gosc_horrorum 13.11.05, 22:02 Dlaczego usunięty został mój post z dwoma pytaniami w tym jedenym o przepis na farsz z fasoli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.pascal Re: do admina 13.11.05, 23:49 Jeśli naprawdę chcesz otrzymać odpowiedź na swoje pytanie, to zadaj je w sposób zgodny z zasadami przyjętymi na portalu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel Re: do admina 14.11.05, 15:55 > Jeśli naprawdę chcesz otrzymać odpowiedź na swoje pytanie, to zadaj je w sposób > zgodny z zasadami przyjętymi na portalu. :) Ale najpierw przeczytaj "Paragraf 22" - bez niego nie zrozumiesz logiki ktora kieruja sie tworcy regulaminu - i moderator tego forum. Piotr Slotwinski www.obywatel.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: do admina 14.11.05, 16:10 obywatel napisał: > > Jeśli naprawdę chcesz otrzymać odpowiedź na swoje pytanie, to zadaj je w > sposób > > zgodny z zasadami przyjętymi na portalu. :) > > Ale najpierw przeczytaj "Paragraf 22" - bez niego nie zrozumiesz logiki ktora > kieruja sie tworcy regulaminu - i moderator tego forum. Taka śliczna odpowiedź moderatora może, zdaniem mojej koleżanki-psycholog, oznaczać też: "w zasadzie to ja nie wiem co odpowiedzieć. może i popełniłem błąd, ale się do tego nie przyznam" :))) ZAZNACZAM: To MOŻE to oznaczać, ale nie musi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: do admina 14.11.05, 19:41 Skoro masz koleżankę psycholog, to zapytaj jej może, dlaczego 90% ludzi, których wątki zostają usunięte lub ocenzurowane woli nie wiedzieć, dlaczego tak się stało i poprzestaje na wyładowaniu swojej frustracji na forum? Piszę to z doświadczenia, bo dla każdego mam odpowiedź, ale rzadko mam okazję komuś jej udzielić. Nawet szanowny Obywatel, który rzuca tutaj paragrafami, poprzestał na wyładowaniu się na forum (ale widzę, że jeszcze się do końca nie wyładował) :) Moja psychologiczna teoria (amatorska, bo psychologia zajmuję się hobbystycznie) jest taka, że dopóki czarno na białym nie dowiedzą się, w jakim punkcie złamali zasady, mogą uważać się niewinnych, a fakt ocenzurowania lub wycięcia wpisu tłumaczyć moim błędem, złośliwością i co im tam jeszcze przyjdzie do głowy. W ten sposób racjonalizują sobie to, co się stało zmniejszając dysonans poznawczy, jaki powstał u nich na skutek sprzeczności takich dwóch stwierdzeń: "jestem porządnym człowiekiem" i "złamałem zasady na forum". Gdyby okazało się, że to nie po mojej stronie leży wina, wtedy ten dysonans by się pogłębił i musieliby znaleźć inną racjonalizację. Na przykład mogliby zacząć twierdzić, że zasady na forum są głupie albo że moderator zbyt gorliwie ich przestrzega. Ale to oznacza juz przyjęcie na siebie części odpowiedzialności, a przed tym chyba się jednak bronią przywiązani do stwierdzenia "jestem porządnym człowiekiem" (w domyśle: nie łamię zasad). :)) Ładna teoria psychologiczna? Spytaj koleżanki, co ona na to. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynqa Re: do admina 14.11.05, 19:45 > Ładna teoria psychologiczna? Spytaj koleżanki, co ona na to. ;) Taka troche przyciezka i malo blyskotliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: do admina 14.11.05, 19:56 Powiedzmy sobie szczerze... Normy rządzące forami są z regóły tak "okrągłe", że dwie osoby moga z tego samego wyciągnąć dwa różne (równouprawnione) wnioski... I wówczas w grę wchodzi "łoficjalna interpretacyja" :))) Ja wolę nie wiedzieć, bo po pierwsze bimba mi to za co ktoś subiektywnie mógłby mnie ukarać... A po drugie, zabawka zwana forum moją własnością nie jest więc nie ja tu zasady ustalam :) Zaś teorie wolno mi mieć i głosić dowolne :) Najwyżej poniosę "konsekwencje" :) Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak Re: do admina 14.11.05, 22:44 b.pascal napisał: > . W ten sposób racjonalizują sobie to, co się stało zmniejszając dysonans poznawczy,jaki powstał u nich na skutek sprzeczności takich dwóch stwierdzeń: "jestem > porządnym człowiekiem" ......... szczególnie u pascala widać jak on sobie racjonalizuje każde swoje posunięcie i na każde z nich ma jakieś racjonalizujące wytłumaczenie zracjonalizował sobie też to , że nigdy nie wypowiada sie na sprawy istotne dla forum na forum ale każe przychodzic do jego Pokoju Zwierzeń byłem tam parę razy ale wyszedłem totalnie zdegustowany niech juz pascal sam w nim sobie wszystko racjonalizuje pascal ulega tylko pod bardzo silną presją nie tyle przyparty do muru ile wprasowany w mur tak silna ma racjonalizacje swych dokonań na forum Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: do admina 14.11.05, 19:28 Myślę, że lektura Regulaminu, Netykiety i Pomocy forum będzie tu zdecydowanie bardziej pomocna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_horrorum Skąd się wziął ten nieudacznik admin? 14.11.05, 20:41 "Kto może zostać moderatorem społecznym? Moderatorem społecznym może zostać użytkownik Forum z długim stażem, który ma ? czystą" historię na Forum. " Pascal nigdy nie zabrał głosu na tym forum (nie licząc jak już został adminem), moim zdaniem jest on do dupy. Kasuje wątek, w którym jedno pytanie dotyczyło KUCHNI WEGETARIAŃSKIEJ a drugie pytanie stosunku ludzi do zwierząt. Tak go zakuło w oczy to pytanie o zwierzęta, że usunął cały wątek? Jest wiele wątków (jak nie większość) nie związanych z tematem forum KUCHNIA WEGETARIANIZM i jakoś ich nie kasuje. Moim zdaniem niech ten admin spada z tego forum - kiedyś go nie było i było OK. Da się jakoś głosami użytkowników (gdyby większość chciała) wywalić tego niepotrzebnego pascala? Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Skąd się wziął ten nieudacznik admin? 14.11.05, 21:07 A mnie jest to obojętne. Nie moje forum,jak coś mi się nie podoba to mogę tu nie przebywać. A ogólnie to: PRECZ Z CENZURĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak Re: Skąd się wziął ten nieudacznik admin? 14.11.05, 21:51 -osc_horrorum napisał: > Da się jakoś głosami użytkowników (gdyby większość > chciała) wywalić tego niepotrzebnego pascala? niestety głosami się nie da ale mozna probować inaczej ja próbuję - Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Skąd się wziął ten nieudacznik admin? 14.11.05, 22:54 brumbak napisał: >ja próbuję< No to mam gwarancję,że się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: do admina 15.11.05, 11:17 Dyskusja zrobiła się na tyle ciekawa, że szkoda ją przerywać, ale ponieważ nijak ma się do tematu forum, więc zapraszam na Forum o Moderacji, gdzie za jakiś czas powędruje. :) Odpowiedz Link Zgłoś