Dodaj do ulubionych

Obrona Płocka Adam Pankowski 95r.

10.11.10, 10:58
Na filmie sprzed 15 lat ...słaba technika wideo, widzimy Bohatera , dziś już Ś.P. Adama Pankowskiego , widzimy Solidarność , która przez 19 minut nie dopuszczała do głosu Przemawiającego 1 minutę. Widzimy Biskupa Płockiego Z.Kamińskiego, Ludność miasta podczas Obchodów Obrony Płocka 20r. Łza kręci się w oku. Tylu już odeszło.....

link www.youtube.com/watch?v=-gmJBnA4ABs

A harcerze z linku www.youtube.com/watch?v=PH3phCbfyvQ

to był cd tej Uroczystości.
Obserwuj wątek
    • Gość: ya Re: Obrona Płocka Adam Pankowski 95r. IP: *.134.c90.petrotel.pl 10.11.10, 16:31
      w tamtych czasach czarni kapitalisci mocniej sie panoszyli - znaczy idziemy w dobrym kierunku, jeszcze jedno pokolenie i osiagniemy cywilizowane standardy
      • Gość: do zerowego kajtka Re: Obrona Płocka Adam Pankowski 95r. IP: *.plock.mm.pl 10.11.10, 16:41
        Ciebie to naprawdę kręci , drugi raz podkreślasz że Struzika nie dopuścili do głosu. Co w tym takiego fajnego , to zwykłe chamstwo polityczne. Ten PSL z którego jest Struzik teraz w koalicji w woj. mazowieckim rządzi razem z twoim pisuarem.
        • Gość: płocczanin Re: Obrona Płocka Adam Pankowski 95r. IP: *.plock.mm.pl 10.11.10, 17:00
          Miły forumowiczu. Od 30 lat dokumentuje historię Płocka .Nie należę do żadnej partii. bzik mnie obchodzą. Nie pomagali w sprawie gen.Z.Padlewskiego i serdecznie mam dość waszych gierek.

Opublikowałem na Googlach i YOU Tube 275 mini filmów, było ponad 100 000 wejść.
          A co to mnie obchodzi XY. Był ? Mowił? Nie dostał przyzwolenia czyli nie nadawał się? Pomógł Padlewskiemu ? w czym ? w likwidacji grobu i sprzedażny?
          Ja napisałem tylko , co jest na filmie. Na filmie jest tez MOJE SERCE - SOLIDARNOŚC. To wszystko.
    • Gość: do O-kajtek Re: Obrona Płocka Adam Pankowski 95r. IP: *.146.c93.petrotel.pl 10.11.10, 22:39
      a gdy zmarł Pan Porucznik Adam Pankowski szybko o nim zapomnieli.Dobrze,że byli tacy co zadbali o jego grób gdy zawiodły władze samorządowe i władze miasta.Dziś Pan Porucznik Adam Pankowski ma mogiłę godną Bohatera.Dziękuję Panu drogi Panie o utrwalanie pamięci.Dziękuję wszystkim co zadbali o miejsce spoczynku Bohatera.
      • Gość: plocczanin Re: Obrona Płocka Adam Pankowski 95r. IP: *.plock.mm.pl 10.11.10, 23:08
        Tak. Kiedy oglądam stare filmy a tylko drogie nagrywały z większą jakością.....żałuję, że nie ma w Płocku zawodowego Dokumentalisty, który by utrwalał wszelkie wydarzenia w mieście bez względu na kolory partyjne. Czas i historia oceni nasze życie.
        Np w UM są bogate Zbiory filmowe, wszak za moich czasów, miała powstać TV Płocka RM. Od lat zapisy są gromadzone przez miejskiego operatora..i wszystko leży pochowane aż pomrzemy , nigdy nie widząc...

Trzeba by to ruszyć , może za opłata, może powinno być bezpłatnie w sieci UM Płocka , jak na YOUTUBE.....

Adam Pankowski pozostał zapisany i możemy Go wspominać, jak z Okazji Święta Niepodległości.
    • Gość:   Re: Obrona Płocka Adam Pankowski 95r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:01
      > A harcerze z linku www.youtube.com/watch?v=PH3phCbfyvQ

wspaniala uroczystosc ........ byla by gdyby nie to religijne szambo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka