Dodaj do ulubionych

W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n...

28.09.10, 21:46
Jestem za a nawet przeciw. Rozumiem traumę rodzinną ale czy Płock jest taki spokojny Szanowny Aktorze
a jak to jest ? najpierw z waszej patrii prześladuje sie przez 4 lata Opiekuna Miejsc Pamięci Narodowej za pisanie o polskiej tradycji, kulturze, polskich Bohaterach 19863r,

wyrzuconych w Płocku z Grobów Wojennych 1863r., przez komunistów. Potem lewicowi różnej farbki sprzedali te Groby oficerom LWP a teraz socjaldemokracja chce sztukę w Płocku? Z kontekstem LEWICY?

A co z Krzyżem? NIE BĘDZIE?

A CO Z PRZEŚLADOWANIAMI ZA MIEJSCA STRACEŃ?

A CO Z PRZEŚLADOWCAMI?

CZY SĄ z SLD? CZY kandydują DO SAMORZĄDÓW W PŁOCKU?

doprawdy Płock TO spokojne MIASTO, panie Aktorze.

A Sejm opracowuje kodeks karny za mobbing elektroniczny ale tam nic nie było o nagradzaniu prześladowców mobbingowych, etatami w Samorządach z puli SLD.
Obserwuj wątek
    • 0-kajtek W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... 28.09.10, 21:59
      Jestem związany uczuciowo z tragedią Smoleńską. Bylem gościem prezydenta RP, Lecha Kaczyńskiego. Zrobiłem film w tym Temacie. Żal Ludzi, niezależnie od poglądów. Amen.
      • kwisniewski Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium 28.09.10, 22:07
        moim zdaniem za wcześnie na rozdrapywanie niezagojonych ran
        • bogda35 Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium 29.09.10, 07:54
          W tym kraju,(jak w kazdym innym) tragiczne katastrofy,naogół spowodowane bezmyslnoscia,niestosowaniem sie do przepisow,ogólnym bałaganem -sa na porzadku dziennym i zdarzaja sie niemal co roku.Straszna katastrofa pod Grenoble- skutek złamania przepisow.Katastrofa Hali w Katowicach - zlamanie przepisów.Katastrofy gornicze- zbrodnicze łamanie przepisów za wiedza związkow zawodowych,samych poszkodowanych i przełozonych.Katasrofa w Smoleńsku - efektem ciągu braku profesjonalności,brawury,bezmyslnosci a wreszcie złamaniem przepisów przez pilota(niech z Bogiem spoczywa- był nieszczęsny ostatnim ogniwem polskiej bylejakosci).CO MAMY CZCIC ? Opamietania !!! To raczej powod do wstydu że NIC sie w bałaganiarskich procedurach nie zmienia,że najwyzsi dowódcy Polskiej Armii jak barany wsiadaja wszyscy do jednego samolotu, żę nikt nie zna nedzy tego lotniska,łącznie z BOR -odpowiedzialnym w koncu za cos ,nie ? Ze leci szef BBN jak slepe dziecko we mgle.Co tu pokazywać - jak nieswiadomi zbliżąjacej sie śmierci ludzie plotkuja przez komorki ? Jak koledzy pilotów z Jaka ktorzy cudem wyladowali nie maja odwagi powiedziec prawdy-że ladowac nie wolno ? Nie róbmy z ofiar bohaterów,bo nimi nie byli,gineli nieswiadomi , a wielu z nich w jakims stopniu odpowiadało za to że taki lot był mozliwy,- .Tak naprawdę(,choc to nie ma nic do rzeczy -jesli chodzi o przygotowanie) stali sie ofiarami ambicji Prezydenta ,aby JEGO feta wypadła okazalej niz Premiera.Małość,małość,małość. CO Tu Czcić? Jak to ma sie do pojecia Misterium jako obrazu Meki Panskiej i oddania życia za ludzkośc ?! Oni oddali zycie - przez głupotę i nnych.
        • Gość: pisklak Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: 109.243.126.* 29.09.10, 09:56
          Tak, za wcześnie na "...klaps klan"...
      • Gość: ciotka-ltd To nie uczczenie - to cyniczna zniewaga:) IP: *.196.27.103.threembb.co.uk 29.09.10, 00:58
        I wlasnie dlatego ludzie, ktorzy szanuja Lecha i reszte powinni byc przeciw: nie ten czlowiek, nie te intencje, nie ten talent - ryzykowac nie warto.
        Zacznij od samej napuszonej nazwy 'misterium'. Kojarzy sie z Misterium Meki Panskiej oraz z eksperymentami tworczymi (zreszta z reguly artystycznie dobrymi) do niego nawiazujacych.
        W przypadku ofiar katastrofy pod Smolenskiej, po wszelkich 'krzyzowych' zadymach i politycznych przepychankach brzmi to po prostu malo smacznie i baaaardzo tanio.
        A skoro ow pan ponoc aktor-rezyser proponuje takie gawno na 'dzien dobry' to mozna sobie wyobrazic co nastapi potem...
        I do tego to branie pod wlos, ze celowo nie w Warszawie...
        Moj komentarz bedzie tu brutalny: bo pan aktor-rezyser wie, ze juz za samo slowo 'misterium' by go w Warszawie pogonili, niemniej ciagle liczy,ze zdola wydymac 'prowincje'. Sadze, ze nie zdola:)
        • Gość: z Re: To nie uczczenie - to cyniczna zniewaga:) IP: *.206.c71.petrotel.pl 29.09.10, 01:14
          znalazl sie k... miastowy z UK
    • monster_truck Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium 28.09.10, 22:04
      Cytat: "Zdaniem Lewandowskiego sama lokalizacja Płocka w centrum kraju i charakter miasta także mają wiele zalet. Warszawa powszechnie kojarzy się jako miejsce sporów, politycznych kłótni i demonstracji najróżniejszych podziałów. Płock takich skojarzeń ze sobą nie niesie, jest idealnym miejscem, w którym można wszystkich w zgodzie posadzić obok siebie."

Kolejny sęp żerujący na katastrofie. Zaczęło się od miernej kaczki robiącej ze śmierci swojego brata szopkę a teraz znalazł się aktorzyna i jego genialny sposób na autopromocję. Lepiej niech Płock nie będzie kojarzony z tą tragedią i kabaretem z Krakowskiego Przedmieścia.
      • Gość: benek Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.038.c92.petrotel.pl 28.09.10, 22:42
        ludzie, macie naprawde narąbane w glowach. mnie sie ta inicjatywa podoba. coś moze trzeba w tym amfiteatrze pustym robic. helow...
        • Gość: szekspir Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.zjz.pl 29.09.10, 07:29
          jak macie pusty amfiteatr to wystawcie sobie Hamleta- za swoje
          a nie moje
      • ma-yazmuda Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium 28.09.10, 23:56
        A mnie się ten pomysł podoba! Nie wiem, czemu mój przedmówca nazywa pana Lewandowskiego "sępem". Czy chęć uczczenia ofiar katastrofy przez artystów koniecznie musi się Panu kojarzyć z "działalnością" ptaków ścierwojadów?
        Panu Jarosławowi Kaczyńskiemu - choć go specjalnie nie poważam - współczuję z powodu śmierci najbliższych i - jak sądzę - najlepiej by zrobił, gdyby poddał się intensywnej terapii, by nie wyprawiać tych wszystkich irracjonalnych politycznych wolt, które dojadły może nie wszystkim, ale wielu Polakom... Nie chcę być niesprawiedliwa... Mniemam, że te "dziwne" zachowania powoduje nieprzeżyta żałoba.
        Słowem "tak" dla misterium w Płocku.
    • Gość: tama W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: *.icpnet.pl 28.09.10, 23:14
      Niech chłopak to zrobi.Radosne chórki, balecik z piórkami, rewia na lodzie, gwiazdy tańczą, znane twarze, Pudzian i Gołota - walka w kisielu, fotoreporterzy z Faktu i Super Expressu, może także Wiśniewski, Rubik, Doda jako Maria Kaczyńska i Jolka Rutowicz jako małżonek - nieboszczyk.Gratuluję pomysłu, tupetu i bezczelnego parcia na sławę.Rzygać się chce.
      • ma-yazmuda Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium 29.09.10, 00:03
        Hmmm... mam nadzieję, że to Pańska wizja, która - w dodatku- nie ma nic wspólnego z pomysłem aktora z Plocka. Czy nie zna Pan innych nazwisk celebrytów, jak tylko te wymienione?
        Na jakiej podstawie Pan przypuszcza, że właśnie te osoby będą zaangażowane przez pana Lewandowskiego? Widział pan scenariusz i propozycję obsady ról?
        • Gość: ciotka-ltd Nie musi - zna za to 'kult celebrytow' IP: *.196.27.103.threembb.co.uk 29.09.10, 00:46
          Ktorego najwyrazniej jestes oddana wyznawczynia. Celebrycka banka juz peka na Zachodzie - byla tak samo sztucznie, medialnie, rozdeta jak budowlany boom i ceny nieruchomosci.
          I dlatego zaczyna sie otwarcie o tym kulcie mowic (Polska jak zawsze w tyle i wydaje sie jej, ze przez durne papugowanie taka europejska).
          A mowi sie to, co mozna w ciemno odniesc i do opisywanego tu przypadku: w 'kulcie celebrytow' celebryta wspiera celebryte, beztalencie wspiera beztalencie. By sie nachapac, zanim zostanie sie publicznie zdemaskowanym jako beztalencie:)
      • shachar Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium 29.09.10, 02:55
        nie, to ma być misterium, czyli bedą dymy z maszyny, błyskające światła, zespół tancerzy biegnących po okregu w zwiewnych strojach i robiacych "uuuuu..." a na koniec huk, a potem cisza jak makiem zasiał...
        Piekne... a Zmysłwa Sowa postara sie o poważny wyraz twarzy.
    • Gość: Stanisłav W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: *.plock.mm.pl 28.09.10, 23:49
      tak na serio? to żenada.. tak na mega serio? .. to wstyd by mi było pisać o tym artytkuł .. jeeej .. heh ;/
    • Gość: Riki dziu Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.chello.pl 28.09.10, 23:49
      Poczuł gościu szansę to prze dalej. Jak by nie ostatnia rola na Krakowskim to nikt by o nim nie wiedział oprócz babin ogladających serialik. Szkoda mi takich ludzi. A fuuu.... brzydzę się.
      • Gość: Stefan Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.10, 00:09
        Niech zapłaci za wynajem amfiteatru, i robi sobie szopki, jak go stać.
    • wlody1 Aktor? 29.09.10, 00:10

A co to za Aktor? Co za reżyser? W tym kraju wystarczy "zagrać" w serialu dla babć i już staje się aktorem,gwiazdą!!! Gdyby nie teściowa to nie miał by szans. Teraz znowu "jedzie" na teściowej tylko że w bardzo małym stylu... Przecież ten facet uczepił się tej jedynej szansy i nie da sobie jej wyrwać. Po trupach...dosłownie!
      • Gość: ciotka-ltd To nawet wiecej - to 'celebryta';) IP: *.196.27.103.threembb.co.uk 29.09.10, 00:37
        Wlasnie takie gawno co dzieki idiotom i mediom wyrasta na Przedmiot Ogolnonarodowej Czci, poczawszy od kiepskiej opery mydlanej. To nie polski pomysl - Polska jak zwykle skopiowala najbardziej smierdzace smiecie Zachodu, choc tu kult celebrytow powoli sie konczy...
        A panu aktorowi chcialabym powiedziec.
        O. hieny! O szkale! O lizidupki! Jak wam- qrwa - nie wstyd?
    • piot-r to Polska własnie 29.09.10, 02:41
      juz się jedzie po chłopaku, bo jest zięciem ofiary smolenskiej nie z tej partii co trzeba,
      Jak dotąd wszystkie celebracje słuzyly doraźnym celom politycznym, a nie chęci uczczenia ofiar katastrofy.
      Może ktoś, kto nie jest katabasem ani politykiem zrobi to lepiej, nie dzieląc ofiar na lepsze i gorsze.
      Zadanie bardzo trudne. Zycze powodzenia
      Piotr
    • Gość: tadjan W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: *.154.rev.vline.pl 29.09.10, 04:49
      żałosny pomysł odgrzewania katastrofy za którą raczej powinniśmy się wstydzić, a nie wymyślać misteria wspólnie z głupawą tvp. Wycieczka ludzi prących na szkło podczepiła się pod ofiary Katynia, pod rodziny walczące o prawdę losu jaki spotkał ich ojców...
      Jakoś nie mogę uwierzyć w bezinteresowność pana Lewandowskiego, jak nie uwierzyłem w bezinteresowność obrońców krzyża i wielkiego szulera Jarosława. Zostawcie to przeżywanie każdemu z członków rodzin z osobna, bez narzucania im sposobu w jaki mają to robić i nie róbcie pikniku-misterium pt. kampania wyborcza do parlamentu RP. A już najlepsza w tym wszystkim jest argumentacja wyboru miejsca..... a dlaczego nie w Mrągowie, Wąchocku czy w Policach? Dlatego że do Płocka z Warszawki to rzut beretem, no i kamery, kamery, kamery..... Ciekaw jestem co by na to powiedziała Czesia?
    • Gość: Kai W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.09.10, 06:32
      Takie " misterium" odprawiaja codziennie w knajpie pod krzyżem))- "Przekąski- Zakąski).Trwa całą dobę i lorneta z meduzą kosztuje tam tylko16 zl!
    • Gość: juhc W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: 212.244.167.* 29.09.10, 07:00
      A kogo zagra Czesia?
    • przyczajony_mason Kal, klan - a co to jest? Film? Myślałem, że coś 29.09.10, 07:34
      związanego z kastami indyjskimi lub mafią sycylijską. Nazwisko Lewandowski kojarzy mi się z Płockim Parkiem Przemysłowo - Technologicznym, ale nie z żadnym aktorem. Ciekawe, czy ten aktorzyna powie prawdę o prezydencie Lechu "Ląduj Dziadu" Kaczyńskim. Swoją drogą, dlaczego rodziny ofiar wypadku autobusu w Niemczech nie dostały po 40 tys. złotych jak rodziny tych z TU-154M? Co to, oni gorsi? No i kogoś też z tego autobusu powinni pochować na Wawelu.
      • Gość: menel Zrobić cokolowiek byle zaistnieć na chwilę w TV IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.10, 08:26
        Skoro chce zrobić misterium wielkiej tragedii w amfiteatrze w oddali od Warszawy by dać szansę na głębokie przemyślenie - to niech to zrobi w którymś z zachowanych antycznych amfiteatrów w Grecji, Turcji, Włoszech - przecież to być takie wielkie, humanitarne, uniwersalne o wydźwięku ogólnoludzkim -łatwo znajdzie tam miejscowych sponsorów i od razu zrobi światową karierę, przecież o to głównie idzie.
        Wtedy przynajmniej nas w Płocku uwolni od kolejnej porcji roztrząsania małości i głupoty oraz dalszego ciągu kiczowatych i żenujących spektakli oraz wątpliwego splendoru prowincjonalnych ciemniaków.
    • Gość: czytelnik W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: *.centertel.pl 29.09.10, 08:40
      Nie róbmy z tragedii kolejnej narodowej martyrologii i nie zbijajmy na niej kapitału. To jest żałosne.
    • Gość: KOCIAMBER W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: 83.1.120.* 29.09.10, 08:47
      JESZCZE CHŁOPAK NIC DO KOŃCA NIE ZROBIŁ, A JUŻ WYLEWA SIĘ NA NIEGO WIADRO POMYJ. MAMY PRETENSJE DO ŚWIATA, ŻE NIEKTÓRZY MÓWIĄ O POLAKACH/ POLSKA ŚWINIA/, ALE MY SAMI SIĘ SWIŃIMY. PRZEDEWSZYSTKIM PAN LEWANDOWSKI NIGDY SIĘ NIE OBNOSIŁ TYM, ŻE JEST ZIĘCIEM PANI POSEŁ. A GDYBY OŻENIŁ SIĘ Z CÓRKĄ PANI DOZORCZYNI, TO TEŻ BYŚCIE MU ŁATKĘ PRZYKLEILI, ŻE TAK NISKO SPADŁ./ UNAS NA OSIEDLU JEST PANI DOZPRCZYNI PO STUDIACH I CO MAMY NIĄ POGARDZAĆ??/ NIE MIAŁA PRACY WZIĘŁA TO CO BYŁO BY DAĆ DZIECIOM JEŚĆ. PANIE LEWANDOWSKI RÓB PAN SWOJE I NIE SŁUCHAJ PODŁYCH LUDZI. TAK TRZYMAĆ!!!!.
      • Gość: ewik Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 09:06
        bo ta dozorczyni nie miała odpowiednio wysoko podtawionych teściów - taak to może mieć i doktorat i znajomość kilku języków niech się cieszy ,że ma pracę. A ten pan aktorzyna to wątpliwy talent (ja jako pani w wieku babciowym oglądam klan).
    • 33qq W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... 29.09.10, 09:12
      A nie lepiej poczekać, aż będzie wiadomo, co się stało?
    • madryt03 W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... 29.09.10, 13:02
      zanim się zupełnie "przejedziecie" po Lewandowskim, który jako jeden z nielicznych jest przykładem artysty, anty-celebryty unikającego showbiznesu i świetnym twórcą teatralnym, proponuję link do jego bio:

znane-osoby20.bloog.pl/id,4465325,title,Dariusz-Lewandowski,index.html
      oraz próbkę talentu choreograficznego z International Ballet Festival of Miami/USA:

www.youtube.com/watch?v=hLByebFUzfU
      madryt03
      • Gość: zwyczajny Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.10, 15:06
        Następny się znalazł wizjoner ...ludzie - przecież trzeba miec umiar. Nie to miejsce , nie ten temat. U nas byle kamerą przed nosem pomachają i telewizją zanęcą i już można doić miasto. Wywali sie znow pół miliona na jakis kiczowaty wymysl...
        eh... szkoda gadać.
        • Gość: piotrek Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.012.c79.petrotel.pl 30.09.10, 07:58
          lepsza bedzie noc cyganska i beczka z piwem plus kaszana na starym rynku- na tym własnie ten inteligient z ratusza wygrywa wybory - igrzyska dla prostych ludzi - jak juz jest cos ponad - trzeba spacyfikowac. panie darku- przepraszam za prowincjonalny płock ...niestety takie tu sa uroki. ja panu kibicuje, mam nadzieje ze coś fajnego nam pan pokaze.
      • Gość: płocczanin Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.plock.mm.pl 29.09.10, 15:58
        Każdy ma w życiu jakąś rolę do wykonania. Raz lepiej , raz gorzej. Wg mnie , nie chodzi o osoby, lecz jest po prostu ZA WCZEŚNIE.

Temat bardzo przykry i tragiczny, również w skali państwa. Dokoła wszyscy wyrywają sobie jakieś profity ze zdarzenia, które na zawsze wejdzie w dzieje naszego narodu.

Nie można Nikogo poniżać i powiększać przeżycia, które przekraczają cierpienia osobowe.
        Autorowi zamysłu życzę jak najlepiej... ale trzeba czekać. Aż minie czas żałoby a pamięć i tak Będzie utrzymywana. To narodowa powinność. PAMIĘTAĆ ABY ŻYĆ.
    • Gość: Domi W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 17:46
      Podoba mi się ten pomysł. Może wreszcie powstanie coś sensownego i głębszego niż tylko awantura na Krakowskim Przedmieściu. Do tych wszystkich którzy krytykują: Zaproponujcie coś innego, kreatywniejszego. Ubolewam,że nawet w taki pomysł wplątujecie politykę. Pierwsza rocznica katastrofy to bardzo dobry termin na takie uczczenie. Pan Lewandowski to naprawdę świetny choreograf. Wierzę że się uda. Powodzenia życzę!;)
      • Gość: płocczanin Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.plock.mm.pl 29.09.10, 18:44
        Myślcie , co chcecie , na razie widać uporczywe lansowanie postaci pomysłodawcy, zdolny , zaradny , znany w jusa , coś tu trąci.. i zaczęliście od ..... polityki?
        Kiedy ludzie piszą, że za wcześnie/ A gdyby inny zdolny tez napisał scenariusz? To co ?
        Ubieracie świeżą tragedię w scenariusze, zalety , balety a potrzebne wyciszenie wewnętrzne.Z pewnością są na świecie, świetni specjaliści a koniec jest jeden, musi być szacunek i wyciszenie.
        I skąd wiesz, że wyjdzie im Misterium? Czy są w łączności z Absolutem? Wiarą?
        Juz jeden zgłosił się z filmem a nawet zgłosił się aktor, grajacy negatywne postaci człowieczeństwa. Wsio rawno? A za tydzień pojawią się lanserzy komiksów, bo teren Polski jest teraz sondowany w tym kierunku....... coś tu wania.
        • Gość: zosia Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.10, 22:27
          moze trzeba poczekać na efekty, ja to nie wiem - facet coś chce zrobic - to przeciez ma sie wpisac w uroczystosci rocznicowe- bedzie tego napewno duzo...dlaczego płock znów ma byc w tyle? daczego to nie u nas ma sie odbyc taki koncert? ludzie dlaczego tacy jestescie sfrustrowani?
          • Gość: płocczanin Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.plock.mm.pl 30.09.10, 00:11
            Własnie e dlatego, że nie ma potrzeby duchowej. To nie klipy filmowe na każdy temat. nie mozna wszystkiego profanować albo inaczej...trza być w butach na weselu...kwiat do kozucha itd. a prościej ...na wszystko jest czas i miejsce, tylko trzeba wiedzieć, co , gdzie, kiedy. Pewnych rzeczy nie czyni się, bo sa nie kulturalne. Łamią tradycje, czynią szkodę ludziom w żałobie.
            • Gość: w białej kurtce Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium IP: *.class146.petrotel.pl 30.09.10, 08:15
              Zdaje mi się, że wy wielcy forumowicze, którzy tak szybko rzucacie kalumnie na każdego kto w tym mieście chce zrobić coś dobrego - zwyczajnie nie umiecie czytać ze zrozumieniem. W tekście jest wyraźnie, że idea jest szersza, że płocki amfiteatr został wybrany na finał wielu wydarzeń kulturalnych tego dnia upamiętniających to wydarzenie. Jak dla mnie to dobrze świadczy o tym facecie, że tutaj chce to zrobić. Chyba, że lepszy jest Płońsk albo Wyszogród ( z całym szacunkiem do tych bardzo ładnych miejscowości ). Najpierw plujecie a później dziwicie się, że Płock to dziura - brawo
              • Gość: płocczanin Re: W rocznicę katastrofy smoleńskiej IP: *.plock.mm.pl 30.09.10, 08:51
                Jaka idea? Kto wybrał? Wódz? Czytaj uważnie? Nie godzi się robić takich zamierzeń. Wszystko w swoim czasie. Tu nie chodzi o poziom aktorstwa, lecz tego , co siedzi w duszy pomysłodawcy.
    • Gość: sok W rocznicę katastrofy smoleńskiej - misterium n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 10:55
      Tragedia pod Smoleńskiem była wielkim" wydarzeniem " dla wielu ludzi , była wielką trauma dla bliskich , ale czas sie opamietać i skończyć wreszcie z robieniem na niej swoich osobistych interesików. Bo przedstawienia ku czci , wiece załobne , modlitwy , misteria sa takimi interesikami .
      Niedługo do tego dojdzie ,ze bedziemy zajmowałi sie tylko mszami , pochowkami i ekshumacjami. To zaczyna być polską specialite ala maison.
      Ci co zginęli niech spoczywaja w grobach i dajmy im wreszcie swiety spokój.

Oni i tak nic z tego juz nie mają . Maja natomiast ci , co na ich smierci robią swoje szemrane interesiki.
      A nad nimi unosi sie jak zwykle duch pana Boga , a w tle jest jak zwkle symbol Krzyża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka