Dodaj do ulubionych

odpis z KW

IP: 193.106.230.* 02.12.10, 17:27
jaka jest procedura uzyskania odpisu KW z sądu? czy mogę złożyć wniosek do najbliższego mi sądu czy muszę wiedzieć w jakim wydziale kw się znajduje? proszę pomóżcie
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: odpis z KW 02.12.10, 17:57
      jeśli księga jest elektroniczna (większość) - to odpis uzyskasz w każdym sądzie, w którym jest końcówka systemu
      Oczywiście musisz znać numer księgi.
      A jesli księga jest tylko papierowa - to otrzymasz ją w wydziale wieczystoksięgowym sądu rejonowego właściwego dla miejscowości w której znajduje się nieruchomość.
      Pozdrawiam
      jeep
      • Gość: ewa Re: odpis z KW IP: 89.79.243.* 03.12.10, 07:27
        można gdzieś sprawdzić rejonizację sądów?
    • gmj Re: odpis z KW 03.12.10, 20:28
      znając nr KW można sprawdzić w internecie. Wyszukiwarka: e KW wpisz.
      • Gość: ewa Re: odpis z KW IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 09:05
        a jeśli nie ma w necie? lub nie znam nr kw tylko nr działki? jak wówczas to ogarnąć? czy w sądzie powiedzą mi jaki jest nr kw jak znam tylko nr działki i nazwisko własciciela?
        • bezpocztyonline Re: odpis z KW 04.12.10, 10:19
          Gość portalu: ewa napisał(a):

> a jeśli nie ma w necie? lub nie znam nr kw tylko nr działki? jak wówczas to oga
          > rnąć? czy w sądzie powiedzą mi jaki jest nr kw jak znam tylko nr działki i nazw
          > isko własciciela?

W sądzie niekoniecznie lub nie zawsze.
          W wydziale geodezji w starostwie powiatowym powinni wiedzieć i powiedzieć.

Niektóre powiaty mają już opracowany internetowy system informacji przestrzennej, w którym można - w internecie - znaleźć odpowiednią działkę i znaleźć informacje na jej temat (powierzchnia, jej numer, przeznaczenie, numer KW, który sąd prowadzi daną KW itp.).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka