Gość: gosc11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 08:23 Witam, mam pytanie kupiłam mieszkanie u developera, i ostatnio dostałam pismo ze zmieniją bank i numer konta, czy mam się czegos obawiać? dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kalafiorek Re: Zmiana konta developera w trakcie budowy IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.06.08, 01:12 Sprawdź kolego, czy Twoja umowa z deweloperem przewiduje taką sytuację. Jeżeli nie, to zmiana konta powinna mieć formę aneksu do umowy podpisanego przez obie strony. A sam fakt zmiany konta obaw budzić nie powinien. Jest duże prawdopodobieństwo, że zmiana konta wynika z tego, że developer zaciągnął kredyt na budowę i pieniądze wpłacane przez Was na nowe konto są formą zabezpieczenia tego kredytu. Albo po prostu firma zmieniła bank, który ich obsługuje. Może zadzwoń do developera i zapytaj o powody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalafiorek Re: Zmiana konta developera w trakcie budowy IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.06.08, 01:14 Ups, przepraszam. Miało być "koleżanko" a nie "kolego". Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś