Dodaj do ulubionych

Czerwony siusiak

18.04.12, 08:42
Witam wszystkich nie martwcie się jak siusiak waszego dziecka jest zaczerwieniony na końcu.Mój synek który ma trzy latka miał zaczerwienionego siusiaka i co mnie przerażało to to,że trzy miesiące temu moglam mu normalnie ściągnąć cały napletek aż wychodził żąłędź na zewnątrz teraz nie moglam tego zrobić.Jak naciagałam napletek na koncu była malutka tylko dziurka przez którą żołędźnie mogła wyjść poszła do odrazu do pediatry przepisal nam maść neomecyna (jakoś tak się ta maść nazywa)do oczu i nią kazał smarować.Po tygodniu kontrol i nie ma poprawy odrazu mowa o chilurgu i nacinaniu.Nie poddałam się sama brałam naciągałam napletek delikatnie smarowałam maścią myłam rywanolem i pomogło skórka sama się odkleiła bez nacinania i chilurga.Teraz jest tak jak wcześniej dlatego drodzy rodzice nie słuchajcie odrazu lekarza bo im najłatwiej powiedzieć,że naciąć probujcie sami chyba,że nie ma efektu po dwuch tygodniach to wtedy lepiej iść ale nie do chilurga tylko do neurologa dziecinnego który się zna na tych rzeczach.Chilurg tylko nacina jakąś skorke ktora często przykleja się dziecom.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: Czerwony siusiak 28.04.12, 23:07
      stulejkami zajmuje sie głównie chirurg dzieciecy
    • 1mzeta Co za bzdury 04.05.12, 23:29
      Dziecku do 4-tego roku życia nic nie musi dać się odciągać- taka natura.
      Tu sobie wykład obejrzyj jednego z najlepszych specjalistów i przestań dziecku majstrować przy siusiaku bo tylko problemów narobisz w postaci mikrouszkodzeń i stulejki.

www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553
      • karosnac Re: Co za bzdury 14.05.12, 13:51
        1mzeta , dzięki za linka do wykładu, przydał się i jestem w tym temacie już nieco mądrzejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka