Dodaj do ulubionych

Prewencja banowa - pytanie do Administracj forum.

17.03.26, 13:11
Jak wiemy od kasi.aa, w sprawie blokad rozpatrujemy zgłoszenia od właścicieli kont,
na które zostały nałożone blokady.

Wydaje mi się, że nie wszyscy chcą czekać na brak możliwości zakładania wątków
i pisania nowych postów na którymś z forów z powodu bana za wielokrotnego naruszenia
Regulaminu i woleliby prewencyjnie dowiedzieć się, jaki jest ich status (poziom zagrożenia
banem), gdyż nie prowadzą własnego rejestru napisanych postów i zrzutów ekranowych
lub innej formy zabezpieczenia ich treści na wypadek przyszłych reklamacji.

Stąd pytanie - jak można uzyskać od administracji forum wykaz postów, które w ocenie
moderatora naruszyły Regulamin bądź Netykietę wraz ze szczegółowym określeniem
popełnionego wykroczenia (więc coś więcej niż jedynie wskazanie § 10.3 Regulaminu).
W szczególności dotyczy to skasowanych postów (o usunięciu których autor nie ma wiedzy)
i ich treści oraz treści postów ocenzurowanych, bo z nimi autor też nie może się zapoznać.

Jak powinien wyglądać formalny wniosek mailowy o udostępnienie informacji o działaniach
moderatorski podjętych wobec nas przez administrację forum wraz z uzasadnieniami,
jakie informacje zawierać i do kogo powinien być zaadresowany (forum@grupagazeta.pl,
pomoc@grupagazeta.pl czy dyrekcja_portalu@grupagazeta.pl)?

Wdzięczny będę za podanie wzoru takiego formalnego wniosku, żeby można go było
skopiować i wkleić do maila uzupełniając wymagane informacje dodatkowe, jak np. nick
lub nicki autora, zakres czasowy działań moderatorskich czy wskazany adres odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • astroblaster Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 18.03.26, 16:58
      Nie doczekasz się Mój Drogi. Na łatwiznę tu się idzie i donosicieli hołubi bez jakiejkolwiek analizy. Padaka, byle reklamy sztomowały z wynikiem sprzedaży,
      • pijatyka Re: byle reklamy sztomowały 18.03.26, 17:42

BTW to akurat ciekawe - przecież forum to dziś jakaś nisza nisz, jakie tu w ogóle mogą być zyski z reklam?...

• astroblaster Re: byle reklamy sztomowały 18.03.26, 18:40
          No to poobserwuj forum i zobaczysz ile tu reklam i co ma prio.
          Fora to nie niszowa forma komunikacji a bardziej wyszukana.

Fora samochodowe dla mnie top jeżeli chodzi o wymianę informacji, diagnostykę czy przygotowania do zakupu, tuningu itp..,

Fora potrafią być merytoryczne. Tutaj też kiedyś one takie były. Stały się blogami, srogami i polem do polarki.
          • taniarada Re: byle reklamy sztomowały 02.06.26, 18:38
            astroblaster napisał(a):

> No to poobserwuj forum i zobaczysz ile tu reklam i co ma prio.
            > Fora to nie niszowa forma komunikacji a bardziej wyszukana.
            >
            > Fora samochodowe dla mnie top jeżeli chodzi o wymianę informacji, diagnostykę c
            > zy przygotowania do zakupu, tuningu itp..,
            >
            > Fora potrafią być merytoryczne. Tutaj też kiedyś one takie były. Stały się blog
            > ami, srogami i polem do polarki.
            No jakoś cię nie widać na forach motoryzacyjnych. Za tu jesteś aktywny. Polecam założyć swoje prywatne forum i odpocząć od siebie. Piękny okres, lato niedługo. Tyle rzeczy można robić. A nie prześladować ludzi. Bez odbioru.
            .
    • astroblaster Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 18.03.26, 23:26
      Btw, Wariancie (czy też szlachetny Don Kichot z foraragazeta) zajrzyj do świeżego wątku nad sobą i wytłumacz mi (w tym za te wszystkie kasiaa’e) jak to jest możliwe, że taki taniarada boggi.srogi i realny autor tego wątku trolluje sam siebie (albo sam swojego trolla, jak to nazwać multitrolling?) i nie reaguje nikt. Macie AI w gazecie w sekundkę ciachnie analizę wątków do prokuratory i wyłapie wszystkie jego scamerskie profile. O czym Ty mój drogi pisałeś? Przypomnisz mi? Ja jestem tak miły: „piątek piąteczek piątunio”. Prok przyklepie mu piątek

• taniarada Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 05:44
        astroblaster napisał(a):

> Btw, Wariancie (czy też szlachetny Don Kichot z foraragazeta) zajrzyj do świeże
        > go wątku nad sobą i wytłumacz mi (w tym za te wszystkie kasiaa’e) jak to jest m
        > ożliwe, że taki taniarada boggi.srogi i realny autor tego wątku trolluje sam si
        > ebie (albo sam swojego trolla, jak to nazwać multitrolling?) i nie reaguje nikt
        > . Macie AI w gazecie w sekundkę ciachnie analizę wątków do prokuratory i wyłapi
        > e wszystkie jego scamerskie profile. O czym Ty mój drogi pisałeś? Przypomnisz m
        > i? Ja jestem tak miły: „piątek piąteczek piątunio”. Prok przyklepie mu piątek
        >
        Ja ci przypomnę pod jakim nickiem hejtowałeś na forum Borderline. Aż dziw bierze, że możesz jeszcze pisać na tych forach.
        • brightsun Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 08:17
          Ej a po co Tani włazisz na bpd? Masz?
          • brightsun Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 08:51
            Bo co Astro tam robi może zostawić ocenie tych dla których to forum
            • taniarada Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 10:01
              Raz tylko byłem. Nie jestem kompletnym by oceniać ludzi pokrzywdzonych przez los. Trochę książek przeczytałem o psychologi człowieka i to dzięki pewnej osoby. Wiem jak potraktowali twoją mamę i samego Ciebie. Znam to forum Psyche dokładnie. Nie atakuje ludzi i nie prześladuje ich w necie. Staram się w ramach możliwości pomóc. Jak komuś rozum zabija nienawiść to już nie pomogę. Po prostu chce mieć święty spokój. Zawsze ktoś się znajdzie by to negować. Zdrówka.
              • brightsun Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 10:06
                Raz byłeś ahahaha, raz i wiesz. To może wejdź jeszcze raz i zobacz sobie jak Astro może pomóc bpd albo komuś bliskiego bpd. Astro pomaga wbrew temu co gadasz. I też wbrew temu co gadasz ja słyszałem że jednak przesladowales ludzi
                • taniarada Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 13:00
                  To źle słyszałeś. Nie było cię wtedy w tamtych latach. To co możesz wiedzieć. Dostawaleś becki gdzie się pojawiłeś. Jeśli on wyznacznikiem twojego rozumowania. To sobie z nim gadaj. Psycho całkowicie tam zdominowałeś. Nawet nie chce się czytać wszystkiego. Bez odbioru.
                  • brightsun Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 13:24
                    Bez odbioru to mógłbyś pisać gdybym Ci maila albo esa wysyłał, tu mogę się nie stosować i pisać to co Ci się nie podoba albo jest dla Ciebie niewygodne. Też prostować Twoje przeinaczenia bo sobie nie przypominam żebym na psy albo bpd dostał.
                  • brightsun Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 17:47
                    A skoro rzekomo nie mogę o tym co słyszałem to ruszę coś co widziałem.

Niektórym zarzucasz mizoginie a Twoja dziadersowa protekcjonalność wobec kobiet cuchnie szambem, jest tak z pozycji oj ty biedna owieczko, że aż obraza i jest przemocowa
                    • taniarada Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 20:02
                      Synek. Moja mama zmarła jak miałem pięć lat siostra trzy. Wychowywały mnie różne kobiety. Najbardziej sobie nie radziła siostra. Ona też nie żyje i mam niepełnosprawnego syna po niej. Mimo moich dzieci. Nienawidzę prześladowania kobiet, taką mam schizę. Białej gorączki dostaje. Twoją mamę znam z pewnego portalu, gdzie ją dojeżdżali. Nigdy mi się to nie podobało. Możesz pisać co chcesz, ale nie znasz mnie. Mam sporo różnych osób dobrych i złych, co latają, za mną po różnych forach. Temat powinien być zamknięty w roku 2021. Niech sobie każdy żyje swoim życiem nie cudzym. Ja nie poradzę, że komuś nienawiść odebrała resztki zdrowego rozsądku. Były wtedy tu długie rozmowy o tym. I tyle.
                      • brightsun Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 23:06
                        Są tylko dwie osoby we wszechświecie które mogą do mnie mówić synek. Uszanuj. Dziadku. I to jest właśnie to, nikt o Twoją wyższość podszywana troską nie prosi.
    • ariciaa666 Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 19.03.26, 10:23
      Może krócej. Zbanowany użytkownik powinien dostawać informację, jakim wpisem/wpisami złamał regulamin i na jak długo ma blokadę. Minimum grzeczności w cywilizowanym świecie. I nikt by wówczas adminom nie spamował mailami z pytaniami o bana.
      P.s. popracuj kochany nad zwięzłością wypowiedzi, bo czytać hadko ;*
      Miłego!
      • pekaes886 Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 19.03.26, 11:04
        I dostaje.
    • bywalec.hoteli Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 02.04.26, 10:08
      Odblokować użytkownika waga170 !!!
      • forrnitta Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 02.04.26, 11:37
        Dajmy szanse moderacji. Przeciez to niemozliwe, zeby uzytkownik, ktory nigdy nikogo nie przesladowal, nie bral udzialu w drastycznych, forumowych linczach i nie lamal swoimi wpisami polskiego prawa, mial celowo tak dluga blokade. To musi byc pomylka.
    • negativum Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 00:31
      Wystarczy sprawa sądowa i zapłata Agory na hospicjum dla dzieci. Mnie kasa nie jest potrzebna. Dzieciom się przyda. Raz, dwa i kasiaa stanie się uległa.
      Rozumiem pokutę chwilową. Np. jeden miesiąc. OK, to jest do przeżycia (choć jako samo ostrzeżenie wystarczyłby tydzień). Nie ważne, czy to nadano słusznie, czy nie. Blokada poza samą karą jest łamaniem Konstytucji. A Sądy są po to, by bronić Konstytucji. I tu Agora leży…
      • taniarada Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 05:46
        negativum napisał:

> Wystarczy sprawa sądowa i zapłata Agory na hospicjum dla dzieci. Mnie kasa nie
        > jest potrzebna. Dzieciom się przyda. Raz, dwa i kasiaa stanie się uległa.
        > Rozumiem pokutę chwilową. Np. jeden miesiąc. OK, to jest do przeżycia (choć jak
        > o samo ostrzeżenie wystarczyłby tydzień). Nie ważne, czy to nadano słusznie, cz
        > y nie. Blokada poza samą karą jest łamaniem Konstytucji. A Sądy są po to, by br
        > onić Konstytucji. I tu Agora leży…
        >
        Daj Ci Boże. Możesz pisać, prosić, straszyć i tak nic nie pomoże. Chcesz zakładać wątki zmień nicka.
        • negativum Re: Prewencja banowa - pytanie do Administracj fo 03.06.26, 07:58
          taniarada napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > Wystarczy sprawa sądowa i zapłata Agory na hospicjum dla dzieci. Mnie kas
          > a nie
          > > jest potrzebna. Dzieciom się przyda. Raz, dwa i kasiaa stanie się uległa.
          > > Rozumiem pokutę chwilową. Np. jeden miesiąc. OK, to jest do przeżycia (ch
          > oć jak
          > > o samo ostrzeżenie wystarczyłby tydzień). Nie ważne, czy to nadano słuszn
          > ie, cz
          > > y nie. Blokada poza samą karą jest łamaniem Konstytucji. A Sądy są po to,
          > by br
          > > onić Konstytucji. I tu Agora leży…
          > >
          > Daj Ci Boże. Możesz pisać, prosić, straszyć i tak nic nie pomoże. Chcesz zakła
          > dać wątki zmień nicka.

Wobec Sądu już nie będą tacy obmierźli. Sąd na początku pyta, potem dostajesz pokutę. List z Sądu 14 dni i masz go odebrać. Nie odbierzesz - jest doręczony. Nie ma, że prezes był wtedy na wakacjach. Mnie to kosztuje kilka kartek papieru + opłata sądowa, na wstępie. Kasiaa będzie się musiała wykazać dowodami, dlaczego jestem zły.
          O tym, że kobiety mają macicę wiedzą już dzieciaki z 4 klasy podstawówki. Ten argument nie przekona Sądu. Kobiety mają macicę. Ta i czapka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka