - ale szczerze
        mowiac nie mam pojecia skad u administracji tak niska ocena rodzaju ludzkiego.
        Kolega Tebe deklarowal wielokrotnie ze niepokoja go osobniki ktorym miejsce
        mozgu zajela siec. Polecam koledze oprocz powtornej lektury leguraminu takze
        powtorna lekture wlasnych wpisow.
      • jureek Re: Mam prośbę do aesów 15.10.04, 17:57
        Dziękuję za radę. Przy okazji przyszło mi do głowy następujące pytanie: Czy
        przewidujecie kiedyś w przyszłości taką zmianę, żeby wątki mogli otwierać tylko
        zalogowani? Z odpowiedzią nie potrzebujesz się spieszyć, bo do środy robię sobie
        urlop od forum.
        Pozdrawiam
        Jura
        • tebe Re: Mam prośbę do aesów 15.10.04, 18:17
          Jeszcze bym zapomniał :-)
          Rozumiem, że chodzi Ci o zakładanie wątków - takiego rozróżnienia nie będzie.
          Jeśli już, to pisanie po zalogowaniu (i w wątkach i zakładanie).
          Ale to nie szybko i nie wszędzie na raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka