Dodaj do ulubionych

Sterimar dla niemowlaka

26.07.05, 15:40
Pani Ewo,
Moja Coreczka skonczyla 2 miesiace, czy moge jej aplikowac do noska Sterimar
w spray'u? Ma lekka wydzielinke i wydaje mi sie, ze jest to lepsze niz zwykla
sol fizjologiczna.
I jeszcze jedna prosba: czy moglaby mi Pani polecic cos do nawilzania skory
malucha po kapieli? Uzywam balsamu oliwkowego nivea baby, ale nie jestem z
niego bardzo zadowolona.
Dziekuje i pozdrawiam,
mlynus77
Obserwuj wątek
    • czarna211 Re: Sterimar dla niemowlaka 26.07.05, 20:42
      witam ja u mojej 2 miesiecznej coreczki tez stosowalam steimar a teraz marimer
      od miesiaca-cora ma juz 5 miesiecy.A do nawilzania ciala uzywalam zoltaj i
      zielonej oliwki z jonsona W ZADNYM WYPADKU NIE ROZOWEJ!!!A TERAZ UZYWAM OD
      TYGODNIA ZWYKLEJ BAMBINO JEST GENIALNA PONIEWAZ WYDAJE SIE GESTA I SZYBKO SIE
      WCHLANIA A DO TEGO LADNIE I SUBTELNIE PACHNIE.POZDRAWIAM
      • mami7 Re: Sterimar dla niemowlaka 26.07.05, 21:19
        Do noska może spróbuj Dalber, to samo co Sterimar, ale pod nieco mniejszym cisnieniem.
    • aniab28 Re: Sterimar dla niemowlaka 26.07.05, 22:43
      Używamy Sterimar od urodzenia Dawidka do nadal(jutro zaczyna 10 miesiąc-hurra).
      Uważam że jest to super specyfik.
      Pozdrawiam-Ania
    • mama.misia Re: Sterimar dla niemowlaka 28.07.05, 08:19
      Sterimar czy marimar oba super i skuteczne. U mojego Michasia stosuję te
      specyfiki od urodzenia a ma już prawie 11 m-cy. Jeśli chodzi o nawilżanie po
      kapieli to polecam krem Oilatum soft (ale drogi) albo balsam Xerialina z
      laboratorium SVR. Opakowanie drogie (63-72 zł) ale bardzo wydajne bo 500 ml. Po
      zliczeniu ile np. kosztuje oliwka Nivea i na ile starcza to wychodzi
      praktycznie to samo. Po prostu trzeba jednorazowo wydać większą kwotę. Jak
      kupiłam kiedy Misio kończył 2 m-ce to nastepne opkowanie kupowałam jak skończył
      6 m-cy

Pozdrawiam
      Agnieszka
      • monja76 Re: Sterimar dla niemowlaka 29.07.05, 13:27
        Jak długo mozna stosowac Sterimar? Czy trzeba robic przerwy? Na załączonej
        ulotce napisali, że do 10-15 dni. Czy można profilaktycznie czy tylko w razie
        potrzeby? Też go stosowałam u 7 tyg. niemowlaka, bardzo pomógł, tylko przeraża
        mnie to cisnienie z jakim wydostaje sie płyn...
        • mami7 Re: Sterimar dla niemowlaka 29.07.05, 14:02
          Spróbuj Dalber, jest to to samo, ale pod niższym ciśnieniem.
          Mój cztreolatek protestował przy Sterimarze, spróbowalam i wiem dlaczego, to okropne wink Dalber jest sporo delikatniejszy, a równie skuteczny, szczególnie dla małego noska.
          • ewa.m.kaminska Re: Sterimar dla niemowlaka 02.08.05, 11:44
            U tak małego niemowlaka Sterimar nie jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ płyn
            wydostaje się z aplikatora pod zbyt dużym ciśnieniem, także jego końcówka jest
            zbyt duża. Jeśli mimo to zdecyduje się Pani nadal stosować Sterimar, to w
            stanach ostrych stosuje się go zazwyczaj 6-8 dni, a w przewlekłych nawet przez
            1-2 miesiące. Taki był okres jego stosowania w badaniach klinicznych z udziałem
            dzieci, ale nie wiem, czy dotyczyło to też niemowląt. Ja jednak jestem
            zwolenniczką izotonicznego roztworu NaCl, a preparatem który jest specjalnie
            przeznaczony dla takich maluchów jest przebadany przez nas Tetrisal S - końcówka
            jest dopasowana do małej dziurki od nosa niemowlaczka i małego dziecka, poza tym
            płyn jest aplikowany kroplomierzem, więc jego stosowanie jest bezpieczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka