Dodaj do ulubionych

Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropolu?

06.10.10, 21:09
Chcieliśmy wejść do Płocka pełnym frontem. Zatrudnić kadrę, wyjść poza Warszawę i być uniwersytetem mazowieckim, a może nawet i ogólnopolskim. Ze studiami stacjonarnymi. Niestety, władze miasta nie przejawiają zbyt wielkiego zainteresowania tym pomysłem - twierdzi Piotr Sokół.

Coś nie jest tak - Mówiło się swego czasu o Wyższej Szkole w Płocku z siedzibą w tzw. Kamerze Pruskiej

Tak się mówiło

Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35681,8475022,Studenci_Uniwerystetu_Warszawskiego_w_Petropolu_.html#ixzz11bhroxZz
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.090.c92.petrotel.pl 06.10.10, 21:22
      ciekawe że tyle czasu upłynęło a MM odwiedził Uniwersytet Warszawski dopiero w tym roku i dopiero teraz się o tym mówi, przed wyborami, jak informacja o tym że obecny drugi rok studiów magisterskich jest ostatnim rokiem w Płocku krąży już od bardzo dawna, nieładnie panie prezydencie:( A ten nowy lokal czyli Petropol rzeczywiście... z powyrywanymi balustradami, bez drzwi, w stanie conajmniej nieprzystosowanym ciekawe ciekawe...:(
      • Gość: o.n.a_studentka Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.240.c78.petrotel.pl 06.10.10, 21:31
        kolejna wpadka MM, miną kolejne lata zanim dojdą do porozumienia i przystosują budynek, chyba kolejny raz ktoś przysnął Panie Prezydencie, czas ustąpić stołka komuś, kogo będzie bardziej interesował los mieszkańców miasta.
    • Gość: do Płocczan i Pana Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.058.c92.petrotel.pl 06.10.10, 21:29
      Krzysztofa.Piotr Sokół mówi " NIESTETY WŁADZE MIASTA NIE PRZEJAWIAJĄ ZBYT WIELKIEGO ZAINTERESOWANIA TYM POMYSŁEM". A czym władze się interesują?.Przecież najłatwiej jest rządzić ciemnym ludem co to wszystko kupi co mu powie władzuchna.Jeśli jeszcze ten lud będzie miał lichą i zakrapianą rozrywkę to sukces w rządzeniu przez ileś kadencji pewny.I na koniec cytat" ZA MIESIĄC,DWA RATUSZ POPROSI GO/UW/ O OPINIĘ".Ma Pan poczucie humoru drogi panie gospodarzu.Wtedy was nieudaczniki już nie będzie w ratuszu- co daj Boże.
    • roman_j Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropolu? 06.10.10, 21:30
      Wybory to naprawdę okres cudów. Jak przez 8 lat nie udało się władzom znaleźć siedziby dla UW w Płocku, tak nagle okazało się, że można błyskawicznie znaleźć rozwiązanie, kiedy UW zagroził, że się z Płocka wycofa. To byłaby bardzo zła wiadomość dla władz i to tuż przed wyborami. No i proszę, nagle pomysły wysypały się jak z rękawa. :-))
      • Gość: doromanaj Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.058.c92.petrotel.pl 06.10.10, 21:35
        oni zrobią wszystko by utrzymać się przy korytku.Mieszkańcy niech zrobią wszystko w czasie wyborów by ci mądrale przestali dalej psuć miasto.Dosyć panowie waszych rządów.Przespaliście waszą szansę.
      • Gość: a Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: 91.212.223.* 07.10.10, 08:07
        W Płocku juz zajecia sie nie odbywaja, wszyscy musza ogorasami dojezdzac po 2-3 godz w jedna strone do wawy, drugi 2-3h spowrotem
      • Gość: z jaru Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.plock.mm.pl 19.10.10, 09:41
        To jest gra na emocjach wyborców - co widać i czuć!
        Ale jest tu inny problem, a mianowicie.
        Chodzi o pana Struzika. Ta osoba jest silnie związana z Płockiem i , oczywista, z Mazowszem. Tyle lat mówi się o powstaniu Uniwersytetu Mazowieckiego, który jest Mazowszu i Płockowi potrzebny jak powietrze, fakt. Nie jestem pewny co do kierunków kształcenia ale to siódma sprawa, nie o tym chce powiedzieć. Powiem, że w Płocku jest baza na taki uniwersytet. Przecież ta Kamera Pruska służy zaledwie w części Urzędowi Wojewódzkiemu. I teraz, jeżeli dojdzie ( a musi!) do stworzenia województwa stołecznego - budynek ten stoi do dyspozycji. Oczywiście zakładam, że siedziba województwa mazowieckiego ie będzie w Płocku. Struzik ma silny argument w ręku aby przebić wszystkich kandydatów do ratusza przekazaniem budynku Kamery Pruskiej Filii Uniwersytetu Warszawskiemu bo docelowo stworzyć Uniwersytet Mazowiecki. Nooo, chyba, że pan Struzik nie ma zamiaru być prezydentem miasta, a swoją kandydaturą chce zrobić stosowną "manianę" aby zakłócić czyjeś szanse w tych bliskich wyborach.
        Płock ma bazę i warunki na powołanie takiej uczelni. Jest tylko jedno "ale" , chodzi o hierarchię ważności inwestycji. Czyli, jak widzimy najpierw, molo a potem Bóg wie co dalej. Przemawia za tym brak planu perspektywicznego rozwoju Płocka. Miasta książęcego, stołecznego jakim jest Płock!!!!! A to jest zupełnie inna sprawa.

Ps. Poniosło mnie, sorry
    • Gość: xs Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.torun.mm.pl 06.10.10, 21:33
      Mirek I Wspaniały (co zastał Płock drewniany a zostawił murowany) to zawsze toczy jakieś rozmowy ale nigdy nie uda mu się dogadać do końca, a powstanie czegoś takiego jak Uniwersytet Mazowiecki po połączeniu PWSZ i Politechniki i dodaniu kilku kierunków, dałby większe korzyści niż ten amfiteatr, molo itd.. dużo młodych ludzi przyjeżdżało by na studia rynek gastronomiczny i nieruchomościowi kwitłby.. ale nie lepiej pie...ć o tramwajach, portach albo torze wyścigowym.
      • Gość: magister Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 06:39
        Wszystko jasne. Osiem lat temu Hetkowski rozwiazał ten problem. Milewski wypad. Dosyć!!!!
        wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,955936.html
        • Gość: magister Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 06:42
          i jeszcze to w temacie:
          wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,1345963.html
    • przyczajony_mason Miloszenko - nie kłam !!! 07.10.10, 08:08
      Kiedy dokonano "machniom" z gupą Accor - Petropol na część Nowego Rynku przy Królewieckiej? Dopiero od tego momentu miasto mogło rozważać ulokowanie UW w Petropolu, bo wcześniej nie miała tytułu prawnego do opuszczonego budynku. Miloszenko - twoje zakłamanie sięga zenitu. Grunt ucieka spod nóg, więc wymyślasz ad hoc rózne bajki, aby tylko utrzymać się przy "korycie". Ale problem w tym, że to koryto juz nie chce karmic takiej świni.
      • Gość: ///mateusz Re: Miloszenko - nie kłam !!! IP: *.233.c89.petrotel.pl 07.10.10, 08:43
        A po co takie kierunki w Płocku ? Powinna być Medycyna a nie jakas ekonomia
        • Gość: a Re: Miloszenko - nie kłam !!! IP: 91.212.223.* 07.10.10, 08:55
          Dlatego bo ekonomia jest dosc popularna.
    • Gość: student Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropolu? IP: *.074.c67.petrotel.pl 07.10.10, 08:23
      każdy pisze tylko o polityce. zastanówcie się nad postawą UW, który tuż przed rozpoczęciem roku akademickiego poinformował o zjazdach w Warszawie ! Bał się wcześniej? Pewnie tak, w końcu prawie 3 tys złotych czesnego od osoby za semestr to niezły zastrzyk finansowy, więc po co być uczciwym i informować wcześniej-dać wybór? Nasza sytuacja wygląda tak jak napisał autor artykułu - albo dojeżdzać busem ( w sumie ponad 5h jazdy dziennie) albo zrobić sobie rok przerwy - teraz rekrutacje na innych uczelniach są już zakończone. Nie tak to miało wyglądać. Poważna uczelnia, taka jak UW nie powinna pozwalać sobie na tego typu zagrywki.
      • Gość: ;> Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 09:14
        druga tura rekrutacji na SGH zakończyła się pod koniec września, więc można było jeszcze zmienić uczelnię
      • machefi78 Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo 07.10.10, 10:20
        Zamknięcie tej pseudo filii to żadna strata dla Płocczan. Poziom nauczania na zarządzaniu był na poziomie gimnazjalnym. Czytałam pracę magisterską jednego z absolwentów, otrzymał wynik bardzo dobry. Porażka. Gimnazjalista potrafi bardziej się wysilić. Mam do czynienia z wieloma absolwentami z wydziału zarządzania przedsiębiorstwem, z racji swoich umiejętności są obecnie przedstawicielami handlowymil lub sprzedawcami w sklepach. To samo mogliby robić po maturze. Kasa na te studia to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Jeden ze znajomych - oczywiście mgr zarządzania przedsiębiotstwem UW (wynik bardzo dobry)przyznał, że w życiu nie przeczytał żadnej książki i podręcznika!!! Więc czy mamy o co walczyć???
        • Gość: a Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: 91.212.223.* 07.10.10, 10:57
          Do jednego wora najlawiej wszystkich wrzucic. Poziom na UW jest duzo wyzszy niz plockich PWSZ i Wlodkowicu wiec predzej tamte uczelnie trzeba bylo by zamknac. Spora czesc studentow "płockich" UW prowadzi wlasna dzialalnosc, ale najlepiej wspomiec o przedstawicielach handlowych, swoja droga to maja oni byc gorsi? Goło po studiach ciężko jest znaleść prace na wyższym stanowsku, a raczej prawie niemożliwe jest to w plockich realiach.
        • Gość: Mordziaty do Machewi78 IP: 91.212.223.* 07.10.10, 11:22
          MAchewi święta racja. Tez znam kilku absolwentow 'zarzadzania' ze 'studiow' co 2 tygodnie w Jagiellonce. Egzaminy odbywaly sie w knajpach. A na koniec piekny dyplom "Absolwent UW, Warszawa, dnia ......". Ale sobie UW robi reklame!! A do tego jeszcze drugi dawali PO LACINIE !! ANI SLOWA, CZY STUDIA ZAOCZNE CZY DZIENNE (wg mnie taki wpis powinien byc obowiazkowy na dyplomie). A potem jak piszesz taki absolwent szlifuje bruk albo sprzedaje w sklepie. Zenada.
          dobrze, ze likwiduja te fikcje. Widocznie nowy dziekan/rektor madry chlop postanowil zlikwidowac te fikcje pseudonaukowa.
          • Gość: a Re: do Machewi78 IP: 91.212.223.* 07.10.10, 11:48
            to lepiej być na zaocznych czy dziennych?
            A tak swoja droga co za roznica miec wyklady w plocku czy w wawie?
          • Gość: roy Re: do Machewi78 IP: 91.212.223.* 07.10.10, 11:52
            A powiedz mi gdzie i po jakich studiach masz zapewniona prace np biurowa z dobra pensja, chetnie pojde na takie studia.
            Niektorzy cierpia na brak ambicji.
          • Gość: gosc Re: do Machewi78 IP: 77.245.242.* 07.10.10, 12:22
            No No chyba ktos zazdrosny sie wypowiada po Włodkowicu hehe żal wam d... sciska
            po pierwsze nie każdy może kończyc tą uczelnie bo jest na dośc wysokim pozimie nauczania i takie ma samo wymogi wobec studentów i nie każdy ja kończy.
            Żal ale kto wie może specjalnie Miasto tak zwlekało bo może ma udziały w innych szkołach wyższych i zależało im aby pozbyć sie dobrej uczelni
            • machefi78 Re: do Machewi78 07.10.10, 13:03
              Żadnej płockiej uczelni nie skończyłam.
              Włodkowic to zupełnie inna para kaloszy, ale oni przynamniej nie pretendują do elity uczelni. Absolutnie nie bronię ani Włodkowica ani PWSZ, ale w tym momencie dyskutujemy o UW.
              Chciałabym poznać osobę, która zapłaciła w Płocku za UW i nie poradziła sobie na Zarządzaniu Przedsiębiorstwem. Potrafi czytać, pisać i zliczyć do 10???
              Osobiscie zatrudniałam u siebie w firmie kilka osób po tym kierunku i doznawałam szoku, bo nie potrafiły nawet czytać dokumentów ze zrozumieniem, nie były w stanie samodzielnie wykonywać najprostszych poleceń.
              • Gość: a Re: do Machewi78 IP: 91.212.223.* 07.10.10, 14:36
                Odziwo wiele osob ma warunki, z polowa, sa glupi? nie sadze. Na kazdej uczelni sa osoby ambitne i ktore chca sie czegos nauczyc i ... te drugie. Skoro masz taka zla opinie o UW to czemu zatrudniasz te osoby, a nie z innych szkol?
                • machefi78 Re: do Machewi78 07.10.10, 15:17
                  Warunki to dodatkowe pieniądze dla uczelni.
                  Zatrudniam wiele osób, więc siłą rzeczy zdarzają się osoby także po UW. Zdumiewający jest fakt,że gros CV spływa właśnie od bezrobotnych osób po Zarządzaniu Przedsiębiostwem. Aplikują na każde stanowiska, a to świadczy o tym ,że mają problemy ze znalezieniem pracy.
                  • Gość: Ulubienica Re: do Machewi78 IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 07:22
                    Machefi 78 Ciebie faktycznie wyrzucili z tej Uczelni, widzę jaka zawiść bije z Twoich słów, pewnie skonczyłaś jakaś prywatną uczelnie w Warszawie, tatuś firmę otworzył , a żal d..... ściska jak ludzie 100% lepiej od Ciebie wykształceni przesyłają CV. I jak byś studiowała na normalnych studiach to byś wiedziała , że na studiach nie korzysta się z jednej ksiązki do jednego przedmiotu , ale z kilku i z wybranych rożdziałów, ale co pewnie skonczyłaś smieszna uczelnię gdzie Twoj wykładowca napisał 32 stronnicowy skrypt z którego miałaś sie uczyć, ale nie wiem czy to dla ciebie nie było za dużo, bo sądząc po Twoich wypowiedziach , Twoj poziom inteligencji zatrzymał sie na poziomie szkoły podstawowej i to napewno prywatnej.
                  • luz71 Re: do Machewi78 08.10.10, 11:57
                    Prowadziłem szereg rekrutacji w Płocku dla jednego z banków. Większość cv była od absolwentów po zarządzaniu przedsiębiorstwem płockiej filii UW. Pracuję w W-wie, więc mam akurat porównanie. Ludzie, tracicie czas i pieniadze na płockie studia!!! Absolutnie nic z nich nie wynosicie. Dojazd 100 km do renomowanej uczelni to nie jest nadludzki wysiłek, a jeżeli ktoś studiuje po to ,żeby się czegoś nauczyć a nie ,żeby mieć dypolom i pracować na zmywaku, to napewno się podejmie.
                    Ktoś, kto broni tej filii, niech mi wyjaśni, jak można mieć dypolom zarządzania i nie posługiwać się j. angielskim?? Na rekrutacjach rozmawiałem z ok. 100 osobami po Waszym UW i na palcach mogę zliczyć te, które znały angielski. Czym Ci absolwenci chcą w takim wypadku zarządzać? Chyba zmywakiem.....
                    • Gość: :) Re: do Machewi78 IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 15:52
                      Nie pajacuj w Warszawie na UW zaocznym tez nie ma jezyka obcego, więc nie znasz reali zmywaku.
                    • Gość: do luz71 Re: do Machewi78 IP: *.058.c92.petrotel.pl 09.10.10, 02:50
                      daj sobie na luz z tymi twoimi mądrościami "menedzerku".A jak tam angielski na zmywaku?.
              • Gość: Mordziaty Re: do Machewi78 IP: 91.212.223.* 07.10.10, 14:50
                Machewi, w pełni się z Tobą zgadzam i serdecznie Cię pozdrawiam.
                He he, wcześniej jakiś forumowicz-absolwent jakiejś płockiej 'uczelni' napisał: "...skończyć tą uczelnię..." zamiast "tę uczelnię"..... szkoooooda gadać/pisać, ręce i inne członki opadają :-(((
                • Gość: :) Re: do Machewi78 IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 23:02
                  Bo ty zanim co kolwiek napiszesz przepuszczasz przez Worda, aby Ci błedy sprawdził prostaku.
              • Gość: Gos Re: do Machewi78 IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 22:57
                Żal mi Cie kobieto prostota bije z Twoich słów.
              • Gość: gosc Re: do Machewi78 IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 23:01
                A co skonczyłaś uczelnie w Pułtusku, czy Łowiczu i kim ty jestes aby pracę oceniać magisterskie, tak prostej osoby jeszcze nie spotkałem na forum. Zal pupe sciska ze ktos skonczy UW
            • Gość: z jaru Re: do Machewi78 IP: *.plock.mm.pl 19.10.10, 10:16
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> No No chyba ktos zazdrosny sie wypowiada po Włodkowicu hehe żal wam d... ściska...

Bardzo dobra wypowiedż. Pisanie o tym, że te uczelnie sa kipepskie jest czysta głupotą. To ty, głąbie, masz się uczyć, a nie wykładowca. On jest tylko do kierowania tokiem nauczania. Reszta należy do ciebie.
          • Gość: Gosc Re: do Machewi78 IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 22:58
            Mordziaty fikcja to jetses Ty.
        • Gość: Majka Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.028.c88.petrotel.pl 07.10.10, 17:05
          Co zabierasz głos skoro nic nie wiesz. Jakie masz wykształcenie? zapewne podstawowe, to siedź cicho
    • rezyser.hoffander Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropolu? 07.10.10, 08:33
      normalnie nóż się w kieszeni otwiera , jak się czyta o tych pajacach z ratusza i ich pseudo-działalności. Do czego się miruś nie dotknie to spier...li. Chyba średnio inteligentna małpa lepiej by rządziła tym miastem niż obecnie urzędujący prezio.Nagle się okazuje ,że petropol dobry na wszystko - na pokis , na biura dla armii panienek pijących kawę pod szyldem "pracuję w ump" - i teraz jeszcze UW się zmieści. Kapitalne , że ja na to nie wpadłem ,że można. A może iść za ciosem - jedne zajęcia w petropolu , drugie w pustym lokalu po sphinxie , trzecie po barze mlecznym kwiatka/tumska , a egzaminy w madam rene. Jak się szaleć to szaleć , ważne ,że UW zostanie ;)

A tak na poważnie , to jak trzeba mieć wszystko gdzieś , żeby przez osiem lat nie załatwić budynku dla takiego projektu. Na Dąbrowskiego w kompleksie PWSZ dalej połowa budynku straszy pustką bo czekają na kasę z unii. Mozna było się kiedyś zainteresować i ogarnąć coś na kształt Mazowieckiego Uniwersytetu, zamiast tramwajów ,mola i innych niepotrzebnych pierdół.Dzisiaj nie było by tematu.Ale do tego trzeba myśleć , a nie walić poronione pomysły na oślep i czekać tylko na wypłatę co miesiąc. Mileś odejdz i daj ludziom żyć !!
    • Gość: student Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropolu? IP: *.074.c67.petrotel.pl 07.10.10, 14:20
      uczelnia poinformowała studentów dokładnie 30 września wysyłając maila z planem, więc szanowny "gościu", studenci nie zdążyliby na rekrutację SGH. Wiadomo, że kandydaci zwracają uwagę na nazwę uczelni, ale po studiach liczy się to kto się uczył a kto nie...więc nie jest tak ,że "jaka uczelnia taki student, tylko jaki student taki wizerunek uczelni" (wszędzie zdarzają się wyjątki). Komentując artukuł napiszę, że UW powinien WYRAŹNIE zaznaczyć, że zjazdy będą w Warszawie. Jasne, że zjazdy w Płocku to obecnie wygoda, choć wolałbym, aby stały się standardem.
    • Gość: Gość Uniwerystet pogoniliśmy ale za to jakie imprezy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:38
      Jak można przepędzić UW z Płocka - Płock stanie sie zapyziałą prowincją. Pamiętam, przed poprzednimi wyborami, przymierzano się, żeby część szkoły podst. nr 22 przeznaczyc na UW. Czy ktoś policzył koszty przystosowania Petropolu na szkołę. To na hotel się nie nadaje, niszczeje przez lata, a na uniwersytet - idealnie pasuje. Dosłownie jak w filmie Bareji - jezioro zasypiemy i postawimy blok. I ci ludzie którzy nami rządzą. Uniwerystet pogoniliśmy ale za to jakie imprezy mamy. Więcej pieniędzy na igrzyska i fajerwerki!!!
    • Gość: gggggg plockie realia IP: *.147.145.56.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.10, 22:21
      polowa ludzi po studiach w plocku siedzi na bezrobociu. od wejscia polski do uni europejskiej polowa absolwentow plockich lo pojechala za granice, chlopacy tyraja na budowach,na zmywaku, dziewczyny pracuja jako opiekunki,sprzataczki, niektore siadza w agencjach towarzyskich,
    • Gość: ice Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: 178.56.107.* 09.10.10, 00:53
      cyt: "- Chcieliśmy wejść do Płocka pełnym frontem. Zatrudnić kadrę, wyjść poza Warszawę i być uniwersytetem mazowieckim, a może nawet i ogólnopolskim. Ze studiami stacjonarnymi. Niestety, władze miasta nie przejawiają zbyt wielkiego zainteresowania tym pomysłem - twierdzi Piotr Sokół."

Osobami wykształconymi o ugruntowanym poczuciu własnej wartości trudniej rządzić, domagają się jakiś dziwnych rzeczy jak gospodarność, planowanie, troska o rozwój miasta - a im głupszy rządca tym bardziej przeszkadzają wysokie wymagania mieszkańców.
      • Gość: * Re: Studenci Uniwerystetu Warszawskiego w Petropo IP: *.054.c89.petrotel.pl 27.08.11, 14:42
        rozwodzicie się nad tym jak to po zarządzaniu przedsiębiorstwem nie ma pracy i że dobrze, że już nie ma UW w Płocku, a tym czasem studentom z płocka którzy zostali zmuszeni do dojeżdżania do Warszawy narzucono w UW właśnie taką specjalność "albo ta specjalność albo przechodzisz do grupy warszawskiej, nie masz zapewnionego dojazdu z płocka, zaczynasz zajęcia wcześniej niż grupa płocka". Większość uległa, a to ze względu na koszty dojazdu, a to na godziny. A teraz co? zorganizowane dojazdy im zabierają, muszą dojeżdżać na własny koszt, narzucili im grupę promotorów, piszą pracę na tematy które ich nie interesują. Żal jest jak rozmawia się z takim człowiekiem, oszukanym przez uczelnie, płacącym za to że jest płocczanem któremu zachciało się studiować. Żal również że nikt sie tymi studentami nie interesuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka