Dodaj do ulubionych

watki wysylane na osla lawke

29.08.08, 09:18
dlaczego watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=83948131 zostal przeniesiony z forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=205 na osla lawke ? czy ktos z administracji moze wskazac gdzie w tym watku zlamano regulamin ?
Obserwuj wątek
    • jureek Re: watki wysylane na osla lawke 29.08.08, 09:50
      Może chodziło o to, że forum jest turystyczne, a wątek był o studiach w
      Kanadzie? Mimo to, uważam za małostkowość wywalenie tego na oślą.
      Jura
      • drugie_wcielenie Re: watki wysylane na osla lawke 29.08.08, 09:59
        ok. nie zwrocilem uwagi na te turystyke. faktycznie najlepiej zrobiliby przenoszac go w odpowiednie miejsce ('Kanada i jej "Polonia"' lub 'Kanada -
        • siwa Re: watki wysylane na osla lawke 29.08.08, 10:41
          Oba są prywatne.
          • drugie_wcielenie Re: watki wysylane na osla lawke 29.08.08, 10:46
            rowniez nie zauwazylem. w ogole jest jakiekolwiek gdzie ten watek moglby byc przeniesiony ?
    • siwa Re: watki wysylane na osla lawke 29.08.08, 09:57
      forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
      Regulamin jasno wypowiada się na ten temat.
      • drugie_wcielenie Re: watki wysylane na osla lawke 29.08.08, 10:04
        siwa.. jesli chcesz walic tym regulaminem jak cepem po stonce, to najpierw go poczytaj :]
        _____

podpowiedz:

'Dlaczego moja wypowiedź została skasowana?' forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html

oraz

'Co to jest Ośla ławka?' forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2469271.html
        • drugie_wcielenie sprostowanie i ps. 29.08.08, 10:12
          oczywiscie chodzilo mi o pomoc, a nie regulamin.

ps. poczytaj powyzej i ucz sie od kolegi jak mozna odpowiadac na pytanie w normalny sposob.
          • siwa Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 10:38
            Sądzę, że bardziej Jury obrazić nie można :)
            • drugie_wcielenie Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 10:45
              to jednak i regulaminem rowniez masz problem (z netykiety: 'Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.'). powinnas zatem wywalic moj post skoro w twoim odczuciu* go obrazilem.
              _____
              *) zauwazylem, ze odczucia adminow/modow sa tutaj najczesciej podstawa rozumienia czegokolwiek i stosowania w praktyce postanowien regulaminu.
              • pozarski Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 11:23
                Siwa ironizuje. Obraziles go, pomawiajac o kolezenski stosunek z moderacja
                czlowieka,ktory jest "zwierzecym" antymoderatorem.;)))
                • drugie_wcielenie Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 11:47
                  zauwazylem, ze ironizuje. ja rowniez to robie (w odpowiedzi).
                  'kolegi' uzylem jako zamiennika 'czlowieka'.
            • jureek Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 11:41
              siwa napisała:

> Sądzę, że bardziej Jury obrazić nie można :)

Owszem, można:) Nie nazwał mnie aesem, więc aż tak źle nie było. "Kolega Siwej"
              brzmi całkiem nieźle i wcale mnie nie obraża. Kolega niekoniecznie musi być z
              pracy, może być np. z jednej organizacji młodzieżowej :) A nawet jakby z pracy,
              to i tak zawodowy admin, to mniejsze zło, niż społeczny (poza nielicznymi
              wyjątkami w obu grupach).
              Jura

• pozarski Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 13:47
                Konczyles dyplomacje w Moskwie?;)
                • jureek Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 14:28
                  pozarski napisał:

> Konczyles dyplomacje w Moskwie?;)

Nie, matematykę we Wrocławiu.

Gdzie Ty tu widzisz dyplomację. Milicjantów zawsze postrzegałem jako mniejsze
                  zło niż nadgorliwych ormowców. Nigdy tego nie ukrywałem. Zawodowi muszą wycinać,
                  bo im za to pracodawca płaci, a jak nie będą tego robić, mogą wylądować na
                  kuroniówce. Nie potrafię natomiast zrozumieć, dlaczego jakiś 20-letni społecznik
                  uzurpuje sobie prawo do decydowania o tym, co wolno mi, staremu chłopowi
                  przeczytać, a co mogłoby mi zaszkodzić. Swoje lata mam i potrafię sam sobie
                  oddzielić ziarno od plew.
                  Jura
                  • pozarski Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 15:16
                    Po prostu pamietam dyskusje na temat przed jakims czasem. Rezultatem byla do
                    niedawna sygnaturka Snajpera, w ktorej wypowiadales swoje zdanie o aesach.
                    Nie,zebym byl innego zdania; w ogole uwazam te instytucje za wyraz pogardy dla
                    czlowieka i dziwie sie,ze w gazecie, dla ktorej wolnosc slowa jest naczelnym
                    argumentem, nie stosuje tych zasad na wlasnym podworku.
                    • jan-w Wolność to nie bezhołowie. 29.08.08, 17:19
                      Wolność nie oznacza zgody na robienie przez każdego wszystkiego na co ma ochotę.
                      • pozarski Re: Wolność to nie bezhołowie. 29.08.08, 17:44
                        Widzialem twoj watek na oslej,wiec na pewno, z cala niewatpliwa pewnoscia, masz
                        racje.;))
                        • jan-w Re: Wolność to nie bezhołowie. 29.08.08, 19:33
                          pozarski napisał:
                          > Widzialem twoj watek na oslej,wiec na pewno, z cala niewatpliwa pewnoscia, masz
                          > racje.;))
                          Poziom tamtego forum jest niski. Też mógłbyś tam czasem założyć jakiś wątek aby go podnieść ;-)
                          • pozarski System Cię wylogował :(. 30.08.08, 07:01
                            Ja? A jak?
                            Aquanet
                            Dodaj do ulubionych

W przygotowywaniu transportu do Aushwitz.
                            easy_door 30.08.08, 05:13 Odpowiedz

Co na tym zdjeciu mozna zauwazyc na pierwszy rzut oka?.
                            -kilka osob stawilo sie juz w pasiakach na peronie.
                            -jest tylko kilku straznikow "niemieckich" w porownaniu z settkami tlumu
                            stojacego potulnie do zaladowania.
                            -wagony sa jak dla bydla lub innej trzody,ludzie jadnak wierza ze jada gdzies
                            na wakacje chyba i nigdy pociagu mogli nie widziec.
                            -takiej ilosci Zydow jeszcze nikt nie wywozil ale ci na zdjeciu takich
                            problemow z tym nie maja widac stoja spokojnie jakby nie wiedzieli ze wojna jest.
                            -to tylko moglo byc zorganizowane prze Zydow jak Kastner i on byl tylko jednym
                            z nich.Co im dal do picia dzien wczesniej?
                            www.ejpress.org/article/news/eastern_europe/29128
                            W oczekiwaniu rzetelnej dyskusji lub komentarzy.
                            Sprostowanie.
                            easy_door 30.08.08, 06:30 Odpowiedz

Zdjecie pokazuje ze transport jest w trakcie rozladunku w Aushwitz.
                            Niemniej jednak nastepne juz postawione uwagi sa dosc adekwatne.
                            Transport mogl byc ten z Wegier bo nie mysle ze pociag sie zatrzymywal i zbieral
                            Zydow po drodze.
                            Zastanawiajce jest to ze jest kilkoro ludzi w pasiakach czekajacych na
                            przywitanie sie z rodzina-moze?.SS wydaje sie nad wyraz spokojne i tlum tez.
                      • jureek Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 29.08.08, 18:30
                        Takimi samymi argumentami uzasadniano cenzurę w PRL. Wszystko zależy od tego,
                        kto i na podstawie jakich reguł wyznacza granice tej wolności. tymczasem na
                        forum panuje raczej woluntaryzm, aes może wszystko i tłumaczyć się przed
                        forumowiczami nie musi.
                        Wiem, że Agora to spółka prywatna, więc na swoich serwerach może robić co chce,
                        nie lubię tylko mydlenia oczu.
                        Jura
                        • giwi Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 29.08.08, 22:02
                          Aes wszystkiego nie może (powtarzasz to jak mantrę, nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz) a tłumaczy się przed administracją, bo ona odpowiada za jego działalność.
                          • pozarski Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 07:54
                            Giwi, ty nie czujesz bluesa? Przeciez w 98 i 1/2% potwierdzasz to,co pisze Jura.
                            Jestescie cenzura (amatorsko-zawodowa),ale mydlicie oczy,bo wstyd wam byc
                            porownanymi do urzedasow z Mysiej. No, niestety sami sobie wybraliscie ten
                            sposob zarabiania pieniedzy albo(jesli nie zawodowcy),do spedzania czasu.
                            Czasami jestescie moze i potrzebni,ale sadzac z ilosci (i jakosci) ohydnych
                            antysemickich tresci walajacych sie po wielu forach, wasza praca (ze sie wyraze)
                            idzie na marne.;(((
                            • giwi Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 10:56
                              Nie czytamy wszystkiego, nie na wszystkich forach są aesi. Do zgłaszania treści antysemickich służą kosze, maile do administracji i do nas.
                              ps. Nie wiem co potwierdzam, może jakieś konkrety zamiast ogólników?
                              -
                              Recepta na admina
                              Chcesz poznać receptę na admina? Powiem ci, to nie jest top secret...
                              • pozarski Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 11:36
                                Potwierdzasz to,co napisal Jura. Konkretnie, o cenzurze i mydleniu oczu. Ale tak
                                nie uwazasz. Ale tak wlasnie jest i antysemityzm na forach jest tego dowodem.
                                • giwi Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 11:59
                                  Niezbyt logiczny jest Twój post. Zdecyduj się, czy jesteśmy niepotrzebni czy potrzebni ale tylko wtedy, gdy pojawiają się posty, które Ciebie rażą.
                                  Napisałam przecież, że do zgłaszania postów antysemickich służą kosze i maile. Prościej tego napisać nie potrafię.
                                  Takie posty były, są i niestety będą, ponieważ nie ma tutaj cenzury prewencyjnej. Usuwane są tylko te, o których wiadomo. Jeśli administracja o nich nie wie, to nie usunie. Myślałam, że to oczywiste..
                                  • pozarski Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 12:10
                                    Wszystko to jest oczywista oczywistosc. Tylko ty nie chcesz zrozumiec,co pisze.
                                    Mnie jest obojetne czy jestescie,czy nie. Chodzi tylko o to,czy dobrze jest,ze
                                    jestescie,czy nie? Wiec wg.mnie nie jest dobrze,ze jestescie. Gdyby was nie
                                    bylo,byloby tak jak jest,tylko troche gorzej. Jesli pisze,ze czasami dobrze,ze
                                    jestescie to tylko po to,zeby przyznac racje,ze czasami jest dobrze nie ogladac
                                    jakiegos chlamu. Tyle,ze ten chlam,pod zmienionym nickiem pojawia sie doslownie
                                    5 minut pozniej.Kosze sa na nic. Lepsza jest wiara,ze dobry pieniadz wyprze zly.
                                    • mmpm Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 14:09
                                      Gdyby was nie
                                      > bylo,byloby tak jak jest,tylko troche gorzej.

Mógłbyś sprecyzować to "trochę"? Poprosiłbym najlepiej w procentach.
                                      • pozarski Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 14:43
                                        Mam lepszy pomysl. Wylaczcie sie na miesiac i sprawdzcie. Jajecznicy i cenzor
                                        nie zrobi bez rozbicia jaj,nie?;)))
                                        • mmpm Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 19:02
                                          Powiem ci na ucho: kiedy byłem na urlopie, nikt nie wycinał na forum, którym się
                                          opiekuję. Potem trzeba było trochę spamów pousuwac...
                                          • pozarski Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 19:30
                                            Nie wiem czy slyszalem. Jestem juz starszy facet i ze sluchem nie to, co bylo
                                            kiedys. No to pousuwales spam. Na FKraj Giwi scina jak jej sie zywnie podoba.
                                            Raz ksiedza pedofila,a raz cos tam innego i pedofila zostawia w spokoju. Nie ma
                                            zadnych regul,a powolywanie sie na jakis zbior praw regulujacych ten przybytek
                                            to po prostu kpina z czlowieka. To tyle tego,bo cala dyskusja jest
                                            bezprzedmiotowa.My bedziemy pisac,a wy bedziecie "usuwac spam".
                                    • giwi Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 14:09
                                      > Gdyby was nie
                                      bylo,byloby tak jak jest,tylko troche gorzej.

Przeważnie tak jak na FA. Portal nie ma w logo szamba.
                                      • pozarski Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 14:47
                                        No,ale przeciez wyscie zcenzurowali FA na smierc, odstawiajac je na boczny
                                        niewidoczny. Tam juz nikt, poza paroma niedobitkami starego forum i masa
                                        okraglakowcow bez forum, nie pisze. Zdaje sobie sprawe,ze bedziecie do konca dni
                                        wszystkich, jak policja i wojsko, ale chwalic sie nie ma czym.;))
                                        • vicky17 Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 16:00
                                          pozarski napisał:

> No,ale przeciez wyscie zcenzurowali FA na smierc, odstawiajac je na boczny
                                          > niewidoczny. Tam juz nikt, poza paroma niedobitkami starego forum i masa
                                          > okraglakowcow bez forum, nie pisze. Zdaje sobie sprawe,ze bedziecie do konca dn
                                          > i
                                          > wszystkich, jak policja i wojsko, ale chwalic sie nie ma czym.;))

tia widze,ze tu lkasz na brak kultury,na straszny antysemityzm (jedyny
                                          rasizm,ktory dowidzisz) a sam swiecisz ta kultura niczym...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=84012531&a=84024794
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=84012531&a=84024899
                                          slowem przestan sie wyglupiac pozarski,nie wspominajac juz o tym jak bawiles sie
                                          danymi personalnymi na tym forum.
                                          • pozarski Re: semantyczne zabawy niewiele wnoszą 30.08.08, 16:45
                                            Moze Rachelciu rozszerz wiedze na ten temat? (danych personalnych) Bo o ile mnie
                                            pamiec nie myli, to MOJE dane personalne zostaly podane do wiadomosci i jeszcze
                                            w dodatku legenda marca podpisywala sie nikiem zlozonym z danych osobowych
                                            mojego ojca. Wiec nie pieprz glodnych kawalkow, Rachelciu.;(
                    • giwi Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 17:48
                      GW nie ma nic wspólnego z forum.
                      Do przepisów ruchu drogowego nalezy sie stosować, bo mandat jak w banku. :-) Kodeks jest tutaj:
                      forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
                      • pozarski Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 17:53
                        Co znaczy:nic? Forum sie produkuje na produkcie gazety. Mozesz wywracac tego
                        kota tyloma ogonami iloma chcesz,ale tego faktu nie zmienisz. Wszyscy sa po
                        prostu mila agorowa rodzinka. Wstyd przynosicie swiatlym ideom rednaczala.;))
                        • giwi Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 18:07
                          Rodzinka może być, ale GW nie ma nic wspólnego z forum. Taki stary forumowicz a nie wie. :-) Rednacz jest tutaj:
                          wyborcza.pl/0,0.html

My jesteśmy tu:
                          www.gazeta.pl/0,0.html
                          • wanilinowa Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 18:12
                            giwi napisała:

> Rodzinka może być, ale GW nie ma nic wspólnego z forum.

zupełnie nic? To czemu link na forum z wyborczej.pl prowadzi tutaj?
                            • giwi Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 18:22
                              Tutaj prowadzi dużo linków i stąd tez wychodzi sporo. Widać na górnej belce. Łącznikiem jest spółka Agora.
                              • wanilinowa Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 18:38
                                Powtarzam, to jest jedyne oficjalne forum GW, więc nie rozumiem sensu
                                drastycznego odcinania się:
                                "GW nie ma nic wspólnego z forum. "
                                aż chciałoby się zapytać - jak nie ma jak ma?
                                • pozarski Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 21:35
                                  wanilinowa napisała:

> Powtarzam, to jest jedyne oficjalne forum GW, więc nie rozumiem sensu
                                  > drastycznego odcinania się:
                                  > "GW nie ma nic wspólnego z forum. "
                                  > aż chciałoby się zapytać - jak nie ma jak ma?

Wlasnie,wlasnie: Jak nie ma jak ma?;)))
                              • Gość: hollow Re: sprostowanie i ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 20:33
                                giwi napisała:

> Tutaj prowadzi dużo linków i stąd tez wychodzi sporo. Widać na górnej belce. Łą
                                > cznikiem jest spółka Agora.

Jak na "stara" forumowiczke to kiepsko znasz historie tego portalu.
                                Lacznikiem jest wspolna marka od 2001 az do pazdziernika 2006.
                                To wtedy postanowiono o rozdziale wyborczej z gazeta.pl. Na poczatku 2007 roku
                                rozpoczeto kampanie Gazeta.pl. Portal Od Nowa. Czy to sie udalo ? Wedlug mnie
                                nie do konca, stad posty waniliowej.
                      • vicky17 Re: sprostowanie i ps. 29.08.08, 19:00
                        giwi napisała:

> GW nie ma nic wspólnego z forum.
                        > Do przepisów ruchu drogowego nalezy sie stosować, bo mandat jak w banku. :-) Ko
                        > deks jest tutaj:
                        > forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html

i jeszcze dobrze by bylo gdyby zawodowi i ochotnicy ten kodeks znali i stosowali
                        jednakowo dla kazdego,jak rowniez wlasciwie a nie zlosliwie i ad personam
                        stosowali,jak rowniez by nie stosowali stalinowskich zasad odpowiedzialnosci
                        zbiorowej i wywalania niewygodnych pogladow z forum,bowiem nie lamia one niczego
                        procz fanaberii i widzimisie paru z was.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka