Dodaj do ulubionych

Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być do...

17.10.10, 18:48
czy Straż Pożarna będzie odbierała Orlen Arenę taj jak galerię Wisła gdzie jeszcze przez rok od otwarcia była niesprawna instalacja przeciwpożarowa ?
Obserwuj wątek
    • Gość: xmen Re: Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być IP: *.c152.petrotel.pl 17.10.10, 20:36
      Na wizualizacjach ładniej toto wyglądało a postawili takie szare cuś....
      chyba że jeszcze to pomalują....
      • Gość: fan Re: Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 20:51
        na hali brakuje elewacji , kiedy bedzie nie wiadomo...
        • Gość: wq Re: Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być IP: *.089.c69.petrotel.pl 17.10.10, 20:56
          czemu schodow w srodku nie pomalowano na bialo tylko zolto ? tak trudno zrobic w barwach ?
        • Gość: do fan Re: Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być IP: *.058.c70.petrotel.pl 17.10.10, 21:04
          czyli inwestycji daleko do końca drodzy państwo ratuszowi.Ciekawe co na to ratuszowy fan koncerciku 14 listopada.
    • roman_j Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być do... 17.10.10, 21:12
      Wniosek o odbiór wpłynął w czwartek, a jeszcze w niedziele wieczorem widać było na elewacji, że prace przy instalacji wentylacji/klimatyzacji są w toku...
      • Gość: do romanaj Re: Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być IP: *.058.c70.petrotel.pl 17.10.10, 21:49
        czyli Panie Romanie we wniosku skłamano?.Odbiór zgłasza się po zakończeniu inwestycji.
        • roman_j Re: Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być 17.10.10, 21:56
          Proszę nie zadawać mi podchwytliwych pytań. Dziś wieczorem m.in. w ścianach budynku widziałem kilka otworów, w których nie zamontowano jeszcze żaluzji na wylotach kanałów wentylacyjnych. Te żaluzje pewnie będą zakładać w poniedziałek. Czy to oznacza, że prace nie zostały zakończone? Według mnie tak. Może jednak inwestor, wykonawca lub instytucje przeprowadzające odbiór mają na ten temat inne zdanie. Nie mnie to rozstrzygać. :-))
    • Gość: ? Nie wiem po co ten cyrk z odbiorem, IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 21:52
      skoro wystarczy odpowiednia kwota i komendant podpisze wszystko.
      • Gość: dowalmy mu Re: Nie wiem po co ten cyrk z odbiorem, IP: *.plock.mm.pl 17.10.10, 22:23
        no proszę, festiwal narzekań czas zacząć. Walić w MM. Jest okazja bo kratek nie ma i w ogóle.
      • Gość: towwieslaw Re: Nie wiem po co ten cyrk z odbiorem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 22:24
        bedzie takie samo zamiatanie pod dywan i presja na inspektorow zeby odbierali wszystko jak w amfiteatrze , to sie z pewnoscia zle skonczy i nie pomoze wylewanie z pracy tych co znalezli usterki jak to czynil mm dotad .
        dla pana milewskiego wytkniecie mu przekretu lub naruszenia prawa rownalo sie zawsze wylaniu z pracy ! to jest prawo i sprawiedliwosc w jego wydaniu !
        ludzie obudzcie sie !
        • Gość: dowalmy mu Re: Nie wiem po co ten cyrk z odbiorem, IP: *.plock.mm.pl 17.10.10, 22:35
          > ludzie obudzcie sie !

Ty natomiast już lepiej kładź się spać, chłopie. A przed snem zażyj przepisaną dawkę.
        • Gość: dowalmy mu Re: Nie wiem po co ten cyrk z odbiorem, IP: *.plock.mm.pl 17.10.10, 22:44
          przepraszam wszystkich... , już wytrzeźwiałem... .
          • Gość: dowalmy mu Re: Nie wiem po co ten cyrk z odbiorem, IP: *.plock.mm.pl 18.10.10, 07:11
            no to jak wytrzeźwiałeś to nie podszywaj się pod nie swój nick pajacyku
    • Gość: nie jestem bolkiem [...] IP: *.003.c91.petrotel.pl 18.10.10, 01:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pingwin55 Orlen Arena to nie domek - kontrola musi być do... 18.10.10, 10:13

Jak zwykle to wszystko na "łapu-capu".Pokażcie mi jedną inwestycję w Płocku w tej kadencji ,która została oddana w terminie/nie licząc drobiazgów.Musicie Radę i Prezydenta zostawić na następne kadencje aby dokończyli żle wykonane inwestycje. Śmiechu warte.
      • Gość: fan do siatkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 11:20
        Hala spelnia wymogi wszystkie . Jej wysokosc w najnizszym miejscu to okolo 16 m .
        • Gość: bubel Re: do siatkarza IP: *.plock.mm.pl 18.10.10, 11:27
          "Hala spelnia wymogi wszystkie" BŁE HE HE HE... Pracowałeś na wysokości i spadłeś na kask.
          Czyli jakie? - odpowiedź: WSZYSTKIE.:) Jesteś zabawny!
          • Gość: ... [...] IP: 94.254.131.* 18.10.10, 12:34
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: fan Re: do siatkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 17:29
            Odpisalem siatkarzowi , ze hala spelnia wszystkie wymogi dotyczace rozgrywania miedzynarodowych spotkan w siatke ! Czytaj ze zrozumieniem fachofcu .
    • roman_j A dziś od rana praca na budowie wre 18.10.10, 18:21
      Dziś od rana przy hali nadal trwały prace. W środku i na zewnątrz (przy elewacji). Dodatkowo na jednej klatce schodowej od zewnątrz jeszcze rano nie były zamontowane oprawy oświetleniowe. W środku robotnicy jeszcze uwijają się na rusztowaniu w klatce schodowej, a na zewnątrz za pomocą podnośnika coś jeszcze robili na dachach tychże klatek. Hala była zgłoszona do odbioru w czwartek zapewne tylko po to, żeby wyrobić się z tą formalnością w terminie, jak sobie zażyczył Ratusz. :-))
    • roman_j Wtorek - praca nadal wre... 19.10.10, 09:00
      We wtorek rano nadal trwają prace przy budowie Orlen Areny. Zarówno w środku jak i na zewnątrz. W jednym z pomieszczeń dało się także zauważyć robotników, którzy przyłożywszy, prawdopodobnie, rysunek z projektu hali do szyby zawzięcie nad czymś dyskutowali. Ciekawe, kiedy rzeczywiście robotnicy zejdą z placu budowy. Albo chociaż samego obiektu? :-))
      • Gość: towwieslaw Re: Wtorek - praca nadal wre... IP: *.128.c80.petrotel.pl 19.10.10, 09:03
        moze sie zdarzy w tym ferworze walki o termin to co zdarzylo sie w amfiteatrze. Oto mianowicie odbioru dokonano przed zgloszeniem zakonczenia robot w dzienniku budowy ! To bylo tempo !
    • roman_j Zaskakujący pogląd p. Witeczewskiej 19.10.10, 09:04
      Pani Witczewska raczyła oświadczyć: "Ze względu na brak oznakowania poziomego nie możemy też uruchomić sygnalizacji świetlnej.". Zastanawiam się, czy to doniosłe oświadczenie nie będzie miało negatywnych skutków w przyszłości. Tak się bowiem niekiedy zdarza, że na skutek intensywnego ruchu pojazdów oznakowanie poziome zaciera się na jezdni i praktycznie nie ma przez jakiś czas, zanim odpowiednia firma nie zajmie się jego odnowieniem. Czy mamy zatem spodziewać się, że pani Witczewska będzie nakazywała wyłączanie sygnalizacji świetlnej na tych skrzyżowaniach, gdzie oznakowania poziomego nie będzie, bo się "zużyje"? A może już takie praktyki są podejmowanie?

Poza tym dziś rano sygnalizacja nadal nie działała, a tymczasem oznakowanie, w wystarczającym zakresie, zostało już naniesione na jezdnie. Ciekawe, czy więc włączą dziś tę sygnalizację, czy może pani dyrektor zacznie się powoli wydłużać nos? ;-))
      • Gość: towwieslaw Re: pomysl na hale IP: *.128.c80.petrotel.pl 19.10.10, 15:25
        mam pomysl na core business dla orlen areny !

arena otrzyma nazwe Circus Maximus i odbywac sie w niej beda walki gladiatorow oraz pozeranie nieprawomyslnych obywateli przez bestie, lwy dostarczy zoo, bezrobotnych do motywujacych walk urzad pracy, nieprawomyslnych obywateli dostarczy odp. komorka ratusza.

efekty : wplywy z biletow i transmisji, zmniejszenie bezrobocia , promocja Plocka
        radny jasion moze powolac plocka szkole gladiatorow, urzad pracy po zlikwidowaniu bezrobocia w plocku moze na zlecenie likwidowac tez dla innych powiatow

dla publicznosci aby sie nie nudzila mozna urzadzic na widowni bachanalia i saturnalia wszelakie dajac zatrudnienie licznym agencjom cateringowym i towarzyskim.
    • roman_j Minął tydzień od zgłoszenia... 21.10.10, 11:08
      Tydzień minął od zgłoszenia do odbioru, a prace trwają. I to na wielu frontach robót. Ciekawe, czy są odnotowywane w dzienniku budowy i co na to powiatowy inspektor nadzoru budowlanego?

Na skrzyżowaniu zaś światła nadal nie zostały uruchomione. Ciekawe, na co tym razem czeka pani Witczewska? Może na wypełnienie humusem wysepek na skrzyżowaniach, a może na to, aż na pasach zieleni wzejdzie trawa? ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka