malkontent_i_sceptyk 09.12.09, 22:57 Oby więcej takich osób.. żal dupę ściska jak się patrzy na te chamstwo i znieczulicę dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiedzacy Re: Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 08:15 A gazeta jak zwykle nie doinformowana i glupoty wypisuje. Pierwsze Biuro Porad Obywatelskich w Plocku było kilka lat temu (2-3 dokladnie nie pamietam) i funkcjonowalo przez jakis rok z siedziba na 3 maja. Zlozycielem i szefem byl chyba niejaki Paprocki Pawel, jesli sie nie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.09, 08:25 tak wiec miasto ktore na opinie prawne w banalnych sprawach i inne kretynskie opracowania wydaje kupe forsy, ba nawet samo prawo narusza ma je w gleboim powazaniu , miasto ktorego dzialania tego typu ujawnil nik a bada prokuratura postanowilo zafundowac mieszkancom darmowe porady prawne! beda one tyle warte co wszystko oferowane za "darmo" albo mniej , mnie uczono ze jak cos daja za darmo to nalezy wzywac policje . ciekawe czy porady beda te udzielane mieszkancom w kwestiach sporow z urzedem miasta bo tu chyba problemow jest najwiecej .Tu radca moglby sie wykazac jak nigdzie indziej bo kazdy jest mistrzem w rozwiazywaniu problemow ktore sam stwarza. Im bardziej mm&co bedzie prawo w relacjach z mieszkancami olewac tym wiecej klientow bedzie mialo biuro.Jam mam jedna porade obywatelska dla mieszkancow - wybierzcie sobie innego prezydenta w przyszlym roku .Nie ukrywam tez ze nie jest to porada darmowa bo mam swoj prosty interes w tym aby tak sie stalo - jestem mieszkancem tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatel 10.12.09, 19:54 Gość portalu: wiedzacy napisał(a): > Zlozycielem i szefem byl chyba niejaki Paprocki Pawel, jesli sie > nie myle. Może to sam zainteresowany o sobie przypomniał? ;-)) A swoją drogą, czy chodzi o tego samego Paprockiego Pawła, który robi teraz karierę w płockim PiS-ie? Jeśli tak, to zrozumiałe, że zamknął tamto Biuro. Nie można być w opozycji do samego siebie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rulik Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatelskich 10.12.09, 09:01 Brawo Karol, tak trzymać!!! pozdrawiam Suchy @gugu - ty głąbie, ciężko Ci doczytać, że biuro jest prywatną inicjatywą człowieka, który chce pomóc innym i nie ma nic wspólnego z urzędem? Odpowiedz Link Zgłoś
aksum78 Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatelskich 10.12.09, 15:30 Graulacje!!! Nie znam Pana Karola ale bardzo sie ciesze, ze taka inicjatywa powstala w Plocku. Widzialem w Anglii jak to dziala. Fajnie, ze oprocz glupot z tego "zgnilego Zachodu", pojawiaja sie takie inicjatywy. A do forumowicza gugu. Znam taka postawe. Tez kiedys w Plocku powstalo ekologiczne stowarzyszenie. Najgorsze akcje byly ulotkowe. Oskarzano nas, ze jestesmy na czyis uslugach, ze robimy to za czyjas kase i w jakims ukrytym interesie. Jak zaprzeczalismy, ze nie mamy zadnych powiazan z politykami roznej masci, to oskrazano nas o to, ze tu cytat" pewnie Jehowcy jacys". Dedykuje to gugu Tobie. Mentalnosc zmienia sie bardzo powoli. wysillibys sie chlopie i poszedl do tego biura i zobaczyl o co kaman. Tylko czy na to Cie stac? A dla Pana Karola jeszcze raz wielkie dzieki za ta inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
stanley.ok Nie tylko BPO 11.12.09, 16:09 Chciałbym jeszcze przypomnieć, że darmowych porad prawnych udziela jeszcze Ośrodek Interwencji Kryzysowej przy MOPS. Są tam dwaj dobrzy prawnicy - polecam. Swoją drogą, tego nigdy nie zawiele. Ale brawo dla Pana Karola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda był ktoś? IP: *.class144.petrotel.pl 16.04.10, 21:09 Czy faktycznie porady są za darmo? Dla mnie to bardzo istotne, gdyż nie stać mnie na adwokata, więc jeśli ktoś był to niech potwierdzi. No i jeśli darmowe to czy są kolejki i czy trzeba się umawiać. Pytam na forum, gdyż nie mogę znaleźć numeru do tego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google Re: Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatel IP: 188.33.206.* 18.04.10, 00:26 Nie wiem jak działa biura, ale wiem że w artykule jest podany błędny adres www. prawidłowa strona to www.bpo-plock.pl/ ale duzo sie tam nie dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do google i innych Re: Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatel IP: *.238.c66.petrotel.pl 18.04.10, 01:03 z ratuszem trudno wojować bo nasi przedstawiciele tj radni nas nie obronią przed ukochanymi gospodarzami i ich urzędnikami/tj wykonawcami pańskich poleceń/.Napiszcie skargę na urząd lub prezydenta.Zobaczycie czy wygracie.Życzę powodzenia.Pozdrowienia dla komisji rewizyjnej i jej przewodniczącego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatel IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 10:58 > Napiszcie skargę na urząd lub prezydenta.Zobaczycie czy gracie. > Życzę powodzenia.Pozdrowienia dla komisji rewizyjnej i jej > przewodniczącego. Skargę najlepiej napisać do Nieba i poczekać na odpowiedź. Zaskarżyć można tylko decyzję UMP (wydaną przez Prezydenta Płocka) i ewnwtualnie wygrać sprawę w Kolegium Odwoławczym Sejmiku lub sądzie. Komisja rewizyjna nie jest prokuraturą ani sądem, jest jedną z wielu komisji rady miasta i nie należy do niej rozpatrywanie i rozstrzyganie skarg obywateli na UM i Prezydenta. Komisja rewizyjna NIC Wam nie pomoże. Zapoznajcie się z zadaniami i kompetencjami komisji rewizyjnej RM - to pomoże wyleczyć się z wiary w jej omnipotencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatel IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.15, 16:13 Może ktoś się orientuje czy funkcjonuje jeszcze biuro porad obywatelskich w Płocku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Darmowe porady prawne w Biurze Porad Obywatel IP: *.146.67.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.11.15, 23:18 Nie wiem czy w Płocku, ale w W-wie miała istnieć - i są już namacalne dowody na to że istnieje (ułaskawienie a nawet uniewinnienie Kamińskiego) - darmowa "Dudapomoc". Adres i kontakt znajdziesz po wpisaniu w wyszukiwarce (np. google) hasło dudapomoc. Odpowiedz Link Zgłoś