Dodaj do ulubionych

podsumowanie

18.10.04, 18:03
najmniej w tej "dyskusji" podoba mi sie jej prawdziwy przedmiot. bo przeciez
nie chodzi o to, czy mozna pisać z błędami ortograficznymi bądx czy te błędy
wytykac można, nespa?

a najbardziej (w tej "dyskusji") podoba mi sie waga nadawana netykiecie. to
budujące, ze maniery, dobre zachowanie i dbałosc i cudze samopoczucie jest
dla nas tak istotne.

zycze, byscie wspolnie zbudowali nowy, wspanialy wirtualnyswiat. a.
Obserwuj wątek
    • aniela ups 18.10.04, 18:05
      to nie mial bys osobny watek. to mial byc post zamykający tamta dyskusje". czy
      mozna go jakos podczepic pod watek ktorego dotyczy?

Panstwo wybacza, zmeczylam sie, stad ten błąd. smiało mozna mi go wytknac, bez
      naruszenia netykiety jednozcesnego
      • gini Re: Niebywale 18.10.04, 18:11
        Anielcia przemowila ludzkim glosem.I nawet nie doczekala do setki.
        Anielciu, Ty sie czepiasz ja sie czepiam, my sie czepiamy.
        Wiec moze przestanmy sie czepiac.I oddaj wreszcie te kase , chyba poprawnie
        jest te kase a nie ta kase, nie mam tego edytora dalej.Wiec pisze w ciemno.
        Jakby co to mnie popraw.
        Acha fdj niech zrobi korekte , bo ja pisalam na brudno.
        • aniela Re: Niebywale 18.10.04, 18:25
          > Jakby co to mnie popraw.
          > Acha fdj niech zrobi korekte , bo ja pisalam na brudno.

służe: "aha" piszemy przez samo h.

a powaznie: przestaniesz sie czepiac aesow podczas nozyczkowania? a kolega Twoj
          kolegi innego? a male ujadajace pieseczki pańci (przestana się czepiac)?
          poniewaz swiat nie jest idealny, przeszkadzaja nam pewne rzeczy. Tobie te, mi
          tamte. a poniewaz nie nawyklam do niepoprawnej polszczyzny, razi mnie ona
          (niepoprawna) szczegolnie silnie. choc, w wypadku gdy sympatią darzę
          niepoprawnego (w polszczyznie), razi mnie ona mniej. co jest naturalne dosc
          chyba.

• gini Re: Niebywale 18.10.04, 18:56
            aniela napisała:

> > Jakby co to mnie popraw.
            > > Acha fdj niech zrobi korekte , bo ja pisalam na brudno.
            >
            > służe: "aha" piszemy przez samo h.
            >
            > a powaznie: przestaniesz sie czepiac aesow podczas nozyczkowania?

Czepiam sie aesow w naglych wypadkach,i czepiac sie bede.

a kolega Twoj
            >
            > kolegi innego? a male ujadajace pieseczki pańci (przestana się czepiac)?

Tu mnie zaciekawilas strasznie .Moj kolega innego kolegi i te male ujadajace
            pieseczki panci.
            Kto uzywa slowa pancia?

> poniewaz swiat nie jest idealny, przeszkadzaja nam pewne rzeczy. Tobie te, mi
            > tamte. a poniewaz nie nawyklam do niepoprawnej polszczyzny, razi mnie ona
            > (niepoprawna) szczegolnie silnie. choc, w wypadku gdy sympatią darzę
            > niepoprawnego (w polszczyznie), razi mnie ona mniej. co jest naturalne dosc
            > chyba.
            >
            Anielciu, jezeli Cie tak razi ta polszczyzna niepoprawna, zmobilizuj sie i
            zaczynaj zdanie po kropce wielka litera....
            I co z ta pancia ?Czyzbysmy se zdenerwowali?
    • diab.lica Re: podsumowanie 18.10.04, 18:15
      >wytykac można, nespa?

wiesz, maniera wtracania obcojezycznych wyrazen (zwlaszcza, jesli sie nie zna
      prawidlowej pisowni :)))))))) zawsze wydawala mi sie przezabawna :)
      • aniela Re: podsumowanie 18.10.04, 18:20
        jakby to ujac. przyganial kociol, bo mu bylo wygodnie, n´est-ce pas?
        • gini Re: podsumowanie 18.10.04, 18:58
          Zaczynaj nowe zdanie z wielkiej litery Anielciu.
      • purysta_jezykowy Re: podsumowanie 23.10.04, 15:37
        > wiesz, maniera wtracania obcojezycznych wyrazen (zwlaszcza, jesli sie nie zna
        > prawidlowej pisowni :)))))))) zawsze wydawala mi sie przezabawna :)

zabawniejsze jest sadzenie byków z jednoczesnym tłumaczeniem że to z powodu
        emigracji. NESPA?

specjalnie na potrzeby Poprawiaczy oferuję konto pod nazwą purysta językowy.
        jeśli ktoś będzie chętny, podam hasło. rozwiążą się w ten sposób wszelakie
        posądzenia o chęć dołożenia prywatnego. język przede wszystkim i jego dobrem
        się kierujmy!

a.purysta
        • diab.lica Re: podsumowanie 23.10.04, 16:06
          purysto, ja nigdy nie wymemigrowalam :)
          • purysta_jezykowy Re: podsumowanie 23.10.04, 16:13
            diab.lica napisała:

> purysto, ja nigdy nie wymemigrowalam :)

ale swoje braki w języku polskim tłumaczysz mieszkaniem za granicą NESPA?
            może to jest dobry sposób i właściwa droga. wkrótce mam zamiar kupić sobie
            jaguara - niech spróbuje mi podskoczyć jakiś policjant z drogówki za to, że
            wciskam gaz do dechy w mieście, to mu powiem że w maluchu którym popycham
            obecnie robię to notorycznie i nie mam pojęcia że nie powinno się tak robić w
            innych markach.
            dobry pomysł? :)
            • diab.lica Re: podsumowanie 23.10.04, 16:24
              > diab.lica napisała:
              >
              > > purysto, ja nigdy nie wymemigrowalam :)
              >
              > ale swoje braki w języku polskim tłumaczysz mieszkaniem za granicą NESPA?

niesamowite, jeden blad ortograficzny i od razu braki :)
              nie musze nikomu tlumaczyc, a juz na pewno nie tobie purysto (przy okazji,
              widze, ze jestes tu "nowa") ani anieli. owszem, napisalam, ze polski jest moim
              _drugim_ jezykiem i moge sobie robic nim bledy. wpisz mnie sobie na liste
              wrogow, problem czytania moich postow bedziesz miala rozwiazany. z mojej strony
              koniec dyskusji z toba, szkoda mi sobotniego popoludnia. papa, dalej bez
              odbioru.
              • purysta_jezykowy Re: podsumowanie 23.10.04, 17:34
                diab.lica napisała:

> nie musze nikomu tlumaczyc, a juz na pewno nie tobie

o, widzisz. bardzo przyjemna odpowiedź.
                a te aesy durne jak buty, powinni się od ciebie uczyć i jak mantrę to zdanko
                powtarzać. ;)

> _drugim_ jezykiem i moge sobie robic nim bledy.

_sobie_ możesz zrobić dobrze, i pewnie będzie to przyjemniejsze niż popełnianie
                błędów :)
                językiem zrobisz błąd co najwyżej wtedy, kiedy przez nieuwagę wydłubiesz nim
                plombę
                :)

> koniec dyskusji z toba, szkoda mi sobotniego popoludnia. papa, dalej bez
                > odbioru.

nie wierzę :) nie wytrzymasz. ale zamierzenie godne pochwały, milczeć gdy
                merytoryka siada - okolicznością łagodzącą łamanjie postanowień pozostaje fakt,
                że (sądząc po częstotliwości wpisów) to jedyne twoje zajęcie na popołudnia
                sobotnie, niedzielne, poniedziałkowe, wtorkowe...
                do zobaczenia w przyszłą sobotę po południu. miłego tygodnia przed monitorem!

a.purysta
            • la_oseille Re: podsumowanie 23.10.04, 17:04
              purysta_jezykowy napisał:

>
              > ale swoje braki w języku polskim tłumaczysz mieszkaniem za granicą NESPA?
              > może to jest dobry sposób i właściwa droga. wkrótce mam zamiar kupić sobie
              > jaguara - niech spróbuje mi podskoczyć jakiś policjant z drogówki za to, że
              > wciskam gaz do dechy w mieście, to mu powiem że w maluchu którym popycham
              > obecnie robię to notorycznie i nie mam pojęcia że nie powinno się tak robić w
              > innych markach.
              > dobry pomysł? :)

jak na poloniste calkiem niezly, w koncu humanisci szczyca sie, ze sa na bakier
              z logika, a niekiedy rowniez z jezykami obcymi, n'est pas?
              • purysta_jezykowy Re: podsumowanie 23.10.04, 17:23
                > jak na poloniste calkiem niezly, w koncu humanisci szczyca sie, ze sa na
                bakier
                >
                > z logika, a niekiedy rowniez z jezykami obcymi, n'est pas?

wypada pogratulować sztuki jasnowidzenia i załamać ręce nad poziomem
                intelektualnym twoich znajomych polonistów.
                a zgadniesz jaki kolor ma wspomniany wyżej fiat 126p? :) to chyba łatwiejsze
                niż odgadnięcie kierunku wykształcenia...
                • la_oseille Re: podsumowanie 23.10.04, 17:36
                  purysta_jezykowy napisał:

> > jak na poloniste calkiem niezly, w koncu humanisci szczyca sie, ze sa na
                  > bakier
                  > >
                  > > z logika, a niekiedy rowniez z jezykami obcymi, n'est pas?
                  >
                  > wypada pogratulować sztuki jasnowidzenia i załamać ręce nad poziomem
                  > intelektualnym twoich znajomych polonistów.
                  > a zgadniesz jaki kolor ma wspomniany wyżej fiat 126p? :) to chyba łatwiejsze
                  > niż odgadnięcie kierunku wykształcenia...

jak zwykle nonsens, goni nonsen, podobnie jak w poscie w ktorym pseudo purysta,
                  bezmyslnie powtarzajacy bledna transkrypcje nie zauwazyl, ze nie chodzi tu
                  bynalmniej o bledy w kierowaniu jaguarem, tylko maluchem, n'est pas?
        • pollak Re: podsumowanie 23.10.04, 18:45
          "jestem tutaj nowa" detected
          • messja Re: podsumowanie 23.10.04, 20:19
            pollak napisał:

> "jestem tutaj nowa" detected

nie tylko "nowa" ale i zabawna: z duzym kompleksem "emigracji".
            • Gość: podróbka pollaka Re: podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:49
              messja napisała:
              >
              > nie tylko "nowa" ale i zabawna: z duzym kompleksem "emigracji".

panie i panowie - przed wami messja, piękny przypadek kompleksu spalonej
              pointy!!!

(gdybyś nie zrozumiała: uważam że twoje dopisywanie się do wątków majace na
              celu piękne ich spointowanie jest zupełnie nietrafione, żeby nie powiedzieć
              [censored].)
              • Gość: pollak Re: podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:58
                A moim zdaniem pierdolisz. Ogólnie wyglądasz na rozdrażnionego, prawdopodobnie
                wiąże cię z jednym aesem większe uczucie. A że aes ten miło wspominany nie jest
                (no bo jak szmaciarza można miło wspominać), to i twe serce tutaj krwawi.
                • pollalc Re: podsumowanie 25.10.04, 17:10
                  Gość portalu: pollak napisał(a):

> A moim zdaniem pierdolisz.

owszem, zdarza się, ale wolę nazywac to uprawianiem seksu. nie przejmuj się,
                  przyjdzie na ciebie kolej, każdy kiedyś zanurzy pana_pndzelka

> Ogólnie wyglądasz na rozdrażnionego, prawdopodobnie
                  > wiąże cię z jednym aesem większe uczucie. A że aes ten miło wspominany nie
                  jest
                  > (no bo jak szmaciarza można miło wspominać), to i twe serce tutaj krwawi.

ROTFL
                  sztuka detektywistyczna w narodzie ginie. kolejna "dupa-nie-detektyw" detected.
                  nie należę do twa z dekameronu, nie jestem szacikiem, szkodnikiem, trolikiem,
                  messją, diablicą, soczewicą, soją, anielą ani edzioszką. to tak na wszelki
                  wypadek, żebyś nie zuzył całego zapasu triumfalnych okrzyków z serii: "mam cię,
                  szmaciarzu bo wiem kim jesteś" nadaremno.
                  jam podróba jest! dążąca do oryginału.
                  • Gość: pollak Re: podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 17:18
                    Oho! To i sk_rwielkowi się naraziłeś i wpierdol dostałeś od niego, że go
                    wspominasz w takim kontekście? :)

Odnośnie drugiego akapitu. Ależ ty durny jesteś :) Nie napisałem że jesteś
                    ten czy ów (tak, durniu, jak nie wierzysz to przeczytaj jeszcze raz), tylko
                    że darzysz ogromnym uczuciem jednego tutaj szmaciarza.
                  • Gość: pollak Ty, trollu, a tak szczerze na temat tego seksu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 17:26
                    uprawiasz go z mężczyzną czy z kobietą? Bo ja na ten przykład preferuję
                    kobiety, a ty mi wyglądasz na ..... takiego "uczuciowego inaczej". :)
                    Chcesz o tym pogadać?
              • messja Re: podsumowanie 25.10.04, 21:29
                Gość portalu: podróbka pollaka napisał(a):

> messja napisała:
                > >
                > > nie tylko "nowa" ale i zabawna: z duzym kompleksem "emigracji".
                >
                > panie i panowie - przed wami messja, piękny przypadek kompleksu spalonej
                > pointy!!!
                >
                > (gdybyś nie zrozumiała: uważam że twoje dopisywanie się do wątków majace na
                > celu piękne ich spointowanie jest zupełnie nietrafione, żeby nie powiedzieć
                > [censored].)

to nie byla "pointa" tylko uwaga na marginesie. i to celna: zauwazylam ze
                kilkakrotnie wzmiankujesz o emigracji bez zadnego zwiazku i celu, wiec
                dostrzeglam widoczny kompleks.

ps.
                jak na pacynke masz slabe nerwy i cos bardzo sie miotasz. kto ci tak dokopal?:)
          • jestem.tutaj.nowa.detected Re: podsumowanie 23.10.04, 21:18
            pollak napisał:

> "jestem tutaj nowa" detected

cześć Pollak.
            oszczędzając ci wysiłku włączania detektora - melduję się. Na co obecnie
            przerobisz detektor?
            :)
            • Gość: pollak Re: podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:56
              Sądzę że możemy nawiązać współpracę na dłuższą metę ;)
    • pan_pndzelek Re: co w końcu wzięłaś? 18.10.04, 22:21
      Co w końcu wzięłaś? Prozac czy Pavulon?
      • messja Re: co w końcu wzięłaś? 18.10.04, 23:28
        pan_pndzelek napisał:

> Co w końcu wzięłaś? Prozac czy Pavulon?

nie wyzwaj anieli od k... bo znowu bedzie na mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka