Gość: ewa IP: 193.106.230.* 02.12.10, 17:27 jaka jest procedura uzyskania odpisu KW z sądu? czy mogę złożyć wniosek do najbliższego mi sądu czy muszę wiedzieć w jakim wydziale kw się znajduje? proszę pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: odpis z KW 02.12.10, 17:57 jeśli księga jest elektroniczna (większość) - to odpis uzyskasz w każdym sądzie, w którym jest końcówka systemu Oczywiście musisz znać numer księgi. A jesli księga jest tylko papierowa - to otrzymasz ją w wydziale wieczystoksięgowym sądu rejonowego właściwego dla miejscowości w której znajduje się nieruchomość. Pozdrawiam jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: odpis z KW IP: 89.79.243.* 03.12.10, 07:27 można gdzieś sprawdzić rejonizację sądów? Odpowiedz Link Zgłoś
gmj Re: odpis z KW 03.12.10, 20:28 znając nr KW można sprawdzić w internecie. Wyszukiwarka: e KW wpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: odpis z KW IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 09:05 a jeśli nie ma w necie? lub nie znam nr kw tylko nr działki? jak wówczas to ogarnąć? czy w sądzie powiedzą mi jaki jest nr kw jak znam tylko nr działki i nazwisko własciciela? Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Re: odpis z KW 04.12.10, 10:19 Gość portalu: ewa napisał(a): > a jeśli nie ma w necie? lub nie znam nr kw tylko nr działki? jak wówczas to oga > rnąć? czy w sądzie powiedzą mi jaki jest nr kw jak znam tylko nr działki i nazw > isko własciciela? W sądzie niekoniecznie lub nie zawsze. W wydziale geodezji w starostwie powiatowym powinni wiedzieć i powiedzieć. Niektóre powiaty mają już opracowany internetowy system informacji przestrzennej, w którym można - w internecie - znaleźć odpowiednią działkę i znaleźć informacje na jej temat (powierzchnia, jej numer, przeznaczenie, numer KW, który sąd prowadzi daną KW itp.). Odpowiedz Link Zgłoś