wfink 04.04.08, 11:20 Czy ktoś wie w jaki sposób wyliczana jest średnia w operacie szacunkowym.Wiem że do wyliczenia średniej pobierane są ceny działek w danej miejscowości , ale czy odrzycane są skrajne wartaści ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hela Re: wycena ,operat szacunkowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.08, 17:42 szukaj u rzeczoznawcow Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa Re: wycena ,operat szacunkowy 07.04.08, 12:58 miałam robione w styczniu . Odrzucał skrajne ,resztę obliczył przez jakąś deltę / ja pamiętam tylko deltę z matematyki / Nie wziął pod uwagę ,że te średnie co brał to z miejscowości oddalonych od obiektu ocanianego. Tłumaczył ,ze innych nie ma wcale . Ale skrajne na pewno odrzucił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuk Re: wycena ,operat szacunkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:32 aga-kosa napisała: > miałam robione w styczniu . Odrzucał skrajne ,resztę obliczył przez jakąś delt > ę > / ja pamiętam tylko deltę z matematyki / delta c > Nie wziął pod uwagę ,że te średnie co brał to z miejscowości oddalonych od > obiektu ocanianego. Tłumaczył ,ze innych nie ma wcale . Ale skrajne na pewno > odrzucił poszerzyl rynek Odpowiedz Link Zgłoś