Dodaj do ulubionych

Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na 2...

18.11.10, 21:50
A także dokończenie przedszkola w Ciechomicach oraz rozbudowę placówek przy Kościuszki i Padlewskiego - da to 250 miejsc dla przedszkolaków więcej.

a niejaka Kulpa w ulotkach obiecuje 2 przedszkola na Reja
nie wiem tylko, czy jeszcze 2 nowe wybudują, to byłoby ich 4 razem hehe
a może obiecuje, że nie zamkną tych 2 już istniejących??
Obserwuj wątek
    • Gość: Pik Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 22:07
      No i wynika z tego, że MM 8 lat truchtał i się rozgrzewał żeby odpalić w 2011 roku. Wiadukt przesuwali bo remont Wyszogrodzkiej? czy nie ma nadal pozwolenia na budowę? no ale to szczegół.
      Ta lista to taki skecz, że nawet Ani Mru Mru przy niej wysiada.
      • Gość: Tigas Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: 80.48.4.* 18.11.10, 22:20
        Gdybysmy tak mieli wybory co 6 miesiecy, to moze za 20 lat dogonilibysmy europe. Lista planowanych inwestycji jednak stawiala by nas w czolowce swiatowej i to nie koniecznie najlepszych pomyslow. Moze kolejny zloty kibel dla Pana MM. Ja proponuje taki dla tego pana od mieszkancow Plocka. Dosc tej obludy Klamczuszku. Gdybys mowil BLISKO to tak sie mowi jak sie rowniez pisze. Nie wypada prezydentowi mowic "blYsko".
        Proponuje haslo dla MM "PO STOKROC W DUPCIE UPRZEJMY"
        • Gość: RELAKS [...] IP: *.plock.mm.pl 18.11.10, 22:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: gość Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 22:33
          Jeżeli MM jest po stokroć w dupcie uprzejmy! jak radzi przedmówca - ja jestem w 100% ZA - niech go wali kto chce! Miasto potrzebuje wodza! Nie niedorajdy jaką jest MM. Zmieńmy go na kogokolwiek! Do czego nadaje się ten człowiek? Nieporozumienie!
          • Gość: lolo Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.007.c77.petrotel.pl 18.11.10, 22:37
            racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! milewski won !!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: gość Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.244.c76.petrotel.pl 18.11.10, 23:16
              Kolejna bajka, cudowne rozmnożenie :)
              dochody miasta w 2010 roku: 599.881.298,94 zł
              dochody miasta w 2011 roku: 674 170 861,13 zł
              już to widzę :)) wzrost o 12% rocznie :))
              Chyba, że szykuje się wzrost podatków?
              • Gość: golo Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 23:23
                A mnie się to wszystko podoba. A w ogóle to bardzo nie lubię łysych. I to zadecydowało o tym, że zagłosuję na Milewskiego.
                • Gość: T Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 08:53
                  No faktycznie MM ma bujna czuprynę...
              • Gość: do gościa Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.126.c81.petrotel.pl 18.11.10, 23:25
                a może wprowadzi podatek katastralny.Wtedy nawet najwięksi pochlebcy się zdenerwują.Oj mocno zdenerwują.
    • monster_truck Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na 2... 19.11.10, 07:49
      Pięknie, Płock ma 719 mln budżetu a 500 mln wyda na tramwaj. Ile wtedy zostanie na ulice, parkingi, przedszkola itd? Nie dajmy się oszukać i zabierzmy małpie brzytwę!
      • Gość: hehe Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 08:27
        Jednym z przykładów kłamstw Milewskiego są ścieżki rowerowe.
        8 lat temu, 4 lata temu, za każdym razem mówił, pisał, że będą budowane ścieżki rowerowe w Płocku.
        No i każdy codziennie może zobaczyć jak się wywiązał ze swego słowa.
        Nóż się w kieszeni otwiera, jak w Płocku, w mieście, któremu potrzebne są podstawowe inwestycje m.in. usprawnienie komunikacji samochodowej, pieszej, autobusowej, budowa dróg w mieście (a nie łatanie), budowa obwodnicy, budowa parkingów itd., a planuje się takie fanaberie jak tramwaj.
        Tramwaj plus dotychczasowy dług to będzie założę się ponad miliard złotych.
        Dług, który przypada na każdego mieszkańca w kwocie około 8.000,00 zł!.
        Na małżeństwo z dwójką dzieci przypada - uwaga: 32.000,00 zł.
        Dlaczego mam płacić za fantazje Milewskiego tyle pieniędzy?
        Już wolałbym pojechać kilka razy za granicę na wakacje za tą kasę niż wydawać na tramwaj na grzyba mi potrzebny.
        Czy myślicie że Milewski na tym poprzestanie? Na pewno ma inne pomysły!
        Co to miliard długu - najgorzej przetrwać pierwszy, potem kolejne będą leciały jak z płatka.
        Milewski sprzedaje nasze miasto dla swoich wizji.
        Na karcie do głosowania powinna być kratka - wywalić Milewskiego!
        • Gość: obserwator Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.244.c76.petrotel.pl 19.11.10, 09:13
          Rok 2006:
          "Drodzy Państwo w tym momencie powinno być klasyczne według wszystkich standardów ekspoze Prezydenta Miasta, ale gdy nad tym wszystkim zastanawiałem się wypadałoby przeczytać tą publikację „Płock 2011”, która jest jednocześnie swoistym programem działania na najbliższe lata, ale przede wszystkim jest ukazaniem szans rozwojowych naszego miasta. Ponieważ jest ona kilkudziesięciostronicowa nie będę zanudzał wszystkich odczytywaniem tych skomplikowanych tekstów. Ci, którzy jeszcze nie otrzymali tej publikacji mogą ją otrzymać i zapoznać się szczegółowo z tym, jakie Płock ma szanse rozwoju na najbliższe lata. Jest to o tyle istotne, że po raz pierwszy ktoś zaryzykował, to jest wielkie ryzyko, napisać tak szczegółowy program rozwoju. Taka publikacja, jestem przekonany, nie pozostanie w koszu, ale będzie leżała na półkach mieszkańców naszego miasta i nie tylko Państwo Radni, ale Płocczanie będą co jakiś czas sięgać i pytać, co zrobiliśmy, co z tego wykonaliśmy, a szczególnie mnie będą pytać, jako że, tak się złożyło, jestem autorem tej publikacji. To bardzo dobrze świadczy i daje kolejny krok w kierunku przejrzystości sprawowania władzy. Płocczanie wiedzą, czego mogą się spodziewać i tylko od naszej sprawności i dynamiki w działaniu zależy, jak z tych wielkich szans skorzystamy. Ja postaram się odczytać jedynie najistotniejsze, naprawdę wybrane i skrócone elementy spraw, na które w sposób szczególny chciałbym zwrócić uwagę w tej kadencji i zaprosić do współpracy. Jest to skrócony program na lata 2007 – 2010, który mówi, że w tym czasie zmniejszymy bezrobocie do 11% tworząc 3.500 nowych miejsc pracy poprzez między innymi Płocki Park Przemysłowo – Technologiczny, powołanie Grodzkiego Urzędu Pracy oraz pakiet specjalnych ulg dla inwestorów tworzących nowe miejsca pracy. Poprawimy bezpieczeństwo mieszkańców o kolejne 30% poprzez między innymi: rozwój monitoringu szkół i nadbrzeża wiślanego, zwiększenie liczby patroli Policji i Straży Miejskiej, bezwzględną walkę z narkomanią. Wyprowadzimy ruch ciężarowy z centrum miasta poprzez między innymi budowę obwodnic: północnej od ul. Wyszogrodzkiej do miejscowości Goślice oraz północno- zachodniej od Orlenu do Gminy Słupno oraz odcinka drogi od ul. Dobrzykowskiej do Gór. Poprawimy komfort przemieszczania się po mieście przez między innymi budowę linii tramwajowej, budowę około 70 nowych i remont około 55 dróg oraz budowę 4 bezkolizyjnych skrzyżowań na terenie miasta. Poprawimy opiekę zdrowotną poprzez między innymi zwiększenie dostępności do usług specjalistycznych, budowę przychodni rehabilitacyjnej przy ul. Tysiąclecia oraz masową profilaktykę zdrowotną, głównie nowotworową, z wykorzystaniem najnowocześniejszej metody PET. Poprawimy jakość kształcenia i bazę oświaty poprzez między innymi wzrost stypendiów dla uczniów i dodatku motywacyjnego dla nauczycieli, remonty w 50 i inwestycje w 10 placówkach oświaty, budowę 15 kolejnych boisk przyszkolnych. Powiększymy bazę sportu, rekreacji i kultury między innymi o rozbudowę płockiego ogrodu zoologicznego, budowę portu jachtowego, ścieżek rowerowych, stoku narciarskiego, hali widowiskowo – sportowej, stworzenie szkółki piłkarskiej, zwiększenie stypendiów dla sportowców, budowę muzeum ziemi płockiej i muzeum sztuki filmowej oraz kontynuację licznych imprez masowych. Zapewnimy pełną stabilizację podatków i opłat lokalnych według podstawowej zasady – tam, gdzie nie trzeba podnosić podatków i opłat lokalnych, tam nie będziemy tego czynić. Zdobędziemy środki zewnętrzne na inwestycje, między innymi z Unii Europejskiej będziemy walczyć o co najmniej 600 mln zł, z innych źródeł budżetu państwa i partnerstwa publiczno – prywatnego będziemy walczyć o co najmniej 300 mln zł. Zbudujemy kolejne 1000 nowych mieszkań. Oddamy nowe tereny dla budownictwa mieszkaniowego. Zwiększymy środki na
          remonty budynków. W zarządzaniu miastem zapewnimy jak dotychczas uczciwość i przejrzystość władzy publicznej. Do takiej współpracy, by zrealizować te bardzo, bardzo ambitne cele, zapraszam wszystkich Państwa Radnych. Wierzę, że współpraca ta będzie lepsza, będzie o wiele lepsza w porównaniu z poprzednią kadencją. Będziemy się kłócić, ale zachęcam do kłótni merytorycznych, o kształt uchwał, o formę ich realizacji, o źródła finansowania, o czas realizacji. Do takich sporów na komisjach i również tu na Sesjach Rady Miasta, do merytorycznych sporów, bardzo serdecznie zachęcam. Zachęcam również, szczególnie opozycję, do konstruktywnej krytyki. To naprawdę bardzo mi pomagało w poprzedniej kadencji (...) i jest potrzebne, by nie popaść w samozadowolenie i samozachwyt. Każdy z nas jest tylko człowiekiem, każdy z nas popełnia błędy i należy na to najzwyczajniej w świecie zwracać uwagę. Drodzy Państwo raz jeszcze chciałbym bardzo serdecznie podziękować za ten wybór. Mogę obiecać, że będę się starał być jak najlepszym gospodarzem miasta. Wybraliście mnie Państwo Drodzy Płocczanie na kolejne 4 lata. Będę się starał być jak najlepszym pracownikiem. Zachęcam do współpracy wszystkich mieszkańców Płocka. Dla każdego jest miejsce w zarządzaniu miastem. Jeszcze raz dziękuję. Mam nadzieję, że za 4 lata będziemy mogli święcić wielki sukces, mieszkania w super najpiękniejszym mieście w Polsce. Dziękuję bardzo.”
          / Mirosław Milewski na pierwszej sesji Rady Miasta Płocka/
          minęły 4 lata - katarynka nadal gra tę samą melodię ....
        • Gość: wyborca Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 09:16
          przyszedł SMS : odebrać małpie brzytwę
          i tego się będę trzymać
          PS: Kolejny kiblel i kopniak na pożegnanie należy się jak psu miska
          • Gość: gosc portalu Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 09:30
            A ja to się cieszę, że to już ostatnie bajki i kit wciskany ciemnocie przez mm&co. Szczegolnie sie ciesze, ze ostatni raz widze pania Magdę G. w roli rzecznika urzedujacego prezydenta. Wszystkie bzdurne hasla tej kampanii i cala idea to glownie jej pomysly i za to powinien byc jej wdzieczny mm w poniedzialek rano. Ciekawe kto przygarnie po wyborach podstarzalego podlotka. Eskadra?
            • Gość: pleban Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 10:24
              Gość portalu: gosc portalu napisał(a):

> A ja to się cieszę, że to już ostatnie bajki i kit wciskany ciemnocie przez mm&
              > co.

insz Allach!!! co się wykłada na nasze : tak nam dopomóż Panie
              wiara czyni cuda, tylko trzeba jej pomóc i zrobić wszystko by zabrać małpie brzytwę
            • Gość: gościuuu Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.c152.petrotel.pl 19.11.10, 13:05
              Niech ta cała magda g. nie robi z siebie posmiewiska. Puszcza sie na prawo i lewo paszkwil! Cały urząd się śmieje z jej miłosnych podbojów. Zwykła k... A do tego beznadziejna i brzydka
      • Gość: Chłopwgumofilcach Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.016.c89.petrotel.pl 19.11.10, 13:25
        Monster popieram Twoje słowa.Obiecują parkingi,ulice ale w swoim rewirze.Najlepszym przykładem parkingów-uwiązanie pod znakiem całkowitego zakazu tabliczki do 1,5 t.,zrobili tym samym zamykając jeden pas ul.Błonie/d.Gagarina/parking osiedlowy.Za 850 tys.zrobili łącznik Armii Krajowej-Zbożowa i wyszedł im najdroższy parking w mieście bo wspólnota ogrodziła sobie blok a łącznik ulic wykorzystuje za parking.
    • martamamaoli Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na 2... 19.11.10, 10:38
      Jak to zakończono medernizację Wyszogrodzkiej ????
      Przecież modernizacja obejmować miała całą ul. Wyszogrodzką do Al. Kilińskiego, a tu nie ma słowa o tym !!!
    • robert9998 Ilu ludzi Ratusz na bruk jeszcze wyrzuci 19.11.10, 15:53
      Panie Milewski vel Łukaszenka, ci ludzie prze takich jak pan i pani Sekretarz stali się bezdomnymi.
      Panie Milewski te setki tysięcy odszkodowań ,za bezpodstawne zwolnienia z pracy i przegrane procesy w sadach pana i pańskiej ekipy.
      Podejrzane przetargi , które zawsze musi wygrywać jedna firma!
      JA mawiają Anglicy Milewski LORD, THE LORD ALREADY time has come -( przetłumaczę gdyż nie włada pan językami) PANIE MILEWSKI, JUŻ PAŃSKI CZAS NADSZEDŁ !
    • Gość: ice Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.centertel.pl 19.11.10, 16:11
      cyt: "miasto wyda w 2011 roku 719 mln zł, z czego 65 mln to pieniądze unijne."

DLACZEGO TYLKO NIECAŁE 10%
    • Gość: xxx Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.196.c89.petrotel.pl 19.11.10, 18:10
      Alez ten MM nabuduje! szczegolnie drog... 135mln... Tyle ze spora czesc pochlonie jedna 1/4 kwoty pochlonie wiadukt a np przebudowa Otolinskiej to zapewne nic innego jak nowa kanalizacja, latarnie i zapewne kolejne denne skrzyzowanie sterowane przez komputer... szkoda czasu na tego kolesia... Juz mial swoje 5min i nic nie zrobil
      • Gość: gvcf Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.203.c85.petrotel.pl 19.11.10, 19:07
        pewnie hetek rozbuduje płock po roku rzadów 8 lat tem doswiadczenie ma takie samo jak i ta postać z dużą głową identyczne, a może ta sierpecka kobitka lansowana przez sylwka.w który to pomógł wygrać milesiowi kartcąc hetka 8 lat temu . a moze struzik z gąbina a nie z płocka człowiek najważ....chyba tylko stuzik jako marszałek to jest prawdziwa konkurencja dla milesia który tak przypadkiem jest już 8 lat. i w świetle faktów zostanie jeszcze na 4 tak to widzę
        • Gość: docent Re: Ratusz przedstawia płockie plany budżetowe na IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 19:36
          Z Sierpa, z Gąbina - co to za argumenty jak się samemu jest z TRZEPOWA.
          Ja mogę być i z Koziej Wólki - spróbuj podskoczyć mi mertorycznie, zobaczymy jak się to skończy.
    • waldo11 Znikające wpisy 21.11.10, 15:21
      Chciałbym zapytać z jakiego powodu mój wczorajszy komentarz został usunięty?

Podniosłem w nim sprawę wątpliwości, czy niektóre z planowanych inwestycji komunikacyjnych są rzeczywiście niezbędne w takim kształcie jak planują to urzędnicy miejscy. W szczególności czy brane były pod uwagę rozwiązania alternatywne. Być może bardziej efektywne.

Odnosiłem wrażenie, że istnienie tego forum ma na celu wymianę poglądów na tematy istotne dla miasta ( w tym na sposób wydawania publicznych pieniędzy) - dla osób którym sprawy te leżą na sercu.
      Kasowanie opinii, które nie naruszają regulaminu tegoż forum (czytałem), nie zawierają ani treści obraźliwych, ani osobistych wycieczek do jakichkolwiek osób, a koncentrują się na problemach - podważa to założenie.

Jaki jest więc cel istnienia tego forum? Umożliwienie wyżycia się osób tekstami na poziomie "onetu" ?

Chciałem zadać to pytanie moderatorowi, ale nie znalazłem na tym forum takiej funkcjonalności. Dlatego zadaję je publicznie.

• Gość: menel Re: Znikające wpisy IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 16:16
        Pewnie był jakiś powód techniczno-formalny i dlatego wpis merytorycznie i prawnie bez zarzutu zosatał usunięty - mnie to czasem dotyka, ale roman_j wyjaśnił mi to po zwróceniu się niego tej sprawie mailem na jego adres gazetowy.
        Ja domyślam się ile roboty mają moderatorzy wczoraj i dzisiaj i ile wpisów muszą usuwać skoro i tak tyle natuszjących prawo jest do przczytania.
        Napisałem to po to, żebyś wiedział jakiego typu wyjasnienia (chodzi te momenty techniczno-formalne) spodziewać się - po lekturze 3 Twoich tekstów na innym wątku nie mam wątpliwości, że właśnie takie teksty powinny ukazywać się na tym forum.
        pozdrawiam z szacunkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka