Dodaj do ulubionych

ZAŁOŻENIE NOWEJ FIRMY

15.05.11, 15:51
Planuje za kilka miesiecy otworzyc swoja wlasna firme. Spytalam kart na podstawie rozkladu romantica smile Karty proste RW.
1. Plan (co mi po głowie chodzi) 5 pucharow
2. Oczekiwania (czego się po tym biznesie spodziewam) 4 monet
3,4,5 - przeszkody odwroca smierc, moc, cesarz
6,7,8 - jak im zaradzić (odpowiednio: przeszkoda poz. 3 rada poz 6 itd) 8 pucharow, 3 mieczy, gwiazda
9. Plusy 7 pucharow
10. Minusy pustelnik
11. Na co uważać krolowa monet
12. Czy biznes da mi satysfakcję 9 monet
13. Czy da dobry zarobek 5 monet
14. Czy odniesie sukces krol kielichow
15. Czy uda się realizacja rycerz monet
16. Efekt końcowy as bulaw

Bede sie zastanawiam nad interpretacja, pomozecie ??
Obserwuj wątek
    • ela_margot Re: ZAŁOŻENIE NOWEJ FIRMY 15.05.11, 16:13
      Ogolnie plan to 5 pucharow, czyli koncze studia, trzeba pozostawic dawne znajomosci, miejsca i analizujac dotychczasowe zycie zaczac cos nowego, tutaj nie ma zadnych perspektyw. Ogolnie to ta karta dobrze mi sie kojarzy, wlasciwie ze zmianami. Spodziewam sie po tym biznesie zarobkow, satysfakcji i samodzielnosci finansowej.
      Intryguje mnie ta odwrocona smierc w przeszkodach i nie potrafie jej zdefiniowac. Jak jej zapobiedz to 8 pucharow czyli duze zaangazowanie zawodowe i pogodzenie sie ze stratami? A rszta przeszkod kto wie, bo mi one tam nie pasuja ??
      Plusy to duze marzenia, chec aleszej dzialalnosci i zwiazane z tym mozliwosci. Minusy niestety zamkne sie na jakies pozazawodowe relacje, bede samotnie walczyc o firmie i w to sie angazowac.
      Musze byc gospodarna, umiejetnie zarzadzac finansami, nie szalec w tej strefie wink
      Czy da satysfakcje - raczej tak, szczegolnie materialnie
      Cz da zarobek - zarobek zwiazany z moimi wysilkami
      Krol kielichow jako odpowiedz na odniesienie sukcesu - tego nie wiem
      Mysle, ze uda mi sie to zrealizowac, ale potrzeba duzego wkladu pienieznego i mojej aktywnej pracy. Efekt koncowy - ten bizness na pewno pozwoli mi dzialac, zmienie sie w osobe bardziej aktywna, otwarta, i da mi to inspiracje do nastepnych zawodowych dzialan, firm.

• 17sadowy Re: ZAŁOŻENIE NOWEJ FIRMY 15.05.11, 20:25
        ela_margot napisała:

> Intryguje mnie ta odwrocona smierc w przeszkodach i nie potrafie jej zdefini
        > owac. Jak jej zapobiedz to 8 pucharow czyli duze zaangazowanie zawodowe i pogod
        > zenie sie ze stratami? A rszta przeszkod kto wie, bo mi one tam nie pasuja
        > ??

Odwrócona śmierć oznacza strach przed zmianami, trwanie przy tym co się ma, do czego się przyzwyczaiło a rada z 8 kielichów mówi: zostaw to, co masz za sobą. Bierz swój tobołek (wiedzę, predyspozycje, marzenia, nadzieje i obawy) i ruszaj śmiało do przodu. Podejmij śmiało decyzję i ruszaj w świat.
        Obie mocne karty - Śmierć WA, ale też jedna z kart bram WA, 8 kielichów - karta brama MA
        • ela_margot Re: ZAŁOŻENIE NOWEJ FIRMY 16.05.11, 13:49
          Czyli więcej korzyści niż strat? Jak to oceniacie ??
    • mtt7 Re: ZAŁOŻENIE NOWEJ FIRMY 18.05.11, 18:40
      5 pucharów to jest karta emocji, obaw, strachu, paniki, wydaje mi się ,że chcesz założyć firmę, ale z drugiej strony panicznie boisz się, że nie dasz rady. Podświadomy strach wynika z przeszkód: o. Śmierć , Moc, i Cesarz. Te karty mówią, ze nie jesteś jeszcze gotowa do założenia firmy, nie masz dobrego biznes planu, może nie znasz dostatecznie rynku i brak ci doświadczenia. Rada, musisz zmienić sposób myślenia, kierować się przede wszystkim rozumem, znaleźć sobie kogoś na kim mogłabyś się wzorować , może trochę popracować u konkurencji, że by zobaczyć jak to wygląda od kuchni, albo wziąć kogoś doświadczonego do spółki. Q. monet - to silna konkurencja, która opanowała cały rynek w którym chcesz działać. Biznes da ci satysfakcję, ale jeżeli się nie dostosujesz do rad, to przyniesie straty (pytanie 14 i 15 moim zdaniem pyta o to samo). Efekt końcowy, to dobry początek, ale tylko począteksad
      Moja rada, nie rezygnować z marzeń, ale się im przyjrzeć i jeszcze wszystko raz przemyśleć, zastosować się do rad tarota, i dopiero potem zacząć działać.
      Powodzenia
      mtt
    • nielaik Re: ZAŁOŻENIE NOWEJ FIRMY 19.05.11, 20:17
      Po biznesie oczekujesz stablizacji, będziesz mieć coś swojego do czego nikt ci się nie będzie wtrącać. Sama dezydujesz w jakim kierunku chcesz się poruszać. Przeszkodą może być brak przygotowania do działania. Cesarz potrafi walczyć o swoje, ale musi wiedzieć jak zdobyć tron, jakimi metodami. Śmierć to obawa przed zmianą, ta karta też może mówić, że nie wszytko jest pozałatwiane, pozamykane, dopięten na ostatni guzik po to aby można było wystartować z własną firmą. Z biznesu będziesz mieć satysfakcję. 9 denarów pokazuje, że będzie ci się dobrze zarządzać firmą, będziesz się dobrze czuć w roli szefa, będziesz u siebie. 5 monet ale zarobków na początku dużych nie widać. Będzie ich mało jak na potrzeby, które masz. Z czegoś trzeba będzie zrezygnować, trochę kombinować. Rycerz Denarów czy uda się relalizacja? Konsekwtnty w działaniu, myślę, że się uda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka