Dodaj do ulubionych

Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze

08.09.10, 22:46
A co na to czytelnicy??
Droga Pani Marto,
skoro jeśli trasa jest przejezdna droga do pracy zajmuje Pani 5 min., a w przypadku utrudnień w ruchu aż godzinę, wydaje mi się, że warto w takim przypadku pomyślec o SPACERZE, który w porównaniu z godzinnym tkwieniem w korku sprawia wrażenie przyjemniejszego!
Obserwuj wątek
    • Gość: cyp Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.plock.mm.pl 08.09.10, 23:10
      to zapraszam na spacet tamtymi okolicami, milo nie jest.
      jezdze tamtedy codziennie. ostatni piatek to jak kuriozum - zawalone drogi przez Park, Zglenickiego korek prawie do wjazdu na Park, a między bramami to samo... wszystko między 14.30 a 15tą. a te koparki i robotnicy to jakaś paranoja, ostatnio przed same auto wylazł mi koleś ze szczotką i zaczął sobie zamiatać.
      parodia i paranoja z tym tempem prac, wybory idą... a ważniejsze rzeczy w płocku nie ruszone...
      • Gość: gość No tak 5 minut jazdy autem i tragedia się stała. IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 06:32
        Rowerkami albo spacerkiem. Nie dość że orlenowcy jako że wypuszczani prawie o jednej godzinie korkują całe miasto, to jeszcze potrafią mieć pretensje do innych.

szkoda słów
      • Gość: jan Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 194.181.237.* 09.09.10, 07:36
        Patrzyłem na ten korek. Duże samochody i w każdym jeden człowiek. A może warto na czas remontu drogi i budowy hali korzystać z MPK. I taniej i korki będą mniejsze, albo dogadać się z kolegami z pracy i zamiast pięcioma samochodami jechać jednym. Tylko narzekać potraficie.
        • Gość: do jana Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.c149.petrotel.pl 09.09.10, 11:05
          A nie wpadłeś na to geniuszu że nie każdy ma takie same plany, i nie jest mu po drodze jeździć razem? No to pomyśl - poza tym to nie jest problem "orlenowców" bo nie każdy jeżdzący na chemików pracuje w orlenie, sa też inne miejsca pracy - to jest problem niudolnie zarządzanego miasta i koordynacji działań.
          • Gość: jan Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 194.181.237.* 09.09.10, 14:30
            A MPK. Może warto czasami zrezygnować z samochodu.
        • Gość: mmm Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.214.c73.petrotel.pl 09.09.10, 16:31
          przecież tam są zawsze korki, tyle że mniejsze. od wielu lat powinny być tam światła. ale czereśniaki z ZDM wolą postawić światła na mało uczęszczanych przejściach dla pieszych, 50 metrów od skrzyżowania. np. wyjazd przy cmentarzu komunalnym, kuriozalny wyjazd z auchan na czwartaków itp itd. póki nie wymieni się ekipy zdm nic się w płocku nie zmieni...!
      • Gość: Pancio Pinczera HA HA HA IP: *.kredytbank.com.pl 09.09.10, 09:47
        Zamknęli Wam jedno skrzyżowanie i robicie aferę na całą Polskę?:) Zapraszam do Warszawy jak chcecie zobaczyć co to znaczy utrudnienia w ruchu i remonty wszystkiego naraz. Tutaj oprócz zamknięcia klikudziesięciu (sic!) kluczowych skrzyżowań budują jeszcze metro, autostradę i remontują tory kolejowe, tramwajowe i generalnie wszystko co się rusza i nie ucieka. Dodajcie sobie kikadziesiąt razy większy ruch i macie wynik:)
        A jak ktoś słusznie napisał, skoro wszyscy w Płocku i tak robią w jednej firmie na O to może zacznijcie jeździć razem?:) I wystąpcie do szefów o ruchomy czas pracy, tak żeby przybycie i wyjazdy rozłozyć np. na godzinę.
        Witajcie w realnym świecie drogie Alicje z krainy petro:)
        • Gość: a Re: HA HA HA IP: 91.212.223.* 09.09.10, 12:32
          Jaka ta Warszawa niesamowita, co jeszcze wam buduja, no pochwal sie.
    • Gość: sdgfd Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 80.48.4.* 08.09.10, 23:18
      nie ma remontów źle, są remonty też niedobrze. opozycyjnym propagandzistom i podstawianym przez nich do gazety "niezadowolonym mieszkańcom" nigdy nie dogodzisz.
      • Gość: fan Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.c149.petrotel.pl 09.09.10, 07:29
        Tak, tylko czy remonty muszą być tylko w roku wyborczym ? Cztery lata można nic nie robić an ulicach i w miescie aby przed wyborami zostać SUPERGOSPODARZEM i wyremintować całe miasto żeby wszyscy widzieli ? Mam nadzieję że rozliczenia nadziejdzie czas...już niedługo
      • Gość: Ja Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 91.212.223.* 09.09.10, 07:47
        Skoro policja nie może kierować ruchem to może nasza ukochna Straż Miejska na chwilę oderwała by się od swoich radarów i zajęła tym problemem...
    • royback Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze 09.09.10, 07:39
      Akurat wyłaczana sygnalizacja na skrzyzowaniu lukasiewicza odciazyla znaczenie korek, gdy byla wlaczona to byla tragedia, sznur samochodow zaczynal sie przy rondzie...
      • Gość: xyz Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 91.212.223.* 09.09.10, 07:56
        Właśnie, jakoś ostatnio ku mojemu wielkiemu zdziwieniu powrót z pracy był w tempie ekspresowym! Autobusem oczywiście. Tylko 5 minut później niż normalnie według rozkładu. W porównaniu do 25minut z poprzenich dni nie mam prawa narzkać (a dodam, ze jeżdże tylko do IIILO). Jeszcze rondo na Długiej i codziennie byłby luksus!

Ale chyba mam za duże wymagania:)
    • Gość: do jezusmarian Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 91.212.223.* 09.09.10, 07:51
      Zastanów się co piszesz, którędy? Po jezdni???? Zglenickiego nie ma chodników dla ruchu pieszych!!!
    • Gość: gość Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.230.c94.petrotel.pl 09.09.10, 08:13
      no właśnie droga paniusiu, szpileczki zamienić na trampeczki i piechotką lub rowerkiem. rowerzystka
      • Gość: Mamusia Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 91.212.223.* 09.09.10, 08:48
        Rozumiem Drogi Mądralo mierzący wszystkich jedną miarą, że paniusie oprócz tego, że mają zmieniać obuwie po pracy, to po dzieci do szkoły lub przedszkola też mają rowerem jeździć? A może autobusem? No niech gó...arz posiedzi do 17.00 w szkole, potem jeszcze zrobią zakupy, też rowerem, potem Paniusia zrobi obiadek, nakarmi rodzinę i wszyscy już po 15 minutach wspólnie spędzonego czasu- pójdą spać! Wspaniale! Jakie to mądre, że też wcześniej na to nie wpadłam!!!
        • Gość: staromodna Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 09:06
          Kiedyś prądu nie było, wody bieżącej w mieszkaniach, samochodów, a jednak sobie radzono i nie narzekano na ciężki los. A teraz to tylko wygodnictwo i zatruwanie środowiska oraz innych mieszkańców spalinami z prywatnych samochodów, które już nawet chodniki pozajmowały w wielu miejscach i nie ma jak przejść. To tak jak z pieluchami, gdy słyszę jakie to pampersy drogie, to mówię kupić tetrowe i prać. Ale teraz młodym mamusiom się prać nie chce, tak samo jak chodzić. Więc lepiej zakładać pampersy, stać w korkach i narzekać na wszystko dookoła. A świat jest taki piękny.
          • Gość: gość Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 212.160.172.* 09.09.10, 11:12
            Dokładnie - mieszkam przy podstawówce i przedszkolu i to co widzę codziennie rano to tragednia - samochód za samochodem. A najlepsze jest to że podjeżdża auto po podstawówkę, które wieczorami stoi na parkingu..... 500m dalej :) wysiada dziewczynka ok 10 lat a mamusia robi nawrót i wraca - ciekawe czy na parking :) Jak idę do firmy na 9:00 - to samo - liceum po drodze i 8:45 - 8:50 ruch "jak w ulu". Rozumiem podwieźć dziecko do żłobka czy przedszkola, no ale wozić samochodem panienke do liceum to jest chore. Pewnie tatusiek swoją córę podrzuci jeszcze w sobotę na imprezę :) Wychowujmy dalej pokolenie inwalidów
          • Gość: a Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 91.212.223.* 09.09.10, 11:14
            Swiat idzie do przodu, razem z nim wymagania, czy to zle?
            • Gość: gość Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 212.160.172.* 09.09.10, 11:47
              Oczywiście - Tylko nie popadajmy w skrajności o których napisałem powyżej. Korzystajmy z samochodu racjonalnie to ułatwi życie Nam wszystkim. A tak mamy osoby(z mojej klatki), które po oligocenkę jadą ... samochodem. Dla przykładu mi spacer w obie strony zajmuje 6 minut :) A później wszyscy płaczą że są korki no bo ktoś musi zawieźć córkę do liceum, jeszcze inny 500 m. do podstawówki, ktoś inny jedzie na zakupy, do apteki, do urzędu, do kościoła itp.
        • Gość: oksford Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.180-80-r.retail.telecomitalia.it 09.09.10, 10:41
          to niech nie pisze ze ma 5 minut do domu, bo czynosci ktore Pani wymienila zajmuja dluzej niz 5 minut po drodze:)
        • Gość: gość Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.230.c94.petrotel.pl 09.09.10, 20:19
          tak się składa że własnie jestem matką 4 i 8 latków i właśnie jeżdżę dużo na rowerze i tylko trzeba to sobie wszystko zorganizować. Więcej pomysłowości nie tylko narzekanie.... rowerzystka
    • laduj_dziadu Jeszcze kilka wypowiedzi Jarusia "Księżyc" 09.09.10, 08:27
      Kaczyńskiego i po Miloszence nawet nie zostanie popiół na śmietniku historii. Płock będzie miał szansę odetchnąc od mroku średniowiecza by Miloszenko Company. Tylko obyśmy dobrze wybrali.
    • fifrak85 Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze 09.09.10, 09:45
      spacer lub jazda rowerem Zglenickiego ? hehe dobre, widać rzadko uczęszczasz tej drogi. Samochodem należy uważać bo droga w opłakanym stanie, chodników brak a ścieżki rowerowe to marzenia. Dołożyć jeszcze trzeba duża ilość tirów dojeżdżających do tamtejszych firm. Sam sobie cwaniaczku uskuteczniaj takie rozwiązania bo spacer w tamtych rejonach to nie najlepszy pomysł.
      Podobał mi się za to pomysł żeby SM pokierowała ruchem przez te 2-3h największego ruchu.
      A w przyszłości fajnie byłoby tam zobaczyć rondo
      • Gość: towwieslaw Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.109.c71.petrotel.pl 09.09.10, 10:52
        to nie jest balagan ! to jest burdel!
        • Gość: sic Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.075.c92.petrotel.pl 09.09.10, 12:50
          ten burdel trwa już 8 lat, najwyższy czas to zakończyć.
          amen !
    • Gość: grzesiu Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 11:51
      ojej ojejku motyla noga to ma pani naprawde problem może tak orlenowcem lepiej by było wrócic z pracy no naprawde jaki problem może tak by kolejką linową
      • Gość: J-23 Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.210.c87.petrotel.pl 09.09.10, 12:03
        To nie jest burdel , to sa WYBORY
    • shoooter Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze 09.09.10, 12:12
      Polecam, o ile ma ktoś taką możliwość przesiąść się na skuterek bądź motocykl :) Zdecydowanie to ułatwia przeprawę na ORLEN :)
      Jeśli ktoś woli mimo wszystko samochód polecam, kubek melisy przed wyjściem z pracy, włączyć ulubioną stację i cierpliwie toczyć się do domu :)
      Pzdr
    • Gość: em Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: 194.181.237.* 09.09.10, 12:52
      pani Małgorzato, Płock i jego mieszkańcy "cierpią" od czerwca 2004 roku, mówi pani coś ta data? już czas na panią - genialny strategu ds. zarządzania ruchem!
    • roman_j Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze 10.09.10, 07:12
      Policja szuka wykrętów, ale wypadają one nieprzekonująco. Gdyby komendantem był nadal insp. Brach, to nie byłoby głupich tłumaczeń, a na obu skrzyżowaniach, przynajmniej w godzinach szczytu, policjanci kierowaliby ruchem.
      • Gość: J-23 Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.156.c88.petrotel.pl 10.09.10, 10:45
        Romanie_j, zgadzam sie z toba jak najbardziej , bo tak z obserwacji widze że tych policjantów to chyba faktycznie po krzakach pochowali, cos ich oststnio wogóle nie widać. Tłumaczeniem jest że takich miejsc jest więcej , ale niestety ja nie widziałem ich ani na wyszogrodzkiej ani na łukasiewicza , ani na grabówce w czasie ich remontu. No więc pytam gdzie oni są ?
    • Gość: IcE Re: Drogi są monitorowane, bałagan ma się dobrze IP: *.centertel.pl 12.09.10, 00:07
      Ja w kwestii skrzyżowania bez świateł przy hali - to jednak bardzo dobrze świadczy o Płockich kierowcach że pomimo, co by nie mówić, pozostawienia im pełnej swobody co do pierwszeństwa przejazdu :) nie wydażyła się żadna kolizja. A może jednak świateł w Płocku jest za dużo???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka