Gość: Art IP: *.gemini.net.pl 19.12.08, 17:08 Czy wiecie może czy klatkę schodową mozna doliczyć do powierzchni użytkowej domu? Developer dodaje mi pow. rzutu poziomego klatki oraz to co jest pod schodami (ujęte w powierzchni rzutu klatki.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agatka Re: Powierzchnia klatki IP: 80.48.4.* 20.12.08, 22:29 jeśli tylko ty jesteś użytkownikiem tej klatki to dlaczegoż by nie? rozumiem że to dom jednorodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Bzdura, nie można. 21.12.08, 09:14 Gość portalu: Art napisał(a): > Czy wiecie może czy klatkę schodową mozna doliczyć do powierzchni > użytkowej domu? Developer dodaje mi pow. rzutu poziomego klatki oraz > to co jest pod schodami (ujęte w powierzchni rzutu klatki.) Klatka schodowa (schody) nie dolicza się do powierzchni użytkowej domu. Natomiast korytarz (przedpokój, hall) - jeśli dom jest jednorodzinny - i owszem. Jeśli deweloper dolicza powierzchnię schodów to robi to bezprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Bzdura, nie można. IP: 80.55.10.* 24.12.08, 09:08 Jeśli ze schodów nie korzysta nikt inny to są one powierzchnią użytkową tej osoby (użytkową a nie mieszkalną). Do powierzchni mieszkalnej wlicza się pokoje i kuchnię. Do użytkowej - łazienkę, wc, przedpokój, hol, schody wewnątrz mieszkania, bądź domku jednorodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Bzdura, nie można. IP: *.pke.pl 29.12.08, 12:28 Jeśli ze schodów nie korzysta nikt inny to są one powierzchnią użytkową tej > osoby (użytkową a nie mieszkalną). A mogła byś podać stosowny przepis bo wg mojej wiedzy bzdury gadasz. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś