Gość: ggigus IP: *.bsb-muenchen.de 22.12.06, 17:45 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ggigus ponadto b.pascal usuwa moje posty, w ktorych IP: *.bsb-muenchen.de 22.12.06, 17:48 zwracam uwage na to, ze b.pascal usuwa posty niezgodne z netykieta niekonsekwentnie inni uczetnicy forum wege - np. l2m - moga pisac, ze moje posty sa malo tresciwe, l2m ma prawo nazwac mnie agresywna wege ponadto b.pascal najpierw skasowal moje posty o tym, ze inteligentniejsze dzieci staja sie wege, by mi w koncu - po wielu usunieciach postu - przyczyne kasacji wyjasnic w jednym z watkow pozwolilam sobie napisac do jednego z uczetnikow, aby nie wycieral sobie geby moim nickiem, ergo nie pisal,, co ja na jakis temat mysle, obojetnie, czy sie na ten temat w ogole wypowiem, czy nie te wypowiedz pascal usuwa takze Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: ponadto b.pascal usuwa moje posty, w ktorych 22.12.06, 17:52 To miło, że publicznie przyznajesz się do łamania Netykiety. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggigus wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, posia IP: *.bsb-muenchen.de 22.12.06, 17:54 daczu plecow w jednym poscie intenrautka pisze o mnie i jej - chamski - post - zostaje, w drugim poscie nazywam jej zachowanie chamskim i post znika Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 22.12.06, 18:00 Ze względu na częstotliwość Twoich naruszeń Netykiety nie możesz liczyć na wyrozumiałość, którą niekiedy mam dla innych forumowiczów, którzy wnoszą jakieś cenne treści na forum, a nie tylko psują na nim atmosferę i dokuczają innym, jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggigus usuwasz mi jeden i ten sam post IP: *.bsb-muenchen.de 22.12.06, 18:03 wiec ty naduzywasz twoich instrumentow moderatora, bo masz swira Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: usuwasz mi jeden i ten sam post 23.12.06, 09:08 Gość portalu: ggigus napisał(a): > wiec ty naduzywasz twoich instrumentow moderatora, bo masz swira Znowu złamanie Netykiety. Wchodzi Ci to w krew. Ale pewnie Twój adwokat, marcin-milicjant zaraz napiszę, że jestem w swej opinii nieobiektywny i pisząc to poczułem się Bogiem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milcjant Re: usuwasz mi jeden i ten sam post IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 17:44 nie jestem nikogo adwokatem, o Bogu bylo w innym kontekscie, a twoje posty na tym watku wcale nie naruszaja netykiete w mniejszym stopniu niz ggigusa: dolewasz bowiem tylko oliwy do ognia. sprobuj sie dogadac, albo ignoruj. takie odpowiedanie na kazdy najmniejszy post (z duza doza zlosliwosci), sprawiaja wrazenie, ze te przepychanki to dla ciebie radocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maricn-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 22.12.06, 19:55 > Ze względu na częstotliwość Twoich naruszeń Netykiety nie możesz liczyć na > wyrozumiałość, którą niekiedy mam dla innych forumowiczów, którzy wnoszą jakieś > cenne treści na forum, czyli jestes takim malym Panem Bogiem - decydujesz, kto cos wnosi, a kto nie i na tej podstawie sobie wycinasz? co za obiektywnosc:) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 22.12.06, 21:22 Ja osobiście nie znam człowieka który byłby obiektywny... Z natury bowiem człowiek jest stworzeniem subiektywnym w swoich ocenach... Czy oczekujesz, że jakiś człowiek będzie zachowywał się dla Twojego dobrego samopoczucia, niezgodnie ze swoją naturą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 22.12.06, 21:45 > Czy oczekujesz, że jakiś człowiek będzie zachowywał się dla Twojego dobrego sam > opoczucia, niezgodnie ze swoją naturą? > na tej samej zasadzie mozna twierdzic, ze czlowiek jest z natury egoistyczna swinia, ktora w ogromnej wiekszosci przypadkow stara sie tylko o to by jemu bylo dobrze i dla wlasnych egoistycznych celow nie tylko jest gotow by subiektywnie oceniac zachowania innych, ale i: klamac, zdradzac , krasc i mordowac. a przeciez nie jest tajemnica, ze niektorzy z nas sa zdolni do obiektywnych ocen, profesjonalnych zachowan, poswiecania, mowienia prawdy i dazenia so sprawiedliwosci. sadze wiec, ze "natura" w naszej cywilizacji to marne usprawiedliwenie dla swinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 22.12.06, 22:39 > a przeciez nie jest tajemnica, ze niektorzy z nas sa zdolni do obiektywnych > ocen, profesjonalnych zachowan, poswiecania, mowienia prawdy i dazenia so > sprawiedliwosci. Dlaczego nie należysz do żadnej w wymienionych przez siebie grup? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a dlaczego nie mozesz sie odniesc do b.pascala 22.12.06, 22:55 jako moderatora z abicjami cenzora, z niebezpiecznym przerostem gruczolu wladzy? bak elokwencji, jamesie? Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: a dlaczego nie mozesz sie odniesc do b.pascal 23.12.06, 00:34 Co mam mu odnieść? Siebie? A to on mnie zgubił? Możesz nie kaleczyć Języka Polskiego? Pisałem juz, ze Pascala uważam za zbyt łagodnego - za tolerowanie i niewycinanie brumbaka, itp. Nie wiem tez, po co on dyskutuje z tobą. Dla jaj, dla zabawy? Jeśli lubi wysmiewać się z głupszych od siebie - jego sprawa, ale zabawniej byłoby, gdyby to robił jako zwykły uzytkownik, a nie moderator. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus SIE odniesc - wypowiedziec sie, mozesz czy nie? 23.12.06, 11:32 aha, czyli z gory wiesz, kto ma racje brawa za stronniczosc Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: SIE odniesc - wypowiedziec sie, mozesz czy ni 23.12.06, 18:27 Z góry? Przecież czytam twoje posty na tym forum. Na ich podstawie wyrobiłem o tobie zdanie. Na podstawie tego, co tutaj napisałaś, jawisz mi się jako upierdliwa trollica o rozumku Kubusia Puchatka. Jeśli tak samo piszesz na forum vege - dziwię się, że nie masz jeszcze bana. I jesli prawdą jest, że Pascal nie wycina wszystkich twoich postów - to kolejny argument świadczący o jego nadmiernej pobłażliwości. PS. Polecam jakiś kurs języka polskiego dla gimnazjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 09:21 Gość portalu: marcin-milicjant napisał(a): [...] > na tej samej zasadzie mozna twierdzic, ze czlowiek jest z natury egoistyczna > swinia, ktora w ogromnej wiekszosci przypadkow stara sie tylko o to by jemu > bylo dobrze i dla wlasnych egoistycznych celow nie tylko jest gotow by > subiektywnie oceniac zachowania innych, ale i: klamac, zdradzac , krasc i > mordowac. Egoistyczną "swinią" jak to określiłeś czyli kimś kto chce dbać o własne interesy jest każdy z nas i jest to zaleta a nie wada... Egocentrykiem jest niekażdy i dobrze, bo egocentryzm to wada... > a przeciez nie jest tajemnica, ze niektorzy z nas sa zdolni do obiektywnych > ocen, profesjonalnych zachowan, poswiecania, mowienia prawdy i dazenia so > sprawiedliwosci. Zatem wskaż mi tych "obiektywnych"... Poza tym co ma profesjonalne podejście, mówienie prawdy i dążenie do sprawiedliwości wspólnego z obiektywizmem? Nic... Z racji zawodu przeanalizowałem coś około 3500 procesów sądowych. Zadnego z nich nie można uznać za obiektywny, w każdym została wydana subiektywna ocena... Wychodzi na to, że nawet Ci szkoleni do bycia obiektynymi, obiektywnymi być nie potrafią... Z "nieukami" jest dużo gorzej... > > sadze wiec, ze "natura" w naszej cywilizacji to marne usprawiedliwenie dla > swinstwa. Sam zwrot "sądze więc" wskazuje na to że człowiek jest nieobiektywny w swoich ocenach :)) Pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 10:42 > Sam zwrot "sądze więc" wskazuje na to że człowiek jest nieobiektywny w swoich o > cenach :)) mylisz pojecia "obiektywizm" to nie "wiedza absolutna". obiektywizm, polega na tym, ze czlowiek stara sie wyrazac opinie i podejmowac decyzje, ktore nie zawsze i wylacznie so podyktowane jego "widzimisie", a raczej tym co jest zgodne z dobrem ogolu. zgadzam sie, ze o obiektywizm czesto trudno i w 100% jest prawie niemozliwy, ale wszedzie tam gdzie czlwiek wznosi sie ponad swoje egoistyczne interesy mozemy go szukac. a oto definicja: Obiektywizm, postawa człowieka w ocenie zjawisk, ludzkich zachowań i systemów wartości, oparta na równoważeniu pierwiastka racjonalnego i emocjonalnego, na kierowaniu się racjami zarówno dobra ogólnego, jak i własnego. Obiektywizm nie wyklucza angażowania się, wręcz przeciwnie - potwierdza się poprzez zaangażowanie się po stronie prawdy, sprawiedliwości, słusznych argumentów, rzeczowości, przedmiotowości. Obiektywizm w poznawaniu świata, społeczeństwa i człowieka oznacza uznanie niezależności treści wiedzy od podmiotu poznającego, jej intersubiektywnej sprawdzalności i zgodności z rzeczywistością. a o przykladach tych 3500 procesow sadowych to trudno mi dyskutowac nie znajac faktow. moze byc tak, ze wsrod prawnikow jest wiecej egoistycznych swin niz, przecietnie w innej grupie zawodowej, moze byc tak, ze z racji zawodu bardziej i czesciej sa skazani na rozne czynniki zewnetrzne typu; atrakcyjna lapowka, a moze to twoje ocena tych wyrokow sadowych jest... subiektywna? ps. pozdrawiam swiatecznie Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 13:56 Tyle teoria :) NA SZCZĘŚCIE nie do zastosowania w praktyce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 14:15 alez do zastosowania:) na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 17:59 Próbuj zatem... :) Może kiedyś uda ci się wydać "ocenę" na która nie będą miały wpływu Twoje wychowanie, wykształcenie, przyjęty przez Ciebie (lub narzucony Tobie) system wartości, i parę innych jeszcze czynników filtrujących Twój obraz widzenia świata... Może Ci się to kiedyś uda... :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 18:35 nie jestem Bogiem, jestem tylko czlowiekiem i wymienione przez Ciebie czynniki zawsze beda mialy wplyw na moje opinie. jestesmy w pewnym sensie niewolnikami naszego wychowania, wyksztalcenia etc. a z drugiej mamy wlasna wole i mozliwosci dostrzegania roznych aspektow zycia oraz wyboru przyswiecajacych nam wartosci. poza tym bez ocen obiektywnych - nie byloby ocen subiektywnych. tak jak nie ma prawdy bez falszy i dobra bez zla:) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 18:39 Gość portalu: marcin-milicjant napisał(a): [...] poza tym bez ocen obiektywnych - nie byloby ocen subiektywnych. tak > jak nie ma prawdy bez falszy i dobra bez zla:) Tu akurat uważam inaczej, ale po pierwsze mogę się mylić, a po drugie (jeśli się jednak nie mylę) nie mam ochoty ani powodu przekonywać Cię do swojego widzenia świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milcjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 18:42 fair enough:) Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 09:52 Wygląda mi na to, Marcinie, że jesteś idealistą. Niektórzy z tego wyrastają, a inni nie, a spośród tych ostatnich nieliczni nawet do tego stopnia nie zgadzają się z niedoskonałością tego świata, że stają się terrorystami chcąc zniszczyć ten niedoskonały świat i wypalić ogniem jego wady. Zgadzam się z Cyberskim, że nie ma ludzi obiektywnych, ale od siebie dodam, że to jest naturalne, bo człowiek jest istotą niedoskonałą. Ale z faktu, że ideały po naszej Ziemi nie chodzą nie wynika, że ludzie nie próbują do tych ideałów dążyć, często ze świadomością, że mogą się jedynie do nich zbliżyć. Ja próbuję, ale widać w Twoich kryterium obiektywizmu nie spełniam. Trudno. Pocieszam się myślą, że nie ja jeden, bo chyba tylko święty Franciszek miałby tu jakieś szanse, ale wątpię, żeby chciał spędzać przy komputerze tyle czasu, ile wymaga pełnienie funkcji moderatora. Poza tym pewnie byłby zbyt wyrozumiały wobec osób łamiących Netykietę. Tak więc z braku ideałów, czyli ludzi obiektywnych, zaakceptuj proszę fakt, że moderatorami zostają osoby nieobiektywne. I doceń to, że wielu spośród nich, czując na sobie ciężar odpowiedzialności, stara się działać rozważając wszystkie okoliczności zarówno łagodzące jak i obciążające. Weź też pod uwagę to, że często te okoliczności są jednoznacznie obciążające. I nie miej pretensji o to, że nie nastawiamy drugiego policzka. W tej roli, jaką nam powierzył portal, taka postawa byłaby raczej przeszkodą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 11:09 Ja próbuję, > ale widać w Twoich kryterium obiektywizmu nie spełniam. prawde mowiac nie wiem do konca jakim jestes moderatorem spolecznym. moge oceniac twoje posty tylko tu na moderacji i FoF, bo nie bywam na forach, ktore moderujesz. z tego co widze jednak wydaje sie, ze malo sie starasz. moim zdaniem obiektywny moderator bedzie daleki od wdawania sie w sprzeczki drobiazgowe wytykania, prowokowania zlosliwoscia i kpina. a z boku wyglada na to, ze nie tylko czesto wycinasz pewne osoby (slusznie czy nie - nie wnikam) ale przychodzisz po tym na to forum by im z premedytacja dokopac. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 11:49 Gość portalu: marcin-milicjant napisał(a): > ale przychodzisz po tym na to forum by im z premedytacja > dokopac. ...o czym świadczy rozpoczynanie masowo takich wątków, jak ten? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus to nie jest masowe rozp. watkow, to wypowiadanie 23.12.06, 11:53 sie ty tez to robisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 14:20 a co to za roznica czy zaklada spwcjalnie watki by w nich prowadzic niekonczace sie dyskusje i wymiany uszczypliwosci? przeciez nie ma obowiazku by na kazdym watku sie wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 14:27 Różnica jest taka, że podważa to twierdzenie przedmócy, jakoby przychodził tu specjalnie komuś dokopać. Kiedy ggigus otwiera kolejny z długiej kolejki głupi, pieniacki wątek, sama się prosi o dokopanie. :-) Zły uczynek, to jak ktoś dokopać Kalemu? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus czekam na jakakolwiek reakcje ze strony adm, forum 23.12.06, 14:32 i nie otwieram postu, aby komu dokopac nie baw sie w nadinterpretacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 16:45 > Różnica jest taka, że podważa to twierdzenie przedmócy,jakoby przychodził tu > specjalnie komuś dokopać. Kiedy ggigus otwiera kolejny z długiej kolejki głupi, > > pieniacki wątek, sama się prosi o dokopanie. :-) > Zły uczynek, to jak ktoś dokopać Kalemu? czy "glupi i pieniacki" to juz akurat twoja opinia. kazdy ma na tyle rozumu bu sobie sam ocenic takie watki. jesli - naruszaja netykiete, sprawa jest prosta. jesli skargi na pascala sa chocby w malym stopniu uzasadnione - admini powinni zbadac ta sprawe i jakos sie oficjalnie ustosunkowac. pascal nie ma obowiazku za kazdym razem pojawiac sie na takim watku i wyklocac sie o kazde slowo jak male dziecko. powiem wiecej - takie potyczki tylko zle o nim swiadcza. zrozumiale jest, kiedy ktos nieuczciwie oskrzany probuje cos wyjasnic. tylko, ze pascal - nie ma sie czego obawiac i z czego tlumaczyc, jesli zarzuty wobec niego sa nieuzasadnione, bo admini maja wglad w kazdy wyciety przez niego post. jesli sa uzasadnione - tym bardziej powinnien spokojnie i bez zlosliwosci rozwiazac konfliktowa sytuacje zamiast ja podgrzewac. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 14:24 misiu-1 napisał: > ...o czym świadczy rozpoczynanie masowo takich wątków, jak ten? Odajesz glupszego niz jestes? O Pascalu najlepiej swiadcza wypowiedzi jego samego. Jego arogancja, jego zachlysniecie sie wladza i jego tchorzostwo. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 14:35 Jura, uspokój się trochę i pomyśl logicznie - gdyby ggigus wstrzymała się ze swoimi nudnymi lamentacjami, nikt by jej nie "dokopywał". A tak właściwie to nikt jej nie dokopuje. Ona to robi sobie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nudne lamentacje? kto cie upowaznia do takich 23.12.06, 14:41 ocen? kto cie upowaznia do roli sedziego? od x watkow skarze sie na zachowanie pascala, adm. nie reaguje Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: nudne lamentacje? kto cie upowaznia do takich 23.12.06, 15:06 ggigus napisała: > ocen? A gdzie jest napisane, że nie mam prawa do takich ocen? To, co nie jest zabronione, jest dozwolone. > kto cie upowaznia do roli sedziego? Ty się lepiej módl, żebym to ja był Twoim sędzią, bo uniewinnienie miałabyś w kieszeni. Na podstawie art. 34. §1 KK. :p > od x watkow skarze sie na zachowanie pascala, adm. nie reaguje Nie reaguje, bo ile można tłumaczyć, że twoje skargi są nieuzasadnione? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze 23.12.06, 15:11 jesli ktos na skargi nie reaguje, bo b.pascal ma plecy, nie oznacza to, ze skargi sa nieuzasadnione, prawda tu jest brak jakiejkolwiek reakcji, misiu, nie bylo ani jednej wypowiedzi ze strony adm. co do moich skarg byly owszem wypowoedzi, ze b.pascal to fajny gosc i ma racje, ale bez proby odpowiedzi na moje zarzuty, takie wypowiedzi sie nadaja do... jesli adm. sililaby sie na obiektywnosc, moglaby mi to napisac Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze 23.12.06, 18:04 A może byś spróbowała zrozumieć, żen ikt nie ma obowiązku odmośić się do Twoich zarzutów, problemów, kaprysów lub zachcianek... JEśli Cię coś męczy z czym nie możesz sobie poradzić, to spróbuj (kolejność wyliczenia przypadkowa): 1. Zmienić to co Cię męczy 2. Zmienić siebie tak by się przestać męczyć 3. Popełnić samobójstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 18:37 tak? to ile razy korzystales juz z tego 3 rozwiazania?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze 23.12.06, 18:41 Gość portalu: marcin-milicjant napisał(a): > tak? to ile razy korzystales juz z tego 3 rozwiazania?:) Jeden raz... Ale niestety (wówczas), albo na szczęscie (dzisiaj) odratowano mnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 18:43 nie nabijam sie, ale sam chyba widzisz, ze to jakos kiepskie rozwiazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze 23.12.06, 18:46 Nie, nie uważam to za kiepskie rozwiązanie... Dla mnie jest to jedno z wielu rozwiązań... Biorę je pod uwagę jeśli życie zacznie mnie znów męczyć (pene sprawy musiałbym mieć jednak wcześniej uregulowane, żeby się niepotrzebnie przed śmiercią nie martwić)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 21:38 no i zrobilo sie smutno przy swietach:( zycze by jednak takie rozwiazania nigdy nie przychodzily Ci na mysl. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze 23.12.06, 22:00 Kuuuuumam ;) Lepiej zebym się męczył? ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 22:24 ano:) wszyscy sie meczymy:) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze 27.12.06, 06:36 Więc się męczcie skoro taka wasza wola :) Ja nie mam zamiaru jeśli "męczenie" na mnie kiedyś jeszcze spadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
james_bond007 Re: nadal upowaznienia do roli sedziego NIE widze 23.12.06, 18:33 O ile sobie przypominam, administracja (chyba Ols?) już ci odpisała. I nawet publicznie na forum. Skoro zatem nie masz odpowiwdzi na kolejne bzdurne pretensje - to znaczy, że stanowisko administracji nie uległo zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus pudlo, jamesie, ols nie odniosl sie do moich zarz 25.12.06, 15:48 utow nie chodzilo mi o jakakolwiek odp. olsa na moje posty, ergo twoja wyp. nie ma sensu i jak widac, udalo ci zrozumiec, o co z sie odniesc chodzi gratulacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.proxy.aol.com 23.12.06, 15:20 misiu-1 napisał: > Jura, uspokój się trochę i pomyśl logicznie - gdyby ggigus wstrzymała się ze > swoimi nudnymi lamentacjami, nikt by jej nie "dokopywał". Argument na poziomie mniej wiecej takim: "Ta pani miala ubrane spodnie a nie spodnice, wiec niech sie nie skarzy, ze byla molestowana". Jura Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus caly czas pyam, co misia1 upowaznia do oceny 23.12.06, 15:24 innych piszacych, podobnie jak i on, szarakow, na forum o moderacji czy misiu1 czuje sie moderatorem? jesli tak, to dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 16:35 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Argument na poziomie mniej wiecej takim: "Ta pani miala ubrane spodnie a nie > spodnice, wiec niech sie nie skarzy, ze byla molestowana". > Jura Niezupełnie trafiłeś, bo nie chodzi o to, w co ta pani jest ubrana, tylko o to, że sama przychodzi molestować. W takim wypadku nie wypada jej się samej skarżyć na molestowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nikogo nie molestuje, skladam skargi, na ktore nik 23.12.06, 16:56 t poza osoba na ktora sie skarze i jej dworem, nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.proxy.aol.com 23.12.06, 17:37 Zauwaz, ze nie mowimy o tym, co wypada Ggigus, ale o tym, ze Pascal nie nadaje sie na moderatora, bo dokopuje uzytkownikom. Tlumaczenie, ze "prose pani, ale to ona zaczela" nadaje sie do przedszkola. Pascal jest prowokatorem i sam to widze, jak wielka radoche sprawia mu wkurzanie innych. Pamietasz, jak specjalnie pisal niezalogowany, zeby Abstract nie mogl go odfiltrowac? To jest zachowanie aesa, czy trolla? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 18:07 Wiesz... Równie "przedszkolne" jest zwalanie na kogoś winy za to, że się wkurzyłem... To ja i tylko ja decyduję o tym jak odbieram czyjeś działanie... Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 18:14 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Zauwaz, ze nie mowimy o tym, co wypada Ggigus, ale o tym, ze Pascal nie > nadaje sie na moderatora, bo dokopuje uzytkownikom. No pewnie. To przecież ja powinienem być moderatorem na "Wegetarianizmie". Nie wiem tylko, co by na to Ggigus powiedziała. :-) > Tlumaczenie, ze "prose pani, ale to ona zaczela" nadaje sie do przedszkola. Albo do prawa międzynarodowego w części dotyczącej tzw. "casus belli". > Pascal jest prowokatorem i sam to widze, jak wielka radoche sprawia mu > wkurzanie innych. A Tobie sprawia radochę pouczanie wszystkich koturnowym, pryncypialnym tonem. Zresztą rozumiem Cię, sam przez jakiś czas cierpiałem na tę przypadłość, a i nadal czasem się trafia, jak mi coś zaszkodzi i leży na żołądku. > Pamietasz, jak specjalnie pisal niezalogowany, zeby Abstract nie mogl go > odfiltrowac? Szczerze mówiąc, nie pamiętam. Choć wydaje mi się to dość śmieszne. To jak - abstrakt nie chciał czytać pascala, ale sam nie mógł się powstrzymać, więc sprawił sobie coś w rodzaju esperalu, a ten wredny pascal mu go wydłubał? > To jest zachowanie aesa, czy trolla? Nobody's perfect. PS. Specjalnie bronię pascala. Niech się ggigus dalej cieszy, że taka przenikliwa. :-) Jak widzisz, mam zadatki na trollo-moderatora. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberski Kurcze pieczone (wegetariańskie rzecz jasna) no! 23.12.06, 18:18 Misiu... Może my ustalimy który kiedy wchodzi na forum bo "toto" (ggigus znaczy się) w końcu uwierzy w to co roi o wielopostaciowości sam już nie wiem kogo... ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rd1993 Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 04.01.07, 23:54 cyberski napisał: > Czy oczekujesz, że jakiś człowiek będzie zachowywał się dla Twojego dobrego sam > opoczucia, niezgodnie ze swoją naturą? obserwując TON wypowiedzi b.opiekuna już nikt chyba nie oczekuje zachowania niezgodnego z jego (b.pascala) naturą.... Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 09:04 Gość portalu: maricn-milicjant napisał(a): > czyli jestes takim malym Panem Bogiem - decydujesz, kto cos wnosi, a kto nie i > na tej podstawie sobie wycinasz? co za obiektywnosc:) Nie. Jestem człowiekiem wyrozumiałym. A jeśli chodzi o obiektywność, to pewnie podobny zarzut nieobiektywności postawiłbyś każdemu bez wyjątku sądowi, bo ten też zanim zdecyduje, czy i jak kogoś ukarać, rozważa różne okoliczności, w tym łagodzące. I zdarza mu się odstąpić od wymierzenia kary mimo orzeczenia winy. Ale za to wobec recydywistów, którymi na forum są uciążliwe trolle, nie wykazuje wyrozumiałości. :) I na wypadek, gdybyś znów próbował mi zarzucać jakieś manie wielkościowe na podstawie wzmianki o sądzie, specjalnie dla Ciebie napiszę, że czuję się bardziej jak milicjant. Mam nadzieję, że docenisz moje porównanie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 11:01 A jeśli chodzi o obiektywność, to pewnie > podobny zarzut nieobiektywności postawiłbyś każdemu bez wyjątku sądowi, bo ten > też zanim zdecyduje, czy i jak kogoś ukarać, rozważa różne okoliczności, w tym > łagodzące. I zdarza mu się odstąpić od wymierzenia kary mimo orzeczenia winy. > Ale za to wobec recydywistów, którymi na forum są uciążliwe trolle, nie wykazuj > e > wyrozumiałości. :) tylko, ze sytuacja o ktorej mowiles wyzej ma, z moim zdaniem male szanse na analogie do sadu. 1) z racji pisania na forum nie jestesmy od razu przestepcami 2) w zwiazku z tym, ze bardzo czesto przypadki naruszania netykiety to osobiste wycieczki i zmiana tematu watku - sa malo szkodliwe spolecznie i w wielu wypadkach bardziej szkodliwe sa sankcje wobec nich, niz te przypadki naruszania netykiety poza tym jam owie o przypadku kiedy moderator spoleczny wychodzi poza role osoby, ktora powinna wycinac tylko wyjatkowe przypadki naruszenia regulaminu i prawa, a moderator moim zdaniem jest od oceny tresci postow, a nie ich autorow jesli by szukac porownan to biorac pod uwage "co ktos wnosi" przypominasz milicjanta, ktory w doprowadzniu przestepcy na posterunek nie kieruje sie ciezarem jego przewinienia a tym ile jego zdaniem przestepca wniosl dla spoleczenstwa. rozumiem, ze czasami i na forum moze byc "recydywa" i wypadku, gdy ktos pisze setki wulgarnych i obrazliwych postow moderator moze podchodzic troche surowiej w ocenie jednostkowego postu.... ale zazwyczaj tendencje sa odwrotne. takim osobom (przyklad khaki3) czesto admini bardziej poblazaja, byc moze pewnego gatunku trolle sa im do czegos potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
b.pascal Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 21:20 Gość portalu: marcin-milicjant napisał(a): > tylko, ze sytuacja o ktorej mowiles wyzej ma, z moim zdaniem male szanse na > analogie do sadu. Chyba celowo wyciąłeś ostatnie zdania mojej wypowiedzi, w których podałem inną analogię, która równie dobrze tutaj pasuje. :) > 1) z racji pisania na forum nie jestesmy od razu przestepcami Czy ja tak gdzieś stwierdziłem? Poza tym, drogi Marcinie, daleko idącym uproszczeniem jest Twoje skojarzenie "sąd <-> przestępca". Sądy nie zajmują się wyłącznie przestępcami. Oprócz wydziałów karnych mają wydziały rodzinne, cywilne. Jest jeszcze sądownictwo pracy i administracyjne. :) > 2) w zwiazku z tym, ze bardzo czesto przypadki naruszania netykiety to > osobiste wycieczki i zmiana tematu watku - sa malo szkodliwe spolecznie i w > wielu wypadkach bardziej szkodliwe sa sankcje wobec nich, niz te przypadki > naruszania netykiety I tu się nie zgadzamy. Osobiste wycieczki są jak najbardziej szkodliwe. Natomiast mnie nie zdarzyło się chyba nigdy interweniować i wycinać wpisów w wątku z racji tego, że dyskusja poszła w zupełnie innym kierunku. Będę zobowiązany, jeśli nie będziesz swoich przykrych doświadczeń z moderatorami uogólniał. :) > poza tym jam owie o przypadku kiedy moderator spoleczny wychodzi poza role > osoby, ktora powinna wycinac tylko wyjatkowe przypadki naruszenia regulaminu i > prawa, a moderator moim zdaniem jest od oceny tresci postow, a nie ich autorow Zdefiniuj co to są "wyjątkowe" przypadki naruszania Regulaminu. Tylko obiektywnie (sic!) i wyczerpująco, tak żebym z taką definicją w ręku mógł bez zbędnego namysłu decydować czy interweniować, czy nie. Chciałbym Ci tylko zwrócić uwagę, że dokonując podziału wykroczeń przeciw Regulaminowi i dzieląc je na "wyjątkowe" i pozostałe, tym razem to Ty zabawisz się w Boga, co jeszcze niedawno zarzucałeś mnie. Cóż za zaskakująca zmiana punktu widzenia... ;) > jesli by szukac porownan to biorac pod uwage "co ktos wnosi" przypominasz > milicjanta, ktory w doprowadzniu przestepcy na posterunek nie kieruje sie > ciezarem jego przewinienia a tym ile jego zdaniem przestepca wniosl dla > spoleczenstwa. Znasz takie określenie jak "okoliczności łagodzące"? Wolno mi je brać pod uwagę, czy nie? Czy policjant zawsze musi Ci wlepić mandat, czy może czasem pouczyć? > rozumiem, ze czasami i na forum moze byc "recydywa" i wypadku, gdy ktos pisze > setki wulgarnych i obrazliwych postow moderator moze podchodzic troche > surowiej w ocenie jednostkowego postu.... Dziękuję, łaskawco, i za tę odrobinkę zrozumienia. :) > ale zazwyczaj tendencje sa odwrotne. Nie wiem, jaki masz materiał porównawczy, ale zakładam, że niezbyt obszerny. Domyślam się za to, że jesteś do moderatorów społecznych uprzedzony z racji jakiegoś zatargu z kimś z tego grona, który nie został rozstrzygnięty po Twojej myśli. To tłumaczyłoby Twój zapał z jakim włączyłeś się w zupełnie Ciebie nie dotyczący spór. I nie pisz mi proszę, że to spór o pryncypia, bo powyżej już wykazałem, że Twoje są dość płynne. ;) > takim osobom (przyklad khaki3) czesto admini bardziej poblazaja, byc moze > pewnego gatunku trolle sa im do czegos potrzebne No i wyjaśniło się, co Cię boli. Tak tylko z ciekawości zapytam, czy w stosunku do wpisów Khaki, których nie znam, Twoja zasada interweniowania wyłącznie w przypadku "wyjątkowych" naruszeń Regulaminu lub prawa też obowiązuje? A może moderator/ka, tę zasadę właśnie stosuje? :)) Pozdrawiam i nie gwarantuję, że będę kontynuował tę dyskusję. Staram się nie wchodzić w dyskusje z aesożercami. Niestety, za późno zorientowałem się, że jesteś jednym z nich, stąd te kilka wpisów skierowanych do Ciebie. Teraz Ty możesz przedstawić swój punkt widzenia, z którym nie będę już polemizował, nawet jeśli będzie on, według mnie, błędny i nieobiektywny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin-milicjant Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.12.06, 22:21 > I tu się nie zgadzamy. Osobiste wycieczki są jak najbardziej szkodliwe wszystko zalezy od sytuacji i punktu widzenia. w niektorych przypadkach nawet admini zawodowi robia wyjatki tlumaczac to tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=54327238&a=54365471 (akurat tutaj z olsem sie nie zgadzam, ale warto sobie uzmyslowic, ze nikt nie jest w stanie wycinac kazdej wycieczki osobistej i nawet zawodowi interpretuja regulamin w zaleznosci od potrzeb, a nie z zelazna konsekwencja) Będę > zobowiązany, jeśli nie będziesz swoich przykrych doświadczeń z moderatorami > uogólniał. :) dziekuje, ale chyba zle mnie zrozumiales: to bylo OGOLNIE, a nie UOGOLNIENIE. > Zdefiniuj co to są "wyjątkowe" przypadki naruszania Regulaminu. Tylko > obiektywnie (sic!) i wyczerpująco, tak żebym z taką definicją w ręku mógł bez > zbędnego namysłu decydować czy interweniować, czy nie. przeciez moja definicja "wyjatkowych" moze i zapewna mija sie z twoja. obiektywnie zas te "wyjatkowe" to np. poziom piotrusia i khaki3. na przykladzie: kiedy napisze: pascal jest glupi - to jest to naruszenie netykiety, ale nic szczegolnego. kiedy zas bede obrzucac cie najbardziej wulgarnymi epitetami, obrazac czlonkow twojej rodziny itp. itd. (pozwol, ze nie podam konkretnych przykladow) to sa wyjatkowe przypadki. Regulaminowi i dzieląc je na "wyjątkowe" i pozostałe, tym razem to Ty zabawisz > się w Boga, nie. nawet admini zawodowi nie sa w stanie wycinac kazdego naruszenia netykiety. nie mowiac juz o tym, ze byloby to na granicy absurdu. (pamietaj, ze wtedy musieliby wyciac tez wiekszosc twoich postow na tym forum:P) > Znasz takie określenie jak "okoliczności łagodzące"? Wolno mi je brać pod uwagę > , > czy nie? Czy policjant zawsze musi Ci wlepić mandat, czy może czasem pouczyć? to zalezy: jesli ktos przejedzie na pasach dziecko bo byl nietrzezwy, to zadne "pouczenie" nie zadosuczyni winie. jesli ktos rzucil papierek - wystarczy pouczenie. wazniejsze dla mnie jest ciezar przewinienia niz ocena milicjanta/sedziego/cenzora tego co dany przestepca/forumowicz wniosl/wnosi. > Nie wiem, jaki masz materiał porównawczy, ale zakładam, że niezbyt obszerny. a na jakiej podstawie tak zakladasz? I nie pisz mi proszę, że to spór o pryncypia, bo powyżej już > wykazałem, że Twoje są dość płynne. ;) a gdzie i co konkretnie wykazales, bo jakos nie przypominam sobie. widze tylko, ze przypisujez mi motyw na podstawie tylko i wylacznie wlasnej wyobrazni. > No i wyjaśniło się, co Cię boli. wyglada na to, ze tobie nic sie nie wyjasnilo jednak. Tak tylko z ciekawości zapytam, czy w stosunku > do wpisów Khaki, których nie znam, Twoja zasada interweniowania wyłącznie w > przypadku "wyjątkowych" naruszeń Regulaminu lub prawa też obowiązuje? oczywiscie. > Pozdrawiam i nie gwarantuję, że będę kontynuował tę dyskusję. jak sobie zyczysz. wyglada to jakbys z gory zakladal ,ze zabraknie ci jargumentow. zreszta nie dziw mnie to bardzo - juz tym postem probowales sie "ratowac" za pomoca insynuacji i twierdzen, ktore z moimi wypowiedziami nie mialy nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: wybiorczo usuwasz posty lamiace netykiete, po 23.12.06, 14:27 b.pascal napisał: > I na wypadek, gdybyś znów próbował mi zarzucać jakieś manie wielkościowe na > podstawie wzmianki o sądzie, specjalnie dla Ciebie napiszę, że czuję się > bardziej jak milicjant. Mam nadzieję, że docenisz moje porównanie. ;) Milicjant? Jak juz to ormowiec. Milicjantom placili, a ormowcy robili to spolecznie. Poucz sie troche najnowszej historii, mlodziencu, moze wtedy nie bedziesz juz obrazal (nawet mimowolnie) np. ludzi, ktorzy walczyli o wolna Polske. W tym watku znowu to zrobiles. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
rd1993 nie kpij sobie NIE KPIJ b.misiu! 04.01.07, 23:49 > Ze względu na częstotliwość Twoich naruszeń Netykiety nie możesz liczyć na > wyrozumiałość, którą niekiedy mam dla innych forumowiczów, którzy wnoszą jakieś > cenne treści na forum, a nie tylko psują na nim atmosferę i dokuczają innym, ja > k Ty. powiadam - przerost gryczołu władzy... "cenne treści" czyli np. porównanie smaku miso do papieru toaletowego.... a atmosfere psują dyktatorskie klimaty jakie wnoszą b.misiu, pascal-1 czy jak mu tam... Odpowiedz Link Zgłoś
rd1993 Re: ponadto b.pascal usuwa moje posty, w ktorych 04.01.07, 23:44 > To miło, że publicznie przyznajesz się do łamania Netykiety. :) ggigus właśnie mówi że pousuwałeś również te NIE łamiące Netykiety! Odpowiedz Link Zgłoś