Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:33 Ustalenia nr IP komputera uczestnikow forum, nawet jesli sa oni zalogowani? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eela Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... 25.10.05, 20:52 Nie mają takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:20 Czy aby na pewno? Sorry, pisze na jednym forum pod kilkoma nickami, po to by je ozywic, bo na to zasluguje. Efekt jest pozytywny- przedtem forum bylo martwe, teraz coraz wiecej osob tam zaglada. Niestety opiekun forum, ktory nim byc nie powinien (arogancja itp.) nie lubi mnie. Dlatego chcialabym to wiedziec na 100 %. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... 25.10.05, 22:32 pewnie po stylu pisania Cię poznał :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... 25.10.05, 22:34 Jeżeli to forum publiczne, to widzi, że ktoś używa kilku nicków. Ale nie zna dokładnego IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:01 To forum prywatne. Wiec jak to jest: moze ustalic moj IP czy nie? Jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... 25.10.05, 23:13 Ustalić IP nie może. Ale w wielu przypadkach może stwierdzić, że jedna osoba pisze pod wieloma nickami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:25 Wszystkie Wasze odpowiedzi sa tajemnicze. W jaki sposob moderator moze stwierdzic ze jedna osoba to kilka nickow? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Admini w tej materii permanentnie sciemniaja 25.10.05, 23:39 i nie mowia wprost. Jakby to bylo cos wstydliwego. No to chyba jest. Juz dawno bylo wyjasniane, ale metnie. Z tego co wiem, to widza tzw "IP czesciowe". Prawdopodobnie nie wystarcza to, aby szczegolowo namierzyc internaute. Ale prawdopodobnie wystarczy, aby okreslic, czy piszesz z Polski czy z zagranicy, badz tez pozwala na ustalenie czy piszesz z pracy (i jakiej), jesli Twoja praca ma swoja domene (np. Mofnet.cos.tam - Min. Finansow). Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... 25.10.05, 23:56 Na forum prywatnym admin nie widzi IP zalogowanych w żadnej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Eelu, czy moglabys zrobic wysilek moralno-etyczny 26.10.05, 00:08 i napisac cala prawde. I tylko prawde. Przeciez sie osmieszacie, piszac tak jak Ty w tej chwili: "na prywatnym nie widzi". Ale gdzies w takim razie, qrde, chyba widzi. No bo forumowicza interesuje gdzie i ile admin widzi z jego prywatnego adresu. Przeciez nie jestesmy w przedszkolu, a Wy nie jestescie wychowawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Eelu, czy moglabys zrobic wysilek moralno-ety 26.10.05, 00:20 w wielki dzwon uderzyłeś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Eelu, czy moglabys zrobic wysilek moralno-ety 26.10.05, 00:48 poszukaj w wyszukiwarce. Temat był maglowany wielokrotnie mniej i bardziej szczegółowo z przykładami włącznie. Wiedza wymaga wysiłku :) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Eelu, czy moglabys zrobic wysilek moralno-ety 26.10.05, 07:37 Otóż to, ile razy można pisać o tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... 26.10.05, 00:51 Gość portalu: asia napisał(a): > Wszystkie Wasze odpowiedzi sa tajemnicze. W jaki sposob moderator moze > stwierdzic ze jedna osoba to kilka nickow? Po stylu pisania: używaniu charakterystycznych słów, zwrotów, popełnianiu zawsze tych samych błędów, itp. Chyba, że ten kto pisze pod wieloma nickami strannie zaciera ślady. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... 26.10.05, 08:56 Każdy ma taką możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Dialogi na cztery nogi 26.10.05, 23:59 Dzien dobry, czy jest chleb? Odp.: Mamy doskonale ogorki kiszone. Ale czy jest chleb? Odp: Chleb? Wczoraj bardzo pozno przywiezli. Ale czy dzis jest chleb? Odp: No ile razy mam panu powtarzac! Ale wciaz nie wiem, czy jest chleb? Odp.: Sliwki sie wlasciwie juz skonczyly. A jest chleb? Odp.: Chleb byl i bedzie. A dzis jest? Odp.: A o co wlasciwie Panu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Wiem tyle co na poczatku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:16 Nawet po zalecanym przesledzeniu innych watkow na ten temat. Odpowiedz Tebe : "Kazdy moze" - jest dla mnie zupelnie niezrozumiala.Piszac na forum nie musze byc zorientowana w sprawach "technicznych". Chcialam otrzymac klarowna odpowiedz. Otrzymalam duzo postow ale zaden nie jest JASNĄ odpowiedzia na moje bardzo proste przeciez pytanie. Jaki sens ma wobec tego zadawanie pytan na tym forum? W koncu nie pytam o sens istnienia, ktory jest dla kazdego inny, ale o naprawde (teoretycznie) prosta rzecz dla znawcow tematu. Zwlaszcza administracji. Sorry, ale jestem mocno zawiedziona. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Wiem tyle co na poczatku. 27.10.05, 20:24 Przecież napisałam, że na forum prywatnym nie widzi IP. Co jest niejasne? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Wiem tyle co na poczatku. 27.10.05, 23:23 Na samym początku Twoje pytanie jeszcze nie było proste i jednoznaczne, bo odpowiedź zależała od rodzaju forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Nie chcialbym przyjmowac postawy protekcjonalno- 28.10.05, 00:58 patronackiej w stosunku do Ciebie, ale wydajesz mi sie troche naiwna (czyzby to niewinna mlodosc?). Przeczytaj co Sceptyk napisal na temat widzialnosci IP dla adminow i ich deklaracji na ten temat. I nie pytaj juz wiecej. Oni nie musza Ci jednoznacznie i prosto odpowiedziec, bo tego nigdzie w "regulaminie portalu" nie ma, ze admini MUSZA "klarownie" sprawy IP wyjasnic. Szkoda czasu. Twego, ich etc. Ja osobiscie uwazam temat za zamkniety. Jak chcesz, to mozesz te konkluzje rowniez wziac na swoj uzytek. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Wiem tyle co na poczatku. 28.10.05, 09:17 Odpowiadam, ale pytanie nie było jednoznaczne. Ustalić może każdy - wystarczy, że napisze do kogoś mail i ten mu odpowie. W każdym mailu latają PEŁNE numery IP. Numer IP to nie jakiś supertajny kod mówiący o tym kim jesteś, tylko informacja o zakończeniu sieci komputerowej, z której właśnie korzystasz. Takich numerów na forum nie widzi nikt, oprócz superadminów, pracowników Agory. Społeczni - niektórzy - widzą jedynie fragment prawdziwego IP i resztę, która jest zakodowanym numerem. Ten kod nie pozwala na ustalenie pełnego numeru ale pozwala na porównywanie dwóch różnych numerów - oba zakodowane są identyczne. I to tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia I teraz wszystko jasne Tebe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:44 Nareszcie rozumiem. Dzieki i pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.11.05, 14:24 Każdy ma taką możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Czy moderatorzy spoleczni maja mozliwosc .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 02:06 ale to mu nic nie da, nie mozna namierzyc nikogo Odpowiedz Link Zgłoś