boomerang 17.05.20, 02:38 już od dwóch miesięcy. czy dałoby się to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasi.aa Re: wciąż zabanowany 18.05.20, 15:55 Pisałeś na forum@agora.pl? Tam wszystko wyjaśnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: wciąż zabanowany 19.05.20, 01:29 Pisałem, wyjaśniłem i niczego nie wskórałem. Poinformowali mnie że wcale nie jestem zablokowany. Czy mógłbym w związku z tym odwołać się do nadredaktora Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: wciąż zabanowany 19.05.20, 12:17 Przecież Michnik, nie ma nic wspólnego z gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: wciąż zabanowany 19.05.20, 13:54 wtop.ek napisał: > Przecież Michnik, nie ma nic wspólnego z gazeta.pl Jego też zablokowali? Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: wciąż zabanowany 19.05.20, 17:15 Z jakiego adresu do nas pisałeś? Z tego co widzę, zignorowałeś naszą instrukcję, więc trudno o dalszą pomoc. Proponuję zacząć od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: wciąż zabanowany 20.05.20, 09:56 Od podania informacji, o które prosiliśmy mailem. Najlepiej jeśli raz jeszcze napiszesz na forum@agora.pl , żeby wyjaśnić tę sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: wciąż zabanowany 20.05.20, 10:52 boomerang napisał: > od czego mam zacząć? Skoro masz zapewnienie, że konto nie jest zabanowane, a komunikat mówi o wykryciu spamu, to zacząłbym od sprawdzenia tego, czego zapewne administracja jeszcze nie sprawdzała: - czy problem związany jest z urządzeniem, z którego próbujesz się logować (smartfon, komputer, używana przeglądarka itp.) - używając innej przeglądarki lub nowego profilu użytkownika sprawdzisz, czy komunikat nie jest związany z zapamiętanymi plikami cookies lub pamięcią podręczną. - czy problem dotyczy wszystkich możliwości logowania, czy tylko niektórych formatek lub kontekstów. Zalogować się można na wiele sposobów i nie wszystkie muszą mieć kontrolę antyspamową - czy człon wykryty jako spam znajduje się w nicku użytkownika, czy w haśle Jeśli w nicku, to czy podobne nazwy konta (np dodane na końcu "-1") też są blokowane. Gdyby tak było, nowe i nieużywane konto wraz z obojętnym (czyli nie ułatwiającym ustalenia hasła właściwego konta) hasłem można wysłać mailem do testów - będzie łatwiej. - jeśli nie w nicku, to mając kod zabezpieczający dla nowego konta, możesz zmienić mu hasło na oryginalne i sprawdzić, czy to nie hasło było przyczyną komunikatu o spamie. Oczywiście mając kod zabezpieczający aktualnego konta (a sporo użytkowników sobie go nie zabezpieczyło) możesz sprawdzić hasło na aktualnym koncie. - jeśli dalej nic nie uda się ustalić, pozostaje ci ponowne zgłaszanie problemu do administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: wciąż zabanowany 20.05.20, 23:49 Uprzejmie informuję że zostałem odblokowany i mogę się już normalnie logować na forum. Odpowiedz Link Zgłoś