Dodaj do ulubionych

Ciąg dalszy sprawy multipleksu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 18:59
a dlaczego niby te korasy nie daja pozwolenia????? nie chca utworzyc nowych
miejsc pracy i zapewnic rozrywki Plocczanom??????? niech mi to ktos
wytlumaczy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wqrzony Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 19:15
      Złodzieje za duzo kasy wyjdzie z miasta a moze za duzo przejdzie wam kolo
      naosa? A my bedziemy siedziec w domach przed telewizorem i browary z nudów
      żłopać co? Jak by wam dali w lape to by wszystko pasowalo! wapniaki na moj glos
      w wyborach mozecie njie liczyc.
    • Gość: emigrant Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 19:19
      Jeśli tak agresywnie pcha się do Płocka sieć Cinema City , to chyba powinni
      wysłuchać również argumentów radnych i rozważyć inne lokalizacje. Dlaczego to
      jakiś nadęty Piotr Graliński ma dyktować , co i gdzie ma być pobudowane
      w naszym mieście. Mając kasę uważają ,że jakichś prostaczków z Płocka można
      tanio kupić oferując im nie najwyższych lotów igrzyska .Brawo Rada Miasta ,
      najpierw trzeba stworzyć plan zagospodarowania godny grodu liczącego X wieków ,
      a dopiero później wpuścić do niego bogatą hołotę . Poziom kultury w środowisku
      tworzą jego mieszkańcy. Miejcie Płocczanie o sobie lepsze zdanie i nie łapcie
      każdej miernej propozycji . Historia wielowiekowego miasta zobowiązuje .
      • Gość: Sedan Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 19:45
        Ty jak masz kasę to też chcesz ją wydać tam gdzie się Tobie podoba. To chyba
        normalne. Jak wchodzisz do sklepu i chcesz kupić buty to nie jesteś zadowolony
        jak ich nie ma a sprzedawczyni proponuje Ci czapkę.
        • Gość: emigrant Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 20:16
          To jest właśnie przykład owego "środowiska" ,które tworzy klimat swojego miasta.
          Do salonu Desy wchodzi bogate panisko z Płocka i żąda butów z cholewami , a w
          Desie akurat są tylko pantofelki primabaleriny sprzed 100 lat . No i problem ,
          panisko wychodzi oburzone ,że nie mogło zadowolić swojej bogatej zachcianki.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Sedan Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 21:14
            Ciebie porównałem z CC ale widać że kojarzenie sprawia Ci trudnośc. Pozdrawiam
            • Gość: emigrant Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 22:20
              Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy komentarz. Dziwnie rozumujesz, ale to twoja
              sprawa .Myślę ,że jesteś młodym człowiekiem , stąd różnica w ocenie zachowań .
              Nie przyszłoby mi do głowy zachowanie na wzór CC. To kwestia zasad .Pozdrawiam.
    • Gość: Idoit precz z multikinem przed teatrem IP: *.visp.energis.pl 17.03.04, 19:42
      Plac przed teatrem to fatalne miejsce. Jak mają robić tam to niech lepiej nie
      robią wcale. Postawią w środku kilka sklepów, których nam nie potrzeba, kino też
      chyba raczej za bardzo dochodowe nie będzie. Jedyny porzytek to z kręgielni. Ale
      najlepszym miejscem byłobo obok Lidera na kobylińskiego na wolnym placu,
      ewentualnie na Polodlach
      Najgorsze możliwe miejsce, jak postawią tam to napewno nie pójdę, jak gdzie
      indziej to może się zastanowię.
      Jak chcą budować, to proszę bardzo, ale nie tam.
      • Gość: kino Re: precz z multikinem przed teatrem IP: *.chello.pl 17.03.04, 20:26
        Gość portalu: Idoit napisał(a):

> Plac przed teatrem to fatalne miejsce. Jak mają robić tam to niech lepiej nie
        > robią wcale. Postawią w środku kilka sklepów, których nam nie potrzeba, kino
        te
        > ż
        > chyba raczej za bardzo dochodowe nie będzie. Jedyny porzytek to z kręgielni.
        Al
        > e
        > najlepszym miejscem byłobo obok Lidera na kobylińskiego na wolnym placu,
        > ewentualnie na Polodlach
        > Najgorsze możliwe miejsce, jak postawią tam to napewno nie pójdę, jak gdzie
        > indziej to może się zastanowię.
        > Jak chcą budować, to proszę bardzo, ale nie tam.

No na pewno dochodowe to kino nie będzie jak mieliby chodzić do niego tacy jak
        TY!!! CHłopie do takich kin wielosalowych zjeżdżaja korowody autokarów z
        pobliskich powiatów i okolicznych miejscowości, a mieszkańcy miasta w którym
        jest to dopiero połowa sukcesu. Twoje myślenie sprowadza sie do tego, że to
        mieszkańcy Płocka (powiaty i okoliczne miejscowości) będą musieli zjeżdząć się
        do Warszawy i okolicznych miast w których takie kinoplexy juz istnieją!!!
      • glaciercompl Re: precz z multikinem przed teatrem 17.03.04, 23:14
        bosz jaki ty jestes glupi!!!!
      • Gość: macio Re: precz z multikinem przed teatrem IP: *.class144.petrotel.pl 18.03.04, 06:18
        kolega zapewne mieszaka w imielnicy lub na podolach i chce oszczedzac na
        biletach- stwierdzenie ze lepiej wcale niz przed teatrem - proszeeeeeeeee... co
        to ma byc za postawa :(:(:(:(
        • Gość: jonquil Re: precz z multikinem przed teatrem IP: 193.59.95.* 18.03.04, 14:26
          Niekoniecznie. Gdybyście posłuchali obrad miasta to wiedzielibyście, że firma,
          która chce wybudowac kino nie ma zamiaru zajmować sie miejscami parkingowymi.
          Pozostawia to w gestii miasta. Uważam, że ta część miasta jest wystarczająco
          zakorkowana. Ciekawe, gdzie będą sie zatrzymywać te autobusy, co to tak będą
          walić do multikina ze wszystkich okolic miasta. I jakim sposobem wybudują
          budynek nie wstrzymując ruchu na Nowym Rynku. Zamknięcie tej ulicy byłoby
          katastrofą.
    • Gość: kinoman Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 20:45
      Ludzie dajcie postawić ten multipleks, bo jak sami coś zrobimy to znowu wyjdzie
      coś podobnego do Taygera, nie przeżyje kolejnej takie kupy w mieście.
      • Gość: Neo Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.class147.petrotel.pl 17.03.04, 21:36
        W pełni zgadzam się z wypowiedzią Kino i Idoit, że plac który stoi
        puściusieńki przy Citybanku Handlowym przy ulicy Kobylińskiego jest, zaraz po
        placu przy teatrze, idealnym miejscem w centrum na postawienie Cinema City.
        Byłby doskonały duecik Citybank i City Cinema!
    • Gość: al Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 21:52
      jestem za multipleksem, ale nie w tym miejscu...
      • Gość: kino Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.chello.pl 17.03.04, 21:54
        ok, to sobie poczekasz 8 lat, może bedzie w innym miejscu, pozdrawiam
        • Gość: kino Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.chello.pl 17.03.04, 22:02
          Zaczynam mieć powoli wątpliwości czy dożyje kina wielkosalowego w Płocku, czy
          nawet jakiejś innej poważnej inwesycji w tym mieście. Ludzie otwórzcie w końcu
          oczy i opadnijcie na ziemie, na Płocką ziemie!!!
          • glaciercompl Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 17.03.04, 23:16
            jak ja cie rozumiem czlowieku. az serce mnie boli ze tego multipleksu nie
            bedzie!
    • roman_j Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 17.03.04, 22:04
      Gdybyś był na sesji RM, to byś wiedział. Kwestię miejsc pracy mogę przedstawić
      tak, jak była tam przedstawiona. Nie biorę odpowiedzialności za prawdziwość
      prezentowanych informacji, bo tym razem wyjątkowo przytoczę cudze opinie.
      Według prezydenta inwestycja ma dac 40 nowych miejsc pracy. Przeciwnicy
      inwestycji zaś zwracają uwagę, że od tej liczby trzeba odjąć
      pracowników "Przedwiośnia", które ich zdaniem nie wytrzyma konkurencji z CC i
      upadnie. Ponadto, według przeciwników inwestycji, większość z utworzonych
      miejsc pracy będzie miała podobny charakter jak te w Auchan czy w MC
      Donalds'ie, czyli praca dorywcza, głównie dla studentów.
      Takie stwierdzenia padły na sesji RM. Teraz niech każdy je sobie sam oceni.
      • Gość: kino Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.chello.pl 17.03.04, 22:07
        Gdybaniem na pewno nic nie zrobimy, tu trzeba konkretnych działań, bo gdybać to
        my sobie możemy jeszcze prezez 10 lat, a to nic nie zmieni
      • gibki Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 17.03.04, 22:39
        a ile miejsc pracy daje przedwiosnie?
        poza tym przedwiosnie i tak nie ma juz prawa bytu
        odchodzi w zapomnienie
        jesli mam do wyboru jechac do wawy i obejrzec film na ktorym mi zalezy
        w dniu premiery
        i ten sam film 2 tygodnie po premierze
        zagadnij co wybiore?
        wiec niech nie sciemniaja z tym przedwiosniem

poza tym w przedwiosniu zimno jest
        no i nie zawsze ostrosc taka jak trzeba
        operator chyba przysypia :-)

sala w przedwiosniu jest git
        naglosnienie super
        (za duzo basu podkreconego - ale to wina pana operatora)

no i gdzie te nocki ???
        kurka - na tym mogliby zarabiac

a tak tylko marze o multikinie jak najblizej plocka
        bo warszawa brudna jest :-P
        • glaciercompl Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 17.03.04, 23:21
          Oczywiscie ze przedwiosnie by upadlo, to jest logiczne. Straca prace ludzie z
          przedwiosnia, ale nie chce mi sie wierzyc, ze nie znalezli by oni pracy w CC.

RM twierdzi ze CC zniszczyla by mala gastronomie, male sklepy do okola.
          BZDURA!!! WIELKA BZDRUA! CC przyciagnie ludzi, przyciagnie ludzi do (teraz)
          brudnego, brzydkiego, nie boje sie powiedziec zafajdanego centrum Płocka! CC da
          nowy wyglad, nowe mozliwosci rozwoju dla centrum, nie balbym sie nawet
          stwierdzic ze przyciagnie do Plocka nowe inwestycje towarzyszace. Proste i
          logiczne, ktos cos chce, i nie moze dostac, a ze ma czesc miasta we wladzy to
          moze decydowac o tym czy ja mam siedziec przed telewizorem czy isc sobie do CC.

KATASTROFA!!!
          • Gość: explocczanin Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: 62.233.204.* 17.03.04, 23:51
            Zgadzam sie w calej rozciaglości. Ludzie jak nie wiecie jak to działa, to
            przyjeżdżajcie do Janek/k Wa-wy. Kiedyś to była wiocha, pola porośnięte
            burakami i kapustą. A teraz codziennie tysiące ludzi tam jedzie nie tylko poto
            by zrobić zakupy, ale poto by posiedzieć w kanajpie, pograć w kręgle, pójść do
            kina.
            • iwles Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 18.03.04, 08:08
              Gość portalu: explocczanin napisał(a):

> Zgadzam sie w calej rozciaglości. Ludzie jak nie wiecie jak to działa, to
              > przyjeżdżajcie do Janek/k Wa-wy. Kiedyś to była wiocha, pola porośnięte
              > burakami i kapustą. A teraz codziennie tysiące ludzi tam jedzie nie tylko
              poto
              > by zrobić zakupy, ale poto by posiedzieć w kanajpie, pograć w kręgle, pójść
              do
              > kina.

No właśnie - to są Janki a nie centrum Warszawy. I o to nam chodzi - niech
              Multikino będzie, ale nie w jedynym w centrum Płocka miejscu parkingowym !
    • Gość: yak zrobić sonde!!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 23:13
      wtedy sie okaze ile mieszkancow jest za a ile przeciw budowie multikina na
      placu przed teatrem.... bedzie mozna jednoznacznie okreslic czego plocka
      spolecznosc chce:)
      • Gość: Scin Re: zrobić sonde!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 23:44
        Moze plac przed teatrem nie jest za dobrym miejscem, ale mi to by pasowalo,
        jednak nie zgadzam sie tylko z tym, ze za tak mala kase CC by w Plocku
        powstalo. Pomysl z wolnym kawalkiem ziemii blisko citybanku odpada bo potrzebny
        bylby parking, ktory w pierwszym przypadku bylby juz pod nosem. Niech radni
        jeszcze raz rozwaza pomysl, ale za wieksza stawke jesli o dzierzawe chodzi
        (przynajmniej 2x wieksza) i niech wynegocjuja na poczatek cokolwiek, np.
        renowacje teatru...
    • Gość: prorok Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 01:01
      No to teraz o forsie. Budowa multikina w formie, wielkości i lokalizacji
      proponowanej przez miasto powoduje bezpośrednią utratę miejsc parkingowych w
      ilości 70. Budowa takiego obiektu generuje 185 nowych miejsc parkingowych, co
      razem daje zobowiązanie dla inwestora do wybudowania 255 nowych miejsc, bo
      przecież już istniejące nie są darowizną i ulgą dla CC.Oznacza to, że potrzeba
      na to min. 4143m2 powierzchni.A to licząc koszt budowy po tylko 250 zł za 1m2
      daje kwotę 1035750 zł [bez ceny za grunt, kosztu przebudowy układu drogowego i
      uzbrojenia podziemnego].Ale tej powierzchni wokół brakuje wobec czego należy
      zrobić parking podziemny pod obiektem, a to już koszt rzędu 4-5 mln zł.[Erabud
      na Podolu robi właśnie parkingi podziemne]. Pozostawiam do dalszej dyskusji i
      komentowania wielkość prezentu dla CC.Czy za wszelką cenę mamy zaspakajać
      czyjeś ambicje??
      • yakk Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 18.03.04, 01:55
        po pierwsze jak juz musiales zaspamowac w innych watkach to rownie dobrze
        mogles przekopiowac ten tekst i go tam wkleic:/. Za rzetelnoscia Erabudu
        przemawia predkosc z jaka buduja (w ogole oni buduja?) to cale swoje
        multikino....
        • Gość: cc2! Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 04:24
          pomyślcie trochę o przedstawionym projekcie, autor rzucił radnym jedną jedyną
          propozycję klocek jakich wiele w stolicy i jej przedmiściach a to jest centrum
          naszego kochanego miasta jak go postawią tak będziemy oglądać go przez następne
          dziesięciolecia. Z czasem upodobni się do antypodkowy bo to taka sama bryła
          nie można w tym miejscu projektować tylko budynku i pokazywać go z bajerami
          typu światełka, reflektorki jak na dyskotece. A co z otoczeniem?
          Pomijając parkingi których ubędzie, a tłok w tym miejscu jak cholera oraz
          proporcje samego placu autor w żeden sposób nie uszanował tego miejsca.
          Przypomnijcie sobie dyskusję o Tumskiej,Starym Rynku a to tak samo ważne
          miejsce. A tu mamy klocek jakich wiele no i może jest to też przyczyna że ten
          temat padł !
          • w_starym_kinie Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 18.03.04, 07:38
            rozsadni ludzie moga sobie pisac rzeczowe argumenty przeciw, ale misie chca
            multikina i wez im je zbuduj, bo sie zaplacza...

a ja mowie - nie masz co robic? idz do biblioteki lub ksiegarni, ktore na
            nadmiar klientow wcale nie narzekaja i zapoznaj sie jeden z drugim z czyms takim
            jak ksiazka (takie papierowe, sporo kartek posklejanych z jednej strony)!
            • enaka Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 18.03.04, 11:26
              wiesz, ja bardzo lubie czytac ksiazki, czesto chodze do biblioteki, w
              ksiegarniach tez nie malo wydaje

ale to wcale nie oznacza, ze nie mam prawa isc do dobrego kina nie bojac sie
              potem zapalenia pluc

poza tym po 8 godzinach siedzenia w pracy przed komputerem lub czytaniem
              dokumentow mam ochote na rozrywke wymagajaca wiecej ruchu, np kregle (bo basen
              raz w tygodniu mi nie wystarcza)

i jakim prawem mi tego zabraniasz? i w dodatku osadzasz?
              pzdR
              • Gość: xsara Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 11:49
                Nikt ci nie zabrania pójścia do kina i nikt nie jest przeciwko niemu , ale nie
                przed teatrem
              • w_starym_kinie Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 18.03.04, 14:54
                enaka napisała:
                > poza tym po 8 godzinach siedzenia w pracy przed komputerem lub czytaniem
                > dokumentow mam ochote na rozrywke wymagajaca wiecej ruchu, np kregle (bo basen
                > raz w tygodniu mi nie wystarcza)

podobnie jak ty uwaza sporo osob - czy sadzisz, ze wszyscy pomiescilibyscie sie
                na szesciu torach, ktore mialyby byc w CC?
                juz widze ludzi rezerwujacych tor na dwa tygodnie wczesniej...

> i jakim prawem mi tego zabraniasz?

o co ci chodzi?

> i w dodatku osadzasz?

prawem statystyk
                • enaka Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 06.04.04, 10:00
                  > podobnie jak ty uwaza sporo osob - czy sadzisz, ze wszyscy pomiescilibyscie
                  sie
                  > na szesciu torach, ktore mialyby byc w CC?
                  > juz widze ludzi rezerwujacych tor na dwa tygodnie wczesniej...

buahahha! no tak, 6 torow na plock to za malo, wiec lepiej, zeby ich nie bylo w
                  ogole;>
                  facet, Ty nie w starym kinie powinienes siedziec, Ty politykiem zostan, bo
                  pomysly masz niemal tak dobre jak sznaowny minister pol;>

>
                  > > i jakim prawem mi tego zabraniasz?
                  >
                  > o co ci chodzi?

"a ja mowie - nie masz co robic? idz do biblioteki lub ksiegarni, ktore na
                  nadmiar klientow wcale nie narzekaja i zapoznaj sie jeden z drugim z czyms takim
                  jak ksiazka (takie papierowe, sporo kartek posklejanych z jednej strony)!"

napisales "idz, zapoznaj sie": karzesz mi zrobic cos innego, niz w tym momencie
                  mam ochote, a swoja postawa umacniasz zdanie w politykach, ze multikino jest
                  niepotrzebne => nie doprowadza do jego powstania =>nie bede mogla do niego
                  chodzic;>

> > i w dodatku osadzasz?
                  >
                  > prawem statystyk

sa male klamstwa, duze klamstwa i statystyki
                  pzdR

• Gość: macio LUDZIE WPISUJCIE SIE TU- KINO - KINO - KINO IP: *.class144.petrotel.pl 18.03.04, 06:11
      !!!!!!!!Ludze Wpisujcie sie tutaj !!!!!!!-
      Niestety w naszym miesie jak sie nie da DUZEJ lapowki to radnie nawet tylka
      nie rusza - i prawdopodobnie dlatego prawie nikomu nie zalezy zeby utowrzyc
      kino z prawdziwego zdarzenia ( no a poza tym dzieci tych radnych pewnie jezdza
      do Warszawy i Innych mias na seanse filmowe)-to po co my szaraczki mamy miec
      kio...........
      • Gość: niech się stanie Re: LUDZIE WPISUJCIE SIE TU- KINO - KINO - KINO IP: 195.117.140.* 18.03.04, 15:26
        Wpisuję się za. Niech się stanie Cinema City. To jedyny inwestor - który chce tu inwestować. To Płockowi powinno bardziej zależeć by mieć nowe kino,a nie Cinemie. Niech się stanie Cinema City! C.C. nie będzie płakać po nas - pójdzie do Włocławka co najwyżej. A pan Hetkowski powiedział,coś w tym stylu , że może C.C. iść/lub przyszła z bo tam jej nie chcieli <nie pamiętam dokładnie> do jakiegoś tam Kutna,Ciechanowa czy Biłgoraju! Oto nasz Hetkoś,przyjaciel młodzieży płockiej.
    • Gość: Jacek Precz z BEZradnymi !!!!! IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 18.03.04, 07:45
      Prawda jest taka, sie cholota do wladzy dopchala, to sie chce nachapac.
      Jak lapuwy nie dostana, to kina nie bedzie, a my bedziemy nadal wiacha.
      W sobote zamiast wyjsc do kina, bedziemy zlopac piwsko i lac sie po pyskach.
      Kiedy my sie wreszcie normalnych czasow doczekamy ....
      • Gość: wkurzony Re: Precz z BEZradnymi !!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 08:02
        Nie wiem dlaczego administrator przeniósł wątek dotyczący trzeźwości radnych
        SLD do Oślej ławki, której nikt nie otwiera, bardzo interesujący temat który
        miał miejsce w czasie trwania sesji dot. Multipleksu
        Trzeźwość radnych IP: *.plock.sdi.tpnet.pl
        Gość: paweł 17.03.2004 08:28 odpowiedz na list

Nie chodzi tu o trzeźwość umysłów, bo w nią wątpię, szczególnie trzech panów
        z SLD, którzy wczoraj na sesji wskazywali na spożycie, szczególnie radny
        Rokicki, któremu zaczął się plątać język. Nieszczęście boże wystąpiło na
        mównicę ze swoją interpelacją, której zresztą nie odczytał, bo pewnie nie
        mógł, zamiast Muniserwis, zaplątanych językiem wybełkotał MINISERWIS. Czy
        tacy radni powinni reprezentować mieszkańców. Już dość "panowie" baronowie
        napsuliście w tym mieście. Wasza zaściankowość wszystkich już wkurzyła. A do
        tego żeby w takim stanie występować na sesjach, aż wasze koleżanki partyjne
        was uciszały. Szczere kondolencje, pozostałym radnym, że muszą współpracować
        z takimi osobnikami.

• Re: Trzeźwość radnych IP: *.plock.sdi.tpnet.pl
        Gość: jacek 17.03.2004 08:46 odpowiedz na list

To prawda, przechodziłem obok Rokickiego i trzeba przyznać, że nieźle dał sobie
        w czub. Chyba trzeba ustawić alkomat przed wejściem na salę obrad. Panowie
        gdzie była wczoraj imprezka, bo radna Opatrzyk ściągnęła trzech panów -
        Rokicki, Hetkowski i Buraczyński telefonicznie na salę obrad, gdy nie wyszło im
        zdjęcie z obrad punktu dot. Multikina. Muszę wam powiedzieć, że w kuluarach
        można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć. Oj ciekawych !!!

• w_starym_kinie Re: Precz z BEZradnymi !!!!! 18.03.04, 14:55
        Gość portalu: Jacek napisał(a):
        > Prawda jest taka, sie cholota do wladzy dopchala, to sie chce nachapac.
        > Jak lapuwy nie dostana, to kina nie bedzie, a my bedziemy nadal wiacha.

wielu pisalo posty w podobnym tonie...

a ja sie zastanawiam - na kogo tedy glosowali???

> W sobote zamiast wyjsc do kina, bedziemy zlopac piwsko i lac sie po pyskach.
        > Kiedy my sie wreszcie normalnych czasow doczekamy ....

nie doczekamy, dopoki w wolnym czasie bedziecie zlopac piwsko i lac sie po
        pyskach :D
    • Gość: płock4U Jasne, niech rozwijają się Podolszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 08:49
      reszta miasta jest nie ważna. Kto za tym stoi? Czy ktoś się zastanawiał, że
      mamy najbrzydsze centrum miasta w Polsce? Jak patrzę na antypodkowę to robi mi
      się niedobrze, a jak widzę dawny dworzec autobusowy to chce mi się żygać!
      Gdyby w normalnym kraju ktoś chciał zainwestować w zacofanym mieście $5mln to
      władze zrobiłyby wszystko żeby to się udało. W Polsce odwrotnie - rada miasta
      robi wszystko żeby zainwestowali gdzie indziej, tak jak Hundai czy Peugeot itp.
      Czy ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi?
      • iwles Re: Jasne, niech rozwijają się Podolszyce 18.03.04, 10:25
        Gość portalu: płock4U napisał(a):

Czy ktoś się zastanawiał, że
        > mamy najbrzydsze centrum miasta w Polsce? Jak patrzę na antypodkowę to robi
        mi
        > się niedobrze, a jak widzę dawny dworzec autobusowy to chce mi się żygać! "

A wyobraź sobie, że te kilkadziesiąt lat temu to był szczyt nowoczesności - tak
        jak teraz jest dla Ciebie Multikino.
        A tak w ogóle - wszyscy krzyczycie, że nareszcie będziecie mogli pójśc do kina.
        A teraz? Nie chodzicie do Przedwiośnia? Dlaczego? Przecież filmy te same i
        warunki tez nie najgorsze.
        I nie jest prawdą, że w Płocku premiery są opóźnione.

Ja jestem za powstaniem nowego Kina na Podolszycach. Byłoby ono wówczas mniej
        konkurencyjne dla Przedwiośnia, a poza tym Podolszyce to kilkanaście tysięcy
        mieszkańców, szczególnie ludzi młodych. No i w dalszym ciągu rozwijają się.

Aha ! i jeszcze jedna sprawa: cena za wynajem. Mam wrażenie, że chyba to
        pomyłka: 1,50 zł za 1 mkw?????? Przecież nawet miejsce parkingowe w nowym
        wieżowcu na Jachowicza jest co najmniej 10 x droższe !!!!
      • w_starym_kinie Re: Jasne, niech rozwijają się Podolszyce 18.03.04, 15:10
        Gość portalu: płock4U napisał(a):
        > Gdyby w normalnym kraju ktoś chciał zainwestować w zacofanym mieście $5mln to
        > władze zrobiłyby wszystko żeby to się udało. W Polsce odwrotnie - rada miasta
        > robi wszystko żeby zainwestowali gdzie indziej, tak jak Hundai czy Peugeot itp.
        > Czy ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi?

poczytaj inne watki i wypowiedzi, do ciezkiej cholery, pokumaj makowa, to MOZE
        zatrybisz...

chryste, jeszcze raz - CC nie przyjechala tu inwestowac, tylko postawic swoj
        barak w jednej jedynej lokalizacji (bo innej w ogole nie brali pod uwage -
        podejrzane!), za ktora placilaby grosze za to zgarniala kupe szmalcu od ludkow
        walacych tam drzwiami i oknami; poza tym cwaniaczki nie musieliby budowac
        parkingu, majac pod nosem publiczny parking dla mieszkancow - a kierowcy dla
        ktorych zbrakloby miejsca pewno na kwietnikach i smietniczkach by wozy stawiali, co?
    • Gość: Don Pedro Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: 193.59.95.* 18.03.04, 08:54
      Pomysł tego ośrodka to doskonała sprawa i radni powinni się do tego przychylić,
      bo centrum Płocka (jak i cały Płock) to jedna wielka kulturalna wiocha.
      Tylko na miłość boską: NIECH ZAPEWNIĄ WYSTARCZAJĄCĄ ILOŚĆ MIEJSC PARKINGOWYCH!!!
    • Gość: pRezydent Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 09:40
      Sprawa multikina pokazuje że mieszkańy Płocka mają wiele dobrych pomysłów z
      których milewski nie korzysta. Popieram ,idoita, i innych że Multikino powinno
      byc zlokalizowane na Kobylińskiego przy CITIBANKU. Plac przed teatrem wymaga
      poważnych studiów projektantów , ale moim zdaniem trzeba zostawić wszystko tak
      jak jest - samochodów będzie przybywac a nie ubywac. Poza tym czas zając sie
      samym teatrem - jego remontem i wykorzystaniem powierzchni. Faktycznie
      lokalizacja forsowana przez aktualnego prezydenta budzi podejrzenia
      korupcyjne.O tym będziemy pamiętać w następnej kadencji.
    • Gość: vermin Multipleks tak, ale nie w centrum IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 10:05
      Projekt multipleksu to super sprawa, przynajmniej nie trzeba by jeździć do Waw
      albo Torunia do kina :-)
      Tylko po ... w centrum miasta? Tu juz nie chodzi o parking, bo jak widac na
      planie parking zostanie, a i tak tam parkowa jest conajmniej trudno bo to ani
      zadbane, ani cokolwiek.
      Ale ad rem, przecież jest wyrabiscie wielki plac koło Auchan (za OBI). Dlaczego
      nie tam? Dojazd ok, bo i tak pół Płocka codziennie pedzi tam na zakupy, miejsca
      full, na dodatek dzielnice mieszkaniowe dookoła, co daje pewność częstych wizyt.
      Dlaczego nikt nie pomyśli? A tak na marginesie, znając płocczan, to nawet jakby
      to postawili na radziwiu to i tak wszyscy by tam jeździli (klnąc na most).
      A może po prostu ktoś tu grubo smaruje? (a przyjezdni za mało? przecież odnośnie
      budowy Auchan i Obi było tyle dziwnych zdarzeń odnosnie np. kwalifikacji gruntów...)
      • Gość: paweł Re: Multipleks tak, ale nie w centrum IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 10:19
        Cóż z tego gadania, jeśli nie wiecie, że plac za dawnym Bankiem Handlowym nie
        jest w całości miasta. Dużą część ma Zakład Energetyczny, a proces dochodzenia
        do pełnej własności będzie trwał długo ze względu na ZEP Nieruchomości w
        których jest Nowicki vel Hetkowski. Czyli czekaj tatka latka na to Multikino. A
        Przedwioście nie zostanie zlikwidowane przez powstanie Multikina, ono się samo
        wykańcza przez brak klientów - wiadomo jakie warunki oferuje i do tego nie ma
        rozwiązanych problemów własnościowych z Kurią, dlatego drogi romanie j. tej
        sprawy nie można przekładać na zlikwidowane miejsca pracy w kinie Przedwiośnie
        których jest niedużo i ich problemy nie mają związku z tym tematem. Poza tym
        fakt rzekomego powstania kina na Podolach również może mieć wpływ na likwidację
        Przedwiośnia zgodnie z waszym tokiem myślenia. Czyli nie jest to trafiony
        argument przeciw.
      • pesymista77 OK,Re: Multipleks tak, ale nie w centrum 18.03.04, 10:56
        Zgadzam się - jest tam wyrąbiście wielki plac i tam bym widział multikino.Tyle
        że na tym placu miał budować Era Bud - a jak buduje - każdy widzi. Ten plac
        jest zarezerwowany dla Era Budu,który nawet nie daje żadnych sygnałów,że mu
        zależy na rozpoczęciu inwestycji. Tak więc są takie możliwości dla CC - koło
        Obi - nierealne j.w. ; plac - realne ; plac naprzeciw cmentarza - realne
        niby,ale kino koło cmentarza - już widzę głosy oburzenia,ale jestem za.

Poniżej argumenty moje z innego wątku,który tu bardziej pasuje:

CC (IT Poland) : konkretna oferta,gotowy projekt-nie wiem czy piękny,ale
        wszystko można obejrzeć,łącznie z planem wnętrz. 11 kin w Polsce,bogaty
        repertuar. Czemu CC nie chce mieć siedziby na Podolach w przyszłych budynkach
        EraBudu? Inwestycja CC może stworzyć przyjazny klimat dla mieszkańców naszego
        miasta.

EraBud : w 2000 wygrał ofertę - VI-2001 Auchan,VI-2002 Obi. Gdzieś tak od
        stycznia 2002 mogli robić projekt,tak aby pokazać go jesienią 2002.
        Obrazki,wizualizacje,plany. To się pojawiło w III-2003 dopiero. Obrazki,bez
        planów wnętrz. Obietnica - budujemy od V-2003,koniec XII-2003 gotowe.
        Szybkość jak w CC - czyli projekt podobny. Mijają miesiące,plac puściutki jak
        był w VI-2002 i ani łopaty nie wbito. Nagle w grudniu : nowy projekt - nowe
        obrazki (artykuł w GnM : "Jest rok 2010...",jeśli inwestor się nie wycofa to
        tak będzie jak na obrazku). Nowy projekt tłumaczy opóźnienie. Ale brak
        konkretów. Harmongramu prac. Planów do pokazania. Czy EraBud znalazł
        operatora kręgielni,dyskoteki,barów,multipleksu? Sądzę że nie.
        Proszę zajrzeć pod link : www.pakserwis.com.pl/aktual.php?id=8
        W grudniu 2003 w GnM pojawia się artykuł : proszę się nie martwić będzie
        kino,tyle że 3 salowe,inwestor już posiada fotele. Czy 3 sale + fotele =
        treść linku,czyli likwidacja 3 sal Kinolandu w Koninie ? Kto kupuje meble do
        domu przed zbudowaniem domu? Gdzie jeszcze stoją obiekty Kinolandu? Jeśli nie
        Kinoland to kto? Kinoland przeżył/przeżywa ogromne kłopoty zapewne. I jak tu
        porównać CC z Kinolandem? 11:0 dla CC. Kinoland nawet nie zagwarantuje
        repertuaru,jeśli nawet powstanie kino na Podolach i będzie on operatorem
        (Kinoland = Film Art z Poznania). Grudniowe obrazki + fotele = reakcja na
        wieść o Cinema ? Dostali popędu ? Łatwo jest wybudować 2 hipery i kasę na tym
        kosić,nie twierdzę. Poza tym jeden z internautów ma "przecieki" że EraBud
        chce się wycofać,robi symulacje i wychodzi z nich że się nie opłaca zbudować
        tego czegoś w Płocku. Proszę przeszukać posty na forum. C.C. mogło by być
        takim pretekstem do honorowego wycofania się z obietnic. Nie powstało nawet
        ogrodzenie placu budowy,nie wbito łopaty. Plac wygląda tak jak wyglądał w VI-
        2002. Nie widać woli,nawet nie robią zamieszania w prasie lokalnej,ani na
        obradach RM. Nic,żadnego lobbingu. Kiedy garaże nie mówiać o hali obiektu
        rozrywkowego i jego najemcach? Od 1,5 miesiąca trwa korespondencja Era Budu -
        akt rozpaczy ? Inwestor robi nam łaskę,że chce mu się chcieć. Podobno kino
        jest dopiero w fazie projektowania? Tak więc wszystko pięknie,tylko brak
        konkretów. A strona www EraBudu jakoś nie działa,coby na niej obrazki
        pooglądać.

Prezydent : Sprawy z C.C. by nie było,gdyby obiekt już powstawał. Miał być
        gotowy do 1 VI 2004. [Nie wspomnę o tym że projekt w postaci z III-2003 miał
        być gotowy do XII-2003].

Podsumowanie : Konkrety od EraBudu - przedstawić i wyjaśnić wątpliwości.
        Dowód na to że jest dobra wola wykonania inwestycji i zabezpieczenie,że
        będzie wykonana. Bo jakoś mi i większości płocczan nie chce się wierzyć,że
        coś ruszy w tym a nawet w przyszłym roku.

Konkrety jakie dał C.C. są bardziej przekonywujące.
        Era-Bud pewnie myśli że ma monopol w tym mieście na inwestycje - i zwodzi i
        mami nas już dwa lata.
        Radni,nie róbcie z Płocka totalnej wiochy,gdyż na to nie zasługuje. Co robicie
        w temacie Era Budu. Dla prowincjonalnego klimatu w Płocku lepiej by się
        stało,gdyby rozpoczęła się budowa multipleksu. Dopiero C.C. ruszy wasze d*** i
        pomyślicie co zrobić dla mieszkańców,w sferze kultury. Dobrze się stało że C.C.
        zburzyło spokój biernego czekania na cud - centrum rozrywki na Podolach. Płock
        nie jest na tyle atrakcyjnym miastem - że może wypędzać inwestorów. A na kino w
        2010 roku to możecie sobie sami czekać.
    • Gość: inna koncepcja Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 10:38
      A może by tak topolowa/kobylińskiego, o której mowa w innym artykule? Jest
      wielka działka, ogrodzona, w planie zagospodarowania przestrzennego szklane
      biurowce i usługi. Dlaczego by nie tam? Może multikino tam ożywiłoby wreszcie
      Skarpę?
      • Gość: inżynier Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 15:27
        Nie neguję pomysłu multikina w Płocku i może nawet w tym miejscu, ale cieszmy
        się, że takiego klocka w tym miejscu nie będzie. Jest to pod względem
        inwestycyjnym najbardfziej łakomy teren w Płocku i warto by powstał tu naprawdę
        wspaniały obiekt i przy okazji multikino. Zróby galerię "NOWY RYNKEK"
        CZY "GALERIĘ PODKOWĘ".Niech będzie to spędzalnia wolnego czasu dla Płocczan.
        Pomysł trzeba rozbudować, przemysleć kompleksowo, a nie stawiać kolejny klocek
        w stylu "Antypodkowy", który dla autora projektu wydaje się być tu jakąś cnotą.
        Nie pochodzi z Płocka i tu pewnie jego problem.
        ( a tak wogóle w wizualizacji najbardziej podobały mi się literki, przysłaniały
        dość skutecznie brak architektury. Proponuję jednak, jeśli pomysłem na
        architekturę jest liternictwo i napis reklamowy, zrobić konkurs na nowy krój
        czcionki typowej dla miasta Płocka)
    • Gość: fenio Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.04, 10:51
      Oglądałem wczoraj transmisję w naszej płockiej telewizji dotyczącą dyskusji na
      temat multikina i jego lokalizacji i musze Wam powiedzieć, że jak do tej pory
      nie byłem przekonany co do słuszności decyzji radnych po wiadomościach w
      Gazecie Wyborczej, tak teraz gdy zobaczyłem tą dyskusję w całości jestem 100%
      pewny ,że radni zrobili dobrze odrzucając zaproponowaną lokalizację.
      Brawo !!! Jestem z Wami - multikino tak , ale nie w tym miejscu i nie za takie
      pieniądze. Nastepny raz niech prezydent Milewski lepiej przygotuje sie do
      odpowiadania na zarzuty.
      KAŻDEMU KTO MA WĄTPLIWOŚCI CZY RADNI ZROBILI SŁUSZNIE POLECAM OBEJRZENIE
      TRANSMISJI Z OBRAD . JESTEM PEWNY ,ŻE PRZEKONA TO WAS TAK SAMO JAK MNIE.
      MOŻE POPROSIMY TELE TOP O PONOWNĄ TRANSMISJĘ - ZAPOWIEDZIANA WCZEŚNIEJ TAK BY
      KAŻDY KTO CHCE MOGŁ JĄ OBEJRZEĆ I WYPRACOWAĆ SOBIE WŁASNE ZDANIE - WTEDY
      PODYSKUTUJEMY CZY MULTIKINO MA BYĆ PRZED TEATREM CZY MOZE W INNYM MIEJSCU !
      • Gość: Wikta Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 12:56
        A może wybudować taki kompleks w miejscu parkingu strzeżonego przy
        ul.Przemyslowej obok Płockiego Centrum Handlowego . Rozbudowane podziemne
        parkingi rozwiązałyby częściowo również problemy z zaparkowaniem samochodów
        przez cały dzień dla kupujących , a wieczorem dla bywalców kin ,kręgielni,
        klubów itp. oraz mieszkańców osiedla . Lokalizacja w centrum miasta , ale
        jednocześnie odizolowana od zabudowy mieszkaniowej i nie byłaby uciążliwa dla
        ludzi. Dojazd z kilku stron bezawaryjny . Właściciel jest chyba jeden , wielkie
        osiedla spragnione dobrej rozrywki obok . Nic tylko budować tam kompleks .
        Co sądzicie o tej lokalizacji .Sami spróbujmy zagospodarować nasze miasto
        jeśli wyobraźni nie staje decydentom .
    • Gość: gość 132 Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:15
      ciekawe ile metka dostał w łapę za zgodę na budowę multipleksu
    • Gość: Moniek Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:34
      I płoccy radni chcą zwalczać bezrobocie? Tyle nowych miejsc pracy, ale przecież
      panów na stołkach nic to nie obchodzi że ludzie nie mają pracy nie mają za co
      żyć, no i nie wspomne o rozrycwce dla mieszkańców. Płock odwiedzaliby
      mieszkańcy innych miast i zostawialiby tu swoje pieniądze!
      • w_starym_kinie Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 18.03.04, 15:59
        komu by zostawiali pienieadze!?
        miastu?

chyba snisz!
    • Gość: MIKE Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: 195.224.162.* 18.03.04, 15:51
      JAK TO DLACZEGO??? DLATEGO ZE KTOS NIE "PRZYTULIL" ODPOWIEDNIEJ "OPLATY
      KONCESYJNEJ"! a PRZECIEZ WIADOMO ZE ZYCIE RADNEGO WIAZE SIE Z WYDATKAMI. RADNI
      NIE MARTWIA SIE ZE W PLOCKU NIE MA MIEJSC PRACY - BO PRZECIEZ "RZAD WYZYWI SIE
      SAM"... DLACZEGO JESTESCIE TACY ZASKOCZENI TYM FAKTEM? NIE WIECIE JAK SIE
      RZADZILO I JAKWIDAC RZADZI NADAL W PLOCKU?
    • Gość: Zdziwiony Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.pt-2.petrotel.pl 18.03.04, 16:10
      wszyscy piszecie ze trzeba ozywic centrum miasta i piszecie o tym ze kino ma
      byc przy teatrze, ale chyba zapomnieliscie ze centrum miasta jest przaktycznie
      na Podolszycach a nie przy teatrze, miasto rozrasta sie i wszystko przesuwa sie
      w strone Borowiczek, wiec przestancie z tym ze centrum jest w okolicy teatru,
      bo kiedys bylo ale juz nie jest. i niech ktos wreszcie napisze co z tym
      multiplexem na Podolach.
      • pesymista77 Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu 18.03.04, 16:25
        Proszę zapoznać się z obrazem,który został przeze mnie sklejony z tego co znalazłem w necie (moje dwa posty z wynikami dociekań):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=11434727
        Trzeba wierzyć w dobre intencje Era-Budu,ale jak mawiają - nadzieja jest matką głupich.
    • Gość: arno Re: Ciąg dalszy sprawy multipleksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 18:24
      A nie można wybudować go na terenie byłej jednostki.Jeszcze jest tam trochę
      miejsca.
    • Gość: idiot Ciemne chmury IP: *.visp.energis.pl 18.03.04, 19:24
      Witam
      Jak sie czyta, że wam zależy na miejscach pracy, na ściągnięciu turystów
      pieniędzy to aż się wierzyć nie chce. Tylko szkoda, że ten patryiotyzm zanika
      np. w sklepie gdy kupujecie zachodnie auta, TV, ubrania i wiele innych rzeczy.
      W Polsce jest za dużo średnich i małych miast.
      Niestety Płock to miasto które z czasem maleje i będzie maleć, niestety, ale
      został skreślony wraz z województwem. Wszystko co w tym mieście jest, należy pod
      Warszawkę niestety. :-(, nawet Orlen. Inwestując w Płocku ani to miasto za
      bardzo nie zyska, ani inne. Co poradzić.
    • Gość: większość.ludu Większość ludu jest za centrum rozrywki IP: 195.117.140.* 20.03.04, 17:02
      Tak więc słuchajcie głosu ludu - który pojawia się w telefonicznych opiniach,czy w wątkach na forach. Lud chciał McDonalds'a od 1994 roku gdzieś - dostał go w 1998 czy 1999 r. bodajże,wcześniej musiał jeździć do Kutna ; gdzieś tak od 1997 lud chciał hipermarketów - dostał je w latach 2001,2002. Od roku 2002 lud czeka na obiecane centrum rozrywki - czy i kiedy je dostanie - oto jest pytanie. To nic nie kosztuje was,władze miasta,czy radni. Zróbcie żeby było,lud czeka. Ale i tak najważniejsze dla ludu są nowe miejsca pracy,rzecz niepodważalna,Park Technologiczny,bezrobocie musi spaść. Ale mimo bezrobocia - istnieją ludzie którzy mają pracę - i chcą mieć centrum rozrywki,prócz pracy ważna jest także rozrywka - akurat zrealizowanie bez większego wysiłku tego postulatu ludu było tak blisko...
    • Gość: ble beznadzieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:01
      popieram czy ktos qr....zrobi cos w tym miescie czy otowrzy nam mlodziezy oczy
      na swiat? czy ktokolwiek zrobi cos sensownego w tym beznadziejnym miescie?
      • Gość: ano! Re: beznadzieja IP: 195.117.140.* 28.03.04, 20:48
        Prezydent chciał wam to zafundować,ale radni,być może ci na których głosowali wasi rodzice - zablokowali to. Wszystko podobno ostatecznie wyjaśni się na sesji we wtorek,30 marca. Wszak tak pisano dwa tygodnie temu. A poza tym centrum rozrywki miało być na Podolach,tak więc co z tym ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka