Dodaj do ulubionych

sanatorium Rabka

17.09.14, 12:46
Witam,
czy ktoś w terminie 25.10.-15.11.2014 jedzie do sanatorium Jagiellonka z dzieckiem? To będzie nasz pierwszy raz w sanatorium i miłoby było poznać mamy , które będą przebywac w tym terminie oraz które już były w sanatorium kilka razy..
Obserwuj wątek
    • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 06.10.14, 08:49
      Ja w tym terminie jadę z 4 letnim Synkiem. :-)
      • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 06.10.14, 09:19
        Witaj, ja będę z prawie 4 letnia córunią Julką ... Miło Cię poznac. A pokój masz już zarezerwowany?
        Ja jadę pierwszy raz więc wszystko bedzie dla mnie tam nowe...
        • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 06.10.14, 12:44
          Na pewno będzie fajnie. Mi też jest miło Ciebie poznać Asiu. Ja także jadę pierwszy raz z synkiem Szymonem. Dzwoniłam i rezerwowałam pokój. Ja jestem z Łukowa (lubelskie) a ty z Płocka jak wnioskuję z forum?
          Pozdrawiam
          • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 07.10.14, 12:48
            Tak jestem z Płocka.. Przeraża mnie tak najbardziej termin tego sanatorium, bo pogoda będzie zapewne brzydka. No ale cóż.. nie są to wakacje, gdzie jest ciepło i przyjemnie. ... My mamy zarezerwowane studio..Szkoda że inne dziewczyny nie natrafiły na te forum , bo im nas wiecej tym lepiej. Pozdrawiam
            • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 07.10.14, 13:23
              Może nie będzie z pogoda tak źle...i poswieci troche słoneczka. W sumie to sporo czasu spedzać będziemy na zabiegach. Może inne dziewczyny jeszcze przez te 2,5 tygodnia tu zajrzą:-)
              • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 07.10.14, 13:40
                Dobrze byłoby żeby zajrzały jakies doświadczone mamy , które w sanatorium były już nie raz... Będziemy czekać, może jeszcze zdążą. :)
                • fredy58 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 09:38
                  Jestem, również jadę w tym terminie ale pierwszy raz i mam 4 letnią córcię :)
                  • fredy58 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 09:41
                    jeśli jesteście pracującymi mamami to jak załatwiacie sobie wolne na ten okres? bo l4 lekarka powiedziała że nie może wystawić chciała mi dać opiekę nad dzieckiem - ale wtedy kadrowa powiedziała że jest to bezpłatne - czy tylko urlop nam został? szkoda trochę tego urlopu ...
                    • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 09:43
                      Witamy w gronie mam 4 latków. Napisz skad jestes i Wasze imiona- łatwiej bedzie nam sie rozpoznac w Rabce. :). Jeśli chodzi o wolne , to ja wzięłam urlop na 2 tygodnie , póżniej zmienia mnie moja mama.. Nie chce miec problemów w pracy dlatego urlopu nie biorę na cały wyjazd.
                      • fredy58 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 11:29
                        hej jestem Ania a moja córka - Laura jedziemy ze Śląska, też jestem przerażona terminem ale cóż zrobić, mam nadzieję że jednak będziemy miały piękną polską jesień :)) a termin zbliża się wielkimi krokami - fajnie że jesteście :)
                        • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 11:34
                          Miło Cie poznać Aniu...Jak na razie wychodzi na to że ja mam z Was najdalej, zeby dojechać.. :(.
                          Oby tylko nie padał deszcz.. Fajnie że przynajmnie już we trzy jako tako sie znamy... Ja mam zarezerwowane studio wiec moze któraś z Was trafi do pokoju obok...Fajnie że trafiłas na nas.. Moze ktoś jeszcze trafi? :)
                          • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 13:13
                            Witajcie dziewczyny. Jak miło, że jest nas więcej. A propo zwolnienia to zamierzam je wziaść a jak sie nie uda to jadę w ramach urlopu.
                            • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 13:16
                              Hej. ...No ja słyszałam że zwolnienia nie moze być tylko urlop , nawet na głównej stronie o sanatoriach jest napisane o urlopie dla opiekuna...Sylwia , wczoraj miałas rację że ktos może jeszcze dołączy do nas i od rana taka miła niespodzianka w postaci Ani. :).
                              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 13:30
                                Asia faktycznie tak piszą o tych zwolnieniach ale wszystko zalezy od lekarza. Mi lekarka rodzinna powiedziała, że jak pediatra nie da na dziecko to ona może dać na mnie. Tylko zastanawiam się jak to wszystko poukładać bo na razie taki jest plan że tydzien jadę ja, później zmienia mnie mój mąż a później znowu ja dołączam. :-)
                                • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 13:34
                                  Sylwia powiem szczerze że nie myślałam o zwolnieniu od samego początku , bo nam za pobyt w sanatorium firma zwraca ale tylko pod warunkiem że jesteś na urlopie w tym czasie...
                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 13:40
                                    Niestety jak człowiek pierwszy raz jedzie to porusza sie po temacie jak mysz na oślep.. Jak dostałam termin , to zadzwoniłam o zwroty i wtedy dowiedziałam sie że o zwroty moga ubiegać sie osoby , które nie mają jeszcze terminu. Gdybym wczesniej o tym wiedziała to zadzwoniłabym w czerwcu żeby jechac jak było ciepło a nie teraz. No ale cóż , człowiek całe życie sie uczy więc następnym razem czekac nie bedę...
                                    • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 13:55
                                      Asia nie wiem jak to faktycznie jest z tymi zwrotami, ale jak złożyłam papiery 01.07 to po dwóch tygodniach przyszło pierwsze pismo , że czas oczekiwania 5 miesięcy i jestem 59 w kolejce i był jescze jakiś numer skierowania i jak weszłam w internecie po tym numerze to juz miałam wpisane juz termin 25.10-15.11 i Rabka a drugie pismo przyszło pod koniec sierpnia oficjalnie informujące o terminie i z potwierdzonym skierowaniem.
                                      • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 13:59
                                        Sylwia to tylko pogratulować tak szybkiego terminu. Ja złożyłam w marcu i miałam nr 798, i dowiedziałam sie na początku wrzesnia że mam termin na 25 października.
                                        • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 07:37
                                          Może mi termin sami wyznaczyli ze zwrotów i dlatego tak szybko? Albo najwięcej osób składa wnioski na wiosnę, aby załapać się jak będzie ciepło. Chodziaż moja znajoma składała papiery w styczniu i dostała termin koniec kwietnia-początek maja.
                                          • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 07:41
                                            Asiu a propo odległości to prawie mamy tyle samo :-)
                                            • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 08:48
                                              Sylwia w sumie to masz rację z tą odległością. Zastanawiam sie o której wyjechać z Płocka...A jak dzwoniłas do sanatorium to powiedzieli ci na któą trzeba tam być , bo ja zapomniałam spytac.? Pokój macie z łazienką czy bez?
                                              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 09:02
                                                Pokój mamy mieć z łazienką. Mi powiedzieli żeby byc ok. południa, bo muszą miec czas żeby posprzatać.Aniu a ty bedziesz jechała trasą katowicką czy siódemka? Ja myslę wyjechac tak ok. 5-6.
                                                • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 09:06
                                                  Ja też myślałam żeby wyjechac tak o 6 ale nie uzgadniałam jeszcze tego z mężem , bo on nas przywiezie więc nawet nie wiem jak będziemy jechać, ale jak jeżdziliśmy do Zakopanego to wydaje mi się że zawsze trasą katowicką. Nigdy nie zwracałam na to uwagi :)
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 09:27
                                                    Ja będę jechać za kółkiem sama ,bo mąż zostaje z drugim dzieckiem i będę jechała przez Radom i Kraków.
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 10:07
                                                    To szacun dla Ciebie... Sama z dzieckiem tyle kilometrów. Ja się nie dałam w to wkręcić. :) Ale przynajmniej będziesz miała auto którym będziesz mogła wszędzie podjechać. Wiec plusy tego są. :)
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 10:17
                                                    Oj tam, oj tam... Jak na razie nie mam innego wyjścia. Może jakoś dojadę :-). A może jeszcze jakoś inaczej uda się to wszystko poukałdać.
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 10:20
                                                    Bierz męża i drugie dziecko na przejażdżkę, przynajmniej rażniej Ci będzie . :) A w niedziele wróca sobie do domu :)
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 11:35
                                                    Na razie plany są takie że ja jadę autem do Rabki 25.10 do 2.11 i później ide na tydzień do pracy. Do Rabki przyjeżdża mój mąż autobusem:-) Ponownie ja wracam do Rabki autem 8 listopada i zabieram ze sobą młodszego.
                                                    Kurcze duzo tych kombinacji, ale staram sie to wszystko zaplanowac,żeby trochę czasu spedzić i z jednym dzieckiem i z drugim i w pracy zawsze na poczatku miesiaca mam sporo pracy.
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 12:52
                                                    U mnie w pracy najgorszy przełom miesiąca właśnie tak jak zaczyna sie turnus, no ale cóż po to są zastępstwa..Rozumiem że kurtki to zimowe trzeba już bedzie spakowac? Nie wiem nawet co spakowac żeby było ok.:( A w ogóle to straciłam ochote na ten wyjazd.. Jakas nostalgia mnie zaczyna łapać..
                    • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 08.10.14, 13:23
                      Ania nie za bardzo rozumiem a ty zwolnienie chciałaś brac na siebie czy na dziecko?
                      Jak ci chciała dać zwolnienie na dziecko to bierz i sie nie zastanawiaj, bo jest to narmalnie płatne. Nie rozumiem dlaczego kadrowa powiedziła że jest ono niepłatne.
                      • fredy58 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 08:20
                        Ja chciałam wziąć zwolnienie na małą, ale jej lekarz powiedział że nie może mi wystawić l4 na pobyt z dzieckiem w sanatorium bo tak nie mogą. Powiedziała że da mi opiekę nad zdrowym dzieckiem bo mi się należy ale jak poszłam do kadr to opieka jest płatna tylko w dwóch przypadkach - nagłe zamknięcie przedszkola i pobyt poszpitalny w domu więc klapa. Przejrzałam wszystkie fora i rzeczywiście w grę wchodzą tylko urlopy chyba że coś ugrasz z lekarzem. Moja lekarka na mnie mi nie da bo ona wg jest z kosmosu to nawet nie mam o co prosić ... ciągle jeszcze myślę więc ... może coś wydumam :)) dziewczyny a oprócz podstawowych rzeczy co może nam się przydać rowerek albo hulajnogę bierzecie czy już z uwagi na pogodę nie pojeżdżą nasze pociechy?
                        • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 08:46
                          Aniu, jeśli chodzi o rowerek to ja nie biorę. Na pewno bierzemy zabawki typu klocki , czy ciastolina no i lalki oczywiście. Takie mam obawy jakie warunki tam zastaniemy...
                        • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 09:12
                          Aniu to co napisałaś o tych zwolnieniami to faktycznie tak jest. Ja jak brałam po macierzyńskim zasiek opiekuńczy żeby przedłużyc sobie o 2 m-ce pobyt z dzieckiem to lekarka wpisywała w karte że dziecko choruje.
                          A propo zabawek to biorę też jakies drobne rzeczy i trochę książek.
                        • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 10:12
                          Aniu co się nie odzywasz? Ciebie ktos przywozi czy sama przyjeżdzasz autem?
    • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 10:26
      Dziewczyny a słyszałyście jakieś opinie o Jagiellonce ze sprawdzonego źródła (koleżanka, znajoma itp), bo ja jestem przerażona tym co czytam na forach.. Tym bardziej że zdjęć pokoi w internecie brak , tylko budynku znalazłam.
      • fredy58 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 12:02
        Asiu skończ czytać i tak nic nie zrobisz, to po co się dołować jak będzie fajne towarzystwo i czas dla ciebie poświęcony stricte dziecku to czego chcieć więcej /może pogody :) /, a rzeczy których nie zmienimy nie warto rozgrzebywać :) Mnie zawiezie mąż jadę tylko na tydzień do 02.11 bo w domu zostawiam młodsze maleństwo chciałam jechać z nimi razem ale nie ogarnęłabym tego tym bardziej że młodszy śpi popołudniami. Najbardziej boje się że mała będzie chorować bo to zawsze ciężki dla niej okres i w te miesiące zazwyczaj najbardziej choruje pewnie jak każde dziecko ale też nic z tym nie zrobię próbowałam zmienić termin ale ni ma takiej możliwości więc jedziemy :))
        • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 09.10.14, 12:48
          W sumie Aniu masz racje, co ma być to będzie , ważne że poświęce sie tylko córce.. Moja też w listopadzie zawsze choruje do tego stopnia że w tamtym roku wylądowałam z nią w szpitalu na 1,5 tygodnia.No ja zostaje na dwa tygodnie , a Wy (Ania i Sylwia) po tygodniu mnie zostawicie :(
          • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 10.10.14, 10:26
            Ania a w jakim wieku masz drugie dziecko? Ja mam 2 letniego chłopczyka:-)
            Asiu nie martw sie będzie dobrze i na miejscu na pewno poznamy jeszcze jakies fajne mamy i czas szybko upłynie.
            Jak tam dziewczyny przygotowania do wyjazdu rozpoczęte?
            U mnie jeszcze nie. Na razie myslę o weselu, które czeka nas jutro a od poniedziałku powoli trzeba mysleć o wyjeździe i popatrzeć co tam jeszcze trzeba kupić.
            • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 10.10.14, 10:33
              Mam nadzieję że będzie fajnie... Musimy jakiś znak rozpoznawczy wymyślic , żeby sie rozpoznać już na samym początku . :)
              Sylwia ale pogodę to będziecie mięć super na te wesele.. Udanej zabawy oczywiście dla Ciebie i Twojej rodzinki. :)
              Ja na razie kupiłam dziecku płyn do kąpieli.. Od czegoś trzeba zacząć ;). Musze na pewno kupić jej spodnie zimowe, w razie śniegu w Rabce.
              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 10.10.14, 11:10
                No na wesela to pogoda super aby i w Rabce w czasie naszego pobytu poświeciło chociaz trochę słoneczko.
                Mój znak rozpoznawczy to rude włosy. A mój Szymon jak na 4 latka jest dość wysoki i niektórzy myśla ze ma z 6. :-)
                W Lidlu mają być w czwartek spodnie zimowe. Żeby zobaczyć snieg to pewnie trzeba wjechac koleją na Kasprowy.....
                • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 10.10.14, 11:15
                  No widzisz , a u nas wszystko na odwrót.. Ja mam czarne włosy , zazwyczaj związane w kucyk a moja Julka jest niziutka i wygląda na 3 latka :). Kochana w górach to wszystko moze sie zdarzyć, więc spodnie narciarskie też wezme ze sobą dla młodej . :)
                  Rany już sie nie moge doczekac żeby poznac Was osobiście..
                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 10.10.14, 11:30
                    Ja też już się nie moge doczekac by was poznać:-)
                    No ja spodnie narciarskie dla Szymona tez biorę:-)
                    Musze mu kupić jeszcze buty zimowe.
                    • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 10.10.14, 11:54
                      :)
                      Co do butów to też musze poprzymierzać, bo też nie wiem czy nie będę musiała małej kupić . Właśnie do mnie dotarło że jednak trzeba sie zabrac już za to , bo zostało tylko 2 tygodnie do wyjazdu, które szybko zlecą.
                      • Gość: FIFI Re: sanatorium Rabka IP: *.free.aero2.net.pl 10.10.14, 19:42
                        Asia, Sylwia do którego sanatorium dokładnie jedziecie-Szebesty?
                        • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 10.10.14, 20:39
                          Witaj. Jedziemy do Jagiellonki. A Ty jedziesz do Szebesty?
                          • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 13.10.14, 09:38
                            Witajcie
                            Na weselu było super. Dla moich chłopaków to bylo pierwsze wesele i bardzo im się podobalo. Tylko rodzice musieli trochę za nimi poganiać:-). Jak goscie młodym spiewali STO LAT to Szymon się pytał mamo a czyje to urodziny?
                            • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 13.10.14, 09:42
                              Hej Sylwia. Ciesze sie ze jesteście zadowolenie z wesela... Moja mała jeszcze nie była na weselu ale sadzę że jej też by sie spodobało. Sylwia a jak myślisz czy jest tam żelazko, bo nie wiem czy kupowac takie małe turystyczne? No i okazało się że kozaczki dla Julki też musze kupić , bo okazały sie za małe z tamtego roku . :(
                              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 14.10.14, 07:30
                                Z tym żelazkiem to nie mam pojęcia.
                                • fredy58 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 08:09
                                  Witam dziewczyny :) jest jakaś prasowalnia za darmo a prawnie za opłatą z własnym proszkiem :) Sylwia jak ci się udalo zamówić studio dzwoniłam w sierpniu i powiedzieli że jak im coś zostanie to będę mogła wziąć mam dzwonić dzień przed wyjazdem po czekają na potwierdzenie ile osób przyjedzie do nich z dwójką dzieci a taką informację z NFZ dostają na sam koniec ... pozdrawiam
                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 08:37
                                    Hej.. Ja dzwoniłam na początku września i udało mi sie zarezerwować 1 pokój w studio, ale niestety podobno malutki. Mi też kazali jeszcze dzwonić bo chciałabym większy , ale zobaczymy co da sie zrobić. Jak się nie uda to trudno. Ważne , że łazienka będzie bliziutko. A Tobie jaki dali pokój?
                                    Termin naszego sanatorium zbliża sie dużymi krokami. :)
                                    • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 09:00
                                      Ja dzwoniłam chyba jakoś w sierpniu i też rezerwowałma pokój studio i też podobno malutki. Rozważałam wtedy żeby wziąść jeszcze młodszego ale cięzko byłoby sie zmieścić i pogodzić zabiegi i opiekę nad małym.
                                      Oj zbliża sie zbliża i na dworze zrobiło się szaro-buro ale może w Rabce nie będzie tak źle:-)
                                      • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 09:21
                                        Sylwia , to moze będziemy miały te same studio :). A powiedziały cos wiecej Tobie o znaczeniu słowa malutki? bo mi nie potrafiła Pani powiedzieć jaki metraż tego pokoiku.
                                        • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 10:00
                                          Zobaczymy, fajnie by było. Nie wiem jak z tym "malutkim" - mam nadzieje, że zmieścimy sie z Szymonem, bo on chudzinka ale ja to juz kawał baby :-)
                                          • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 10:03
                                            Sylwia , no w końcu to pokój 2 osobowy , wiec raczej nie ma opcji żebyśmy sie nie zmieściły... Ja też nie należę do tych chudzinek, ale moja Julka tak :)
                                            • fredy58 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 10:17
                                              ja już nic nie wiem z tej naszej gadki :) Sylwia pisałaś że masz pokój z łazienką na początku ? ja to źle nazwałam w pytaniu do ciebie bo studio to jest ten z łazienką na dwa pokoje i już się pogubiłam - masz z łazienką tylko na wyłączność czy tak jak my te malutkie studio? i nie bierzesz jednak tego swojego brzdąca bo ja ciągle się zastanawiam ale chyba bym tego nie dała rady ogarnąć?
                                              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 11:18
                                                No ja mam też ten malutki tak jak i wy, bo innych już nie było:-).Na razie jest taki plan:
                                                1 tydzień ja z Szymonem
                                                2 tydzień -mąż z Szymonem
                                                3 tydzień- dojeżdżam ja z Pawełkiem i jesteśmy całą rodzinką.
                                                Wszystko zależy od pogody bo jak będzie brzydko to mąż zostanie na 2 tygodnie i nie będę przyjeżdżała z Pawełkiem tylko ewentualnie ich odebrać.
                                                Jak bym była z nimi dwoma to trochę cięzko było by to ogarnąć bo przy usypianiu ich w jednym pokoju jest jeden wielki chichot.
                                                Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
                                              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 11:19
                                                Ania a w jakim wieku masz drugie?
                                                • fredy58 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 11:30
                                                  Czyli jednak się decydujesz zabrać małego. Mój teraz we wrześniu miał 2 latka. Ale ja się chyba tego nie podejmę. Jak by było lato co innego ale pogoda nie nastraja optymistycznie tym bardziej że ja tylko na tydz a później babcia na kolejne 2 tyg. będziemy odwiedzać przyjedziemy na weekend to mu wystarczy :) A na początku pisałaś że masz z łazienką pokój więc myślałam że z uwagi na Pawełka udało ci się go załatwić a Twój w jakim wieku? na ten 3 tydzień będziesz załatwiać coś prywatnie czy też w Jagiellonce bo my chcemy wpaść później na weekend też całą rodziną na 3 noclegi i nie wiem jeszcze gdzie nocleg załatwić
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 12:03
                                                    Oj zobaczymy jak to wyjdzie. Mój 2 latka będzie miał za miesiac. Najpierw może zapytam w Jagiellonce a jak nie to na miejscu rozejrzę sie za jakims noclegiem.
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 17:45
                                                    No buty zimowe zakupione:-)
                                                    Jutro ruszam po spodnie narciary:-)
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 15.10.14, 19:01
                                                    My jeszcze nie kupiliśmy bucikow :( . A po spodnie jutro mąż jedzie. :) Ciekawe czy uda mu się kupić?
                                                  • fredy58 Re: sanatorium Rabka 16.10.14, 08:27
                                                    na stronie smyka jest -70% nie wiem jak tam spodnie bo ja mam ale wczoraj odbierałam swoje zamówienie w empiku /zamawiałam w poniedziałek/ i nie wiem co tam zostało na stronie ale migły mi spodnie że też były
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 16.10.14, 08:51
                                                    Ania , my chciałyśmy z Sylwią kupić w Lidlu, bo dziś miały być , ale mój mąż zrezygnował , po tym jak nie miał gdzie samochodu zaparkować. Trudno... Pójdziemy dziś do Smyka..Innego wyjścia nie ma.Spodnia muszą być. :)
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 16.10.14, 08:51
                                                    Sylwai a Ty kupiłaś ?
                                                  • fredy58 Re: sanatorium Rabka 16.10.14, 09:07
                                                    ale w smyku stacjonarnym nie ma przecen jedynie na stronie internetowej jest ta promocja, trzeba patrzeć bo niektóre rzeczy się nie opłacają ale jak było -70 to fajnie wychodziło
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 16.10.14, 10:15
                                                    No zobaczymy , u nas jest jeszcze fajny sklep z artykułami i ciuszkami dziecięcymi " Bobasek", więc dziś jeszcze tam pojedziemy.. Julka moja jest malutka jak na 4 latka , więc ja wolę jej zawsze najpierw przymierzyc zanim cokolwiek kupię. :) . Nie lubie potem chodzic i wymieniać , bo szkoda mi na to czasu.
                                                    Zastanawiam sie czy czepek jej brac do kąpieli solankowych?
                                                  • fredy58 Re: sanatorium Rabka 16.10.14, 10:39
                                                    weź dużo miejsca nie zajmie a może sie przydać chociaż Pani powiedziała że stroju nie trzeba bo one tam wchodzą w majteczkach bo są same / jednoosobowa wanienka/ ale wezmę bo różnie bywa, tylko taki gorszy bo ponoć ta borowina może przebarwić
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 16.10.14, 10:49
                                                    Też słyszałam że borowina barwi.. Powiem Wam dziewczyny , że ja to chyba już musze zacząc sie pakowac bo po niedzieli to w pracy będe musiała zostawac po godzinach żeby z czystym sumieniem iść na urlop , wiec nie wiem kiedy ja to wszystko ogarnę..
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 16.10.14, 10:50
                                                    A jednak mąz kupił spodnie.. Hurra. Pojechał teraz , gdzie nie było juz ludzi i na spokojnie wybrał. Jedna rzecz z głowy... Z butami będzie pewnie gorzej . :(
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 17.10.14, 07:31
                                                    Mi też udało sie kupić spodnie. Normalnie w tym Lidlu to wariactwo z tymi zakupami.Jak nie było miejsca na parkingu to ludzie parkowali na ulicy i zostawiali samochody gdzie popadło i finał był taki że straz miejska zakładała blokady na koła. Jak przysżło zaplacić mandacik to dla niektórych te zakupy wcale nie okazały sie tanie:-)
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 17.10.14, 07:50
                                                    Sylwia, dlatego mój mąż rano zrezygnował i pojechał dopiero później, bo u nas działo się to samo. Prawda jest taka że Lidl ma dobre ceny i dobrą jakość dlatego tyle ludzi tam przychodzi. Najwazniejsze że spodnie są - u nas to nawet 2 pary. :)
                                                    No to co dziewczęta został 1 tydzień a później odpoczynek . :)
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 17.10.14, 09:32
                                                    Asia ja spodni kupowałam 6 sztuk, dla siebie i dla znajomych co mnie poprosili:-). Ubranka są faktycznie dobre i tanie.
                                                    Mój Szymek ciągle pyta się kiedy jedziemy w góry. Wczoraj na wejściu do przedszkole powiedził nawet pani dyrektor, że on jutro jedzie do sanatorium :-)
                                                    No to odliczamy ...........7 dni............
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 17.10.14, 09:49
                                                    mój mąż kupil 2 pary , żeby były juz na przyszły rok..
                                                    Ja się tylko boje tego że Julka po 2 dniach stweirdzi, że ona chce już do domku i swojego łóżeczka. :) I wtedy zaczną mi się cyrki..
                                                    Wczoraj rozmawiałam z Julki pediatrą , kóra powiedziała że trzeba wziąść te leki , ktore dziecko przyjmuje codziennie , bo tam nie wypiszą recepty na takie , bo nie mają uprawnień. Moja córka bierze na alergie i na astmę więc jeśli Wasze dzieciaki tez mają jakieś swoje leki , to nie zapomnijcie spakowac i iść po receptę , żebyście miały na wyjeżdzie.
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 17.10.14, 13:34
                                                    Dzieki Asiu za informację.
                                                    Może nie bedzie tak źle i jak Julka bedzie miała mamę u boku to da radę wytrzymać:-)
                                                    Może róźnie być z tymi naszymi dzieciaczkami......
                                                    Ja bardziej martwie się jak to będzie jak najpierw zostawię młodszego a później Szymona. :-(
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 17.10.14, 13:38
                                                    Oj Sylwia , bedzie dobrze.. Przecież będą pod dobrą opieką. Dasz radę to wytrzymać..
                                                  • Gość: tomek1499 Re: sanatorium Rabka IP: *.play-internet.pl 17.10.14, 19:41
                                                    Dobry wieczór, mam pytanie do którego Panie jadą sanatorium? Ja wyjeżdżam też z Łukowa tylko 29.10 i nie wiem co ze sobą zabrać . Ja od poniedziałku na dodatek zaczynam badania bo ja muszę mieć aktualne badania robione nie później niż 7 dni przed wyjazdem. Pozdrawiam
                                                  • sminomel Re: sanatorium Rabka 19.10.14, 08:42
                                                    hej dziewczyny, jestem od wczoraj w rabce.pogoda na razie ladna. jestem w rabczanskim zdroju z corka(4)i synem(2). na razie jezszcze nikogo nie poznalam wiec pakujcie i przyjezdzajcie :)
                                                    organizacja na poziomie srednim, ale co zrobic. glowa muru sie nie przebije ;) a co wasze dzieciaki maja ze zdecydowalyscie sie na sanatorium?
                                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 19.10.14, 22:10
                                                    Witam. My jedziemy z córką do sanatorium Jagielonka. Miłego wypoczynku. Pozdrawiam
                                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 20.10.14, 08:05
                                                    Witaj Tomku. Na pewno należy ze sobą zabrac wygodny strój i swoje lekarstwa na czas pobytu. My jedziemy do Jagiellonki. A do jakiego ty jedziesz sanatorium? Pozdrawiam
                                                  • Gość: Tomecki1499 Re: sanatorium Rabka IP: *.play-internet.pl 20.10.14, 10:58
                                                    Ja jadę do ŚCRU im. Szabesty. Jestem trochę zniesmaczony opiniami o tym sanatorium, ale pożyjemy zobaczymy. Najgorzej to ta pogoda jeszcze tyle ubrań muszę kupić że w głowie się nie mieści. Ale za to planuje trochę odpocząć w ciuchu w środę może coś kupię ciekawego...
                                                  • Gość: olek Re: sanatorium Rabka IP: 91.231.83.* 28.10.14, 08:31
                                                    po co tam jechac sa inne piekne sanatoria tylko nie Szebesty Rabka to szpital albo oboz dla integrowanych a nie sanatorium chyba ze ktos nie byl w innych sanatoriach w Polsce to nie porowna wstyd za takie sanatoriu czas tam sie zatrzymal w latach 70-tych niech to nie nazywaja sanatorium dla doroslych
                                                  • mona.dk Re: sanatorium Rabka 08.12.14, 12:34
                                                    w Rabce podobno jest bardzo fajnie, czytałam bardzo dużo opinii tutaj esanatoria.eu/ w ogóle góry to jest świetny klimat dla astmatyków i kaszlaków :) ja tylko tam potrafię odetchnąć pełną piersią :)
    • sminomel Re: sanatorium Rabka 19.10.14, 08:45
      hej dziewczyny, jestem od wczoraj w rabce.pogoda na razie ladna. jestem w rabczanskim zdroju z corka(4)i synem(2). na razie jezszcze nikogo nie poznalam wiec pakujcie i przyjezdzajcie :)
      organizacja na poziomie srednim, ale co zrobic. glowa muru sie nie przebije ;) a co wasze dzieciaki maja ze zdecydowalyscie sie na sanatorium?
      • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 19.10.14, 19:28
        Witam.Ja z córką jadę do Jagiellonki wiec marne szanse na poznanie się. :( . My już też odliczamy dni do wyjazdu. Niedługo przybędziemy. :)
      • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 20.10.14, 08:12
        Witam. Pogoda mogłaby sie jeszcze utrzymac do naszego przyjazdu:-)
        sminomel -mój mały ma częste infekcjie górnych dróg oddechowych.A twoim dzieciem co dolega?
        Do naszego przyjazdu pozostało juz tylko .......5 dni........a ja jakoś nie moge się ogarnąć i zaczac mysleć o wyjeździe, ale na pewno w piatek nastapi mobilizacja:-)
        • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 20.10.14, 09:18
          Sylwia ja to już w nocy nie śpię, a Ty piszesz że musisz zacząc myślec o wyjeżdżie.. :) Zaczynam się już denerwować i to że zostało tylko 5 dni w niczym mi nie pomaga... :( Dobrze że Ty tam będziesz to zawsze raźniej..
        • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 20.10.14, 09:37
          Bo ja to juz tak mam że dopiero spinam się w ostatnim momencie. A jak zaczynam rozmyslac to spać nie moge więc lepiej nie rozmyslac:-). Musze być dobrze wyspana bo czeka mnie 400 km za kółkiem. Mam nadzieję, że Szymek będzie mi pomagała w czasie jazdy tym, że będzie grzeczny. :-)
          • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 20.10.14, 09:46
            Ty to jesteś jednak odważna.. :)
            • fredy58 Re: sanatorium Rabka 20.10.14, 10:33
              A ja nie mam skierowania :)) przeszukałam już mieszkanie myślałam że zostawiłam w pracy a tu dziś patrzę kicha pewnie leży gdzieś na wierzchu w domu a ja nie widzę ale dziś wieczorem już znowu mam zajęcie kolejny czas na poszukiwania :) mała mi się rozchorowała kaszle przeraźliwie a Pani doktor mówi - kaszelek zobaczymy jutro znowu z nią pójdę dziewczyny wy to dla siebie bierzecie kurtki zimowe? liczę się z tym że może być zimno ale znowu patrząc na to co mamy dziś za oknem i do tej pory ...
              • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 20.10.14, 10:39
                Ojoj, to musisz znaleźć te skierowanie..Nie dobrze że mała sie rozchorowała, moja póki co sie trzyma , ale mnie za to pobiera jakies przeziębienie. Oczywiście że kurtke zimową biorę , nie wiadomo co nas tam spotka, tym bardziej że nadają już ochłodzenie i trzeba będzie chodzić na zabiegi wiec nie ma opcji żeby jechac bez kurtki zimowej. :)
    • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 21.10.14, 07:27
      No dziewczyny zostały 4 dni !!!!! Cieszycie się ?
    • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 21.10.14, 07:28
      Robicie albo robiłyście jeszcze jakies badania dzieciakom po otrzymaniu skierowania ?
      • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 21.10.14, 08:18
        Pewnie że sie cieszymy. :-) Asiu ja badań żadnych nie robiłam.
        Ania jak tam miewa się Laura? Znalazłas skierowanie?
        • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 21.10.14, 08:44
          Ania sie nie odzywa bo nadal szuka skierowania.. :) Nie , żartuje , oby sie znalazło... No właśnei jak twoja maleńka/? Przeszło jej już troszke ?
          • fredy58 Re: sanatorium Rabka 21.10.14, 15:44
            Hej dziewczyny :) skierowanie znalazłam oczywiście leżało tam gdzie miało tylko po 101 otworzeniu szuflady wpadło w ręce :) a dziś musiałam wziąć na żądanie bo mam dwie choróbki w domu i obie mają zapalenie oskrzeli /Laura dostała od dziś antybiotyk, a Karol już w tamtym tyg miał jedynie przepisała mu kolejne środki do inhalacji/ wiec do soboty się wykurujemy. U mojej Laury tak jest - tryska energią nic jej nie dolega a zakaszle i wiecznie oskrzela, no ale pierwsze od września to i tak cud. Więc ostatnia pralka nastawiona i już tak blisko... tak mi szkoda zostawiać tego maluszka tym bardziej że on taki mamusiowy. A i pani dr wystawi mi L4 na ten pierwszy tydzień pobytu ale na Karola. Dzwoniłam znowu dziś do Jagiellonki to żaden pokój z łazienką się nie zwolnił a z listy wszyscy przyjeżdżają czyli też mi to studio zostało. A które wzięliście to z umywalką większe czy to malutkie bez umywalki ? bo taki jedynie miałam wybór? buziaki
            • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 21.10.14, 21:41
              O rany!!! To rzeczywiście masz mały szpital w domu. Ja mam nadzieje ze do wyjazdu nic się nie wydarzy u nas. Ja zamówiłam małe studio z łazienką.. Dużo bierzecie bagażu? Ja się boję ze 2 walizki to za mało żeby wszystko spakować. :) tzn boje się ze się nie zmieszczą wszystkie rzeczy które chciałabym zabrać.
              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 08:07
                Ja tez mam małe studio.
                • fredy58 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 08:19
                  też mam małe studio, ale ciągle mam nadzieję że jednak znajdzie się pokój z łazienką bo babci bardzo zależy, a mi to tam obojętne bo ja tylko na tydzień. U nas z migdałkami wszystko ok bo tez leżeliśmy w szpitalu i dziecku nic nie dolega /ale to będziemy gadać na miejscu/ a i te wasze odliczanie bardzo mnie stresuje!!!! a do jedzenia coś zabieracie? bo gdzie to trzymać a jak będziemy głodować to sklepy wszędzie są i nie wiem co robić a wy jaką macie teorię?
                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 08:33
                    Aniu ja do jedzenia raczej nic nie biorę , poza kaszą dla Julki, bo na śniadania je od czasu do czasu.. W końcu są tam sklepy i jak coś to zawsze można kupic jedzenie.. Codziennie patrze na pogode w Rabce i powiem Wam że sobota i niedziela (25-26.10.) ma być piękna więc bez spaceru sie nie obędzie. :)
                    • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 08:42
                      Ja też do jedzenia nic nie zabieram. Jak będzie trzeba to kupię na miejscu.Wczoraj spakowałam już torbę dla siebie a dzisiaj planuję zacząc pakowac Szymona.
                      • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 08:51
                        Już??!!!! Ja planuje jeszcze jutro pranie zrobić. Sylwia nie załamuj mnie , bo widze że jestem w ciemnej d... (jak to sie mówi) :) . Widze że jeszcze dużo roboty przede mną.
                        • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 10:34
                          Asiu nie stresuj się. Na pewno że wszystkim zdążysz. Pewnie bym sie pakowała w piatek, ale wczoraj wpadła moja mama i chodziła za mną i bylo- pakuj sie pakuj to dla świętego spokoju się spakowałam :-). Szymonowi tez jeszcze przepiorę ubranka w czwartek.
                          • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 11:07
                            Dziewczyny moje kochane , a możecie napisac co zabieracie jeszcze ze soba oprócz ubran, zabawek i leków , bo ja muszę pamietac na pewno o suszarce do włosów :) , ale nie wiem jeszcze co może nam sie tam przydac . Jakies pomysły? Sylwia skoro Ty sie już spakowałas to pisz co tam włożyłas do tej torby :)
                            • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 12:11
                              Przede wszystkim nalezy zabrac dobry humor :-)
                              Ja oprócz w/w spakowałam jeszcze trochę kosmetyków, ręczników, herbatkę, kawkę, cukier, proszek do prania.
                              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 12:23
                                Wziełam tez kostium do kąpieli i klapki bo pewnie skoczymy gdzieś na termy? Jak myślicie?
                                • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 12:27
                                  Ja nie biorę kostiumu- nie lubie pokazywac się w nim.. :)
                              • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 12:25
                                Tak , łatwo Wam mówic o dobrym humorze , po tygodniu zostawicie mnie i Ty Sylwia i Ania i co ja wtedy będe robić ??? :( Spróbuje zabrac ten dobry humor o ile przeziębienie mnie nie pokona , bo cos mnie pobiera i czuje sie niefajnie.
                                • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 13:25
                                  To kuruj się koniecznie. Ania na pewno nie bedziesz sie nudzić. My mamy dzieciaczki ,które aż żal zostawiac w domu i dlatego do nich po tygodniu wracamy.
                                  • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 13:26
                                    Wiem, wiem... Ale i tak bedzie mi smutno. :(
                          • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 07:43
                            Cześć dziewczyny. Chciałam powiedziec że ja już prawie spakowana. Wczoraj zrobiłam jeszcze pranie i dziś po prasowaniu dopakuje. Mam nadzieje, że o niczym nie zapomniałam. Zaczynam sie jednak trochę martwic , bo Julka pokasłuje i zastanawiam sie czy iśc do lekarza, bo Julka jest też alergiczką i astmatyczką i nie wiem czy ten kaszel związany jest własnie z tym czy z przeziębieniem. :(
                            Wczoraj patrzyłam znowu na pogodę i od soboty zapowiada sie pieknie (przynajmniej przez tydzień), więc to jest pocieszające, że po przyjeżdzie będzie mozna z dzieciakami trochę pozwiedzać. Zostały tylko 2 dni !!!!!!!!!!!
                            • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 07:54
                              Witajcie.
                              O widzisz jak ci sprawnie poszło.Ja też wczoraj spakowałam Szymona i zrobiłam ostatnie pranie. Może lepiej jak coś się dzieje to niech lekarka ja zobaczy to będziesz spokojniejsza.
                              Ale dzisiaj z rana powiało chłodem. Chyba jednak dorzucę jeszcze zimowa kurtkę.
                              • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 08:36
                                No sprawnie mi poszło..Sylwia ja to nawet nie myślałam o tym, żeby kurtki zimowej nie brac , chociaz na ten pierwszy tydzień moze nie być potrzebna, ale spakować spakowałam.. Julka goraczki nie ma , wiec zobaczę czy coś sie rozwinie u niej , jak coś to jeszcze jutro z nią pójde.. No już niedługo się zobaczymy dziewczyny , ale sie cieszę..
                            • fredy58 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 08:01
                              Hej! Piękna pogoda? fajnie mnie nastrajacie, bo prawie nie oglądam telewizji a wszyscy wokół mi mówią że ma być tragicznie, to lepiej się Was słucha. A ty Asiu nie narzekaj będzie mąż Sylwii to nie będziesz się nudzić :)) Kurcze wy już spakowane ale gonicie no nic dziś i ja biorę się za pakowanie :) Też się nie lubię w kostiumie ale term chyba sobie nie odpuszczę - a chyba mamy wszystkie ten sam problem to Aśka bierz ten strój :O
                              • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 08:32
                                Aniu ja chce Was a nie męża Sylwii i babcię Laury. :)
                                A co do kostiumu to nawet nie mam , więc na siłe nie będe kupować. Nie słuchaj wszystkich tylko mnie , ja pogodę kilka razy dziennie sprawdzam.
                              • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 08:53
                                Z pogodą to moze być różnie. Na jednych mapach jak się patrzy jest bardzo optymistyczna a na innych już niekoniecznie, pożyjemy- zobaczymy.
                                No właśnie, będzie mój mąż to go przypilnujesz:-).
                                Oczywiście, że musimy skoczyć na termy. Aśka ja tez nalegam, abyś wzięła strój. A wyglądem w kostiumie to się nie przejmuj, nie startujesz przeciez w wyborach miss.:-)
                                • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 09:05
                                  Zastanowie sie nad tym kostiumem , ale nic nie obiecuje..Nawet sobie nie wyobrażacie ile lat nie ubierałam kostiumu.. Chyba z 10 lat..
                                  • fredy58 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 09:18
                                    a kolosze bierzecie czy to już za zimno będzie bo ocieplanych nie mam?
                                    • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 09:32
                                      Ja kaloszy nie biorę, biore kozaczki dla małej i adidaski. A dla siebie biore adidasy i botki na płaskim , żebym mogła dużo spacerowac.
                                    • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 09:40
                                      Asia, no to najwyższy czas się odważyć. Ja mam ocieplone i biorę.
                          • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 11:02
                            Dziewczyny dzwoniłam do Jagiellonki. Niestey pokoi żadnych nie mają, żeby zamienić. Powiedzieli że jedynie w trakcie turnusu jak ktoś nie przyjedzie to wtedy mogą. Dowiedziałam się, że w pokoju jest czajnik, kubeczki i talerzyki. Dojechac najlepiej będzie około 14 bo wcześniej nie będzie pokoi , ponieważ w sobote jest wymiana turnusu, a dlatego godz. 14 bo wtedy jest obiad. Lekarz też dopiero będzie w niedziele rano badał dzieci, a w sobote to jedynie będziemy mieć kontakt z pielęgniarkami żeby dokumentację uzupełnić albo przekazac - tego nie zrozumiałam. Ja mam pokoik na parterze od strony uliczki. Ale nie zapytałam czy jest z balkonem- zapomniałam. :(
                            • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 11:23
                              No, to nie będziesz musiała wysoko sie wdrapywac :-).
                              Dziewczyny, myślałam że może da sie jakoś na miejscu załatwić, abysmy miały pokoje obok siebie....
                              • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 23.10.14, 11:30
                                Ciekawe gdzie Wy będziecie miec pokój.. Zobaczymy jak to bedzie. Może na miejscu bedzie można coś załatwić. A może zadzwoncie i sie spytajcie. Będzie wiadomo. :)
                                • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 24.10.14, 10:37
                                  Jak to tylko kaszel to nie wygłupiajcie się i przyjeżdżajcie. Dajcie znac jak po kontrolach.
                          • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 24.10.14, 08:05
                            Cześć dziewczyny.. Wiecie że został tylko 1 dzień !!!!!!!!! Jutro już sie widzimy..Chyba..
                            • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 24.10.14, 08:59
                              Cześć. Jak to chyba? Zastanawiasz sie czy jechac?
                              • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 24.10.14, 09:42
                                Dlatego chyba , bo na godz.12 mój mąz idzie z Julką do lekarza i nie wiem co lekarz powie. A może stwierdzi że mamy nie jechac - nie wiem.. Napisze jak będa po wizycie co powiedziała.
                                • fredy58 Re: sanatorium Rabka 24.10.14, 10:32
                                  my też na 12 mamy kontrolę ale u mnie już myślę że po wszystkim :))
                                  • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 24.10.14, 12:45
                                    Jak tam dziewczyny? Mam nadzieje, że spotkamy sie w kompecie?
                                    • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 24.10.14, 13:00
                                      U nas nie ma przeciwwskazań na wyjazd... Czyli do zobaczenia jutro ... :)
                                      • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 24.10.14, 13:40
                                        Do zobaczenia w Rabce.
                                        • Gość: tomek1499 Re: sanatorium Rabka IP: *.play-internet.pl 26.10.14, 08:28
                                          Dzień dobry, i jak pogoda w Rabce?
                                          • asia.0112 Re: sanatorium Rabka 02.11.14, 17:12
                                            Pogoda cudowna. RABKA przepiękna. Warto tu przyjechać. :)
                                            • Gość: Dora Re: sanatorium Rabka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.14, 09:34
                                              Witajcie, przyjezdzam z 6 latkiem do Jagiellonki od 15 listopada 2014 do 6 grudnia 2014, moze ktoś jedzie w tym samym terminie, jestem z ZACHODNIEJ POLSKI. Jak pobyty Wasze ?
            • sylwiab0000 Re: sanatorium Rabka 22.10.14, 08:06
              Witajcie dziewczyny. Ania dobrze że sie skierowanie znalazlo, tylko nie dobrze że dzieci chorują. Ja podobną sytuację miałam z Szymonem, ze jak tylko kaszelek to zaraz zapalenie migdałków. W tamtym roku w okresie od sierpnia do kwietnia miesiac w miesiąc jakies choróbsko i ciagle antybiotyki. W połowie czerwca miał wycięty migdałek i od tego czasu jest lepiej.
              A propo bagażu to pakuje dużą czarna torbę dla siebie i męża a dla Szymona walizkę.
              Zostało tylko 3 dni.
              • Gość: gość111111 Re: sanatorium Rabka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.14, 11:13
                Odrobaczcie dzieci to nie będą wam chorować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka