Dodaj do ulubionych

Nowa sieć kom. Heyah

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.03.04, 17:56
Gdzie w Płocku można kupić startera do nowej sieci kom. Heyah ?
Widział ktoś może gdzieś w Płocku, bo ja nie :(
Obserwuj wątek
    • Gość: idiot Re: Nowa sieć kom. Heyah IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:09
      Widziałem, w komisie z komórkami tym przy tzw. sexshopie (ul.królewiecka)
      20PLN, zastanawiam się czy się skusić. Narazie mam Tak Tak, a heyah to jakieś
      realne 30-40% taniej.
      Starter 20PLN, numer dowolny, jaki chcesz,
      ale w moim przypadku to dodatkowe 20PLN na zdjęcie Simlocka.
      Zastanawiam się czy się skusić, choć ja kupuję kartę raz na 3-4mies - 47,5PLN,
      czyli 146,5-196PLN/rocznie, (nie rozmawiam dużo), a w heyah to conajmniej
      4*50PLN czyli 200PLN/rok, ale zmiana numeru.
      Może lepiej zaczekać, aż TakTak, Plus, Pop stracą klientów,operatorzy muszą
      opuszczą ceny.
      Co o tym sądzicie
      Pozdrawiam
      • gibki Heyah PTC Era 17.03.04, 22:46
        jak masz tak taka to raczej zdjecie simlocka nie powinno cie czekac
        najlepiej zadzwon do BOA Ery i zapytaj
        a realnie taniej jest tylko wewnatrz Heyah

ja jednak uwazam ze nie ma to jak abonament (65 min miesiecznie za niecale 30
        zl)
        • Gość: Scin Re: Heyah PTC Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:47
          No nie powiedzialbym ze tylko wewnatrz Heyah sie oplaca, wiesz co to jest
          sekundowe naliczanie na przyklad ?
          • gibki Re: Heyah PTC Era 18.03.04, 10:19
            wiesz ze sekundowe naliczanie maja wszyscy operatorzy?
            ile czasu ty masz telefon ze nie wiesz takich rzeczy?
            3 miesiace?
            • Gość: tsar Re: Heyah PTC Era IP: *.dwi.uw.edu.pl 18.03.04, 11:26
              moze jeszcze powiesz ze sekundowe naliczanie jest wliczone w cene abonamentu? :P
              • gibki Re: Heyah PTC Era 18.03.04, 23:52
                co ty mi chcesz udowodnic?
                bo jak na razie popisujesz sie tylko glupota
                bylo o naliczaniu jednosekundowym to mowie ze wszystkie sieci to oferuja
                a w jaki sposob to juz sprawa sieci
                czy za oplata czy bez - nic o tym nie bylo mowione
                naucz sie czytac ze zrozumieniem - przydatna cecha

masz wymagania i czesto z telefonu korzystasz masz abonament
                korzystasz z telefonu nieczesto - masz prepaid

ja nie mam bolu glowy ze nie bede mial nic na karcie gdy przypadkiem nawali mi
                samochod na trasie i nie bede zmuszony czekac az mi 112 laskawie kogos skieruje
                gdy potrzebuje cokolwiek to dzwonie
                • Gość: Scin Re: Heyah PTC Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 23:34
                  Moze bys tak jednak nic nie gadal co? Czy Heyah to jest "na karte" czy na
                  abonament co? Odpowiedziales juz sobie na pytanie? Wiec po co mi mowisz ze
                  sekundowe oferuja wszsytkie sieci. I jeszcze jedno: prawda jest ze to sprawa
                  sieci w jaki sposob oferuja sekundowe naliczanie, ale najczesciej trzeba za nie
                  placic kilka(nascie) zlotych miesiecznie, wiec nie probuj mi tu porownywac
                  Heyah do abonamentu w jakiejkolwiek sieci...
    • starlo Re: Nowa sieć kom. Heyah 17.03.04, 20:08
      To nie jest żadna nowa sieć komórkowa, to jest ERA po prostu, PTC jest
      właścicielem ERY a to zwykły chwyt marketingowy
    • Gość: ely Re: Nowa sieć kom. Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 20:18
      Rzeczywiście, to nie jest żadna nowa sieć komórkowa, to nowa usługa Ery, typowy
      pre- paid, tylko na bardziej korzystnych warunkach. Nie jarajcie się tak, bo
      inne sieci żeby nie stracić klientów na pewno szybko coś wprowadzą (Idea już
      się reklamuje, Plus wysyła do swoich klientów smsy o lojalność). Od kwietnia
      jak wejdziemy do Unii, a Plus się połączy z niemieckim operatorem dopiero się
      walka o klienta zacznie... zobaczycie co się będzie działo z cenami jak się
      wakacje będą zbliżać. Ja czekam, Wy jak chcecie. Pozdrawiam wszystkich pre –
      paid `owców.
      • Gość: RZa Re: Nowa sieć kom. Heyah IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 08:52
        i te numery zaczynajce sie od 888.....
        wypas (;
        • Gość: ada Re: Nowa sieć kom. Heyah IP: *.ploc.gazeta.pl 18.03.04, 10:47
          W hurtowni Carmen starter kosztuje 13.40 zł. , a ponoć i za tą kaskę
          rozprowadza je Kolporter
    • Gość: idiot Na czym to polega IP: *.visp.energis.pl 18.03.04, 14:23
      Witam
      Widzę, że nie wszyscy wiedzą o co chodzi z tym nowym operatorem.
      Hayah nie jest własnośćią PTC Ery - tylko T-Mobile z Niemiec (ale nie jestem pewien)
      T-mobile wydzierżawia od Ery łącza i jest operatorem wirtualnym, bez własnej
      struktury/sieci/urządzeń. Od ministerstwa infrastruktury dostała pozwolenie i
      przydziały na numery. Era zamaiast przyciągnąć nowych klientów, bierze kasę od
      T-mobile i jej się to opłaca.
      Dlatego ostatnią siecią która wprowadzi obniżki będzie Era
      ---->Moze ktoś nadal nie rozumie to podam inny przykład.
      Urząd miasta jest właścicielem parkingów, za postuj zbeira opłaty. Powiedzmyu
      5PLN/ i musi utrzymać za to ludzi/pracowników itp.
      Znajduje się jakiś Jan Kowalski, który ryczałtem wydzierżawia teren. Płaci
      miastu odpowiednią kwotę, miasto jest zadowolone bo nie ma kłopotów związanych z
      funkcjonowaniem przedsiębiorstwa, a dostaje pewną kasę. Kowalski zatrudnia ludzi
      i sam zbiera opłaty, powiedzmy 3pln/h.
      • gibki Re: Na czym to polega 19.03.04, 00:01
        www.pcworld.pl/news/64706.html
        www.heyah.pl/informator/_files/Regulamin.pdf

REGULAMIN US¸UGI hEyah
        § 1
        Regulamin okreÊla zakres i warunki Êwiadczenia Us∏ug Telekomunikacyjnych przez
        Polskà Telefoni´ Cyfrowà Sp. z o.o. z siedzibà
        w Warszawie zwanà dalej „Operatorem” Us∏ugi Heyah.
        § 2
        U˝yte w dalszej cz´Êci Regulaminu terminy oznaczajà:
        • „Cennik” w Us∏udze Heyah - wykaz Us∏ug Telekomunikacyjnych oraz innych us∏
        ug wraz z zestawieniem rodzaju i wysokoÊci op∏at oraz
        zasadami ich naliczania;
        • „Karta SIM Heyah” - karta mikroprocesorowa wydawana przez Operatora,
        umo˝liwiajàca dost´p do Sieci w Us∏udze Heyah;
        • „Regulamin Heyah” – niniejszy regulamin;
        • „Regulamin PTC” – Regulamin Âwiadczenia Us∏ug Telekomunikacyjnych przez
        Polskà Telefoni´ Cyfrowà Sp. z o.o. z siedzibà w Warszawie;
        • „Us∏uga Heyah” - system, w którym Us∏ugi Telekomunikacyjne, z wy∏àczeniem
        Abonamentu, sà Êwiadczone przez Operatora
        z wykorzystaniem Karty SIM Heyah i który umo˝liwia rozliczenie tych us∏ug w
        formie przedp∏aty Us∏ug Telekomunikacyjnych
        dokonywanych przez U˝ytkownika;
        • „Us∏ugi Telekomunikacyjne” - us∏ugi Êwiadczone przez Operatora polegajàce na
        transmisji lub kierowaniu sygna∏ów;
        • „U˝ytkownik” - osoba korzystajàca z Us∏ug Telekomunikacyjnych Êwiadczonych
        przez Operatora na warunkach okreÊlonych
        w Regulaminie Heyah oraz niekorzystajàca z Abonamentu.
        WARUNKI ÂWIADCZENIA US¸UG W US¸UDZE HEYAH
        § 3
        Warunkiem Êwiadczenia przez Operatora Us∏ug Telekomunikacyjnych w Us∏udze
        Heyah jest posiadanie przez U˝ytkownika Karty SIM Heyah
        i u˝ywanie jej zgodnie z Regulaminem Heyah.
        § 4
        Ka˝da Karta SIM Heyah w momencie nabycia jej przez U˝ytkownika b´dzie umo˝liwia
        ∏a zainicjowanie rozmów telefonicznych do kwoty
        wskazanej na tej Karcie.

wiec jesli uslugodawca jest PTC to ???
        to cos chyba ty pomyliles
        • Gość: idiot Re: Na czym to polega IP: *.visp.energis.pl 19.03.04, 19:26
          Witam

" bez wiązania się z dotychczasową marką sieci Era w PTC,"
          ----------->>>>>Umiesz czytać!!
          "oferty komórkowego operatora wirtualnego, "
          ----------->>>>>czyt. operator wirtualny!!
          "działającego jedynie z wykorzystaniem infrastruktury sieci komórkowej GSM Ery."
          ----------->>>>ɯ potwierdzenie tego co napisałem.

cytaty z www.pcworld.pl/news/64706.html - tego co podałeś
          Heyah nie jest usługą należącą do PTc Ery
          • Gość: ktoś Re: Na czym to polega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 21:27
            tylko że ptc to era koleś czytaj dokładnie co piszą
            • Gość: idiot Re: Na czym to polega IP: *.visp.energis.pl 20.03.04, 11:19
              Gość portalu: ktoś napisał(a):
              > tylko że ptc to era

Jeśli już coś to Era to PTC, różnica jest znaczna.
              Właścicielem Ery jest Polska Telefonia Cyfrowa, a nie odwrotnie.
              Heyah jest konkurentem Ery, mimo że kożysta z jej sieci (sieci PTC)
              • starlo Re: Na czym to polega 20.03.04, 23:16
                I mała korekta oprócz tego że nie wiesz że PTC nie jest jedynym włąscicielem ERY
                to nie wiesz także, że piszemy KO RZ YSTAĆ nie kożystać

Cieplutko pozdrawiam

Gość portalu: idiot napisał(a):

> Gość portalu: ktoś napisał(a):
                > > tylko że ptc to era
                >
                > Jeśli już coś to Era to PTC, różnica jest znaczna.
                > Właścicielem Ery jest Polska Telefonia Cyfrowa, a nie odwrotnie.
                > Heyah jest konkurentem Ery, mimo że kożysta z jej sieci (sieci PTC)
      • starlo Re: Na czym to polega 20.03.04, 23:12
        Ja widzę, że to Ty nie wiesz że T-mobile jest współwłaścicielem ERY.

Zanim zaczniesz pyskować i pouczać innych sam bądź doinformowany lepiej :)
    • starlo Re: Nowa sieć kom. Heyah 20.03.04, 23:21
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,1960727.html
      Oraz

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,34912,1965977.html
      Poczytajcie i nie słuchajcie tego nomen omen z adekwatnym nickiem Idioty.
    • Gość: idiot Re: Nowa sieć kom. Heyah IP: *.visp.energis.pl 21.03.04, 15:32
      Witam
      Ja nikomu nie wmawiam że T-mobile nie jest właścicielem Ery. Skoro mi to
      zarzucasz to podaj cytat. Ja uśmwiadamiam ludziom, że heyah to nie era.
      Pozdrawiam.
      P.S. Troche grzeczniej proszę. Ja Cie nie obrażam. Wcale mąrzejszy nie jesteś.
      • nitulina Re: Nowa sieć kom. Heyah 21.03.04, 18:06
        Oczywiście, że nic nikomu nie wmawiałeś, jak można wmawiać coś o czym się nie
        ma pojęcia.
        Z Twoich postów jasno wynika, że nie łączysz w żaden sposób T-mobile z PTC, ot
        tyle.

Jeden właściciel, różne marki, znasz takie przypadki? czy mam Cię uświadomić w
        sposób równie źle traktujący rozmówców jak Ty podczas gdy operowałeś przykładem
        o parkingach?
        • nitulina Re: Nowa sieć kom. Heyah 21.03.04, 18:09
          Sorki za wtrącenie się, po prostu przeczytałam temat przypadkiem i obiektywnie
          widzę, że robicie awanturę o bezsensowne nazewnictwo.
          Myślę, że ERA funkcjonuje tutaj jak hasło podobnie jak "adidasy"

Pozdrawiam.

N.
          • Gość: Mieszko a gdby tak inaczej IP: *.visp.energis.pl 22.03.04, 19:22
            Smutne to jest, że Era jest Niemiecka, TP Francuzka .....
            Reklama/usuga Heyah jest kierowana przede wszystkim do młodzieży z dużych miast w wieku 15-25, niemających jeszcze komórki- 4mln osób. Podobno też na pułkach polskich domów leży jakieś 3mln nieużywanych telefonów. Ciekawe z kąd te dane.
            Podsumujmy
            -3mln - telefonów? Czy analitycy mają na myśli m.in. mojego Ericssona A1018s, o wymiarach 20x6x3,5cm, nie wspominając o wadze, z wytrzymałością baterii 10-20h czuwania lub 2min rozmowy?
            -Młodzież z dużych (bogatych) miast to grupa, która akurat ma chyba najwięcej procentowo telefonów, pomijając sektor 25-35, ale tam są raczej tel. na abonament.
            Podejrzewam, że jakieś 2/3 klientów Heyah to właśnie ta młodzież, ale jako osoby które zmieniły operatora. Reszta to nowi klienci. Niewiem jak można wykożystywać te stare telefony - zawsze kiedy chce się zadzwonić, to coś nawali - bezsens.
            -Heyah chce sprzedawać same karty prepraid, bez telefonów. Ciekaw jestem , z kąd ludzie będą mieli aparaty, skoro ich się nie będzie sprzedawać? Bo dąrzymy do tego, żeby operatorzy też ich nie sprzedawali. Żywotność komórki to jakieś 24-60mies. w zależności od modelu i użytkownika. Jakieś 3lata temu kupiłem sobie pierwszy telefon, na kartę. Zepsół się po 2,5roku. Operator mojej sieci, oferował jedynie kupno całego zestawu, razem z kartą, którą miałem i była mi nie potrzebna nowa. Nowy aparat mógłbym kupić tylko gdybym się zapisał na abonament. Skończyło się tak, że poszedłem do komisu i kupiłem używany. Dwa miesiące póżniej pojawił się GERMANOS, który oferował same nowe telefony, ale cena była podobna do tej co oferował salon ery tylko, że z nową kartą.
            Jedyna szansa, że powstaną sklepy z nowymi komórkami bez simloka.
            -Ceny spadły o jakieś realne 30%, ale niestety w moim przypadku więcej w kieszeni mi nie pozostanie. Dla mnie komórka pełni funkcję budki tel. z możliwością dzwonienia do mnie. Bardzo często telefonu nie urzywam, przez 2-4miesiące, a póżniej w ciągu miesiąca wydaje 20-30zł, dlatego nie mam abonamentu bo moje połączenia nawet przed zniżką kosztują zł, a operator nażuca kupienie karty za 50PLN raz na kwartał, więc pieniędzy mi zostaje, ale mimo niskich dochodów i małego zapotrzebowania muszę i tak i tak wydać pieniądze.
            Moja propozycja:
            -Karta 50PLN i przedłużenie ważności konta na 12mies.
            Oznaczałoby to - posiadanie telefonu bez obowiązku płacenia - taka budka telefoniczna. Jak się gdzieś jedzie to bierze sie tel. ze sobą, np. na wakacje. A przez pozostałą część roku tel sobie leży w szufladzie. Inne zastsowanie:
            -samotna biedna emerytka z telefonem TP i tanim abonamentem, która dzowni raz na kwartał na dowolny numer komórkowy. Zamiast płacić 1,4 dla TP, bieże komórkę i dzwoni za połowę. Do niej też mogą dzwonić inni, z komórki bo będzie dla nich taniej.
            -Inny przykład: Wielodzietna rodzina, biedna, na utrzymaniu jednej osoby pracującej. Teraz nie stać ich na wydatek 200/rocznie. Ale dla tej usługi ich już stać. Jeśli mieszkają na wsi to mogą zadzwonić na pogotowie bez latania do sąsiada, albo ktoś inny może się z nimi kontaktować.
            kolejny
            -Osoby w wieku ᝿, jako urządzenie, kontroli przez rodziców. Np. na prezent na komunię. Koszt tel. podobny do ceny roweru, wiec może nie zabiorą zbyt szybko.
            i wiele innych.
            Jeszcze jedna kwestia. O co chodzi tej kobiecie z tymi adidasami?
            • Gość: lytr-erat Re: a gdby tak inaczej IP: *.class144.petrotel.pl 01.04.04, 17:54
              CZŁOWIEKU!
              W MINIMALNEJ CZĘŚCI SWOJEGO ELABORATU MASZ RACJĘ.
              DAM CI DOBRĄ RADĘ : ZANIM NASTĘPNYM RAZEM COKOLWIEK NAPISZESZ - ZAPRZYJAŹNIJ
              SIĘ ZE SŁOWNIKIEM ORTOGRAFICZNYM. MOŻNA GO DOSTAĆ NP. W KSIĘGARNI.
              REASUMUJĄC - JESTEM ZA!
              • Gość: mieszkoII Re: a gdby tak inaczej anty IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.04, 01:20
                www.antyakcja.prv.pl a gdybyś to przeczytał, przepraszam Cię
    • Gość: długopisem simplus atakuje IP: *.class147.petrotel.pl 29.03.04, 14:49
      40gr w sieci i 60 poza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka