Dodaj do ulubionych

Skandaliczna moderacja fom

02.06.22, 10:04
Przed chwilą usunięte zostały merytoryczne wpisy w wątku "Prorosyjska moderacja", w których poza sprostowaniami kłamstw i pomówień wymienione były wyłącznie fakty, z powołaniem na źródła ukraińskie. Oraz odniesienie do (moich) wątków na temat potrzeby budowy tanich domków dla uchodźców z Ukrainy.
Wpisy nie łamały regulaminu, zawierały wyłącznie prawdę. Dlaczego zostały usunięte? Skandal pozbawiający wiarygodności wszelką rozmowę.
Obserwuj wątek
    • bagienny Re: Skandaliczna moderacja fom 02.06.22, 10:13
      Informuję, że forum o moderacji nie służy do wymiany poglądów na m.in. bieżące sprawy. Masz do dyspozycji dedykowane fora. A jeżeli są dla Ciebie nie wystarczające, jeżeli chodzi o poruszane tematy, możesz założyć własne.
      • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 02.06.22, 10:33
        Zgoda, to jest argument. Ale w każdym przypadku powinno być dopuszczalne prostowanie kłamstw, pomówień i wypaczeń rzeczywistości. Usuwanie ich blokuje możliwość przedstawiania argumentów w dyskusji na temat funkcjonowania moderacji.
        • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 02.06.22, 20:11
          Dlatego pozwolę sobie zapytać, dlaczego z forum Kraj został usunięty (mógł być przeniesiony) mój wątek na temat Ukrainy, w którym podane były wyłącznie fakty wcześniej podane przez źródła ukraińskie. Wątek nie naruszał niczyich praw, nie wzywał do nienawiści, ale potępiał nazizm i głoszenie nienawiści.
          • sea_monster Re: Skandaliczna moderacja fom 02.06.22, 22:32
            Czy chodzi o wątek zatytułowany "Wyspa Rosja - ukraińskie pomysły na przyszłość"?
            • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 02.06.22, 23:06
              Nie pamiętam tematu. Być może.
              • sea_monster Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 00:02
                Jeśli o ten wątek chodzi, to zapewne został usunięty, ponieważ o to prosiłeś. Cytuję ostatni wpis wątku:

buldog2 napisał: "Proszę o usunięcie duplikatu wątku."
                • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 09:45
                  Nie, nie ten. Usunięty był na Kraj, to był protest przeciw zamykaniu oczu na gloryfikację nazizmu, zawierał linki do filmów z hymnem UPA i obrazkami z rzezi wołyńskiej, klipa z "Bandera nasz ojciec" i fotografiami dziewczyny z Mein Kampf Hitlera pod pomnikiem Bandery ozdobionym chorągwią OUN. To co wkleiłem ostatnio. Wszystko z oficjalnych ukraińskich źródeł.
                  • bagienny Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 10:33
                    Twój wątek został usunięty za gloryfikację zbrodniarzy. Jeżeli nie chciałeś, by tak został odebrany Twój wpis, następnym razem zastanów się, jak chcesz przekazać swoje przemyślenia.

Uprzedzam, jeżeli zaczniesz dyskusję światopoglądową na tym forum, wpisy zostaną usunięte.
                    • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 10:41
                      Nieprawda. Mój wątek nie był gloryfikacją zbrodniarzy, był sprzeciwem wobec gloryfikacji.
                      To było rano, w czasie Poranka TOK FM., został zauważony P. Renata Kim powiedziała, że nie czas teraz na wyciąganie takich tematów i nie było mowy o odebraniu go jako gloryfikacji zbrodni, zresztą mój negatywny stosunek do nich jest znany. Powtórzę: nikomu, także wtedy w studio TOK FM, do głowy nie przyszło, że to gloryfikacja zbrodniarzy.
                      • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 10:43
                        Wątek został usunięty dlatego, że ich w sposób otwarty i jednoznaczny potępiał.
                    • wariant_b Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 12:59
                      bagienny napisał:

> Twój wątek został usunięty za gloryfikację zbrodniarzy.

A mógłbyś tak, dla ilustracji swojej tezy, odkasować na czas jakiś usunięte posty,
                      bo pamięć podpowiada mi, że wpisy buldoga były protestem przeciwko publikacji
                      materiałów gloryfikujących UPA i imiennie Banderę, a więc dokładnie odwrotnie
                      niż tu twierdzisz.
                      • bagienny Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 13:06
                        Nie. Dział prawny wypowiedział się w tej sprawie jednoznacznie.
                        • wariant_b Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 14:39
                          bagienny napisał:

> Nie. Dział prawny wypowiedział się w tej sprawie jednoznacznie.

"W tej sprawie" - czyli w jakiej?

Przywracania skasowanych wątków, czy zalecanej ocenie Rzezi Wołyńskiej
                          w związku z istniejącą sytuacją geopolityczną?
                          • bagienny Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 14:42
                            Nie troluj.
                            • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 20:58
                              Nie troluj.

We wpisach warianta_b jest tyle trollowania, co w moich gloryfikacji zbrodniarzy.
    • bagienny Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 14:38
      @buldog2
      Informuję, że forum nie jest serwisem Tok FM. Informuję również, że za ponowne podobne wpisy zostanie nałożona czasowa blokada.

Uprzedzałem, że byś nie rozpoczynał dyskusji nie na temat.
      • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 15:35
        Uprzejmie informuję, że Tok FM zastało przywołane wyłącznie w charakterze świadka wydarzeń.
        Miło mi.
        • awariant Re: Skandaliczna moderacja fom 03.06.22, 22:39
          @buldog2

Wydaje mi się, że bagienny wie o tym, stąd te nieudane zabiegi erystyczne
          i kasowanie postów dla uzasadnienia spóźnionych i nietrafnych decyzji.
          • buldog2 Re: Skandaliczna moderacja fom 04.06.22, 11:35
            To oczywiste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka