koelscher 28.12.10, 19:50 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8878011,Byly_rosyjski_senator_zlecil_12_zabojstw__Wyrok__dozywocie.html A ile nasz najmilszy Wladajswiatem P. ? k-r Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: On 12 28.12.10, 21:04 Chwilowo mogą mu skoczyć, ale i na niego przyjdzie kolej - prędzej czy później zasiądzie na ławie albo zatruje się ołowiem. Odpowiedz Link
koelscher Re: On 12 28.12.10, 21:11 Wunschdenken... Aber: Dein Wort in Gottes Ohr! k-r Odpowiedz Link
zbyfauch Re: On 12 28.12.10, 21:14 Tak swoją drogą, w końcu czasy się zmieniają, jak postrzegacie ludzi, których spełnia posiadana władza? Może obciach to nie najelegantsze słowo, niemniej adekwatne, przynajmniej w moim rozumieniu. Nietrudno zgadnąć, że jestem kompletnie wyprany z potrzeby przywództwa, pierwszeństwa, tym samym rywalizacji. W każdym razie tak siebie widzę, chciałbym... powiedzmy. Odpowiedz Link
koelscher Re: On 12 28.12.10, 21:25 Wladza korumpuje (prawie)kazdego w kazdym systemie. W samodzierzawiu jest to - zwykle - straszne, w demokracji - czasem - smieszne. k-r Odpowiedz Link
zbyfauch Re: On 12 28.12.10, 21:56 koelscher napisał: > (...)czasem - smieszne. Nie chodzi mi o praktyczny wymiar. Chodzi mi o żałosną śmieszność, ewentualnie śmieszną żałosność, zadowolenia z władzy, nawet nie żądzy tejże, samej przyjemności z dominacji. Przecież Putin, niejako osobiście, uwalił Chodorkowskiego i zupełnie świadomie dał to do zrozumienia wszem i wobec, żeby wszyscy wiedzieli, kto tu rządzi...i na pewno doznał przy tym ze trzydzieści siedem orgazmów. Odpowiedz Link
koelscher Re: On 12 28.12.10, 22:19 Sadze, ze ani strasznosc ani smiesznosc nie naleza do wymiarow filozoficznych badz transcendentalnych, podobnie, jak i Twoj "obciach". Coz wiec to innego, niz "praktyczny" wymiar? k-r Odpowiedz Link
zbyfauch Re: On 12 28.12.10, 22:27 koelscher napisał: (...) "Pytanie" brzmiało; "jaki jest Wasz stosunek do sprawowania władzy i jaki do ludzi tą władzą żyjących". Czyżbym wyraził się niejasno? Odpowiedz Link
koelscher Re: On 12 28.12.10, 22:47 Dlaczego niejasno? Odpowiedziales sobie tak samo jasno, jak sie wyraziles: obciach. Ja odpowiadam: od strasznosci do smiesznosci. W czym problem? k-r Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Dalsza tragedia rodzinna... 29.12.10, 08:39 Dalsza tragedia rodzinna Bez względu na etnię! zbyfauch napisał: > > Przecież Putin, niejako osobiście, uwalił Chodorkowskiego i zupełnie świadomie > dał to do zrozumienia wszem i wobec, żeby wszyscy wiedzieli, kto tu rządzi...i > na pewno doznał przy tym ze trzydzieści siedem orgazmów. > Nu, Putin, znany antysemita... Niema co gadać... Biedny Chodorkowski tylko i wyłącznie z tego powodu siedzi... Przecież każdy tu forum wie, że Chodorkowski swój majątek ciężką pracą własnych rąk i własnym potem wypracował... Uczciwy Busssinesssmaannn... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Dalsza tragedia rodzinna... 29.12.10, 09:50 No paczpan - 150 lat pudła. I jak to się ma do twojej chorej teorii, że Zydzi są nietykalni stary idioto? Pierdolisz o tym samym codziennie od lat i chyba sam do końca nie wiesz o co ci biega. Daj się w końcu wypchać starcze. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Dalsza tragedia rodzinna... 29.12.10, 10:08 ja.nusz napisał: > No paczpan - 150 lat pudła. I jak to się ma do twojej chorej teorii, że Zydzi s > ą nietykalni stary idioto? Pierdolisz o tym samym codziennie od lat i chyba sam > do końca nie wiesz o co ci biega. > Daj się w końcu wypchać starcze. A znasz jakiegoś, który by siedział w niemieckim pierdlu? Znasz powód dlaczego Twój koleś, Zbycho, rozlewa tu krokodyle łzy? Co porabia członek zarządu Monachijskiej Hypo Real Estate Bank? żyje z Hartz IV? Albo o co Ci biega? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Dalsza tragedia rodzinna... 29.12.10, 10:25 No i zgodnie z oczekiwaniami pierdoli dalej jak zwykle. Wszyscy wiemy, że jeżeli obywatel niemiecki żydowskiego pochodzenia popełni przestępstwo, to dostaje za to nagrodę. Obywatel niemiecki żydowskiego pochodzenia zwany w prasie "der Holzklotzwerfer" miał pecha, bo właśnie nagrody się skończyły i dali mu dożywocie. Wiem stary osiołku, że ty masz na myśli tych wieeeeeeelkich nietykalnych, tych których nikt i nigdy nie pociągnie do odpowiedzialności, bo to oni decydują, kto i jak długo ma siedzieć - twoja choroba jest nieuleczalna - ale to już wiemy. A co z ta nietykalnością Zydów w USA pierdolnięty staruszku? > Znasz powód dlaczego Twój koleś, Zbycho, rozlewa tu krokodyle łzy? Nie wiem, ale z pewnością ty wiesz, więc słucham. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Dalsza tragedia rodzinna... 29.12.10, 10:50 ja.nusz napisał: Obywatel niemiecki żydowskiego pochodzenia zwany w prasie "der Holzklotzwerfer" miał pecha, bo właśnie nagrody się skończyły i dali mu dożywocie. Nu, patrz Pan Panie! To dla mnie nowość... Ja nie wiedział, że on także z rodu Dawida... Serdeczne dzięki za tę nowość... A mogę na Tobie polegać, że ta wiadomość solidna jest? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Dalsza tragedia rodzinna... 29.12.10, 14:07 Możesz go odwiedzić w pudle i zrobić mu loda - przy tej okazji dowiesz się całej prawdy pierdolnięty matole. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Dalsza tragedia rodzinna... 29.12.10, 16:35 ja.nusz napisał: > Możesz go odwiedzić w pudle i zrobić mu loda - przy tej okazji dowiesz się całe > j prawdy pierdolnięty matole. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ And why should I make him an ice cream? I suppose, You are kidding, right? Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Szczęka mi wypadła... 29.12.10, 17:33 Pisze co następuje: In its attempt to appeal to Jewish women, the letter states that they descend from a noble race of kings, and that dating a non-Jew would thereby cut her off from her Jewish family. Bez komentarza! Szczęka mi wypadła.. Odpowiedz Link