Dodaj do ulubionych

odprowadzanie wody z działki

IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.12, 14:19
Witam. Przedstawię jak najzwięźlej moją sytuację i bardzo proszę o pomoc.
Mieszkam w poniemieckim domu. Wzdłuż mojej działki przebiegał rów melioracyjny, który 10lat temu zasypał jeden z graniczących ze mną sąsiadów twierdząc, że miał na to pozwolenie... w dodatku podniósł teren swojej działki o około 30-50cm. teraz woda z jego ogrodu spływa na moją działkę. Z drugiej strony sąsiad wybudował sobie podjazd, tym samy podnosząc teren pod ten cel. Wzdłuż jednej z krawędzi mojej działki przebiega dróżka gminna utwardzona szutrem. Co roku nasypywana jest nowa warstwa celem zlikwidowania kałuż...droga przez osatatnie lata została podniesiona o ok. 20 cm i w dodatku posiada spad w moją stronę. Dzięki temu sąsiad z przeciwnej strony tej ulicy podkopuje sobie rowek odprowadzający wodę wprost na moją działkę. Błagam o pomoc, z roku na rok jest coraz gorzej, zaczynam TONĄĆ W BŁOCIE! Z góry dziękuję za wskazówki.
Obserwuj wątek
    • bezpocztyonline Błędny adres skargi 28.02.12, 19:11
      Gość portalu: Joolka napisał(a):

> Witam. Przedstawię jak najzwięźlej moją sytuację i bardzo proszę o pomoc.
      > Mieszkam w poniemieckim domu. Wzdłuż mojej działki przebiegał rów melioracyjny,
      > który 10lat temu zasypał jeden z graniczących ze mną sąsiadów twierdząc, że mi
      > ał na to pozwolenie... w dodatku podniósł teren swojej działki o około 30-50cm.
      > teraz woda z jego ogrodu spływa na moją działkę. Z drugiej strony sąsiad wybud
      > ował sobie podjazd, tym samy podnosząc teren pod ten cel. Wzdłuż jednej z krawę
      > dzi mojej działki przebiega dróżka gminna utwardzona szutrem. Co roku nasypywan
      > a jest nowa warstwa celem zlikwidowania kałuż...droga przez osatatnie lata zost
      > ała podniesiona o ok. 20 cm i w dodatku posiada spad w moją stronę. Dzięki temu
      > sąsiad z przeciwnej strony tej ulicy podkopuje sobie rowek odprowadzający wodę
      > wprost na moją działkę. Błagam o pomoc, z roku na rok jest coraz gorzej, zaczy
      > nam TONĄĆ W BŁOCIE! Z góry dziękuję za wskazówki.

To forum gazetowe, a nie biuro Państwowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego właściwego terenowo dla Pani działki.
      • Gość: Joolka Re: Błędny adres skargi IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.12, 19:43
        nie składam skargi...tylko proszę o wskazówki, a to zasadnicza różnica! ...a to, że nie do inspektoratu, to właśnie dlatego, że nie posiadam wiedzy do kogo można się zwrócić. Poza tym wydawało mi się, że jeśli jest wątek dotyczący "prawa w nieruchomościach", to można spytac o radę..... no chyba że tak "elegancko" odpisuje mi mój sąsiad, który pozbywa się wody na mój teren....
        Niemniej jednak w dalszym ciągu oczekuję pomocy-informacji od bardziej przyjaźnie nastawionych osób :)
        • bezpocztyonline Re: Błędny adres skargi 29.02.12, 09:17
          Gość portalu: Joolka napisał(a):

> nie posiadam wiedzy do kogo można się zwrócić.

bezpocztyonline napisała:

> biuro Państwowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego właściwego terenowo dla Pani
          > działki.

Przecież odpowiedziałam. To już 54 wątek o zalewaniu przez sąsiada. Można czasem poczytać wątki już istniejące, zamiast pytać stale o to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka