sarenka210 30.07.07, 12:35 czy opcja wykupu dotyczy również nowych mieszkań budowanych z kredytem z Banku Gospodarstwa Krajowego?? Jeśli tak to na jakich warunkach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.infinity.net.pl 30.07.07, 12:58 niestety , ta ustawa o wykupie mieszkań spółdzielczych ciebie nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarenka210 Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: 217.98.52.* 30.07.07, 15:26 a są jakieś plany w kwestii mieszkań takich jak moje - kredytowane z BGK?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksel Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.aster.pl 30.07.07, 15:59 nie ludzie to mysla, ze im sie wszystko nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 sarenko, zmień nick IP: *.teleton.pl 30.07.07, 17:01 Panstwo wydaje miliardy na dofinansowanie mieszkan w tbsach i spoldzielczych lokatorskich. Zeby ludzie których nie stac na zakup nieruchomosci na rynku mieli gdzie mieszkac. Oczekujesz, ze bedziesz mogła TANIO kupic swoj lokal???? Najpierw ze swoich podatków DOPŁACAM do Twojego lokum, a teraz jeszcze mam Ci je sprzedac za złotówkę????????????????????? Ludzka bezczelnośc nie zna granic! al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sarenko, zmień nick IP: *.crowley.pl 30.07.07, 17:05 Kupilem mieszkanie w 2002 roku. Wplacilem 30% (ok. 40tys.). Po roku nastapila wycena calej inwestycji i reszta zostala rozlozona przez KFM na 25lat. Dlaczego to mieszkanie nie ma byc moje ? Mam splacac mieszkanie przez 25lat (po 300zl miesiecznie) i oddac je bo mi sie nie nalezy ? Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: sarenko, zmień nick 30.07.07, 17:51 czlowieku dlaczego? bo płacisz CZYNSZ!!!!!!! nie rate kredytu (byłaby wyzsza a dodatkowo płąciłbys i tak za media i zaliczke na zarzad plus fundusz remontowy) Dlaczego????????????? Kup na rynku to zobaczysz. Tylko rękę potraficie wyciągać darmozjady! al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sarenko, zmień nick IP: *.crowley.pl 30.07.07, 17:57 heee ty to masz kompleksy, ludzka zawisc nie zna granic. Czy ja gdzies napisalem, ze chce to mieszkanie wykupic za darmo ? to po pierwsze a po drugie to pisze Ci matole, ze splacam kredyt ktory pokrywa w calosci koszty bodowy. Dofinansowane pewnie sa odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś
al9 gosc ty tchórzu nawet sie boisz zalogowac 31.07.07, 10:40 ja kupuje swoje nieruchomosci nie wyciągajć ręki po pomoc.. dofinansowane są odsetki... to mało darmozjadzie? jeszcze chcesz więcej? spróbuj życ nie na koszt mój i innych podatników. Normalnie zarobic pieniądze. Kupic mieszkanie bez mojego wsparcia. Nie chcę cie wspierac i dawac ci kolejnych pieniedzy!!!!!!! nie rozumiesz tego? najpierw mi podziekuj a potem nazywaj matołem... nie dośc ze wyciągasz łapę żebraku a do tego nachalnie chcesz więcej.... co za czasy! al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: gosc ty tchórzu nawet sie boisz zalogowac IP: *.am.poznan.pl 31.07.07, 11:03 twoje pieniądze i tak już zostały zabrane wiele lat temu (jak i każdego podatnika). Teraz jeżeli ktoś dostanie to mieszkanie bądź nie to ty ani państwo na tym nie ucierpi. To tylko kwestia "sam nie dostane to niech inni też nie mają". a po za tym to skąd wiesz, że nie chodzi o spłate odsetek nikomu. Przeciez nie jest napisane, że chce mieszkanie za darmo, co ty taki "pazerny" Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: gosc ty tchórzu nawet sie boisz zalogowac 31.07.07, 11:29 powtórzę : państwy wydaje kilkaset milionów rocznie na wspomaganie społecznego budownictwa... Akceptuje to i rozumiem. Ale gminy czy gminne spółki (tbsy) powinny dysponować dziesiątkami czy setkami tysięcy mieszkań dla niezamożnych. NIE po to buduje sie te mieszkania, zeby lokale w nich sprzedawac. Naprawdę nie rozumiesz idei budownictwa społecznego? al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: gosc ty tchórzu nawet sie boisz zalogowac IP: *.am.poznan.pl 31.07.07, 11:42 Prawda jest taka, że w tbs'ach mieszkają całkiem "bogaci". W okolicy mam duże osiedle tbs i biednych to ja tam na pewno nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
al9 weryfikacja dochodów 31.07.07, 12:06 Prawda jest taka, że w tbs'ach mieszkają całkiem "bogaci". W okolicy mam duże > osiedle tbs i biednych to ja tam na pewno nie widze. --------- to juz jest zupełnie inna sprawa. Ustawa przewiduje że lokatorami tbs maja być ludzie o dochodach niższych i średnich. TBS mają obowiązek sprawdzania ich i weryfikowania.. Z mojej wiedzy wynika ze to robią... Natomiast auta pod blokami... pozory czesto mylą... al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.crowley.pl 30.07.07, 16:56 czy mieszkanie z BGK to to samo co KFM ? jezeli nie to co z mieszkaniami z KFM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.infinity.net.pl 30.07.07, 17:23 rozwińcie te skróty , bo nie wiadomo o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.crowley.pl 30.07.07, 17:25 KFM - Krajowy Fundusz Mieszkaniowy, czyli w 2002 roku jedyna mozliwosc kupna mieszkania lokatorskiego, ale to chyba to samo co BGK bo to Bank Gospodarki Krajowej udzielal tych kredytow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errato Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.infinity.net.pl 30.07.07, 17:49 trzeba kredyt spłacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.crowley.pl 30.07.07, 17:59 czyli jak splace za 20lat to moge je wykupic ? albo stanie sie automatycznie moje ? czy jest to gdzies w ustawie ? bo pewnie kredytu wczesniej splacic nie mozna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewKaa Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.infinity.net.pl 30.07.07, 21:18 trzeba przeczytać umowę , którą się podpisało to wiele wyjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.am.poznan.pl 31.07.07, 09:30 sęk w tym, iż my (KFM'owcy) umów nie posiadamy, to spółdzielnia podpisuje za nas kredyt z BGK. To jest chyba jakaś umowa "zbiorowa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: lokatorskie mieszkania z kredytem BGK IP: *.eranet.pl 03.08.07, 23:56 Dokładnie :) jak próbowałam się dowiedziec jakiś szczegółów w swojej spółdzielni, to nikt nic nie wiedział.... Pytałam o spłatę kredytu, której dokonuję co miesiąc (prócz standardowego czynszu rzecz jasna) - do kiedy będę spłacać ten kredyt (20lat? 30lat?) i co POTEM? co spłacam, skoro mieszkanie nigdy ma nie być moje? Nikt nic nie wiedział................ Odpowiedz Link Zgłoś