Dodaj do ulubionych

Apel do kierowców

13.08.10, 10:37
Jak widzę nasze władze nie są w stanie poprawić nam życia. Czas
chyba więc abysmy sami zaczęli cos robic w tym temacie. Na początek
proponuję abyśmy wpisywali tutaj swoje uwagi, propozycje
usprawnienia ruchu w naszym mieście. Wszystko co naszym zdaniem może
poprawić jazdę. Wszyskie zauważone "głupoty" i nasze propozycje
zmiany. Może ktoś z "władców" odpowiedzialnych za organizacje ruchu
przeczyta to i podjemie się zmian. Jest okazja - zbliżają sie wybory
samorządowe , może ktoś wykorzysta nasze propozycje i zdobędzie
troche naszych głosów .
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: Apel do kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 18:57
      popieram, moge pomóc ale nie wierze w sukces
    • Gość: petent Re: Apel do kierowców IP: *.plock.mm.pl 15.08.10, 19:07
      Dlaczego mam robić robotę za kogoś kto bierze, za to pieniądze?
      I jeszcze jak piszesz może wykorzystać nasze pomysły by zdobyć elektorat -
      bzdet:) Oni przecież wszystko wiedzą. Taki Kolec czy Kwiatkowski to specjaliści
      w każdej dziedzinie. Jeden się opier... a drugi opier... pracowników - sam
      trzepie fuchy!!!
      • Gość: antyidiota Re: Apel do kierowców IP: *.centertel.pl 15.08.10, 19:11
        wymienić matołów w ratuszu a nie za nich robić robotę
      • Gość: do petenta Re: Apel do kierowców IP: *.064.c91.petrotel.pl 15.08.10, 19:34
        co zadanko Ci dali byś napędzał elektoracik.Forsę biorą to niech sami
        myślą.Potem powiedzą,że to ich pomysły.Szczerze powiedziałeś,że chodzi o
        zdobycie elektoratu.Kiepściutko paniska śpiewają.Oj cieniutko.Marnego
        współpracownika od zadań drogowych sobie wybrali.
        • Gość: petent Re: Apel do kierowców IP: *.plock.mm.pl 15.08.10, 19:45
          Kompleksiki się odezwały?:)))
          • Gość: kierus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 19:51
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • loki.se Re: Apel do kierowców 15.08.10, 19:51
          To może zaczniesz się pocić nad koncepcją układu komunikacyjnego dla miasta. Rok
          temu urząd wydał sporo kasy na taki dokument i co z niego wynika dla Nas?
          Odpowiedz: gówn...!!! Dlaczego? Bo Mirek kazał, a Krzysio nawpisywał głupot i
          teraz nadaje się to do śmietnika.
          Szkoda czasu na pisanki z urzędasami mirka!!!
          • Gość: petent Re: Apel do kierowców IP: *.plock.mm.pl 15.08.10, 19:56
            zaraz pojawi się tu inż. jw jw i będzie męczył te swoje wypociny na mapce dla
            turystów...
            • Gość: raz dwa trzy Re: Apel do kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 20:37
              To i tak lepsze niż wieczne obietnice i symulowanie pracy przez
              Mirka i jego wesołą ekipę.
              Każdy tylko nie on!
            • Gość: kazio13-net Re: Apel do kierowców IP: *.plock.mm.pl 15.08.10, 20:58
              Sorry ale mnie nie chodziło o jakieś "koncepcje" , ale o zwykłe proste sprawy, które nie wymagają dużego nakładu finansowego, a nas wkurzają. Dla przykładu : czy nie można by wprowadzić zakazu skrętu w lewo ( co już kiedyś proponowałem na forum) dla jadących ul. Kilińskiego do Jachowicza - zwłaszcza w Sienkiewicza.. Wkurza mnie jak jadę , mam zielone a tu ktoś chce skręcić w lewo i trzyma kilkanaście samochodów. Dobrze jak dojedzie do osi skrzyżowania i na środek , ale większość kierowców staje tak , ze nie można ich ominąć z prawej.Wiem , że najlepszym rozwiązaniem jest poszerzenie Kilińskiego , ale to wymaga dużych nakładów i dużo czasu . Przecież jadąc Kilińskiego można skręcić w wyszogrodzką przy rogatkach i później znów w lewo, i dojechać można.
              Takie rozwiązanie na pewno będzie kosztować grosz , a jak ułatwi płynność kilińskiego.
              • Gość: bubel Re: Apel do kierowców IP: *.plock.mm.pl 15.08.10, 21:45
                to już sam sobie odpowiedziałeś na posta:)
                • jestem-happy Re: Apel do kierowców 15.08.10, 22:22
                  Gość portalu: kazio13-net napisał(a):
                  "...Przecież jadąc Kilińskiego można skręcić w wyszogrodzką...."
                  Kazio, jak na 13 lat, to jesteś mało rozgarnięty. A już o dorosłość to nikt Cię
                  nie posądzi. Wiesz, a może tak chcąc skręcić w ul. Sienkiewicza byłoby lepiej
                  pojechać do Al. Jachowicza, potem Al. Piłsudskiego i przez ul. Spółdzielczą do
                  ul. Wyszogrodzkiej? Potem już prosta droga. Tylko trzeba poczekać na ten
                  wariant, bo skrzyżowanie rozkopane. kazio13-net, Ty nie bierz się za
                  drogi, wracaj do piaskownicy.
                  • Gość: antyidiota Re: Apel do kierowców IP: *.centertel.pl 16.08.10, 05:53
                    Kazio to przydupas od Witczewskiej, nie dajmy sie nabrać na nowe numery Mirka
                    • Gość: kazio13-net Re: Apel do kierowców IP: *.131.c92.petrotel.pl 16.08.10, 10:19
                      No tak widzę że jak trza złozyc jakąś propozycję , to tylko same
                      (jak zwykle) narzekania i nieprzyjazne komentarze. Najlepiej tylko
                      narzekać , narzekac i narzekać i czekać aż się samo poprawi. Aha z
                      Pania Witczewska to ja mam tyle wspólnego co z Papierzem .
                      A dla wyjaśnienia dodam , ze jak obliczyłem to gdy skrecimy w lewo w
                      wyszogrodzka i na wysokości batorego znowu w lewo to "nadrobimy" ok.
                      500-600 m. Wydje mi się że to nie tak dużo . W wielu wiekszych od
                      naszego maistach ( np. lódź) takie rozwiazania funkcjonuja od lat.
                      No ale u nas to tylko narzekać każdy potrafi i zloslwie komentoweać
                      i oceniac kaszdego kto zaproponuje cokolwiek.
                      Pozdrawiam , aha P.J. mam już od ponad 30 lat
                      • Gość: Kazio13-net Re: Apel do kierowców IP: *.131.c92.petrotel.pl 16.08.10, 10:22
                        jeszcze jedno , jak znam życie to zaraz pojawią sie komentarze nie
                        co do meritum sprawy ale do tego , ze Papież napisałem przez "RZ" .
                        • Gość: kazio13 - net Re: Apel do kierowców IP: *.131.c92.petrotel.pl 16.08.10, 10:50
                          Aha kolejna poprawka - ale czlek sie na błędach uczy- chodziło o to
                          aby skręcić w prawo na wysokości rogatek, póxniej w lewo.
                      • Gość: ja_ Re: Apel do kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 11:06
                        nie przejmuj się bezrobotnymi ćwokami z prowincji. oni tylko narzekać potrafią,
                        są mistrzami nieskomplikowanej destrukcji, niezdolni do samodzielnego myslenia.
                        więc olac ich.
                        • Gość: racjonalizator Re: Apel do kierowców IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 13:02
                          Gość portalu: ja_ napisał(a):

> nie przejmuj się bezrobotnymi ćwokami z prowincji. oni tylko
                          > narzekać potrafią, są mistrzami nieskomplikowanej destrukcji,
                          > niezdolni do samodzielnego myslenia.

Z wielkim trudem odnalazłęm w sobie i wykrzesałem jakoś zdolność
                          samodzielnego myślenia z siebie i odkryłem jak następuje.

Żeby ta twórcza propozycja usprawnienia ruchu ul Kilińskiego była
                          kompletna a przejazd Kilińskiego maksymalnie gładki należałoby obok
                          zakazu skrętu w lewo z Kilińskiego w Sienkiewicza ustanowić jeszcze:

-zakaz skrętu w lewo z Kilińskiego w Wyszogrodzką i Słoneczną.
                          -zakaz skrętu w lewo z Kilińskiego w Dojazd
                          -zakaz skrętu w lewo z Kilńskiego w Padlewskiego
                          -zakaz skrętu w lewo z Kilińskiego na teren jakiejkolwiek posesji
                          przy Kilińskiego (PWS Włodkowica, parking Policji, zespół szkół
                          zwodowych, posesje prywatne, itp)
                          -dla wyegzekwowania tych zakazów nie malować podwójnej ciągłej linii
                          i ustawiać znaków zakazu, ale od razu postawić żelbetowy murek w osi
                          jezdni (za wyjątkiem skrzyżowań) dla skutecznego rozgraniczenia
                          pasów ruchu w przeciwnych kierunkach.
                          - same prawoskręty przy stale włączonej zielonej strzałce skrętu w
                          prawo

Po takich zmianach ruch w tej części miasta byłby prawie
                          bezkolizyjny i oraz gładki i sprawny, jak to zakłada pomysłodawca.

PS nadal kombinuję jak koń pod górę, co tu by jeszcze usoprwnić
                          • Gość: ja_ Re: Apel do kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:34
                            nie miałem na myśli konkretnego przykładu. chodziło mi o fakt, że każda nowa
                            inicjatywa, która pojawia się na forum, jest z automatu bombardowana przez
                            dyżurnych frustratów. strasznie to prymitywne jest.
                          • Gość: ja_ Re: Apel do kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:37
                            a co więcej. ci frustraci, żadnych własnych pomysłów nie podsuwają, tylko walą
                            cepem na lewo i prawo... wyzywając wszystkich i wszystko, z czym nie mogą sobie
                            poradzić ich małe móżdżki...
    • Gość: donpedro Re: Apel do kierowców IP: *.033.c94.petrotel.pl 20.08.10, 10:49
      > Jak widzę nasze władze nie są w stanie poprawić nam życia. Czas
      > chyba więc abysmy sami zaczęli cos robic w tym temacie.

Fajny jesteś.
      Idąc twoim tokiem myślenia najgorsze władze maja w Tokyo, Paryżu,
      Londynie czy NY.
      Tam stoi się godzinami w korkach mimo non-stop modernizowanych sieci
      dróg.
      To co się dzieje nazywa się postęp. Jego skutkiem ubocznym jest coraz
      większy kocioł na drogach i jakbyś się nie spinał i władzy nie
      wymieniał to będzie tylko gorzej a nie lepiej.

Jedyna moja propozycja to na wyspach rond ustawić wielkie tablice z
      informacją jak jeździ się po rondzie.
      A zwłaszcza kiedy kierunki i które włączamy i kiedy zajmujemy pas
      zew. a kiedy wew.

Przy każdym skrzyżowaniu tablica z napisem "WŁĄCZ KIERUNEK ZANIM
      ZATRZYMASZ SIĘ NA ŚWIATŁACH A NIE RUSZAJĄC - RUSZ RAZEM Z ZIELONYM A
      NIE KILKA SEKUND PÓŹNIEJ"

Jak to opanują kierowcy... Będzie miód malina i niczego więcej nie
      chce od miasta. No chyba że patrolu przy krzyżówkach i rondach i
      kasowanie chamstwa na grube kwoty.
      • Gość: ja_ Re: Apel do kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 11:04
        według twojego toku myślenia, nie trzeba zmieniać nic, na płockich ulicach jest
        cacy...
        • Gość: donpedro Re: Apel do kierowców IP: *.033.c94.petrotel.pl 20.08.10, 14:39
          W/g mnie jakiekolwiek zmiany są/będą tylko kosmetyczne i starczą do
          następnego poniedziałku - kosztować za to będą krocie.
          A w/g ciebie takimi pomysłami rozwiążesz problemy i Płock będzie
          jedynym miastem na świecie bez problemu na drogach ?
          • Gość: pani_konik Re: Apel do kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 18:42
            pochowali się ;)
            • Gość: asd nauczcie sie jeździc IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.11, 22:08
              finito

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka