27.11.05, 15:08
Dlaczego tolerowane jest opluwanie jakiegoś polonusa Polika
przez zjednoczone siły white.falcon, gosiag i sierżant toytoyek. ?
Trwa to już dość długo i zatruwa romantyczną atmosferę.
Chcę czytać o miłości a nie oglądać strumienie jadu wylewające się z
klawiarur ww. osób !!!
Obserwuj wątek
    • messja Re: Romantica 27.11.05, 15:25
      odpowiedz znajdziesz w mojej sygnaturce, a ponizej linka dla niezorientowanych
      do czego doprowadzily dotychczasowe stronnicze dzialanie adminow w sprawie
      pewnego "zartu" z toniego. lepiej bylo sie wogole nie wtracac, a nie wycinac
      tylko ofiare "zartu" ale zddziwilabym sie gdyby admini potrafili byc obiektywni
      w jakiejkolwiek sprawie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=32620801
    • b.pascal Re: Romantica 27.11.05, 17:12
      Może dlatego, że za rzadko korzystacie z kosza. :)
      Ponieważ nie ma na tym forum administratora społecznego, więc administracja
      interweniuje tylko, kiedy zostanie poinformowana (koszem lub mailem na
      forum.abuse@gazeta.pl).
      • messja Re: Romantica 27.11.05, 17:56
        b.pascal napisał:

> Może dlatego, że za rzadko korzystacie z kosza. :)
        > Ponieważ nie ma na tym forum administratora społecznego, więc administracja
        > interweniuje tylko, kiedy zostanie poinformowana (koszem lub mailem na
        > forum.abuse@gazeta.pl).
        >

o ile wiem to posty nie sa usuwane automatycznie za pomoca kopa w kosz. robi to
        zywy admin, ktory kopniecia w kosz moze a nie musi brac pod uwage. nic wiec,
        powtarzam: absolutnie NIC nie usprawiedliwia interwencji stronniczej i
        wycinania tylko jednej ze stron konfliktu jesli obie graja nieczysto. a tak
        wlasnie bylo na forum Romantica w tym konflikcie.
        jeszcze raz sprawdzila sie regula - glupi czy nieobiektywny admin/aes gorszy
        niz zaden.
        • b.pascal Re: Romantica 27.11.05, 20:56
          A może tylko jedna strona tego konfliktu klika w kosz? Nie sądzę, żeby
          administracja zajmowała się analizowaniem kontekstu i czytaniem innych wpisów w
          wątku, z którego zgłoszono wpis do wycięcia. Nawet głupi aes byłby w tej
          sytuacji o tyle lepszy, że zajmowałby się wyłącznie tym forum i miałby jakiś
          obraz sytuacji. Trudno oczekiwać, że dyżurujący (także przy koszu) admin mający
          na głowie kilka setek forów pochyli się z uwagą nad jednym konkretnym forum. :)
          Jeśli jest tak źle, jak piszesz, to myślę, że sytuacja dojrzała do tego, żeby
          sprezentować Wam aesa. Jeśli tak się rzeczywiście stanie, to nie dziękuj. ;))
          • markus.kembi Re: Romantica 27.11.05, 21:55
            Pascal, a może ty byś się przeniósł na Romanticę, a na forum "Mężczyzna" kogo
            innego by przydzielić? Świetnie byś się nadawał, bo kasowałbyś wszystko co nie
            na temat, łącznie z ogłoszeniami "randkowymi" zaczynającymi się od "szukam".
            • messja Re: Romantica 27.11.05, 22:16
              nic dziwnego wiec, ze tak broni bezmyslne wycinanie...
            • b.pascal Re: Romantica 28.11.05, 18:03
              Nie, dziękuję. :)
          • messja Re: Romantica 27.11.05, 22:15
            b.pascal napisał:

> A może tylko jedna strona tego konfliktu klika w kosz? Nie sądzę, żeby
            > administracja zajmowała się analizowaniem kontekstu i czytaniem innych wpisów
            w
            > wątku, z którego zgłoszono wpis do wycięcia.

ja wiem, ze czytanie postow, ktore sie wycina albo na ktore sie odpowiada nie
            jest mocna strona aesow, by nie pokazywac palcem nie bede sie powolywac tutaj
            na przyklady, ale to nie znaczy, ze tak byc powinno. a jesli sie jednak wycina
            nie znajac kontekstu to jest to bezdyskusyjnie malo by stwierdzic
            jednoznacznie, ze dany post nadaje sie do wyciecia, szegolnie jesli nie ma w
            nim wulgaryzmow. a w tych wycietych akurat na Romantica nie bylo. mozliwosci sa
            tylko wiec dwie:
            1.admin/aes jest idiota i wycina posty przypadkowo nie zadajac sobie trudu by
            poznac kontekstu
            2.admin/aes jest stronniczy i representuje ktoras z grup interesu w danym
            konflikcie

na marginesie to moge autorytatywnie stwierdzic, ze mimo wszystko tlumaczenie,
            iz admin nie ma szans by poznac konteks wycinania jest absolutna nieprawda.
            pamietam dobrze tlumczenie maas, ze musza za kazdym prawie razem kiedy wycinali
            zglaszane im do usuniecia posty atakujacych mnie dresiarzy usuwac takze i moje
            posty, bo jej zdaniem prowokowalam niegrzecznymi:) wypowiedziami. jak widac
            kiedy admin chce to moze i zapoznaje sie z kontekstem sytuacji abstrahujac juz
            od tego jak zasadne jest na powolywanie sie na cos tak nieokreslonego jak
            niegrzeczne wypowiedzi.

Nawet głupi aes byłby w tej
            > sytuacji o tyle lepszy, że zajmowałby się wyłącznie tym forum i miałby jakiś
            > obraz sytuacji.

nie zgadzam sie. tylko jedna rzecz jest bardziej destrukcyjna niz glupi aes -
            glupi admin.

Trudno oczekiwać, że dyżurujący (także przy koszu) admin mający
            > na głowie kilka setek forów pochyli się z uwagą nad jednym konkretnym
            forum. :)

jak nie ma czasu by wyciac cos dobrze nie powinnien wogole wycinac, albo wrocic
            do problemu kiedy znajdzie czas by sie "pochylic", ale pisalam juz wyzej jak to
            w praktyce z tym czasem u adminow bywa.

> Jeśli jest tak źle, jak piszesz, to myślę, że sytuacja dojrzała do tego, żeby
            > sprezentować Wam aesa. Jeśli tak się rzeczywiście stanie, to nie dziękuj. ;))

ty mnie nie strasz, bo sie twoimi grozbami malo przejmuje:
            po pierwsze to nie bywam na romantica zbyt czesto, po drugie to nie ty
            decydujesz o takich sprawch, a po trzecie ani aes ani jego brak nie gwarantuje
            cenzury tylko w koniecznych przypadkach jak pokazuje chociazby dawne forum
            aktualnosci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka