Dodaj do ulubionych

Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do Br...

02.03.11, 20:54
a to Ci sensacja...!!! Najlepiej żeby ludzie którzy rządzą naszym miastem pozamykali się na 4 lata w ratuszu i nie wychylali głów na zewnątrz....Jeśli mamy mieszkać w nowoczesnym mieście to ludzie którzy tym miastem rzadzą muszą jeździć po świecie i uczyć się od innych.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.100.c70.petrotel.pl 02.03.11, 21:08
      Autor zapomniał dodać, że wszelkie wyjazdy opatrzone są w wersję all inclusive (wyżywienie, przejazdy itp.). A naszemu "podróżnikowi" za każdy dzien pobytu przysługuje dodatkowo około 40 EURO diety.
      • markiz_desade Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do 02.03.11, 21:17
        no i co takiego? to jest w końcu wiceprezydent i niech jedzie, jeśli ma to pomóc w rozwoju Płocka.
        Zapomnieliśmy, jak to ratuszowi turyści jeździli po świecie przez ostatnie 8 lat? I żeby to tylko prezydenci....
        Pani Iza już sobie nie polata.... do Chin na przykład.
        • Gość: zdaniem plockiera Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.113.c87.petrotel.pl 02.03.11, 21:34
          Niech, k.wa jedzie za swoja kasę, a nie za kasę Płocczan. Chce jechać, niech jedzie za swoje, a nie bierze przykład z Tuska, co to za publiczną kasę Machu Picchu zwiedzał. PO to jednak ....
        • Gość: iza Re: do markiza de zad IP: *.070.c81.petrotel.pl 18.03.11, 10:10
          wyslac go z iza za kare do wietnamu
      • Gość: antyidiota Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.centertel.pl 02.03.11, 21:20
        jak pan prezydent Buczkowski chce obejrzeć innowacyjne miasto to polecam Kutno

1. rośnie liczba mieszkańców
        2. rośnie liczba miejsc pracy
        3. rośnie Kutnowski Park Technologiczny

a to tylko 40 kilometrów i mogę tam pan prezydenta zawieść prywatnym swoim samochodem

ta sama nauka a ile taniej
      • Gość: oj oj oj Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.plock.mm.pl 02.03.11, 21:21
        o ile mi wiadomo, Pan V-Prezydent problemem "innowacyjności miast" zajmował się długo, zanim zapchlonemu elektoratowi pisu przyszło do głowy, że ich wiecznie nieumiejętny kandydat zostanie zepchniety ze stołka/sedesu.

jedź, Krzychu, a na szczekające pieski lej.
        • Gość: piesek Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.class147.petrotel.pl 03.03.11, 11:14
          to skoro się zajmował wcześniej to może ten wyjazd nie nie taki aż niezbędny, można by tą zdobytą już wiedzę przełożyć na jakieś konkretne rozwiązania albo przynajmniej jakieś plany tych rozwiązań
    • Gość: uzupełnienie Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 21:23
      Pani Dybiec „przypadkiem” zapomniała dodać, ;-)) iż w trakcie spotkań Komitetu Sterującego sieci Afiliowanych Ośrodków Szkoleniowych CIFAL będącego jednym z elementów tej „wycieczki” ma być negocjowana, niepodpisana od prawie roku nowa umowa partnerska z UNITAR – dotycząca przyszłości Cifal Płock. Umowa, która bardzo szczegółowo reguluje sposób funkcjonowania CIFAL Płock, od kwestii pracowniczych, poprzez zasady reprezentowania, używania logo, zakres i rodzaj podejmowanych w ciągu roku aktywności (w tym liczbę szkoleń, uczestników itd.), do konkretnego (dwukrotnie większego niż obecnie istniejące w budżecie) zaangażowania finansowego. Sporo ważnych kwestii, które winny być przedmiotem dyskusji i negocjacji. UNITAR stanowczo domaga się zajęcia przez miasto stanowiska. Ot tylko tyle i aż tyle.
      • Gość: bywalec Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 21:46
        Najbardziej innowacyje miasto o jakim kiedykolwiek czytałem i słyszłem to Quagadougou
        (Burkina Faso) - założę się że wiele rowzwiązań komunalnych mglibyśmy od nich skopiować.
        Mają np wręcz wzorcowo, bardzo ekonomicznie wyjatkowo pro-ekologiczny i efektywny system utrzymania czystości w miescie, sprzątania oraz dbioru, odzysku, recyklingu i utylizacji odpadow komunalnych i smieci.
        Podobnie jest z transportem publicznym w mieście.
    • Gość: deszcz nie pada Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.plock.mm.pl 02.03.11, 21:38
      miał Donek podróż życia do Peru to co innym koleżkom szkodzi lecieć do Brazylii. A ciemny lud cieszy sie, że głsował na cwaniaków od "z dala od polityki" buahahaha
      Frajerzy.
      a teraz serio - jako podatnik płocki nie zgadzam sie na pokrycie z moich podatków kwoty 3770 zł za bilet + 1200 zł za wyszynk!
      Protestuję!!!!
      • Gość: gość Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.117.c77.petrotel.pl 02.03.11, 21:50
        Ta podróż ma przynajmniej sens, jedzie kompetentny człowiek.
        A może ktoś pamięta jakie ekipy przez ostatnie 8 lat jeździły z ratusza do Chin, USA, Grecji?
        Jakie były wyniki tych wyjazdów?
        Wtedy Gazeta nie była taka dociekliwa, pomimo, że koszty szły w setki tysięcy złotych?
        Jakoś to nikomu nie przeszkadzało?
        • Gość: alarm Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 22:06
          Brawa dla gazety. Tak trzymać.
        • Gość: menel Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 22:15
          Przy okazji pobytu w Kurytybie polecam rzecz możliwą do nabycia w zasadzie tylko tam.
          Chodzi mianowicie z wodkę z nalepką w barwach naszej flagi narodowej oraz godłem Polski - orłem w koronie i jakże swojsko brzmiącej nazwie MAZURKA.
          Produkt ten znajduje tam swoich nabywców - mieszka tam bowiem całkiem liczna polonia, około 75-80% wszystkich Polaków i imigrantów o polskich korzeniach mieszkających w Brazylii, czesto juz nie mówiąca po polsku.
          Mazurkę kupują rónieweż imigranci o krzeniach niemieckiech, których też tam wielu mieszka. kolonia. O
        • Gość: Grom Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.basl.cable.virginmedia.com 03.03.11, 10:03
          Za kazdej ekipy ktura urzedowala w Ratuszu urzodzano swoim Wybrancom Wycieczki na KOSZT podatnika czyli NAS mieszkancow tego miasta. Oczywiscie Miasto nic na takich Wycieczkach nie Zyskiwalo.
          • Gość: qki Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 00:24
            no ładnie....i jak tu wierzyć ludziom.....:
            miało nie być czystek w urzędzie i innych spółkach.......i co sie dzieje.....ZMIANY.....
            miały być parkingi wielopoziomowe.....CISZA....ale wycieczki to oczywiście że SĄ i to kto za to płaci?? MY........
            A MIAŁO BYĆ TAK PIĘKNIE.....
            ech szkoda gadać...bo i tak sie nic nie zmieni...nawet po tej wycieczce pana Vice....no chyba że zostanie oświecony....heh
            • Gość: hihi Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 09:06
              gdyby chociaż przywiózł parę czarnych kobitek to miejskiego burdelu
    • pluszowy.mis.uszatek niechaj jedzie, może tam zostanie? 03.03.11, 06:07
      byłoby z pożytkiem dla miasta, jeśli tam zostanie. a niech też pamięta o zabraniu swej kuszy i "szczał"
      a tak poważnie, po jaką cholerę takie wyjazdy? niech pojedzie do Wrocławia, Poznania- tam zasięga rad... chyba, że jak jego guru, pan premier Tusk jedzie po czapeczkę:-) tamten do Peru, ten do Brazylii. wstyd....
      • Gość: hebert Że Mariusz Patrowicz na to jeszcze pozwala ....... IP: *.centertel.pl 03.03.11, 11:12
        Że Mariusz Patrowicz na to jeszcze pozwala -sponsor inicjatyw miasta
        Ja na jego mijscu bym sie wycofał
    • pawelek2247 Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do Br... 03.03.11, 07:00
      No i niech się chamstwo patrzy , jak się szlachta bawi.
      • Gość: dziedzic Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:19
        Jak szlachta człowieku, to wielcy Panstwo z podedwora ,komu torba to nie waliza .
    • fifrak85 Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do 03.03.11, 10:28
      Ktoś wyżej napisał że nie godzi się aby z jego podatków jechał Pan Buczkowski. Ok, Panie Krzysztofie niech moja część podatków pójdzie na Pana podróż. Mam tylko nadzieję, że będzie Pan tam godnie reprezentował nasze miasto
      • Gość: pyt Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 10:46
        wyjazd nadzwyczaj zbedny i drogi, mam nadzieje ze wycofaja sie z niego oszczędnościowcy
    • areyoushpongled Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do Br... 03.03.11, 11:02
      Niech jedzie i promuje. Może nasze piękne miasto dostanie odznaczenie "Słońce Rio"
      • Gość: menel Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 11:24
        Prezydent Andrzej Nowakowski zmienił we wtorek skład rady nadzorczej CIFAL Płock.
        "Misją CIFAL-u - jak czytamy na jego stronie internetowej - jest promowanie współpracy oraz wymiany wiedzy i doświadczeń między podmiotami w krajach Europy Środkowo-Wschodniej".

Nowym szefem rady został znany w Płocku właściciel aptek, były radny PO Grzegorz Lewicki.

Źródło: Gazeta Wyborcza Płock
        Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35710,9187005,Grzegorz_Lewicki_szefem_rady_CIFAL_u.html#ixzz1FWbohPFS

w innym artykule GW stoi:

Zgodę na wyjazd swojego zastępcy ds. komunalnych do Brazylii wyraził prezydent Andrzej Nowakowski. W zarządzeniu oprócz terminu, nazwy konferencji, jej miejsca oraz tego, że "wycieczka" będzie finansowana ze środków budżetu miasta, nie ma żadnych innych informacji.
        Z wyjaśnień Krzysztofa Buczkowskiego, którego poprosiliśmy o szczegóły, wynika, że podstawowym celem jego wizyty w Kurytybie jest spotkanie Komitetu Sterującego sieci CIFAL (Międzynarodowych Centrów Szkoleniowych dla Władz Lokalnych).

Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35710,9192656,Wiceprezydent_Krzysztof_Buczkowski_jedzie_do_Brazylii.html#ixzz1FWfcNJj6

to ja się zapytowywuję:
        Czy ten prezes G.Lewicki sam nie jest wystarczjąco reprezentawtywnie reprezentacyjny żeby swoją organizację wystarczająco reprezentatywnie i reprezentacyjnie reprezentować na różnych reprezerwatywnie reperezentatywnych okazjach do reprezentatywnego i reprezentacyjnego reperezentowania reprezentacji. (representative representative representative representinig representative representation on representative presentation of.......)?
        • Gość: swa Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.class147.petrotel.pl 03.03.11, 11:29
          czyżbyś południowego słońca skąpił władzy w te tak mroźne zimowe dni?
      • Gość: 1234 Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.106.c64.petrotel.pl 03.03.11, 11:27
        A ja powiem tak.
        Nie interesuje mnie to czy wczesniej jeździli do Chin Korei itp. Mnie interesuje dzisiaj, na co wydawane sa moje i nasze pieniądze. Wychidzi mi na to , że na bzdury.
        Pytam więc , co takiego przyniosły te wczesniejsze ekskursje ekipy MM ? Nic oprócz "płatnego darmowego wypoczynku". Nie przemawia wiec od mnie argument , że on tam jedzie z jakims tam zamiarem bo nie wierze że przyniesie to jakiekolwiek korzysci.
        Czy to że ktoś też wczesniej trwonił miejska kase upowaznia następców do tego samego ?
        Nie , nie i po stokroć NIE.
        Chyba że jak juz pisałem obecna ekipa PełO liczy się z przegraną w nastepnych wyborach i teraz hulaj dusza co się nachapiemy to nasze.
        Nie tak miało byc Panie Prezydencie, oj nie tak.
        Na koniec , Panie Prezydencie rozważam desperacki czyn w formie napisania Listu do Premiera z zapytaniem czy on wie co tu u nas wyrabiaja członkowie Jego Partii i to przed wyborami , tracąc w ten sposób głosy wyborców takich np. jak ja.
        Nie wiem czy to cos da , ale ja będę maił czyste sumienie, tymbardziej że mam takie prawo gdyż na Pana głosowałem , a wychodzi na to że mnie po prostu pan oszukał.
        Powtórze - Nie tak miało być.
        • Gość: niezalezna Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.147.8.33.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.11, 20:21
          Popieram cię gościu 1234; PO straciło u mnie swoje poparcie dzięki działaniom nowego prezydenta Płocka. Już nigdy nie zagłosuję na jej członków
    • 1_kierownik Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do 03.03.11, 11:46
      Krzysztof
      Jedź i nie oglądaj się na tych co krzyczą "nie pozwalam za moje pieniądze podatnika". Ja też płacę podatki i za moje możesz lecieć :-).Trzeba uczestniczyć w takich spotkaniach bo wtedy można być na bierząco z najnowocześniejszymi rozwiązaniami stosowanymi na świecie. Co nie znaczy kopiować je bezmyślnie, ale podpatrywać i dostosowywać do naszych polskich realiów.

Pamiętaj kluczem do zyskania poparcia wyborców będą zawsze:
      1)dobry stan komunikacyjny w mieście
      2)sprawy socjalno-bytowe mieszkańców miasta (przedszkola, mieszkania,ale też łatwy kontakt z urzędami, itp).

Innymi zbytkami można zyskać u wyborców ale tylko na chwilę i ludzie szybko zapominają.
      Boleśnie przekonała się o tym ekipa mm&co.

Rozwiązanie, nawet tylko spraw komunikacyjnych w Płocku, zapewni Tobie i obecnemu prezydentowi, że ludzie za 4 lata, nawet jak nie będą chcieli pamiętać, to będą widzieć co zrobiliście i się zmieniło (oby na lepsze). Z faktami i czymś co się trwale zbuduje nie da się polemizować.

Życzę sukcesów.
    • umpa_umpa_to_po Mamy program! 03.03.11, 12:05
      Umpa umpa to PO

Umpa umpa to PO,
      Leją ostro H 2 O,
      Radzą, kręcą i chachmęcą
      Wykazują się niechęcią
      Po co komu inwestycje,
      Lepiej pójdźmy w prostytucję,
      Po co komu kolej, mosty,
      Kładki, mola i pomosty,
      Po co komu wiadukt taki,
      Inwestujmy se w buraki,
      Po co komu ubikacje,
      Sraj po kątach tak jest łatwiej,
      Zbudujemy autostrady,
      Drogi, ronda i układy,
      Na układach my się znamy,
      I na wszystko sobie sramy,
      Ludziom młodym pracę damy,
      Ale tylko tym co znamy,
      Lud jest ciemny lud jest głupi,
      Każdą ściemę naszą kupi,
      A nim pojmie o co chodzi,
      Będzie dawno po powodzi,
      Zalejemy Polskę całą,
      Wisły naszej wielką falą,
      Innowacyjnością małą,
      Oraz intelektu chałą,
      Omotamy ogłupimy,
      I frajerów obłupimy,
      Umpa umpa to PO,
      Mamy program że ho ho!
      • Gość: pytam Re: Mamy program! IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 12:15
        w tym programie jest zwiedzanie swiata na koszt podatnika ?
        • Gość: dyrektor kreatywny Re: Mamy program! IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 12:30
          niczego sobie ,niczego, całkiem udatnie uchwycone pewne momenty jeśli nawet ostro przerysowane, ale na tym polega wydobywanie i eksponowanie pewnych cech,
          można wybaczyć nawet liczne fałszerstwa faktów.
          całkiem udane dziełko satyryczne
          gratulacje
    • gibki Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do 03.03.11, 12:49
      No rzeczywiście sensacja...
      Po pierwsze te całe 6370 (3770 bilety, 1 200 nocleg i niech będzie 7*50€*4PLN = 1 400) to cały majątek dla miasta, normalnie budżet się rozleci, że ho ho.

Ludzie, to nie czasy, gdzie "wyprawa" do "Warsiawy" to cały świat. Padło na Brazylię to i dobrze, padnie na Chiny, Japonię też dobrze.

Obowiązkiem Prezydenta jest tam być i reprezentować nasze miasto bo inaczej pozostanie ono tylko i wyłącznie "umieralnią".
      • Gość: pytam Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.plock.mm.pl 03.03.11, 21:50
        > No rzeczywiście sensacja...
        otóż sensacja a to dlatego, że nowym szefem rady w CIFAL Płock został z prikazu Andrzeja "z dala od polityki" Nowakowskiego jego kolega partyjny Grzegorz Lewicki. Może naiwnie myślę ale logicznym wydaje się, że to on powinien mieć kompetencje do reprezentowania tejże instytucji na zewnątrz. Dlaczego zatem na wojaże za ocean wybiera się Krzysztof Buczkowski? Czyżby Grzegorz Lewicki nie posiadal kompetencji do pełnienia powierzonej funkcji? A może jest zbyt daleko koryta?

• henrykkreuz Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do Br... 03.03.11, 15:24
      Drogi Panie Krzysztofie. Rozwiązań szuka się we własnej głowie, którą z reguły ma się na własnym karku, a nie w Brazylii czy na Madagaskarze.
      Nie słyszałem aby prezydenci miasteczek Brazylii czy jakiejś Nowej Zelandii zamiast rozwiązywać postawione zadania własną głową szukali ich poza granicami swoich miasteczek nie mówiąc już poza granicami swoich państw.
      Dlatego przykro mi bardzo, że Pan ściemnia i niczym nie różni się od poprzedników.
      A do Brazylii to se Pan poleć, na urlop za swoje.

Pozdrawiam serdecznie
      Henryk
      • Gość: red. Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 16:09
        zgadza się, a jesli było tam cos ciekawego niech przyśla pocztą tasmę i wystarczy
      • Gość: towwieslaw Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 20:33
        henrica locuta causa finita
      • Gość: z onz Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.070.c94.petrotel.pl 04.03.11, 09:19
        ci z innych krajow nie jezdza bo tam nikt nie kupi kitu o merytorycznych tresciach turystyki urzedniczej .
        w naszej lokalnej dziczy taki kit przechodzi . wszelkiei dzialania, imprezy , szkolenia etc organizowane przez onz i jego agendy sa czystym marnotrawstwem pieniedzy . podobnie jest z cifalem , unitarem i cala ta banda darmozjadow . sa to spotkania urzednikow krajowych z urzednikami zagranicznymi organizowane za pieniadze podatnikow .
        najlepiej widac to NY kiedy to bydło z budynku przy east river rusza na shopping na 5 alei .
        egzotyczni urzednicy onz zaopatruja sie jedynie w najdrozszych butikach i kupuja jakies zupelnie absurdalne ilosci dobr luksusowych zgodnie z zasada iz trzeba zdazyc nakrasc ile trzeba poki czas.
        • Gość: hi Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 10:52
          w ten własnie sposób, za pieniądze sponiewieranych podatników, tworzy się specjalną grupę darmozjadów i wszelkiego tałatajstwa działającego na szkodę swoich społeczności, dlatego dziwię się bardzo Panu K.B., ponieważ będzie to jego pierwsza i ostatnia taka fucha.
          • Gość: baba klozetowa Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.070.c94.petrotel.pl 04.03.11, 11:49
            w tejze sprawie polecam moje wpisy w watku o cifalu , tam jest pare ewidentnych przykladow na to co "hi " pisze
            • Gość: knowhow Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.070.c94.petrotel.pl 04.03.11, 12:06
              UNITAR in Brasilia supports the Brazilian government in strengthening the capacities of public servants in the area of infrastructure development - a crucial area for promoting more competitive and socially-inclusive development under the National Growth Acceleration Programme (PAC).

The mandate of UNITAR’s Office in Brasilia is to serve as a regional hub for capacity development and sharing of know-how to address the needs of Brazilian federal, state and local civil servants and to engage in South-South cooperation activities with Latin America and Portuguese-speaking African countries. (Read more)
              informacja jest pod :www.unitar.org/brasilia/

w ostatnim akapicie jest wyraznie napisane jaki jest cel funkcjonowania biura w brazylii i widac ze nie ma to nic wspolnego z cala polkula polnocna a nawet z czescia poludniowej nie wspominajac juz o plocku .

ponizej cytowanej informacji jest plan wspolpracy tego biura uzgodniony z rzadem brazylii i o plocku tam nic nie ma bo i byc nie moze
    • Gość: gw Re: program cifal brasilia IP: *.070.c94.petrotel.pl 04.03.11, 13:32
      Ponizej program cifal brasilia 2010-2012 . mam pytanie - czego sie mozna nauczyc z tych dzialan co daloby sie zaimplementowac w plocku ? przeciez ten program to stek bzdur!

The actions are implemented through a biennal workplan agreed upon by the Brazilian Ministry of Planning, Budget and Management, the Brazilian School of Public Administration (ENAP) and the Brazilian Cooperation Agency.

The first workplan covers the period October 2010 to September 2012. In the first year, from the official launch in 2010, operations target only Brazil. Training activities will target civil servants from federal, state and municipal level, according to thematic priorities indicated by the Ministry of Planning in the framework of the Accelerated Growth Programme (PAC-Plano Acelerado de Crescimento) related to infrastructure, particularly energy, water & sanitation, transportation, housing and management of public-private partnerships. The Ministry of Planning, Budget and Managementis expected to review the list of priorities on an annual or biannual basis.

Starting 2011, the objective is to expand the activities both in thematic and geographical scope, so as to include other topics (environment or human security for example) and target Latin America and PALOPs. Funding for such activities is to be secured on a project basis.

UNITAR and ENAP will jointly be responsible for defining the content and formats of training activities to match the needs of Brazilian civil servants and of those of beneficiary and partner countries. It is planned that courses will be offered by UNITAR through both face-to-face and e-learning modalities.
      • henrykkreuz Re: program cifal brasilia 04.03.11, 13:52
        Może chodzi o sposób na szybką budowę slumsów i utrzymanie za pysk mieszkającego w nich "tałatajstwa" , to Brazylia jak najbardziej ma duże osiągnięcia i można się tam wiele nauczyć.
    • Gość: czy Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 13:46
      on jedzie pocięgiem ?
      • Gość: gut Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 18:34
        łysy jedzie do moskwy , łysy jedzie do moskwy ...
        • Gość: sammy davis jr Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 18:40
          jest cos wspolnego dla plocka i rio :

www.artschoolvets.com/news/tag/favela/
          w rio tez planuja rewitalizacje ! to o to chodzi !
          • Gość: brasileiro Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 17:28
            Brasil se despede de seu herói de uma polonesa distante. bailarinos vão dançar a nossa sozinho nas ruas do Rio!
            • Gość: baba klozetowa Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.059.c66.petrotel.pl 11.03.11, 14:04
              notícias vindas do Brasil sobre a tristeza que prevaleciam logo após a partida.
              Dançarinos não quer dançar ou fazer sexo.
              • Gość: wycieczka Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 12:13
                kasy jest dużo, inwestycji zero
                • Gość: bij dziada Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.070.c95.petrotel.pl 14.03.11, 13:26
                  investimentos pode esperar um dançarino não pode
                  • Gość: WINCENTY Re: Wiceprezydent Krzysztof Buczkowski jedzie do IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 13:36
                    w Płocku to odwrotnie, ryje w korycie upaprane po uszy
                    wyborcza.pl/1,75248,9247575,Burmistrz_chce_zarabiac_700_zl_mniej.html
                    • Gość: bij dziada Re: dançarina buczkowski IP: *.028.c69.petrotel.pl 15.03.11, 09:19
                      w kolejce czekaja jeszcze papua nowa gwinea , wyspy galapagos, aruba, new zealand , archipelag tonga, nowe hebrydy i wiele innych
                      plock ma wreszcie szanse na wdrozenie swiatowych wzorcow !
                      odpieprzcie sie od prezydenta!
                      • Gość: bij dziada Re: rezultaty wspolpracy z brazylia IP: *.070.c81.petrotel.pl 16.03.11, 09:03
                        aparentemente, no âmbito da cooperação com o Brasil deverá criar no nosso copacabana
                        • Gość: bywalec Re: rezultaty wspolpracy z brazylia IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 09:15
                          Panie prezydencie,
                          najbardziej obiecujących, najlepszych i doskonale sprwdzonych wzorców szytych jakby na naszą miarę i możliwych do względnie szybkiego przeflancowania i implementacji na płockim gruncie należy szukać w kraju stowarzyszonym i wytyczającym trendy w organizacji CIFAL, to jest w BURKINA FASO - już należy rozpocząc intensywne przygotowania do udziału w konferencji/kongresu tamże.
                          • Gość: bij dziada Re: nowe kierunki IP: *.070.c81.petrotel.pl 16.03.11, 09:30
                            nous attendons à Monsieur le Président Buczkowski a Bourkina Faso!
                            • Gość: baba klozetowa Re: nowe kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 20:12
                              czy ktos wie jak wygladaja dalsze plany wycieczkowe ratusza i gdzie uda sie prezydent buczkowski ?
                              prosze o info , poniewaz tak sie sklada ze mam kase i duzo wolnego czasu poswiece go na jezdzenie za nimi i robienie zdjec , bede je pozniej publikowala w necie
                              ku uciesze nas wszystkich
                              • Gość: z miast Re: nowe kierunki IP: *.plock.mm.pl 18.03.11, 10:21
                                baba klozetowa napisał(a):

> czy ktos wie jak wygladaja dalsze plany wycieczkowe ratusza i gdzie uda sie pre
                                > zydent buczkowski ?
                                > prosze o info , poniewaz tak sie sklada ze mam kase i duzo wolnego czasu poswie
                                > ce go na jezdzenie za nimi i robienie zdjec , bede je pozniej publikowala w nec
                                > ie
                                > ku uciesze nas wszystkich

I prawdopodobnie masz racje babo! Masz rację na 150%! Ta okazja spadła z nieba!
                                • Gość: bywalec też chce do Brazylii - Biegał po mieście z maczetą IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.11, 18:30
                                  W jednym mieście stowarzyszonym z Płockiem w ramach CIFAL, w stolicy super rozwiniętego państwa BURIKNA FASO codziennie nawet kilkadziesiąt tysięcy nawalonych lub naćpanych biega po ulicach z prawdziwymi maczetami.
                                  Zresztą do obierania manioku, kartofli i pomarańcz też używają wyłącznie maczet - małymi nożami nie potrafią a pozatym maczęty zawsze i wszędzie mają pod ręką na wszelkki wypadek.
                                  Ten facet z Jachowicza pewnie już coś słyszał o naszych dobrych kontaktach z Brazylią oraz Burkina Faso i już rozpoczął przygotowania do wyjazdu - jeśli nawet nie załapie się teraz do Brazyli, to po odrobinie treningu może liczyć na wcielenie do delegacji udającej się rochę później do Burkina Faso.
                                  PS. Ten postępowy kraj zrzeszony w organizacji CIFAL wyróżnia się np. nowoczesnością i wykształceniem spłeczenstwa - szacuje się, że około 80-90% jego mieszkanców to analfabeci.
                                  W Brazyli jest trochę lepiej pod tym względem, chociaż też masowo używają maczet - ale żeby od razu tam jeździć po nauki wzorce.

• Gość: hi Re: też chce do Brazylii - Biegał po mieście z ma IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.11, 19:53
                                    jedzie przygotować grunt przed właściwym wyjazdem większej grupy z ratusza na dłuższe szkolenie
                                    • Gość: 666 Re: też chce do Brazylii - Biegał po mieście z ma IP: *.166.c71.petrotel.pl 18.03.11, 23:07
                                      Ależ robią w h...ja Nowakowskiego przekręty. Skorumpują miermotę i będą nim manipulować Ae tylkpo do wyborów, bo niemota się połapie w knuciu intrygi Jesteś Pan miękki w lepkich łapkach
                                      • Gość: bij dziada Re: dzisiaj na moim osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 16:07
                                        dzisiaj na moim osiedlu biegal dziki czlowiek z kijem , podejrzewam ze to juz jakis inwestor z burkina faso przyjechal
                                        sluzby powinny sprawdzic czy zwloki na sklodowskiej to nie jest czasem ofiara rytualna majaca inwestorowi zapewnic powodzenie w interesach bo przeciez trudno przypuszczac zeby cokolwiek innego niz magia moglo to w plocku zagwarantowac... no chyba ze kasa a tego w burkina faso jest deficyt
                                        • Gość: bywalec Re: dzisiaj na moim osiedlu IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 19:22
                                          Skontaktowałem się z naszym czlowiekiem w Izbie Gospodarczej w stolicy Burkina Faso (nasz on, bo skończył jakąś polską uczelnię i ma dużo sympatii do naszego kraju) i potwierdził, że to jeden z ich przedsiebiorców zainteresowany zakupem know how i urządzeń do produkcji maczet przyjechał do Płocka na rekonesans biznesowy.
                                          O wyborze Płocka zadecydowły agencyjne news, z których wynikało, że maczety są u nas ciągle w uzyciu, ich jakość musi wysoka bo interesuje się nimi policja i donoszą nawet o tym media uchodzące za opiniotwórcze.
                                          • Gość: sif amerykański gołąb pokoju IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 13:20
                                            m.onet.pl/_m/c1d22c1f4a2c7b79592a45f6b147a430,14,1.jpg
                                          • Gość: bij dziada Re: dzisiaj na moim osiedlu IP: *.028.c85.petrotel.pl 22.03.11, 13:29
                                            podobnie jest z technologia produkcji ubijakow do manioku , uwaga ubijak do manioku latwo pomylic z kijem bejsbolowym ( prawdziwym ze wzgledu na dlugosc)
                                            to co u nas uwaza sie za tzw . bejsbole to sa zwykle maczugi do demolki , nie da sie nimi trafic pilki skutecznie, sa za krotkie ze wzgledu na przeznaczenie - musza sie zmiescic pod kurtka
    • Gość: bij dziada Re:education IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 19:40
      aprendeu com o nosso presidente no Brasil, esperamos ver em breve
      • Gość: kaziulek Re:education IP: *.plock.mm.pl 22.03.11, 20:16
        Wkrótce to się dowiemy o kolejnej wycieczce załogi Gi , tym razem trochę bliżej lecz w liczebniejszej ekipie.
        UM ogłosił bowiem przetarg na 24 bilety lotnicze do angolów.
        • Gość: blisko źródeł Re:education IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 23:32
          Źrółda dobrze poinformowane (zazwyczaj) informują, że istnieje możliwośc akredytacji 2-3 przedstwicieli mediów przy podróży v-ce prezydenta do Brazylii. Po kartę akredytacjną można aplikować do biura obsługi prasowej UMP. W częsci zagranicznej podróży preferowani będą dziennikarze z jężykiem brazylijskim i kongresowymi.
          W związku z planowaną wizytą należy odnotować wzrost aktywności dziennikarzy spełniających powyższe warunki i fakt bardzo wczesnego rozpoczęcia obsługi prasowej tej podróży, co wsakzuje na duże zainteresowanie czytelnków podróżą a także jej wagę .
          • Gość: menel Re:education IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 08:58
            dziennikarze z językami zgłaszajcie się po akredytacje
            • Gość: bij dziada Re:education IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 18:48
              bailarinos do Copacabana melancólico para você estranho do polonês distante, quando você voltar, terá de finalmente estar em tarefas altitudes
              • Gość: blisko źródeł Re:education IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 19:26
                Ze źródeł uchodzących za dobrze poinformowane (zazwycaj) donoszą, że w zasadzie już ufromowała się ścisła czołówka kandydatów do karty akrededytacyjnej przy zagranicznej czesci podróży v-ce prezydenta do Brazylii. Na czele jest dziennikarz piszący po brazylijsku. Ostateczna decyzja o przyznaniu akredydatcji zostanie podjęta po przedstwieniu poświadczonych pod przysięgą tłumaczeń już opublikowanych tekstów poświęconych wyjazdowi - chodzi o stwierdzenie czy na pewno są to teksty słuszne. Że owe teksty są słuszne nie ulega wątpliowści tak długo , jak długo nie jest ustalone z jakiego punktu widzenia
                słusznośc jest oceniana.
                • Gość: bij dziada Re: jornalistas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 21:46
                  os jornalistas vão para o dinheiro da prefeitura. No entanto, não há garantia de que eles não vão fazer as fotos comprometedoras. editores irá poupar dinheiro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka