Dodaj do ulubionych

komornik do kogos innego - co robic?

16.01.07, 23:52
witam,

jakis czas temu kupilem mieszkanie, a troche pozniej zaczalem dostawac na ten
adres jakies awiza do sadu, na nieznane mi nazwisko, poprzednia wlascicielka
mieszkania nie mogla mi niestety nic powiedziec, bo jest w domu starcow i
mowi totalnie od rzeczy, dzwonilem na policje z tym, mowili, ze przekaza
jakas informacje do kogos gdzies i zebym olal sprawe.

pozniej dostawalem na to samo nazwisko takie male karteczki skladane w
ruloniki i wsuwane do skrzynki na to samo nazwisko od komornika juz,
dzialajacego przy sadzie rejonowym. nazwisko nie jest moje ani nikogo z
rodziny. w mieszkaniu nikt nie jest zameldowany, nawet mi sie jeszcze tam po
poltora roku nie udalo zameldowac (z lenistwa, a nie ze cos z meiszkaniem nie
halo). dzisiaj znalazlem w skrzynce kolejna kartke, juz bez nazwiska, z
tekstem ze mam sie zglosic gdziestam cos wyjasniac, jakas sprawe o numerze
(tym samym numerze co na podanych kartkach), ze ktos mnie prosi o pilny
kontakt POD GROZBA OTWARCIA DRZWI Z POLICJA I SLUSARZEM.

nie mam ZIELONEGO pojecia co o tym myslec. to nie ja mam ta sprawe, tylko
ktos, kto musial podac moj adres zamieszkania jako swoj, a teraz komornik
zostawia mi w skrzynce grozby, ze rozwali mi drzwi od mieszkania i wejdzie
tam z policja. juz wczesniej probowalem dzwonic do biura komornika zyczliwie
mu wytlumaczyc, ze osoba poszukiwana nie przebywa pod tym adresem, ale z
kolei numery do biura komornika okazaly sie sciemnione (abonent czasowo
wylaczony na zmiane z abonent niedostepny itp...).

nie mam pojecia co robic w takiej sytuacji. nie usmiecha mi sie czekanie na
komornika z policja, czy on w ogole ma takie uprawnienia, zeby wchodzic z
policja do mieszkania, w ktorej osoba jakastam nie jest zameldowana?
Obserwuj wątek
    • Gość: bietka Re: komornik do kogos innego - co robic? IP: *.kosson.com 17.01.07, 13:02
      Myślę, że watro skontaktować się z komornikiem osobiście. Niezleżnie wysłałabym
      na oficjalny adres list polecony za potwierdzeniem odbioru z wyjaśnieniem sprawy
      Ewentualnie jako załącznik możesz przesłać potwierdzenie meldunkowe z urzędu
      zaświadczające, że jesteś tam jedynym zameldowanym. W walce z tym urzędem trzeba
      mieć twarde dowody - wszystko czarno na białym. Olewanie i brak dotychczasowej
      reakcji z twojej strony może rzeczywiście się skończyć wejściem komornika
      podczas twojej nieobecności i zajęciem dóbr, które niełatwo może być odzyskać
      :(( Warto się też szybko zameldować, bo to ułatwi ci z miejsca udowodnienie,że
      mieszkasz a wyposażenie mieszania jest twoje.
    • Gość: rebeca Re: komornik do kogos innego - co robic? IP: *.e-wro.net.pl 17.01.07, 16:14
      nie mogą Ci nic zrobić-ale udaj się i złoż oświadczenie,że adresata nie znasz a
      dobra są Twoje,zabierz ze soba akt notarialny mieszkania
      • krwawymsciciel Re: komornik do kogos innego - co robic? 18.01.07, 12:43
        ale dlaczego JA mam udowadniac, ze tam nie mieszka poszukiwana osoba, a nie komornik, ze mieszka?

dlaczego obcemu facetowi mam pokazywac akt notarialny mieszkania, w ktorym sa informacje kiedy, za
        ile, od kogo i przez kogo kupilem to mieszkanie?
        • Gość: bietka Re: komornik do kogos innego - co robic? IP: *.kosson.com 18.01.07, 13:46
          Bo żyjemy niestety w takich czasach,że tak naprawdę, to na komornika nie możesz
          się skutecznie poskarżyć, nie mówiąc o tym,że egzekwowanie prawa trwa wieki. On
          będzie miał w depozycie twoje dobra (a kiedy je zwolni- Bóg raczy wiedzieć), a
          ty będziesz miał rację. Reasumując - kto na tym wyjdzie gorzej ?
          • Gość: rolka Re: komornik do kogos innego - co robic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 23:26
            Kupiłam mieszkanie w 2003 roku i cały czas przychodzi ten sam komornik i
            pokazuje te same bankowe papiery poprzednich właścicieli mieszkania !!
            Ja podpisuję oświadczenie do banku,że jestem właścicielem,że poprzedni
            właściciele tu i tu teraz mieszkaję, ze nie są tu już zameldowani,okazuję akt
            notarialny i niczego to nie zmienia...
            Komornikowi nawet nie chce się tam póść, a pracuje w jednym korytarzu z USC i
            może sprawdzić ich adres>>>

To kraj...
            Tylko brać kredyty, jak komornik znów przyjdzie to Wam napiszę jaki to bank i
            sama tam pójdę po kasę na lexusa...
            • Gość: bietka Re: komornik do kogos innego - co robic? IP: *.kosson.com 19.01.07, 10:51
              Tak jak mówiłam z komornikiem nie wygrasz :(
              Pozostaje ci skarga na komornika lub założenie sprawy o bezprawne nachodzenie
              :-P Od ręki bierz kopie wszelkiego rodzaju dokumentów, które podpisujesz
              komornikowi bo warto mieć dokumentację jego nieudolnej pracy. Żądaj również
              obecności policji podczas jego wizyt i wymagaj spisania odpowiedniego protokołu
              przez policję(potwierdzi to wielokrotność nachodzenia twojej osoby).
              Niestety żeby się skarżyć, trzeba mieć dowody na poparcie własnych racji :((
    • krwawymsciciel final 13.02.07, 22:29
      sprobowalem dodzwonic sie do biura jeszcze raz, tym razem w tak zwanych
      godzinach odwiedzin, dodzwonilem sie, rozmawialem z komornikiem, powiedzialem
      mu, ze pomylka, no i na razie nastapil final :) czyli jednak nie bylo tak zle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka