wislak2401 13.04.10, 00:00 img109.imageshack.us/g/09042010621.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamekk45 Re: Złoty Róg 04.04.12, 15:13 www.portalplock.pl/pl/334_informacje/1355_widac_juz_zloty_rog_jak_sie_wam_podoba.html w sumie mi się podoba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dj.rasti Re: Złoty Róg 05.04.12, 10:50 Taki lekki dziwak tu czerwony tam jeszcze jakiś inny - ale to jest właśnie w nim fajne czego jeszcze w Płocku chyba nie było. Kiedy planowany koniec inwestycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Złoty Róg 06.04.12, 07:33 Ta uliczna latarnia-prawie-w-pokoju to na serio czy tylko takie złudzenie optyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Złoty Róg 06.04.12, 21:09 Rozwiniesz temat? Mi też nie do końca podoba się forma ZR ale sam zamysł jest jak najbardziej ok. Temu miastu zdecydowanie brakuje śródmiejskiej, wielkomiejskiej zabudowy pierzejowej a ZR właśnie taką pierzeję tworzy. Zgadzam się że mogłoby to być w troszkę bardziej wyszukanej formie ale bądźmy szczerzy - w płockich realiach i w aktualnych warunkach gospodarczych albo to albo pusta działka przez długie lata. Wolę to :-) Odpowiedz Link Zgłoś
raaaptus Re: Złoty Róg 07.04.12, 17:18 Najbardziej na minus ta tandetna część po lewej ze szkła refleksyjnego, z plastikową podziałką(niestety w poslce to chyba nadal symbol "nowoczesnej" architektury)...całość jest także zbyt chaotyczna jak na stosunkowo mały obiekt. Na plus oczywiście kontynuowanie pierzeji i miastotwórcza funkcja przyziemia z usługami. Ciekawe czy kiedyś doczekam czasów gdy w Płocku będzie się budowało pierzejowo nie tylko w celu uzupełnienia historycznej tkanki. Pole do popisu będzie za jakieś 50 lat jak cała wielka płyta legnie praktycznie naraz:) Może do tego czasu urbaniści i całe społeczeństwo doedukuje sie w kwesti kształtowania tkanki miejskiej. Ogólnie uważam że wzorem dla polskich miast powinna być nowoczesna architektura holenderska, która stonowała by nieco krzykliwość i chaos w przestrzeni publicznej. Cegła i transparentne szkło, wygląda świewtnie i elegancko (po sąsiedzku w Toruni tak budują i wygląda to genialnie, np. Centrum Sztuki Współczesnej) i pasuje wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Złoty Róg 07.04.12, 22:38 Według mnie: - kolorystyka w porównaniu z wizualizacją - na plus - chaotyczność całości - na minus - ogarnięcie całego narożnika - na plus Generalnie architektonicznie nie ma się czym zachwycać, widać że całością zarządziły koszty. Dlaczego np. okna zawsze muszą być tylko białe? Osobiście najbardziej podobał mi się ten pierwszy projekt ZR, który niewiadomo czemu został szybko odstrzelony: www.ump.pl/images/news/1068/02.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Złoty Róg 09.04.12, 22:08 Zgadzam się w 100% Pierwotny projekt był dużo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
adamekk45 Re: Złoty Róg 25.04.12, 20:42 też byłem ciekawy jak wygląda to wszystko od środka ; ) plock.gazeta.pl/plock/56,35681,11613366,Zobaczcie_Zloty_Rog_od_srodka__ZDJECIA_.html Odpowiedz Link Zgłoś
adamekk45 Re: Złoty Róg 15.06.12, 21:14 plock.gazeta.pl/plock/1,35710,11945602,Zloty_Rog_jest_juz_calkowicie_odsloniety.html złoty róg odsłonięty! : ) Odpowiedz Link Zgłoś