Dodaj do ulubionych

lokatorskie mieszkania z kredytem BGK

30.07.07, 12:35
czy opcja wykupu dotyczy również nowych mieszkań budowanych z kredytem z Banku
Gospodarstwa Krajowego?? Jeśli tak to na jakich warunkach??
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.infinity.net.pl 30.07.07, 12:58
      niestety , ta ustawa o wykupie mieszkań spółdzielczych ciebie nie dotyczy
      • Gość: sarenka210 Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: 217.98.52.* 30.07.07, 15:26
        a są jakieś plany w kwestii mieszkań takich jak moje - kredytowane z BGK??
        • Gość: aksel Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.aster.pl 30.07.07, 15:59
          nie
          ludzie to mysla, ze im sie wszystko nalezy
        • Gość: al9 sarenko, zmień nick IP: *.teleton.pl 30.07.07, 17:01
          Panstwo wydaje miliardy na dofinansowanie mieszkan w tbsach i spoldzielczych
          lokatorskich. Zeby ludzie których nie stac na zakup nieruchomosci na rynku
          mieli gdzie mieszkac. Oczekujesz, ze bedziesz mogła TANIO kupic swoj lokal????
          Najpierw ze swoich podatków DOPŁACAM do Twojego lokum, a teraz jeszcze mam Ci
          je sprzedac za złotówkę?????????????????????
          Ludzka bezczelnośc nie zna granic!
          al
          • Gość: gosc Re: sarenko, zmień nick IP: *.crowley.pl 30.07.07, 17:05
            Kupilem mieszkanie w 2002 roku. Wplacilem 30% (ok. 40tys.). Po roku nastapila
            wycena calej inwestycji i reszta zostala rozlozona przez KFM na 25lat.
            Dlaczego to mieszkanie nie ma byc moje ? Mam splacac mieszkanie przez 25lat (po
            300zl miesiecznie) i oddac je bo mi sie nie nalezy ?
            • al9 Re: sarenko, zmień nick 30.07.07, 17:51
              czlowieku dlaczego?
              bo płacisz CZYNSZ!!!!!!!
              nie rate kredytu (byłaby wyzsza a dodatkowo płąciłbys i tak za media i zaliczke
              na zarzad plus fundusz remontowy)
              Dlaczego?????????????
              Kup na rynku to zobaczysz. Tylko rękę potraficie wyciągać darmozjady!
              al
              • Gość: gosc Re: sarenko, zmień nick IP: *.crowley.pl 30.07.07, 17:57
                heee ty to masz kompleksy, ludzka zawisc nie zna granic.
                Czy ja gdzies napisalem, ze chce to mieszkanie wykupic za darmo ?
                to po pierwsze a po drugie to pisze Ci matole, ze splacam kredyt ktory pokrywa w
                calosci koszty bodowy.
                Dofinansowane pewnie sa odsetki.
                • al9 gosc ty tchórzu nawet sie boisz zalogowac 31.07.07, 10:40
                  ja kupuje swoje nieruchomosci nie wyciągajć ręki po pomoc..
                  dofinansowane są odsetki...
                  to mało darmozjadzie?
                  jeszcze chcesz więcej?
                  spróbuj życ nie na koszt mój i innych podatników. Normalnie zarobic pieniądze.
                  Kupic mieszkanie bez mojego wsparcia. Nie chcę cie wspierac i dawac ci
                  kolejnych pieniedzy!!!!!!! nie rozumiesz tego? najpierw mi podziekuj a potem
                  nazywaj matołem...
                  nie dośc ze wyciągasz łapę żebraku a do tego nachalnie chcesz więcej....
                  co za czasy!
                  al
                  • Gość: lokator Re: gosc ty tchórzu nawet sie boisz zalogowac IP: *.am.poznan.pl 31.07.07, 11:03
                    twoje pieniądze i tak już zostały zabrane wiele lat temu (jak i każdego
                    podatnika). Teraz jeżeli ktoś dostanie to mieszkanie bądź nie to ty ani państwo
                    na tym nie ucierpi.
                    To tylko kwestia "sam nie dostane to niech inni też nie mają".
                    a po za tym to skąd wiesz, że nie chodzi o spłate odsetek nikomu. Przeciez nie
                    jest napisane, że chce mieszkanie za darmo, co ty taki "pazerny"
                    • al9 Re: gosc ty tchórzu nawet sie boisz zalogowac 31.07.07, 11:29
                      powtórzę : państwy wydaje kilkaset milionów rocznie na wspomaganie społecznego
                      budownictwa... Akceptuje to i rozumiem. Ale gminy czy gminne spółki (tbsy)
                      powinny dysponować dziesiątkami czy setkami tysięcy mieszkań dla niezamożnych.
                      NIE po to buduje sie te mieszkania, zeby lokale w nich sprzedawac. Naprawdę nie
                      rozumiesz idei budownictwa społecznego?
                      al
                      • Gość: lokator Re: gosc ty tchórzu nawet sie boisz zalogowac IP: *.am.poznan.pl 31.07.07, 11:42
                        Prawda jest taka, że w tbs'ach mieszkają całkiem "bogaci". W okolicy mam duże
                        osiedle tbs i biednych to ja tam na pewno nie widze.
                        • al9 weryfikacja dochodów 31.07.07, 12:06
                          Prawda jest taka, że w tbs'ach mieszkają całkiem "bogaci". W okolicy mam duże
                          > osiedle tbs i biednych to ja tam na pewno nie widze.
                          ---------
                          to juz jest zupełnie inna sprawa. Ustawa przewiduje że lokatorami tbs maja być
                          ludzie o dochodach niższych i średnich. TBS mają obowiązek sprawdzania ich i
                          weryfikowania.. Z mojej wiedzy wynika ze to robią...
                          Natomiast auta pod blokami... pozory czesto mylą...
                          al
      • Gość: gosc Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.crowley.pl 30.07.07, 16:56
        czy mieszkanie z BGK to to samo co KFM ? jezeli nie to co z mieszkaniami z KFM ?
        • Gość: ola Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.infinity.net.pl 30.07.07, 17:23
          rozwińcie te skróty , bo nie wiadomo o co chodzi
          • Gość: gosc Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.crowley.pl 30.07.07, 17:25
            KFM - Krajowy Fundusz Mieszkaniowy, czyli w 2002 roku jedyna mozliwosc kupna
            mieszkania lokatorskiego, ale to chyba to samo co BGK bo to Bank Gospodarki
            Krajowej udzielal tych kredytow
            • Gość: errato Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.infinity.net.pl 30.07.07, 17:49
              trzeba kredyt spłacić
              • Gość: gosc Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.crowley.pl 30.07.07, 17:59
                czyli jak splace za 20lat to moge je wykupic ? albo stanie sie automatycznie
                moje ? czy jest to gdzies w ustawie ?
                bo pewnie kredytu wczesniej splacic nie mozna ?
                • Gość: ewKaa Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.infinity.net.pl 30.07.07, 21:18
                  trzeba przeczytać umowę , którą się podpisało to wiele wyjaśni
                  • Gość: lokator Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.am.poznan.pl 31.07.07, 09:30
                    sęk w tym, iż my (KFM'owcy) umów nie posiadamy, to spółdzielnia podpisuje za nas
                    kredyt z BGK. To jest chyba jakaś umowa "zbiorowa" :)
                    • Gość: Majka Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.eranet.pl 03.08.07, 23:56
                      Dokładnie :)
                      jak próbowałam się dowiedziec jakiś szczegółów w swojej spółdzielni, to nikt
                      nic nie wiedział....
                      Pytałam o spłatę kredytu, której dokonuję co miesiąc (prócz standardowego
                      czynszu rzecz jasna) - do kiedy będę spłacać ten kredyt (20lat? 30lat?) i co
                      POTEM? co spłacam, skoro mieszkanie nigdy ma nie być moje?
                      Nikt nic nie wiedział................
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka