04.03.06, 09:42
Witam
Prosze pomóżcie czy kupując mieszkanie od developera trzeba uważac , a jak
tak to na co zwrócić uwage, bo mam mieszknie na uwadze ale sie obawiam bo
słyszałam różne historie .Dzieki

Obserwuj wątek
    • 98335981m Re: deweloper 04.03.06, 11:46
      Prosze Was poradzcie mi, bo nie wiem co robić.Czy mogę sie czegoś obawiać.
    • jarro21 Re: deweloper 06.03.06, 12:13
      zajrzyj na treść forum developerzy, a dowiesz się wszystkiego.
      przede wszystkim umowa przedwstępną, renoma developera, zabezpieczenie finansowe
      inwestycji.
    • Gość: Falcor Re: deweloper IP: *.multi-play.net.pl 24.05.13, 02:11
      Najlepiej sprawdzić u ekspertów. Polecam zajrzeć na rynekpierwotny.com, gdzie można znaleźć wszystkie niezbędne informacje potrzebne przy zakupie mieszkania.
      • marcinosbialobrzeski Re: deweloper 11.02.14, 09:10
        w necie jest sporo artykułów, ja polecam Ci przeczytać ten, bo zawiera konkrety
        www.rp.pl/artykul/1063342.html
    • anna_u3 Re: deweloper 31.01.14, 00:05
      Polecam kupować tylko u sprawdzonych deweloperów. W Poznaniu takim jest bez wątpienia Family House.
      • Gość: .... Re: deweloper IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.14, 06:39
        nigdy w zyciu nic od dewelopera, mieszkam 6 lat i prawdopodobnie jeszcze z 2 lata pomieszkamy , budynek jest w trakcie kontroli inspekcji budowlanej i będzie przeznaczony do rozbiórki a nam pozostało jeszcze 20 lat kretytu
        • marshall92 Re: deweloper 06.02.14, 11:37
          jezu, to co to był za deweloper? wspolczuje, ja kupilem mieskzanie od Paj, póki co czekam na kluczyki ale jestem mega podekscytowany!
          • gierskols Re: deweloper 10.02.14, 15:38
            Pajo ma teraz jakies nowe inwestycje? Czy tylko te z 2013>?
    • tosia2626 Re: deweloper 20.07.16, 11:31
      Najlepiej przed zakupem sprawdzić dewelopera w sieci, poczytać opinie na forum oraz zasięgnąć opinii u znajomych i rodziny - być może korzystali już z usług tego konkretnego dewelopera. Jeśli planujesz zakup mieszkania w Legnicy, to mogę Ci polecić Modernbud www.modernbud.pl/ To dobry i solidny deweloper. Inwestycja przebiegła bez problemów i przykrych niespodzianek :)
    • takaty Re: deweloper 20.11.16, 18:02
      jeśli sprawdzisz developera, to już nie musisz uważać :) a tak serio, jesli deweloper buduje , ma doswiadczenie, to od niego można kupić, jak od wspomnianego tu Omega z Płocka. Firma ma ogromne doświadczenie i to, co powstaje pod jego skrzydłami robi ogromne wrażenie. Starannie, solidnie. przy tym nowocześnie. Tu nie ma powodu do lęków.
      • Gość: Roman Re: deweloper IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.17, 21:18
        Co Ty opowiadasz. Ta niby firma buduje z firma Krześniak ,która w ogóle nie zna się na budownictwie.
        Odradzam !!!!!!'!!!!!!!!!'
    • jakel35 Re: deweloper 18.02.17, 13:49
      Sprawdź dobrze dewelopera, od jak dawne jest na rynku, jakie inwestycje ma na koncie i czy wszystko przebiegło bez problemów. Spróbuj dotrzeć do właścicieli mieszkań i wypytaj o ewentualne usterki, czy są i jak wygląda ich usuwanie - czy firma się nie uchyla od odpowiedzialności.
      Potem sprawdź miejsce w którym będzie lub jest budowana nieruchomość którą jesteś zainteresowany. Miejscowy plan zagospodarowania terenu, czy w poblizu nie przewidziana jest droga szybkiego ruchu lub inne rzeczy które mogą zaburzyć twój spokój. Koniecznie sprawdź księgę wieczystą działki, kto jest właścicielem, czy nie jest obciążona jakąś hipoteką nie dotyczącą tej inwestycji.
      Zapytaj o administrowanie nieruchomością, czy będzie wspólnota (kto będzie zarządzał) czy deweloper buduje dla spółdzielni. Sprawdź spółdzielnię, jak prosperuje, jakiej wysokości są opłaty, itp.
      • mariusz.rubinowski Re: deweloper 24.04.17, 13:03
        W okolicach Poznania na uwagę zasługuję deweloper z Koninka (koninko.com.pl). Wysoki standard mojego mieszkania i dobra okolica, całkowicie wykończone osiedla i uczciwe ceny. Wiadomo jak to czasem bywa z deweloperami, ale do tego się nie mogę przyczepić.
    • qvertyvr Re: deweloper 30.05.17, 13:24
      Cześć,

Jeżeli nie jesteście pewni co do inwestycji lub chcielibyście sprawdzić jak może wyglądać wasza nieruchomość przed jej budową to zachęcam do zbudowania wirtualnej wizualizacji nieruchomości za pomocą wirtualnej lub rozszerzonej rzeczywistości więcej info na qverty.pl/vr-dla-nieruchomosci
    • Gość: Ewa Re: deweloper IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.17, 21:13
      Najgorszy deweloper. Zatrudnia najtańsze firmy.
    • chyli43 Re: deweloper 27.10.21, 12:34
      Najlepiej jest sprawdzić dewelopera w sieci, wówczas możesz się dowiedzieć wielu rzeczy na temat danego dewelopera. Osobiście mogę polecić Budstol Invest z Bydgoszczy, sprawdzony i godny polecenia deweloper.
      Ich strona: www.budstol-invest.pl/
      • kaga9 Re: deweloper 27.10.21, 13:36
        Sprawdzanie w sieci niewiele da, bo teraz każdy deweloper płaci spamerom za opinie, co zresztą widać na powyższym przykładzie.
    • Gość: Piotrek66 Re: deweloper IP: 91.230.98.* 02.01.22, 21:18
      Na pewno warto sprawdzić, od jak dawna działa firma, co już zbudowała, posprawdzać w internecie opinie itp. Ja mogę polecić firmę APM Development, www.apm-development.com.pl/, bo sam kupowałem od nich mieszkanie. Solidna firma.
    • klarisa55 Re: deweloper 15.11.22, 10:59
      Ja wiem, że trzeba uważać na przedsiębiorstwa zarządzające nieruchomościami. Tu w Gdańsku teraz mam POLZEN i jestem zadowolona, ale w poprzednim mieszkaniu z innym przedsiębiorstwem, nie szło dogadać się z administratorem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka